Nadarenost za programiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Nona2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li treba biti nadaren za programiranje?

• Da- moras imati talenat.

glasova: 7 43,8%
  • Ne- svako moze da nauci da programira.

glasova: 9 56,3%

• Ukupno glasova
    16
sta se ti mesas?

Izmislio je da sam rekla nesto sto nisam.
Nikad u zivotu nisam rekla da svako moze sve da radi.
Извини на мијешању, убудуће уз тему коју отвараш приложи и списак оних који на њој могу писати.
Могло би то и аутоматски, то се лако испрограмира, ако си надарен. :mrgreen:

brate :rotf:

ko kad bih sad pricao kako je hirurgija slicna mesarskom poslu, uzmes skalep i secnes i tu unutra pronadjes sta trreba da dodatno secnes i onda kazes sestri da zasije..ali bas tako ovo tvojer zvuci.
Pitaj hirurga kako shvata svoj posao , bilo kog, kardio ili obicnog hirurga.
Upravo ga tako i shvata....kako da pridje odredjenom delu i da ga secne.
Ne znam sta vam je smesno u prikazu programiranja, ali ja odavno ne razumem sta je smesno Srbima.
Sve napisano bi sasvim drugacije zvucalo nekome ko nije sa ovih prostora, to jeste problem...

Ne da pokusavam da branim izreceno, potpuno je nepotrebna odbrana toga, jer programiranje jeste pretvaranje zeljenog zadatka u sled komandi koje se mogu izvrsiti.
To pretvaranje moze obaviti i sam kompjuter.
Par puta sam naleteo i na potrebu programera da pisu program koji pise drugi program, zbog nekih ogranicenja.Kasnije pozivaju izvrsenje tog napisanog programa.

Zao mi je sto vam je to van vidokruga.
Mora da radite na nekim jako vaznim pozicijama gde programiranje nije pisanje sleda komandi...

Evo sta kazu u Intelu da je programiranje

Image-only-Three-Pillars-A_1800x750-1536x640.png

Dakle zuto je namera programera da zavrsi posao , da napise sekvencu kodova.
Medjutim, malo zbog bagova, malo zbog neuskladjenosti delova, delom zbog nekih trecih zahteva, mora da vrsi prilagodjenje....
Vrlo retko radi plavo , tj da izmislja kod, kao sto je i receno na temi...

Sa ubrzanjem promena u soft industriji zuto je sve slozenije odraditi jer sve je vise odstupanja od nameravanog funkcionisanja.
Otud ideja o masinskom programiranju , tj vrsti automatizacije , ne i AI, da se ubrza proces isterivanja bagova i nesinhronizacija ili nekih trecih problema...

Ako se ubaci AI, onda ce se masinski kod uz isterivanje bagova meriti i efikasnost potrosnje vremena, resursa, kao i moguce zavisnosti od drugih ishoda u kompjuteru..

Software dobija osobine koje ima i hardware, RT ....

ne ajnstajn nego nikola tesla z:mrgreen:
tu sam ideju dobio kad sam gledao neku emisiju o njemu
on se isto puno setao i rekao je nesto interesantno
svaki put treba ici drugim putem jer mozak se bolje fokusira na razmisljanje kad ne ides "utabanim" stazama
mnogo se bolje razmislja kad ides nepoznatim putem ili putem kojim nisi isao cesto.

Back