Nadarenost za programiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Nona2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li treba biti nadaren za programiranje?

• Da- moras imati talenat.

glasova: 7 43,8%
  • Ne- svako moze da nauci da programira.

glasova: 9 56,3%

• Ukupno glasova
    16
sto ne menja cinjenicu da su JEZICI
da su matematika zvali bi se matematika

sto nikako ne znaci da ja pokusavam da smanjim bitnost matematike......niposto
pazi, zasto ja ne mogu da napisem simfoniju? mogu .. naucicu note.. malo se edukovati i napravicu krs zivi koji niko nece slusati.

jednostavno moras da imas nadarenost za nesto ako zelis da budes uspesan i dobar u tome

ti pokusavas da proturris pricu da svako moze da se bavi svakim poslom..moze, ali kako?.. bice tesko i njemu i kolegama ako nije za to rodjen..
milioni ljudi rade preko one stvari svoje poslove, mrzi ih da ustaju, da idu na posao..jedva cekaju kraj radnog vremena samo zato sto nisu izabrali ono sta im lezi i u cemu nalaze zadovoljstvo.
ja sam zavrsio masinac..kad zavrsim ucenje za taj dan, ja sam sedao za kompjuter i zezao se sa kompjuterskom grafikom ili programiranjem.,.znaci posle celog dana ucenja, ovo mi nije bilo ni tesko ni opterecujuce..o tome ti pricam..jednostavno za neke stvari moras da budes rodjen..

Nema stvari koje ne mozes da naucis samo ako ulozis odgovarajuci trud. Neko ce da nauci nesto brze, neko sporije.
Sustina ne kapiranja matematike je shit profesor i izbegavanje truda da se sedne i da se vezba. Ja sam stalno imao 1,2 i 3 ocene iz matisha, a matish sam ucio 2 dana pred kontrolni, svo ostalo vreme sam zevao kao debil na casu. Nije me to nikada interesovalo.
Da ima prodidzija, ima, jbg sa tim ljudima ne mozes da se takmicis ali ima sasvim dovoljno mesta za sve i poslova. Ne moraju svi da budu novi Linus Torvalds, Stiv Jobs ili Bil Gejts.
Ako ja mogu sa html, css i js da napravim par sajtova za 1000+ evra mesecno, zabole me patka sto nisam najbolji na svetu. To je i onako previse truda, nije vredno zivota. Verovatno za taj top lvl moras biti prodidzi, ali ima dovoljno poslova i za nas koji nismo ambiciozni. :)
Programiranje je stvar logike, to mora da se vezba kao i matematika.

a sta u stvari ti pokusavas da kazes?
no way wow GIF by Wilson Tennis

Da je programiranje stvar logike, bas i nije...
Vise je stvar poznavanja trenutnih bagova, mogucnosti i nacina da se nesto odradi...
A sad procitajte ove dve recenice....da li druga recenica lici na definiciju logike?
Seljacke mozda, ali ni bulove ni matematicke nije sigurno...

Matematicki receno , programiranje je funkcija sekvenciranja zadatka na trenutno ostvarive ili funkcionalne rutine, programske ili masinske....
Ogromna razlika izmedju toga i logike....jeste, seljacki pojam logike lici na ovo , logika je dobices potvrdu da nisi osudjivan u policiji ako platis teti popunjavanje zahteva za tu potvrdu za 10 min, a ako ne platis, traje oko 1h i nista od potvrde da si predao zahtev...

Dakle seljacki pojam logike obuhvata realnu situaciju , a ne ono sto je po zakonu ili kako je zvanicno napisano u dokumentaciji.

Sad probajte da definisete talenat....talenat za logiku je jedna stvar, koja ocigledno nema nikakve veze sa programiranjem..
Talenat za programiranje je talenat za seljacku logiku...ne za dokumentaciju , ne za zakon i sintaksu jezika, nego za zaobilazenje situacija trebalo bi ali ne radi...

Da je programiranje stvar logike, bas i nije...
Vise je stvar poznavanja trenutnih bagova, mogucnosti i nacina da se nesto odradi...
A sad procitajte ove dve recenice....da li druga recenica lici na definiciju logike?
Seljacke mozda, ali ni bulove ni matematicke nije sigurno...

Matematicki receno , programiranje je funkcija sekvenciranja zadatka na trenutno ostvarive ili funkcionalne rutine, programske ili masinske....
Ogromna razlika izmedju toga i logike....jeste, seljacki pojam logike lici na ovo , logika je dobices potvrdu da nisi osudjivan u policiji ako platis teti popunjavanje zahteva za tu potvrdu za 10 min, a ako ne platis, traje oko 1h i nista od potvrde da si predao zahtev...

Dakle seljacki pojam logike obuhvata realnu situaciju , a ne ono sto je po zakonu ili kako je zvanicno napisano u dokumentaciji.

Sad probajte da definisete talenat....talenat za logiku je jedna stvar, koja ocigledno nema nikakve veze sa programiranjem..
Talenat za programiranje je talenat za seljacku logiku...ne za dokumentaciju , ne za zakon i sintaksu jezika, nego za zaobilazenje situacija trebalo bi ali ne radi...
brate :rotf:

ko kad bih sad pricao kako je hirurgija slicna mesarskom poslu, uzmes skalep i secnes i tu unutra pronadjes sta trreba da dodatno secnes i onda kazes sestri da zasije..ali bas tako ovo tvojer zvuci.

Back