- Poruka
- 77.468
Ни ја...![]()
то је бела рада офарбана у црвено
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ни ја...![]()
то је бела рада офарбана у црвено

мујо мозгалицаСетих се Мује и кад су га питали које му је боје нови ауто, а он каже - боје јоргована. Кад су видели, а оно ауто беле боје
Каже Мујо - шта се чудите, постоји и бели јоргован![]()
Nove uši
Otac i majka teško su prihvatili vest kako je njihova tek rođena beba skoro sasvim zdrava. “Skoro sasvim” značilo je da novorođenče nije imalo uši. Lekari su roditelje tešili tvrdnjom da će se problem lako rešiti čim dete odraste i nađe se prikladan davalac.
Vreme školovanja za dečaka je bilo vrlo teško. Često je kući dolazio uplakan zbog ismejavanja, dobacivanja i čudnih pogleda vršnjaka. No, vremenom se privikao na svoj nedostatak, te postao najboljim učenikom. Zatim je otišao u daleki grad na studije.
A onda, jednoga dana, dobio je pismo: “Dragi sine. Imam radosnu vest za tebe. Mama i ja smo pronašli davaoca. Dogovorili smo operaciju za vreme tvojih letnih praznika. Volimo te.”
Mladić se presrećan, nakon uspele opreacije i kraćeg oporavka, vratio na fakultet. A njegove su uši bile prelepe. Diplomirao je kao najbolji u svojoj klasi i dobio posao na drugom kraju države. Redovno se javljao roditeljima, zahvaljujući im što su mu pružili šansu za karijeru koja je mnogo obećavala. A onda je stigao očev telegram: "Mama je doživela srčani udar. Dođi brzo kući."
Iako je došao prvim letom, majka je već izdahnula. Otac ga je odveo do maminog odra, nežno podigao njenu kosu i tek je tada sin video kako njegova majka nije imala ni jedno uvo.

Dobro i zlo su suprotni elementi univerzuma, koji ga svojim sukobom održavaju u ravnoteži. Dobro nije ništa drugo do samospoznaja zla, odnosno skupa egoističnih želja, svetlost nije ništa drugo do buđenje tame, a ljubav ništa drugo do dovođenje u red straha od beskonačnosti prostora i vremena vezivanjem za nešto ili nekoga.

ne postoje dobro i zlo
sve je stvar perspektive
SVE je relativno
QUOTE=Sanja
Naslov ove teme je trebao da inicira dobro u nama i dobro oko nas. Dobro ne zahteva da se objašnjava kao što ni ljubav ne treba objašnjavati jer svako normalan ume da razlikuje dobro od zla i ljubav od mržnje.
E bas si lepo ovo rekla
Svako normalan ume da razlikuje dobro od zla…
I Onda se zapitamo , zasto je toliko malo normalnih ljudi
Covek ima savest I trebao bi znati I razlikovati dobro od zla…
Jedino mislim da gresis jer mozda posmatras kroz svoju prizmu stvari…
Ja ne sumnjam da ti mozda znas sta je dobro ….
Ali zasto vecina ne zna…?
Malo je uopste ljudi koji ispoljavaju dobrotu… to je cinjenica…
Da li zato sto neznaju sta je dobrota ili je ne zele?
Dolazimo do toga da postoje i oni koji neznaju sta je to dobrota…
Dobrota se ne sastoji samo u nekom spoljanjem oblicju i dobrim delima, vec je potreban i is[pravan motiv, a to je LJUBAV…
Bez toga svako dobro delo nije dobro delo, vec sredstvo za vlastiti egoizam…
Za izigravanje dobrote, za kupovanje paznje, ljudi … za isticanje..
Osobine treba znati i treba ih objasnjavati… i definisati… kome su one bitne..
Jer jedino tako mozemo sebe preispitivati ukoliko zelimo da budemo na nivou dobrote i ljubavi…Kao mozemo biti dobroi ako mislimo sasvim pogresno o tome sta je dobrota?
Na primer puno roditelja misli da je dobro a u stvari unistava svoju decu namecicu im vlastitu volju sve u cilju da bi im “pomogli”…
Unistavanje necije slobode i prava na slobodnu volju nije svakako dobrota…
A mnogi upravo to rade i to nazivaju ljubavlju…
Takodje vecina ljudi je sentimentalan, ne zna za pravu ljubav…
Sentimentalna ljubev je nepravenda i sebicna.. iako obiluje emocijama…
Ljubav nije samo emocjija, ljubav mora biti u skladu sa drugim osobinama kao sto su pravednost, mudrost..itd…
A o takvoj SAVRSENOJ ljubavi ucimo od Boga iz Biblije
prava LJUBAV je :
“Ljubav je dugotrpljiva i dobra.
Ljubav nije ljubomorna, ne hvali se, ne uzvisuje se,
ne ponasa se nepristojno, ne gleda svoju korist,
ne razdrazuje se. Ne vodi evidenciju o zlu.
Ne raduje se nepravednosti, a raduje se istini.
Sve podnosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi.
Ljubav nikad ne prestaje.”
(1.Korincanima 13 :4 -8 )
Dok su ljudi po svojoj nesavrsenoj priirodi sebicni a "SEBICNI NISU SPOSOBNI DA VOLE."
Znaci da se covek mora uzdici iznad vlastite sebicnosti da bi voleo… a za to je potreban trud, aktivna dobrota… I da covek radi na svojim osobinama da bi mogao biti dobar…
Dobrota proizilazi iz ljubavi a njoj nisu potrebni citati, objašnjenja, tumačenja. Ona se jednostavno oseća i vidi u svemu ako je iskrena, dobronamerna i ne zahteva da bude uzvraćena.
Prava ljubav, Bozanska ljubav je besuslovna, to da…
Ali zbog nesavrsenosti nase prirode, daleko smo mi od prave Bozanske ljubavi, mozemo se samo truditi da budemo dobri…
Jer imamo nasledjeni greh koji nas tera ka zlu…
Nase srce je prevarno iI naginje sebcnosti i ponosu…
A to su gresi… I zlo u nama…
Mozramo se boriti stalno protiv tog zla u nama i truditi se raditi na pozitivnim osobinama… tako da one postanu deo nas…
Apostol Pavle je bas govorio o toje unutrasnjoj borbi koju svaki covek poseduje…
Ukoliko nema te borbe bice predan zlu…
Dobrota i ljubav ne poznaju granice i ma koliko se neko trudio da je uokviri, to jednostavno nije moguće, jer onda to jednostavno nije to. Dobrota nema nikakve veze sa veroispovešću ali je mnogima poslužila kao dobar paravan da prikriju svoje stvarne namere. Poznajem ljude koji su ateisti i koji sa puni ljubavi i dobrote prilaze drugim ljudima. Svako spozna Boga na svoj način, u svoje neko vreme duhovnog sazrevanja. Takodje, poznajem ljude koji sebe nazivaju vernicima i klanjaju se u svojim crkvama ili krste pri pomenu svakog zla ali ne videh i ne čuh za neko njihovo dobro.
Tema je krenula sa citatima, pa su drugačija mišljenja takodje krenula sa citatima, što smatram nepotrebnom.
To je tvoje misljenje ali gresis…
Biblija nam pomaze da usavrsimo nasu ljubav i da imamo duh i mir koji nam daje Bog…
Smesno je da hriscanin kaze da mu je nepotrebna Bozja rec…
A i znam mnoge ne hrsicane koji dobro poznaju Bibliju…
Svaki mudar covek shvata da iz Biblije moze puno toga nauciti ..jer to je Bozanska mudrost…u svakom slucaju tu je mudrost…
To sto neki zloupotrebljavaju veru i hriscanstvo je problem tih ljudi a ne problem vere..
Hriscanstvo je dobra vera al ju je crkva izvitoperila…
Sto ne umanjuje vrednost hriscanskog ucenja zasnovanog na Bibliji….
A svakom covekuje Biblija dostupna
Moja vera u Boga je moja intimna stvar, moj intimni razgovor s Bogom u meni. Gde će nam duša to ne zavisi od toga kako ćemo se pred ljudima pokazati, već od onoga šta smo za ljude oko nas učinili, koliko dobra a koliko zla. Neki ne čine nikakvo zlo pa smatraju da je to sasvim dovoljno da sebe svrstaju u one dobre. Ako sebe želimo oplemeniti dobrim i zaista ga želimo podeliti sa drugima, onda tu dobrotu treba da izbacimo iz sebe i podelimo.Kao reč uokvirena u bilo koje tumačenje ili religiju ona ne može zaživeti iskreno niti potvrditi svoje postojanje u nečijem biću Dobro je samo sebi dovoljno i ne trebaju mu citati i ramovi da bi zasijalo svojom plemenitošću i ljubavlju. Od našeg karaktera, našeg vaspitanja i naravno ljubavi u nama, zavisi koliko i kakve dobrote ima u nama. Sve oko nas nam govori kakva je dobrota u nama i oko nas i ono što osećamo
duboko u sebi govori nam jasno dali je to iskrena ljubav ili nije pa se osećamo dobro, loše ili prazno./QUOTE]
Vera nije vera ako se ne ispoveda…
Po tome koliko ko prica o svojoj veri moze se videti koliko mu je vea ZIVA, de o njegovog zivota i koliko je ona STVARNOST za njega…
Kome je VERA u srcu on ce imati potrebu da je ispoveda i deli sa drugima,
Kao sto prava LJUBAV ima potrebu da daje , deli sa drugima , da se umnozava…
Tako I VERA, ona se umnozava kada se deli sa drugima…
Time je ona ZIVA….
A takodje VERA bez DELA je mrtva…
Iz VERE moraju proisteci dobra dela kao dokaz toga da je ona ziva…
Ukoliko nema dela VERE, ona onda i ne postoji…
Kad kažeš "Sve je relativno", znači da je i ta izjava relativna.
Dobro i zlo su suprotni elementi univerzuma, koji ga svojim sukobom održavaju u ravnoteži. Dobro nije ništa drugo do samospoznaja zla, odnosno skupa egoističnih želja, svetlost nije ništa drugo do buđenje tame, a ljubav ništa drugo do dovođenje u red straha od beskonačnosti prostora i vremena vezivanjem za nešto ili nekoga.
QUOTE=Sanja
Naslov ove teme je trebao da inicira dobro u nama i dobro oko nas. Dobro ne zahteva da se objašnjava kao što ni ljubav ne treba objašnjavati jer svako normalan ume da razlikuje dobro od zla i ljubav od mržnje.
E bas si lepo ovo rekla
Svako normalan ume da razlikuje dobro od zla…
I Onda se zapitamo , zasto je toliko malo normalnih ljudi
Covek ima savest I trebao bi znati I razlikovati dobro od zla…
Jedino mislim da gresis jer mozda posmatras kroz svoju prizmu stvari…
Ja ne sumnjam da ti mozda znas sta je dobro ….
Ali zasto vecina ne zna…?
Malo je uopste ljudi koji ispoljavaju dobrotu… to je cinjenica…
Da li zato sto neznaju sta je dobrota ili je ne zele?
Dolazimo do toga da postoje i oni koji neznaju sta je to dobrota…
Dobrota se ne sastoji samo u nekom spoljanjem oblicju i dobrim delima, vec je potreban i is[pravan motiv, a to je LJUBAV…
Bez toga svako dobro delo nije dobro delo, vec sredstvo za vlastiti egoizam…
Za izigravanje dobrote, za kupovanje paznje, ljudi … za isticanje..
Osobine treba znati i treba ih objasnjavati… i definisati… kome su one bitne..
Jer jedino tako mozemo sebe preispitivati ukoliko zelimo da budemo na nivou dobrote i ljubavi…Kao mozemo biti dobroi ako mislimo sasvim pogresno o tome sta je dobrota?
Na primer puno roditelja misli da je dobro a u stvari unistava svoju decu namecicu im vlastitu volju sve u cilju da bi im “pomogli”…
Unistavanje necije slobode i prava na slobodnu volju nije svakako dobrota…
A mnogi upravo to rade i to nazivaju ljubavlju…
Takodje vecina ljudi je sentimentalan, ne zna za pravu ljubav…
Sentimentalna ljubev je nepravenda i sebicna.. iako obiluje emocijama…
Ljubav nije samo emocjija, ljubav mora biti u skladu sa drugim osobinama kao sto su pravednost, mudrost..itd…
A o takvoj SAVRSENOJ ljubavi ucimo od Boga iz Biblije
prava LJUBAV je :
“Ljubav je dugotrpljiva i dobra.
Ljubav nije ljubomorna, ne hvali se, ne uzvisuje se,
ne ponasa se nepristojno, ne gleda svoju korist,
ne razdrazuje se. Ne vodi evidenciju o zlu.
Ne raduje se nepravednosti, a raduje se istini.
Sve podnosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi.
Ljubav nikad ne prestaje.”
(1.Korincanima 13 :4 -8 )
Dok su ljudi po svojoj nesavrsenoj priirodi sebicni a "SEBICNI NISU SPOSOBNI DA VOLE."
Znaci da se covek mora uzdici iznad vlastite sebicnosti da bi voleo… a za to je potreban trud, aktivna dobrota… I da covek radi na svojim osobinama da bi mogao biti dobar…
Dobrota proizilazi iz ljubavi a njoj nisu potrebni citati, objašnjenja, tumačenja. Ona se jednostavno oseća i vidi u svemu ako je iskrena, dobronamerna i ne zahteva da bude uzvraćena.
Prava ljubav, Bozanska ljubav je besuslovna, to da…
Ali zbog nesavrsenosti nase prirode, daleko smo mi od prave Bozanske ljubavi, mozemo se samo truditi da budemo dobri…
Jer imamo nasledjeni greh koji nas tera ka zlu…
Nase srce je prevarno iI naginje sebcnosti i ponosu…
A to su gresi… I zlo u nama…
Mozramo se boriti stalno protiv tog zla u nama i truditi se raditi na pozitivnim osobinama… tako da one postanu deo nas…
Apostol Pavle je bas govorio o toje unutrasnjoj borbi koju svaki covek poseduje…
Ukoliko nema te borbe bice predan zlu…
Dobrota i ljubav ne poznaju granice i ma koliko se neko trudio da je uokviri, to jednostavno nije moguće, jer onda to jednostavno nije to. Dobrota nema nikakve veze sa veroispovešću ali je mnogima poslužila kao dobar paravan da prikriju svoje stvarne namere. Poznajem ljude koji su ateisti i koji sa puni ljubavi i dobrote prilaze drugim ljudima. Svako spozna Boga na svoj način, u svoje neko vreme duhovnog sazrevanja. Takodje, poznajem ljude koji sebe nazivaju vernicima i klanjaju se u svojim crkvama ili krste pri pomenu svakog zla ali ne videh i ne čuh za neko njihovo dobro.
Tema je krenula sa citatima, pa su drugačija mišljenja takodje krenula sa citatima, što smatram nepotrebnom.
To je tvoje misljenje ali gresis…
Biblija nam pomaze da usavrsimo nasu ljubav i da imamo duh i mir koji nam daje Bog…
Smesno je da hriscanin kaze da mu je nepotrebna Bozja rec…
A i znam mnoge ne hrsicane koji dobro poznaju Bibliju…
Svaki mudar covek shvata da iz Biblije moze puno toga nauciti ..jer to je Bozanska mudrost…u svakom slucaju tu je mudrost…
To sto neki zloupotrebljavaju veru i hriscanstvo je problem tih ljudi a ne problem vere..
Hriscanstvo je dobra vera al ju je crkva izvitoperila…
Sto ne umanjuje vrednost hriscanskog ucenja zasnovanog na Bibliji….
A svakom covekuje Biblija dostupna
Moja vera u Boga je moja intimna stvar, moj intimni razgovor s Bogom u meni. Gde će nam duša to ne zavisi od toga kako ćemo se pred ljudima pokazati, već od onoga šta smo za ljude oko nas učinili, koliko dobra a koliko zla. Neki ne čine nikakvo zlo pa smatraju da je to sasvim dovoljno da sebe svrstaju u one dobre. Ako sebe želimo oplemeniti dobrim i zaista ga želimo podeliti sa drugima, onda tu dobrotu treba da izbacimo iz sebe i podelimo.Kao reč uokvirena u bilo koje tumačenje ili religiju ona ne može zaživeti iskreno niti potvrditi svoje postojanje u nečijem biću Dobro je samo sebi dovoljno i ne trebaju mu citati i ramovi da bi zasijalo svojom plemenitošću i ljubavlju. Od našeg karaktera, našeg vaspitanja i naravno ljubavi u nama, zavisi koliko i kakve dobrote ima u nama. Sve oko nas nam govori kakva je dobrota u nama i oko nas i ono što osećamo
duboko u sebi govori nam jasno dali je to iskrena ljubav ili nije pa se osećamo dobro, loše ili prazno./QUOTE]
Vera nije vera ako se ne ispoveda…
Po tome koliko ko prica o svojoj veri moze se videti koliko mu je vea ZIVA, de o njegovog zivota i koliko je ona STVARNOST za njega…
Kome je VERA u srcu on ce imati potrebu da je ispoveda i deli sa drugima,
Kao sto prava LJUBAV ima potrebu da daje , deli sa drugima , da se umnozava…
Tako I VERA, ona se umnozava kada se deli sa drugima…
Time je ona ZIVA….
A takodje VERA bez DELA je mrtva…
Iz VERE moraju proisteci dobra dela kao dokaz toga da je ona ziva…
Ukoliko nema dela VERE, ona onda i ne postoji…

Kako definsatii Božju ljubav
Iznad svega, agápe je krajnje nesebična.
Naprimer, u Jovanu 3:16. pise Šta je ”svet“ koji je Bog toliko ljubio da je dao svog jedinorođenog Sina?
To je svijet čovječanstva koji je bilo moguće otkupiti.
U njega spadaju mnogi ljudi koji vode grešan način života. Ljubi li Jehova svakog od njih kao svog prijatelja, onako kako je ljubio vernog Abrahama? (Jakov 2:23).
Kako je to bog zrtvovao svog jedinog sina? Kako se uopste moze zrtvovati besmrtno bice.
Znaci bog mu napravi covecije telo, posalje ga na zemlju, ljudi ga ubiju a ovaj se opet vrati na nebo da se provodi gore medju oblacima. Gde je tu zrtva? Nije mi jasno o cemu vi pricate kad spominjete zrtvu?
Takodje nije mi jasno o kakvoj ljubavi govoris, pominjuci coveka koji je hteo da ubije svoje rodjeno dete??? Mislim strasno, kakva je to ljubav?
Ono sto je najvaznije, ako je bog neko ko nas toliko neizmerno voli i ako mu je stalo do nas, zasto onda vec jednom ne otpise greh koji je tamo neki Adam pocinio. Mislim gde je tu bezuslovna ljubav ako zbog greske jednog coveka, kaznis celo covecanstvo zauvek! Jos pored svega toga, svakih nekoliko hiljada godina sides na zemlj i zahtevas da se zrtvuju ljudi kako bi im gresi bili oprosteni, a onda se opet napravis lud i kazes kako je to samo bilo zezanje, kako i dalje gresi moraju da se trpe vecno! To nije ljubav to je sadizam u najgorem obliku.
Takodje gde ce recimo da odu ljudi koji jos uvek zive u dzungli, ne znaju da citaju, i nikada nisu culi za tog Isusa, zar su oni zasluzili da odu u pakao, zato sto nisu naucili napamet par hiljada strana te knjige? Zamisli domorodca koji umre, nadje se na oblacima, i onda mu bog saopsti kako ce sada goreti u paklu celu vecnost, zato sto ovaj nije postovao njegovog sina koji je poslat da bude "zrtvovan"! Mislim gde je tu logika?
Kako definsatii Božju ljubav
Kako je to bog zrtvovao svog jedinog sina? Kako se uopste moze zrtvovati besmrtno bice.
Znaci bog mu napravi covecije telo, posalje ga na zemlju, ljudi ga ubiju a ovaj se opet vrati na nebo da se provodi gore medju oblacima. Gde je tu zrtva?
Pitanja koja si postavio su sasvim na mestu ali nije moguce na nijih odgovoriti sa par recenica. Biblija daje odgovore na ta pitanja ali je potrebno temeljito i pazljivo proucavati Bibliju. Jehova je Stvoritelj i Jedini i Istiniti Bog, Suveren svega vidljivog i nevidljivog. Jedino Jehova ima pravo da vlada nad svim sto je stvorio i sam on je osnovao i uspostavio zakone po kojima se prvo ON SAM vlada i ponasa, sto znaci da je dosledan, posten, pravedan i lojalan svojim zakonima. Ako sam Jehova postuje svoje zakone koje je uspostavio za dobro svojih stvorenja, ne za svoje, onda je logicno da Jehova ocekuje da se njegova stvorenja dosledno drze zakona koji su, iskljucivo za njihovo dobro. Kad je stvorio prve ljude, Adama i Evu, Jehova ih je stvorio savrsene sto znaci mentalno i fizicki savrsene sa izgledom na vecni zivot da budu vecno mladi i vecno zdravi i da, kao takvi imaju potomstvo i pretvore celu zemlju u raj i da se brinu i vladaju nad zemljom, ne nad ljudima, nad zemljom! Bilo je potrebno da prvi savrseni ljudi slusaju Jehovu, svog nebeskog oca i da slede Jehovina uputstva za srecan i radostan zivot koji nema kraja! Medjutim, Adam i Eva su pod prevarom Sotone, Djavola koji je bio jedan od Jehovinih duhovnih sinova koji je zeleo da obozavanje, koje pripada iskljucivo Jehovi Bogu, bude upucivano njemu, Sotoni, iako nema nikakvo pravo na to.
Sotona je iskoristio i prevario prve ljude koji su bili savrseni i sa slobodnom voljom. Adam i Eva su smisljeno i svojevoljno presli na stranu Sotone i tako postali saveznici u opoziciji svom Stvoritelju, Jehovi Bogu. Izgubili su savrsenstvo i izgled na vecni zivot, vecno zdravlje, vecnu mladost, vecnu radost i uzivanje u raju na zemlji. Poceli su da stare i na kraju su umrli!
Posto su izgubili sve sto su imali-dobar odnos sa darovaocem i kreatorom zivota- Jehovom, dobili su potomstvo kao nesavrseni i preneli greh, gen smrti i nesavrsenstva na svoje potomke tako da danas i u ovom sistemu cela zemlja i ljudski rod na njoj umire.
Znaci Adam i Eva su izgubili savrseni zivot i izgled da zive zauvek, ne obican zivot, nesavrseni zivot koji se zavrsava smrcu, ono sto smo mi njihovi naslednici dobili, vec savrseni vecni zivot!
Napomenuo sam na pocetku da je Jehova dosledan svojim zakonima jer ih i sam ispunjava i zivi po njima!
Nije mi jasno o cemu vi pricate kad spominjete zrtvu?
Posto sam ti ukratko izlozio zbivanja od pocetka stvaranja do Adamove neposlusnosti, sto je veoma grubo objasnjenje i sigurno sam prevideo mnoge, mnoge bitne elemente, da odogovorim na pitanje zrtve!
Adam i Eva su izgubili savrsen zivot. Jehovina pravda zahteva da se za Adamovu gresku i gubitak savrsenog zivota plati i polozi ekvivalent koji ce odgovarati originalu. Ko je na zemlji mogao to da ucini? Niko! Svi smo nesavrseni i umiremo. Zato je Jehova ucinio i obezbedio tu pripremu i cenu za Adamov savrseni zivot-Jehovin Sin, Isus Hrist, mocno duhovno stvorenje, koji je zbog neizmerne ljubavi prema svom Ocu Jehovi i ljudskom rodu, smatrao velikom prednoscu da izvrsi ovaj zadatak i misiju i da svojevoljno uz pomoc svog Oca Jehove i aktivne sile kojom je Jehova sve stvorio, bude premesten iz duhovnog oblika zivota u fizicki. Rodio se kao covek, savrsen, bez greha jer je zacet od strane Jehove koji je preneo njegov zivot u matericu Marije koja je bila nevina i koja ga je rodila. Kad je odrastao Isus je svojevoljno dao svoj savrseni zivot da bi zadovoljio Bozju pravdu i da bi svi oni koji ispravno veruju u zrtvu Isusa Hrista mogli da, na osnovu te zrtve, imaju nadu u vecni zivot u raju na zemlji u novom sistemu stvari koji ce uskoro da nastupi!
Takodje nije mi jasno o kakvoj ljubavi govoris, pominjuci coveka koji je hteo da ubije svoje rodjeno dete??? Mislim strasno, kakva je to ljubav?
Ono sto je najvaznije, ako je bog neko ko nas toliko neizmerno voli i ako mu je stalo do nas, zasto onda vec jednom ne otpise greh koji je tamo neki Adam pocinio. Mislim gde je tu bezuslovna ljubav ako zbog greske jednog coveka, kaznis celo covecanstvo zauvek! Jos pored svega toga, svakih nekoliko hiljada godina sides na zemlj i zahtevas da se zrtvuju ljudi kako bi im gresi bili oprosteni, a onda se opet napravis lud i kazes kako je to samo bilo zezanje, kako i dalje gresi moraju da se trpe vecno! To nije ljubav to je sadizam u najgorem obliku.
Takodje gde ce recimo da odu ljudi koji jos uvek zive u dzungli, ne znaju da citaju, i nikada nisu culi za tog Isusa, zar su oni zasluzili da odu u pakao, zato sto nisu naucili napamet par hiljada strana te knjige? Zamisli domorodca koji umre, nadje se na oblacima, i onda mu bog saopsti kako ce sada goreti u paklu celu vecnost, zato sto ovaj nije postovao njegovog sina koji je poslat da bude "zrtvovan"! Mislim gde je tu logika?
O ovim pitanjima mozemo da razgovaramo drugom prilikom! Najbolje bi bilo da pribavis Bibliju i da uz Bibliju razgovaramo o svim pitanjima koja ces imati ili imas!
![]()