Стефан ИПХ
Iskusan
- Poruka
- 6.118
NADVLADAVAJ ZLO DOBRIM
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

@Stajic
Hvala ti na iscrpnom odgovoru, medjutim zelim da ti kazem kako sam ja sve to citao vec.
Nisam ja postavio pitanje, da bi mi ti dao odgovor koji se nalazi negde u bibliji, vec me je interesovalo kakva logicka objasnjenja postoje van biblije.
Bibliju je pisalo 40 ljudi u razdoblju od 1600 godina!Biblija je knjiga koju je napisao jedan covek
Biblija je savrseno precizno ocuvana do danasnjih dana. Da je to tacno svedoce upravo nebrojeno mnogo prevoda koji jesu razliciti po stilu ali je tema Biblije jedinstvena-Bozje Kraljevstvo kao jedino resnje problema na zemlji!pored toga postoji nebrojeno mnogo interpretacija same Biblije, sto dovodi do zakljucka kako je i sama knjiga veoma nejasno napisana, puna kontradiktornosti. Znaci ono sto ti tumacis na jedan nacin, neko tamo moze da tumaci na sasvim drugi. Da ne pricam o tome kako se kroz vekove, zbog pogresnih prevoda sa jezika na jezik, dok jos nije postojala masovna stampa, doslo do efekta gluvih telefona.
Jehova nije besan. Jehova je dosledan svojim zakonima, njegovo ime u prevodu sa Jevrejskog jezika znaci "Onaj koji prouzrokuje da postaje" znaci Jehova je Stovritelj a ne unistitelj. Bozje ime identifikuje Jehovu kao velikog nameravaoca i kad On jednom nesto stvori, Bog to ne unistava. Bog je jedino unistavao zlo i vrlo uskoro ce zauvek unistiti zlo!Prvo, ako je bog vec toliko besan sto sve nije ispalo kako treba, zasto onda sve ne unisti, i napravi izpocetka. Tipa Univerzum verzija 2.0 sa instaliranim zakrpama i ispravljenim bagovima. Znaci on je napravio nesavrsene ljude i sada zbog toga sto je on pogresio dok je pravio svoje igracke, mi njegove igracke treba da patimo, i da sami dostignemo savrsenstvo koje on nije mogao da napravi!
Odgovor je u prvom delu!Drugo, ako mu nije bilo zao da zrtvuje svog dobrog i ispravnog sina Isusa, zasto mu je onda zao da unisti onog zlog sina (Djavola) koji mu preuzima duse?
Znaci unisti sve, i krene iz pocetaka.
Bog je odredio zakone i principe po kojima ocekuje da se njegova inteligentna stvorenja ponasaju. Osnova Biblije, Jehovine reci i osnova svega je ljubav. Jehova zeli da mu ljudi sluze i obozavaju ga iz ljubavi i dragovoljno bez prisile, zato imamo slobodnu volju! Sacuvao je svoju rec-Bibliju gde je otkrio sebe i poziva ljude da ispitaju njegovu rec i upoznaju ga. To je jedini i ispravan nacin da se dobiju odgovori na sva pitanja koja muce covecanstvo! Lako je utvrditi da je Biblija Bozje delo, Biblija je naucno tacna i precizna knjiga iako nije naucni udzbenik.Trece, (pod pertpostavkom da je sve to sto pise u bibliji istina) kako vi koji u to verujete mozete da budete sigurni da je ta biblija delo boga. Mozda je to bas delo djavola, koji je resio da na taj nacin sebi prikupi jos vise obozavalaca koji ce ga slediti. Ako je Bog vec toliko inteligentno bice koje je stvorilo ceo univerzum, mogao je da smisli i malo bolje resenje za promovisanje svojih zakona i pravila, od pisanja nekakve knjige koja se moze tumaciti na 26000 nacina Mogao je recimo da preko celog neba ispise velikim bljestavim slovima "Postujte me, ja sam vas bog" ili tako nesto. Onda bi svaki dan imali taj natpis koji bi bljestao visoko na nebu i koji bi nas podsecao na to, da treba da postujemo naseg boga, i nebi bilo zabune u interpretaciji.
Jehova nikad nije i nece unistiti nekoga ko to nije zasluzio. Mnogi su umrli nepoznavajuci Jehovu i nisu imali prilike da ga upoznaju. Svi oni ce biti uskrsnuti u raju na zemlji (u novom uredjenju) i imace prilike da na temelju Bozje reci donesu odluku da li ce obozavati Jehovu ili nece-slobodna volja! Oni koji su sad nepismeni i nisu bili u prilici da upoznaju Bozje principe, kao i oni koji su mentalno nesposobni da razumeju Bibliju nece biti unisteni vec ce u novom uredjenju njihove mentalne sposobnosti biti obnovljene i onda ce imati priliku da donesu svojevoljnu odluku!Cetvrto nisi mi odgovorio na pitanje koje me je najvise zanimalo : Kuda idu ljudi koji zive u dzungli? Idu li u raj ili pakao? Zamisli domorodca koji umre, nadje se na oblacima, i onda mu bog saopsti kako ce sada goreti u paklu celu vecnost, zato sto ovaj nije postovao njegovog sina koji je poslat da bude "zrtvovan"! Mislim gde je tu logika?
Znaci to je totalno nepravedno da je bog ponudio spas samo onima koji umeju da citaju, onima koji su pismeni! Zasto ljudi koji su ne pismeni, i koji zive u dzungli ne dirajuci nikoga, zasluzuju da idu u pakao?
I Peto! Zar je moguce da ljudi veruju, kako je ceo svemir, ceo univerzum koji je neverovatno velik, napravljen samo zbog njih!!!! Mislim da je to neverovatno bolesno razmisljanje! Da je to napravljeno samo zbog nas, ne bi bilo potrebe da bude toliko veliko! Gubljenje prostora, vremena, i cega sve ne. Meni je totalno arogantno da pomislim kako je ceo univerzum napravljen samo zbog mene!
Drugim recima, mozda je ta prica o svemogucem tvorcu planete i pila vodu, dok su ljudi ziveli na planeti i nisu znali sta se sve nalazi iznad oblaka. Sada je totalno apsurdno tvrditi takve besmislice.
Eto, hvala na prethodnom iscrpnom odgovoru.
Logika van Biblije ne postoji! Da je to tacno pogledaj samo sta se desava u svetu, jad i beda, smrt i kriminal na sve strane, bolest, prestiz, sistem:"uzmi sve sto ti zivot pruza-gazi sve pred sobom" i da ne nabrajam vise! Covek nije u stanju nista vise da kontrolise, zivot na zemlji ce uskoro da se okonca!
Bibliju je pisalo 40 ljudi u razdoblju od 1600 godina!
Ovih par stvari mi je zapalo za oko, pa moram da ih prokomentarisem... Ja u Bibliji nisam video neku veliku logiku... Ona se zasniva na principu "veruj i ne sumnjaj"... A mogu da ti nabrojim milion logicnosti van Biblije koje je moguce naucno dokazati...
U Mateju 24:36 Isus nas obavestava da o tom danu niko ne zna samo Otac Jehova! Jehovin narod sirom sveta obavestava ljude o predstojecoj velikoj nevolji i pomaze ljudima da, proucavajuci Bibliju, preduzmu odgovarajuce korake i spasu sami sebe, stajuci na stranu Jehove i njegovog sredstva spasenja, Bozjeg Kraljevstva!Kad vec kazes da ce zivot na Zemlji uskoro da se okonca, nije lepo ako to znas da neces da nam kazes tacan datum...
Hteo bih lepo da se obucem za taj dogadjaj...
Bibliju koju sam ja citao, nije pisalo 40 ljudi, pa bih voleo da znam da li o istoj Bibliji govorimo...

Evo, ja bih, pošto neće postavljačica teme, pitao kako bi, u svakodnevnom životu, trebalo primeniti ovu poruku apostola Pavla: "Nadvladaj zlo dobrim"? Voleo bih da mi neko da neki predlog ili savet.

Evo, ja bih, pošto neće postavljačica teme, pitao kako bi, u svakodnevnom životu, trebalo primeniti ovu poruku apostola Pavla: "Nadvladaj zlo dobrim"? Voleo bih da mi neko da neki predlog ili savet.

Rekoh ti ja da ti treba ozbiljan biblijski studij!
![]()
Možda mi treba, ali to neće biti sa Js. Ne mogu, Stajiću, u jako ste se lošem svetlu prikazali ovde na forumu.
Jeste, potreban mi je "biblijski studij", potreban je svakom, ali nam je još više potrebno da postanemo dobri, milostivi, krotki, puni razumevanja, da postanemo strogi prema sebi a blagi prema drugima, da se ispunimo ljubavlju, empatijom... A, onda možemo da uzmemo da bistrimo Otkrivenje.

Ja sam ovde noviji, pa jos uvek ne znam ko je ciji... Moracu da pocnem da zapisujem... Mnogo vas je da sve pamtim...![]()
P.S. Nadam se da te nisam necim uvredio, mozda je bilo zescih rasprava ali se ne secam da sam te povredio!? Ako jesam ja ti se iskreno izvinjavam!
Logika van Biblije ne postoji! Da je to tacno pogledaj samo sta se desava u svetu, jad i beda, smrt i kriminal na sve strane, bolest, prestiz, sistem:"uzmi sve sto ti zivot pruza-gazi sve pred sobom" i da ne nabrajam vise! Covek nije u stanju nista vise da kontrolise, zivot na zemlji ce uskoro da se okonca!