Nacionalisti

Majaaa123

Početnik
Poruka
29
Zanima me kako se ustvari postaje nacionalista i cemu sve to vodi, mislim u mozgu jednog nacionaliste ? Kako oni zamisljaju svjet i zivot ? Jednostavno ih ne razumijem i to me mnogo kopka u zadnje vrijeme :S Ogorcena sam kad vidim postove i neke rijeci koje su nam nametnute od strane nasih politicaara :S Molim bez uvreda, ako je ikako moguce ...

Ma muka mi je vise :s Odem kod drugarice u Beograd sve super, ona dodje kod mene u Tuzlu odlicno se provedemo, a onda vidim na tv-u kako se ustvari mrzimo i cujem za neke bljuvotine koje nemaju smisla :S Zao mi sto ljudi nasjedaju, ne mogu da se pomirim s tim nikako :S

I meni :bljak:

Zato i ne slusam politicare nikad :mrgreen: kao da ih nema :cool:

To je propaganda onih koji zele i dalje neke sukobe, i koji ne traze mir i stabilnost ;)

Razumem te :mazi: svakom normalan covek se kao ti oseca kada vidi tako nesto na TV-u

I ja se druzim sa svim ljudima po svetu, sto Online sto u RL :ok:

Samo politicari i njihovi sledbenici zavedeni ...sire znas sta vec ;)

Zanima me kako se ustvari postaje nacionalista i cemu sve to vodi, mislim u mozgu jednog nacionaliste ? Kako oni zamisljaju svjet i zivot ? Jednostavno ih ne razumijem i to me mnogo kopka u zadnje vrijeme :S Ogorcena sam kad vidim postove i neke rijeci koje su nam nametnute od strane nasih politicaara :S Molim bez uvreda, ako je ikako moguce ...

Domaći političari nisu nacionalisti i grešiš tu kad ih spominješ. Nacionalista voli svoj narod i državu, a ne poput ovih parazita lopurda koji pljačkaju i šakom i kapom i ne ostavljaju ništa, niti grade nešto za nove generacije koje će doći i koje trebaju da nas se sećaju po dobrom, a ne po lošem
I nije sramota voleti svoje, sramota je ukrasti, lagati, ubijati....

Domaći političari nisu nacionalisti i grešiš tu kad ih spominješ. Nacionalista voli svoj narod i državu, a ne poput ovih parazita lopurda koji pljačkaju i šakom i kapom i ne ostavljaju ništa, niti grade nešto za nove generacije koje će doći i koje trebaju da nas se sećaju po dobrom, a ne po lošem
I nije sramota voleti svoje, sramota je ukrasti, lagati, ubijati....

Slazem se s tobom i svako treba da voli svoj narod i drzavu, ali mi se ne svidja ovo medijsko prepucavanje politicara, zahuktavanje, lazi i prevare ... Smeta mi sto svakodnevno vidim po forumima svadje tipa ti si iz Bosne mrzim te, i kao ti si iz Srbije mrzim i ja tebe :S To me izludjuje ! Imala sam vec priliku da upadnem u slicnu situaciju sa nekim koga uopste ne poznajem, a uputio mi je ruzne rijeci nakon saznanja da sam iz Bosne ..
Jednostavno ih ne razumijem, ali bih voljela u neku ruku znati sta takve osobe misle cemu vodi sve to, da li ima smisla zivjeti u mrznji prema nekome koga cak i ne poznajes ?

- - - - - - - - - -

Auh kako ces to spojiti u glavi ,cas sex cas boziji propisi :bye:

Znas kako kazu ko postuje tudje, postuje i svoje ;)

Националиста или родољуб је особа која воли своју нацију. Шта је ту толико страшно? Да се није догодило буђење националне свести за време великих европских револуција, још би живели у феудалном друштву. А колико видим, многима би то одговарало(тако пишу по форуму), или им је само глава напуњена ауто-шовинистичким глупостима.

Националиста или родољуб је особа која воли своју нацију. Шта је ту толико страшно? Да се није догодило буђење националне свести за време великих европских револуција, још би живели у феудалном друштву. А колико видим, многима би то одговарало(тако пишу по форуму), или им је само глава напуњена ауто-шовинистичким глупостима.

Vjerujte mi, potpuno vas razumijem i sve je to ok, moja greska je sto nisam naglasila da mislim na negativne nacionaliste, a pod tom rijeci smatram ove koji ne postuju tudje, pa iz tog razloga vrijedjaju ljude koji zive u nekoj drugoj zemlji samo zato sto su tamo rodjeni, to mi smeta ;) Takodje mi smetaju mediji koji podsticu narod sa ovih prostora da se mrznja siri jos vise, vise je to sve napumpano tim putem nego sto je u stvarnosti bar ja tako mislim ;) Postujem sve ljude, sve vjere, nacije i ne pravim razliku po tome, nego ko je covjek a ko ne, pa me zato i boli kad viidim kakve se gluposti valjaju po ovim forumima vezano na tu temu.. Zaista je po mom misljenju sve to bezpotrebno, ne vodi u dobro nikako.Pozdrav

Ja sam kao klinac bio nacionalista. Daje ti osecaj pripadnosti, a samim tim podsvesno osecaj nekakve sigurnosti, i daje ti neprijatelje ka kojima mozes da usmeris negativne emocije. Nacionalizam odlicno pasuje ljudima koji se vode impulsima, daje im stabilnu artikulaciju istih.

Poslednja izmena:
Nacionalizam je pristrasnost. Da li ta pristrasnost sadrzi mrznju prema drugima je nebitno, radi se o pogresnom stavu.

Slazem se. Zasto ja uopste MORAM da volim svoj narod i svoju drzavu? Po kom to pravilu moram da volim njih , a ne drugu drzavu i drugi narod u kom se nisam rodila. Ono sro treba jesta da ih postujem, ne mrzim, ali da volim Srbiju samo zato sto sam se tu rodila...biti ponosan zato sto si srbin, hrvat, meksikanac, egipcanin, ili svajcarac... to su besmislene gluposti. Ponosim se nekim drugim stvarima koje sam kao covek postigla svojim licnim ulaganjem, a ne zato sto sam slucajno rodjena bas tu gde jesam. Milsim da je upravo taj necionalisticki ponos " ponosan sam sto sam (ubaci bilo koju nacionalnost) povod mrznji prema drugim nacijama. Jer cim ja sebe uzdisem samo zato sto sam npr. svajcarac to momentano znaci da mi je drago sto nisam iranac ili kinez, i na taj nacin omalovazavam druge nacije. Bez ikakvog osnova. Zdravorazumskog.

Ne moras da mrzis, samim tim sto si pristrasan prema svojoj naciji gresis, jer je nebitno da li je covek ove ili one nacije, vec je bitno da li je dobar ili los covek, nacija je nebitna.

Ne moras da mrzis, samim tim sto si pristrasan prema svojoj naciji gresis, jer je nebitno da li je covek ove ili one nacije, vec je bitno da li je dobar ili los covek, nacija je nebitna.

To dovoljno?
Nema to veze sa bilo cim.
Ja VOLIM svoju naciju, i moja pristrasnost prema pripadnicima MOJE nacije je NORMALNA i POZELJNA osobina.
Dva kandidata sa istim rezultatima i karakteristikama, u kojoj je jedan moje nacije a drugi nije..svakako cu izabrati onoga ko je moje nacije, ali TEK AKO je sve drugo jednako.
Ja ne vidim u tome bas nista lose, naprotiv.

Prica o tome kako je nacija nebitna je prica za malu decu, mada napretkom tehnologije i tehnike nije ni za njih vise.
I oni su to prerasli.

Svaka pristrasnost ometa objektivnost!
Ono sto ti kritikujes NIJE nacionalizam nego SOVINIZAM.
Šovinizam je samo jedan od oblika gluposti! Pametan čovek ne može biti šovinista!

Drago dijete!
U Tvojim godinama nisam znala da sam Srpkinja u Hrvatskoj! Mjerila sam vrijednost drugih ljudi prema tome kakve ima ocjene u skoli i da li mi neko odgovara kao drug ili drugarica!
1990.godine moje "prijateljice" okrenule su glavu na drugu stranu kada bi me susrele na ulici!
Zivot nije provod u Tuzli ili Beogradu! Mi smo mali ljudi cije sudbine, nazalost, odredjuje "visoka" politika. A kada dodje situacija "stani, pa'ni", svaki "vuk svoj copor trazi"!
Cuvaj svoje, postuj tudje!

Ali mi nismo vukovi. Trebalo bi ipak drugacije da razmisljamo. Nacionalizam (majka sovinizma) je i doveo dotle da se plasi srbin u hrvatskoj.

Svaka ptica svom jatu leti.
Nekada smo svi bili Jugosloveni, sada smo podeljeni na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu.......
Država je kao jedna porodica.Na primer možda i nemam sa čime da se pohvalim što se tiče moje porodice ali ih ipak volim jer su moji, tako isto se doživljava i domovina. Ja ne moram da volim politiku svoje zemlje ali volim svoj narod. Nekada nam sudbina nametne da moramo birati stranu, tada proradi baš ono, svaki vuk svoj čopor traži.
Suština je ta, da ne moramo se ni voleti ali se trebamo poštovati, ali na žalost aveti prošlosti su i posle toliko godina još uvek sveži i prisutni u našim životima.

Националиста је особа која воли своју нацију и који је спремна да буде уз њу онда када јој је најтеже као нама сада. Бити анти-националиста значи мрзети своју нацију и свој народ.

- - - - - - - - - -

Ali mi nismo vukovi. Trebalo bi ipak drugacije da razmisljamo. Nacionalizam (majka sovinizma) je i doveo dotle da se plasi srbin u hrvatskoj.

Тачно нисмо сви вукови. Ти си овца и у старту си се определио да будеш поједен.Шовонизам је мржња према другом народу и нема никакве везе са национализмом. Не треба мешати те две ствари.

Svaka ptica svom jatu leti.
Nekada smo svi bili Jugosloveni, sada smo podeljeni na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu.......
Država je kao jedna porodica.Na primer možda i nemam sa čime da se pohvalim što se tiče moje porodice ali ih ipak volim jer su moji, tako isto se doživljava i domovina. Ja ne moram da volim politiku svoje zemlje ali volim svoj narod. Nekada nam sudbina nametne da moramo birati stranu, tada proradi baš ono, svaki vuk svoj čopor traži.
Suština je ta, da ne moramo se ni voleti ali se trebamo poštovati, ali na žalost aveti prošlosti su i posle toliko godina još uvek sveži i prisutni u našim životima.

To uopste nije istina.
Hrvati su UVEK bili PRVO Hrvati, samo mi Srbi smo nesto glumili i uobrazavali da smo jugosloveni.

Ja sam nacionalista...i pitanje koje je postavljeno od strane @Maje123...Sto je neko mrzi,zato sto je iz Bosne..ne mrzi je niko zato sto je iz Bosne.vec odredjenog dela Bosne..koji nije srpski.dela Bosne,koji se borio protiv mog naroda..i protiv zelje njenih sugradjana Srba,iz nekdasnje BiH,da sami imaju svoje pravo da biraju predstavnike,svoju vlast i svoje institucije.jer su se osetilu ugrozeni.Pitanje bolje da je uputilo nekom iz Srpske,nego nama.

Back