Nacionalisti

Националиста је особа која воли своју нацију и који је спремна да буде уз њу онда када јој је најтеже као нама сада. Бити анти-националиста значи мрзети своју нацију и свој народ.

- - - - - - - - - -

Тачно нисмо сви вукови. Ти си овца и у старту си се определио да будеш поједен.Шовонизам је мржња према другом народу и нема никакве везе са национализмом. Не треба мешати те две ствари.
Nisam nacionalista i drago mi je zbog toga. Generalno obozavam zivotinje tako da me time "ovca" ne mozes uvrediti. Jedan od razloga zasto obozavam zivotinje je taj sto nemaju takav primitivan pogled na svet kroz prizmu nacionalizma. Ne volim i ne postujem srbe i srbiju vise nego druge nacije. ZIvela sam i radila u razlicitim zemljama i u svim sam se prijatnije i osecala nego u srbiji. Uskoro se selim iz "svoje domovine" srbije zauvek, nadam se. Jezim se nacionalista, posebno ovih domacih. U realnosti se ne druzim sa takvima, a prijatelja imam svih nacionalnosti,ukljucujuci i hrvata i bosanaca muslimana, cak vise nego srba.

Osecaj prijatnosti je relativan..covek ne moze da se oseti prijatnim u zemlji,ciji sunarodnici su na jednom delu teritoriji..transirani kao ovce..i uzimani im organi,kao nekim kloniranim bicima.Ne mogu da se osetim prijatnim,pored ljudi koji ne saosecaju sa svojim narodom.A sve ove stereotipe.gore navedene ...za nacionaliste..mogao bih isto tako reci i za mundijaliste,i proeuropejci..da su bezosecajni.da su poltroni,kojima je aminovanje stranih upravljaca uvek na prvom mestu.Uvek ima ljudi kojima je stomak blizi od srca.

Nisam nacionalista i drago mi je zbog toga. Generalno obozavam zivotinje tako da me time "ovca" ne mozes uvrediti. Jedan od razloga zasto obozavam zivotinje je taj sto nemaju takav primitivan pogled na svet kroz prizmu nacionalizma. Ne volim i ne postujem srbe i srbiju vise nego druge nacije. ZIvela sam i radila u razlicitim zemljama i u svim sam se prijatnije i osecala nego u srbiji. Uskoro se selim iz "svoje domovine" srbije zauvek, nadam se. Jezim se nacionalista, posebno ovih domacih. U realnosti se ne druzim sa takvima, a prijatelja imam svih nacionalnosti,ukljucujuci i hrvata i bosanaca muslimana, cak vise nego srba.

Hoces reci ne volis svoj narod i ponosis se time. Lepo je receno da biti nacionalista ne znaci mrzeti druge ljude, vec voleti svoj narod. Gde god da odeš u bilo koju zemlju da živiš mislim da će ti na prvom mestu biti tvoja porodica. Da li i druge ljude voliš isto kao i članove svoje porodice, ne bih rekla.
Zašto bih se ja stidela da kažem da poštujem i volim sve ljude ali da su mi Srbi na prvom mestu.
I nemoj misliti da životinje na svoj primitivan način ne misle donekle kao mi. Zato se i kaže svaki vuk ide svom čoporu.

Путуј игумане!

Kako ne mozes da volis sve ljude, a mozes naciju? Ne mozes nikako da poznajes celu svoju naciju, a kamoli da imas prisne odnose sa svim pripadnicima svoje nacije.

Е па не може! Како можеш да волиш онога ко ти је убијао претке ко ти је сада побио породицу обесчастио народ? Наравно сва срећа па мени нико моју породицу није побио, али колико је српских породица побијено? И сад ћу ја да жалим и волим други народ који то урадио мом народу. Па не могуће! Ни под разно!

А национализам је волети своју нацију и породицу и ја не видим како у мом срцу може да буде места за друге? Неки народи могу да ми буду драги и симпатични, али то је то и ништа више.

Ne moze neka druga nacija da ti ubije pretke ili porodicu, mogu nacionalisti da ti ubiju pretke ili porodicu. Dakle, nije druga nacija problem, nego njihovi nacionalisti. Jel i u svojoj naciji svi imaju pljackase, ugnjetavace, to ne znaci da je cela nacija losa. Dakle, nacija je nebitna.

Bitno je da postoji ljudski rod, a u tom ljudskom rodu ima dobrih ljudi, a ima i onih koji povredjuju, ugnjetavaju, eksploatisu druge; i treba biti uz dobre ljude a protiv losih, kojoj god naciji pripadali.

Necu da glumim advokata ali devojka,( zena ) je vec naglasila u jednom od postova da nije mislila na nacionalizam kao nacionalizam vec na onaj ekstremni koji je uvek iritirajuci. Skoro slusam na vestima kako su u Beogradu osvanuli antisemitski plakati . Bas bih volela da ih cujem ZASTO? Sta su im to ti ljudi " skrivili " pa ih napadaju mladi "Arijevci" iz Srbije ? Pretpostavljam da ni sami jadni ne znaju zasto to rade. Dokle bre vise? Pa onda ono skrnavljenje, po ne znam koji put, spomenika Sabanu Bajramovicu u Nisu. Covek koji je stekao svetsku slavu iritira i mrtav pojedine sugradjane. Takvi umisljeni "nacionalisti" su bruka za svaku naciju. Koji su im porivi? Verovatno plitka, ogranicena svest i teski, teski kompleksi.

Necu da glumim advokata ali devojka,( zena ) je vec naglasila u jednom od postova da nije mislila na nacionalizam kao nacionalizam vec na onaj ekstremni koji je uvek iritirajuci. Skoro slusam na vestima kako su u Beogradu osvanuli antisemitski plakati . Bas bih volela da ih cujem ZASTO? Sta su im to ti ljudi " skrivili " pa ih napadaju mladi "Arijevci" iz Srbije ? Pretpostavljam da ni sami jadni ne znaju zasto to rade. Dokle bre vise? Pa onda ono skrnavljenje, po ne znam koji put, spomenika Sabanu Bajramovicu u Nisu. Covek koji je stekao svetsku slavu iritira i mrtav pojedine sugradjane. Takvi umisljeni "nacionalisti" su bruka za svaku naciju. Koji su im porivi? Verovatno plitka, ogranicena svest i teski, teski kompleksi.

Те сатанине слуге су нас прво мучиле санкцијама а после нас убијале бомбама,

Poslednja izmena:
Ne moze neka druga nacija da ti ubije pretke ili porodicu, mogu nacionalisti da ti ubiju pretke ili porodicu. Dakle, nije druga nacija problem, nego njihovi nacionalisti. Jel i u svojoj naciji svi imaju pljackase, ugnjetavace, to ne znaci da je cela nacija losa. Dakle, nacija je nebitna.

Bitno je da postoji ljudski rod, a u tom ljudskom rodu ima dobrih ljudi, a ima i onih koji povredjuju, ugnjetavaju, eksploatisu druge; i treba biti uz dobre ljude a protiv losih, kojoj god naciji pripadali.

Moze nacionalista...a ne moze recimo socijalista,komunista,mondijalista...to smo osetili na nasoj kozi?
Moze li da te ubija humanista...moze..
Smesna rasprava..
Moj narod su ubijali Hrvati,komunisti.Turci,siptari,Amerikanci,Madjari,Bugari..nacije

Ne treba da budemo gori...vec treba da uzvratimo..tamo gde treba biti human..pokazati i to,Tamo gde treba biti bezobziran i to pokazati.shodno nasim interesima.

Problem je u tome sto se uzvraca ljudima koji blage veze nemaju sa nekim losim delom . Na primer bombarduju te - tamo neki- , tvoj komsija je sticajem okolnosti iste nacionalnosti kao - tamo neki- godinama zivi pored tebe, nikoga ne dira, zivi mirno, povuceno i onda se nadje neki pametnjakovic da ga maltretira zato sto je iste nacionalnosti kao oni koji su te bombardovali. To se zove tesko zlo. Koji bi tvoji interesi bili ako ga maltretiras?

Ljude ubijaju ubice, ne nacije.

Moguce i tako...ali ja ne govorim o zlocinima.iz niskih pobuda...velike ustasine dozivese velike godine...znaci nisu bili neki ludi ljudi..koji su svoje porodice mucili...ali jesu nas Srbe..
I mene muce upravo takvi...Hrvati,siptari,muslimani,amerikanci...
mad se hrvati po bestijalnosti zlocina isticu...neverovatno krvolostvo populacije koja sebe smatra nosiocem evropske kulture..i nekog hriscanskog duha.

Back