- Poruka
- 13.583
Kako plitko razmišljanje...![]()
Pa dobro,ako je plitko,zašto je onda crkveno zvono šuplje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako plitko razmišljanje...![]()
.. i obrazložena je valjano .. primereno pdf-u ..Tema je postavljena na PSIHOLOGIJI, a ne FILOZOFIJI...![]()
.. i obrazložena je valjano .. primereno pdf-u ..
.. nacije postoje od 19. veka ..
.. so what ..?
.. drugo .. kanada je multietnička kao i bosna ..
.. nisi primetio da sam ti elegantno pobila tvrdnju o odnosu nacionalizma i postojanja države ..
.. jer .. kanada neće imati problem s nacionalizmom .. bez obzira na to što je država granicama podeljena od drugih država ..
.. a bosna ima problem s nacionalizmom .. koji nije uzrokovan postojanjem međudržavnih granica ..
.. dakle .. teza ti je pala u vodu ..
.. pa to i ja kažem .. ne vidim iz kog si razloga petljao državu u priču ..
.. hajd sad .. koje kulturno nasleđe vezuje jednog mentalno zdravog hirurga srbina .. i jednog polupismenog antisocijalnog huligana srbina na stadionu ..?
.. jezik tradicija kultura .. dobro .. razmotrimo to ..
.. to što si rekao podrazumeva jednaku izloženost uticajima i jednak uticaj jezika tradicije kulture ..?
.. drugo .. imaš srbe iz inostranstva .. ceo vek proveli u inostranstvu .. jezik skoro zaboravili .. nemaju veze ni s istorijom ni sa kulturom .. srpskom .. (.. osim ako grand ubrajaš u kulturu ..) .. a veliki srpski nacionalisti ..
.. kako objašnjavaš tu pojavu ..?
.. kako tačno definišeš kolektivno nasleđe ..?
.. hm .. ne čini mi se da si anarhista ..
.. anarhija insistira na čoveku .. pojedincu ..
.. toga u tvojoj priči nema ..
.. osnovna prepreka anarhizmu nije nacionalizam .. nego uopšte potreba ljudi da se ponašaju kao pripadnici čopora ..
.. osnovna prepreka anarhizmu je nepostojanje vere u čoveka ..
(.. ali dobro .. anarhija je već druga tema ..)
naravno da je dijagnoza
niko normalan ne bi u svoj potpis stavio - srbija moja otadžbina.
srbin si igrom slučaja, ne tvojom voljom.
moglo je lako da se desi da budeš rođen kao kinez ili avganistanac, i sada ne bi ni znao gde je srbija.
nacionalizam je uverenje da je tvoja zemlja nešto posebno, samo zato jer si ti rođen u njoj.
nacionalizam je najniži oblik egoizma
u prevodu: koga boli kerec šta je tvoja otadžbina?
naravno da je dijagnoza
niko normalan ne bi u svoj potpis stavio - srbija moja otadžbina.
srbin si igrom slučaja, ne tvojom voljom.
moglo je lako da se desi da budeš rođen kao kinez ili avganistanac, i sada ne bi ni znao gde je srbija.
nacionalizam je uverenje da je tvoja zemlja nešto posebno, samo zato jer si ti rođen u njoj.
nacionalizam je najniži oblik egoizma
u prevodu: koga boli kerec šta je tvoja otadžbina?
I moja majka je bas ova koja me je rodila, a ja je nisam izabrao.. ipak, ona je moja pa je tako ja volim mimo ostalih zena, na nacin,kako se majka voli..I ako je malo falillo da me rodi komsinica Mica, koja je isto jedna fina zena... no nije.... Nacionalizam je ljubav prema svojoj naciji. A to ne podraumeva obavezno mrznju prema ostalm nacijama... taman posla.
i covek si igrom slucaja,mogao si da budes tovno pile ili june...
vi kao zemljani po nacionalnosti bi bar trebalo za to da imate razumevanja...
mislim da je superhumanizam najnizi oblik egoizma kada ti tvrdis da si supreme creature
To "objašnjenje" koje je dao drug član fisherman je presmešno...![]()
.. htela da te pitam šta je prirodna država .. kad nađoh niže ovu detinjasto-glupu definiciju ..:Ajd sSanja, da ti i ovde odgovorim. Kanada, Amerika, Novi Zeland, Australija, nisu prirodne nego vestacke drzave.
.. idi begaj .. došli srbi na balkan .. i zatekli koga ..?drzava koi su formirale same nacije koje su tu zivele
Nikako se ne mogu i ni na jedna nacin uporedjivati sa prirodnim evropskim drzavama.
Moderne evropke drzave su nastale usled budjenja nacioonalnih pokreta.. gotovo sve, osim Svajcarske i Belgije.
Dakle, kanada nije multietnicka, kao ni nemacka.
.. kakve ovo ima veze s temom ..?Šta zapravo cini kuturu jednog naroda.. osim umetnosti, tradicije, naciopnalnih osobensti, to je svakako i zakon, pravila ponasanja i drustveno uredjenje. Nista od ovog, pridosli narodi u evropskim drzavama nemaju. Moraju da postuju nemacke zakone, nemacka pravila igre, nemacke obicaje zivljejja.
.. da .. protiv gomile mojih argumenata ..Na onoj drugoj temi, i na derugom PDFu, bio sam prakticno sam, protiv gomile.
I moja majka je bas ova koja me je rodila, a ja je nisam izabrao.. ipak, ona je moja pa je tako ja volim mimo ostalih zena, na nacin,kako se majka voli..I ako je malo falillo da me rodi komsinica Mica, koja je isto jedna fina zena... no nije.... Nacionalizam je ljubav prema svojoj naciji. A to ne podraumeva obavezno mrznju prema ostalm nacijama... taman posla.
.. htela da te pitam šta je prirodna država .. kad nađoh niže ovu detinjasto-glupu definiciju ..:
.. idi begaj .. došli srbi na balkan .. i zatekli koga ..?
.. formirali srbi državu .. i ..? .. gde su im dačani i tračani u državi .. to jest .. ovi koji su tu živeli pre nego što su oni došli ..?
.. dušanovo carstvo je bilo .. isto neprirodno ..?
.. ali .. da se održalo .. ti bi danas tvrdio da je prirodno ..?
.. dakle .. recimo .. engleska i francuska nisu postojale pre 19. veka ..?
.. španija isto tako ..?
.. švedska i norveška isto ..?
.. a danska ..?
.. kad je šekspir pisao .. nešto je trulo u državi danskoj .. gledao je u kristalnu kuglu .. da vidi da će se ona stvoriti u 19. veku buđenjem nacionalne svesti ..?
.. kakve ovo ima veze s temom ..?
.. a drugo .. zakoni i društveno uređenje čine kulturu naroda ..?
.. dakle .. svaki put kad se promeni ustav .. mi postajemo neki drugi srbi ..?
.. francuzi su prestali biti francuzi .. kad su kralja zamenili republikom ..?
.. da .. protiv gomile mojih argumenata ..
.. a ja svugde nastupam sa svojim mišljenjem .. i na onoj temi nema nikoga ko se u potpunosti slaže sa mnom ..
(.. niti ikoga ko onako virtuozno barata argumentima .. šta ćeš ..)
između nacionaliste i plemenskog divljaka nema bitne razlike
i jedan i drugi se plaši svega što je van njegove tarabe
i jadan i drugi svoj strah naziva ljubavlju
.. ti toliko lupetaš stvari koje nemaju veze s mozgom .. i toliko je očito da si svoja "istorijska" znanja sticao na sajtu stormfronta .. ne dokatnuvši bilo koji udžbenik istorije niti istorijski spir u životu ..
.. da svaka rasprava s tobom ostaje besmislena ..
Dakle, Sanja, Kako je nastala Italija, a kako Švajcarska, i ima li tu nekakvih ralika.
.. to su neka tvoja idejna braća ..Sta ti je stromfront..
Je si li saznala ko je bio Mustafa Golubic.
.. italija .. nacionalno buđenje devetnaesti vek ..
.. stara švajcarska konfederacija .. ujedinjenjem kantona četrnaesti vek ..
.. kad je nastala španija ..?
.. kad britanija ..?
.. kad holandija ..?
.. a danska ..?
.. to su neka tvoja idejna braća ..
.. aha ..
.. heroj sssr-a ..![]()
I srpski cetnik. zar ne. Ili ti tvrdis da nije bio srpski cetnik? Ko zna, mozda su tebe tako vaspitavali.
Ja svakako ne pripadam krajnjoj desnici... vise nekeko ka centru. U ostalim prema svakoj vrsti fasizma i nacizma ( o da... to nije isto ) osecam odvratnost. No. dobro. Dakle... Mustafa Golubic je pre svega bio srpski ćetnik, paposle specijalni Apisov saradnik i opunomocenik, verovatno pripadnik Crne Ruke.. streljan od Gestapoa kad je dosao u Beograd da ubije Tita. Medjutim , kako je Tito imao odlicen veze u nemackoj komandi, Mustafa Golubic je uhvacen i streljan ispred skpstine u Beogradu, gde su ga doneli vezanog za stolicu, buduci da nije moga da stoji, jer su mu polomili ruke i noge.
No, vretimo se na pocetak, koji je za pitanje nacionalizma svakako vazniji.
Mustafa je kao srpski cetnik, dobio vise odlikovanja od Srbije za doprinos u prvom i drugom balkanskom ratu. A i te kako se istakao i u Prevom Svetskom ratu. I zamisli molim te.. sve to kao srpski cetnik... Mislim da nije intersantno za temu da opisujem kako je i zasto otisao u SSSR, jer tema nije istorijska nego pomodarsko komunjarska.
Sve monrahije u Evropi su nacionalne drzave. Sasvim je druga stvar sto su to gradjanski uredjena drustva. Od tih drzava, koje nisu nastale dogovorom, nego si ih formirali narodi...samo Francuska ima potpuno gradjaski ustav. evropske monarhije, pravno gledano, nisu cak ni sekularne , nego verske drzave... a sasvim je druga stvar sto to niko tamo ne ferma, obzirom na gradjasko uredjenje samih drustava.
.. htela da te pitam šta je prirodna država .. kad nađoh niže ovu detinjasto-glupu definiciju ..:
.. idi begaj .. došli srbi na balkan .. i zatekli koga ..?
.. formirali srbi državu .. i ..? .. gde su im dačani i tračani u državi .. to jest .. ovi koji su tu živeli pre nego što su oni došli ..?
.. dušanovo carstvo je bilo .. isto neprirodno ..?
.. ali .. da se održalo .. ti bi danas tvrdio da je prirodno ..?
Naravno da su francuska i englaska
.. dakle .. recimo .. engleska i francuska nisu postojale pre 19. veka ..?
.. španija isto tako ..?
.. švedska i norveška isto ..?
.. a danska ..?
.. kad je šekspir pisao .. nešto je trulo u državi danskoj .. gledao je u kristalnu kuglu .. da vidi da će se ona stvoriti u 19. veku buđenjem nacionalne svesti ..?
.. kakve ovo ima veze s temom ..?
.. a drugo .. zakoni i društveno uređenje čine kulturu naroda ..?
.. dakle .. svaki put kad se promeni ustav .. mi postajemo neki drugi srbi ..?
.. francuzi su prestali biti francuzi .. kad su kralja zamenili republikom ..?
.. da .. protiv gomile mojih argumenata ..
.. a ja svugde nastupam sa svojim mišljenjem .. i na onoj temi nema nikoga ko se u potpunosti slaže sa mnom ..
(.. niti ikoga ko onako virtuozno barata argumentima .. šta ćeš ..)
.. na viki piše da je bio kominternaš ..
.. ne pominje se ni č od četnika ..
(.. pa .. da je bio četo .. ne bi ga švabe streljale .. bog s tobom ..)