Samo jedan mali savet, pošto ti očigledno ne znaš zapravo šta oni „predaju“ — šta neki naučnik smatra, nećeš saznati na osnovu par minuta nekog YouTube klipa sa TV Happy. Jednostavno, knjigu u ruke i čitaj.
Srpske zemlje pre Nemanjića su imale solidan tiraž; sad je izašlo 7. izdanje Aleksićeve knjige. Ako ne znaš nikog ko bi ti mogao privatno pozajmiti ili pokloniti jedan primerak, učlani se negde u neku biblioteku i uzmi je. A i nije preterano skupa; 1.200 dinara košta. Možeš da je u nekim knjižarama nabaviš i na popustu; za ca. 800-900 dindži. Tako da, to ti je moj najtopliji savet, knjigu u ruke i čitaj. Da si potrošio pola vremena koje koristiš za polemisanje o tome jesam li ja u rangu sa Aleksićem i koliko sam ili uopšteno svađajući empo forumu da malo pročitaš šta su ti autori koje pominjemo pisali, mnogo bi ti stvari više bilo jasno i dosta dobro bi i razumeo šta su njihove tvrdnje (kao i na osnovu čega tvrde to po tvrde). 
P. S. Moram priznati, doduše, da jesam prilično fasciniran koliko zamišljaš da me dotiče na nekom nivou dotiče tj. što zamišljaš da su nekakve provokacije kada pišeš „vau, ej, znaj da nisi do nogu Marku Aleksiću“ i slične stvari. 

Pretpostavljam da ti uopšte ne primećuješ koliko samo ispada smešno (i to posebno kada pokušavaš da negiraš sa siavađalica 

).