Nacionalisti

Humanizam je voleti i boriti se za svoju vrstu, tj. za covecanstvo. To ne podrazumeva samo svoj narod nego i sve ostale narode. Nacinoalizam je pristrasnost prema svom narodu.

To su floskule. Nisu nacionalizam i sovinizam samo uopstena osecanja, vec su to ideje koje se manifestuju na odredjen nacin. I jedno i drugo su ideje pristrasnosti prema svom narodu. Samo je problem sto nijedan nacionalista niti zna kako da definise tu pristranost, niti da je argumente- zasto je pristrasan prema svojoj naciji i zasto treba to biti.

Ниси ти никакав хуманиста. Лепо ти је Милан објаснио-да би био интер-националиста, мораш да будеш националиста. Да би поштовао друге народе, мораш прво да поштујеш и волиш свој народ. Тако да национализам јесте хуманизам. А то што ти пропагираш јесте лажни хуманизам. То ти је оно даволим све друге, али не и свој народ. Да ћутим у име неког лажног хуманизма, над злом који други чине мом народу. Е па то није хумано.

Националиста је онај ко воли свој народ и који је спреман да погине за њега. Шовиниста је онај ко мрзи друге народе, и подложан је манипулацији. Шовинизам, расизам и фашизам су болесне појаве. Национализам је здрава и нормална појава.

Да би поштовао друге народе, мораш прво да поштујеш и волиш свој народ.
Humanista postuje sve ljude nevezano za naciju. Onaj ko PRVO postuje i voli svoj narod se zove nacionalista.

Да ћутим у име неког лажног хуманизма, над злом који други чине мом народу.
Karikiranje tudjeg stava ne znaci da su pravi, vec da lupetas gluposti. Gde sam ja rekao ista slicno ovome? Svaki humanista mora da insistira da je cinjenje zla nad covekom lose koje god nacije bio taj covek. Nacionalista je onaj koji smatra da je zlo ucinjeno nad pripadnicima njegovog naroda gore nego zlo ucinjeno nad pripadnicima drugih naroda.

To su opisi. Opis nije isto i definicija. Definicija je analiticki okvir koji definise sta nesto jeste i zasto nije nesto drugo.

Uzmimo npr. zasto nacionalizam ne moze da se definise kao ljubav prema svojoj naciji. Zato sto neko moze da bude anti-nacionalista, a da ipak voli svoj narod, npr. ako je humanista to znaci da voli covecanstvo, a posto je njegovo narod deo covecanstva, to znaci da voli i svoj narod. Tako da onda ispade da je anti-nacionalista nacionalista, sto je kontradiktorno, sto znaci da "ljubav prema svom narodu" ne moze biti definicija nacionalizma.

To su opisi. Opis nije isto i definicija. Definicija je analiticki okvir koji definise sta nesto jeste i zasto nije nesto drugo.

Uzmimo npr. zasto nacionalizam ne moze da se definise kao ljubav prema svojoj naciji. Zato sto neko moze da bude anti-nacionalista, a da ipak voli svoj narod, npr. ako je humanista to znaci da voli covecanstvo, a posto je njegovo narod deo covecanstva, to znaci da voli i svoj narod. Tako da onda ispade da je anti-nacionalista nacionalista, sto je kontradiktorno, sto znaci da "ljubav prema svom narodu" ne moze biti definicija nacionalizma.

Ovo sto si ti naskrabao, to je verodostojan dokument da si izgubljen slucaj.

Mozes da budes humanista ko ti brani. Gde si uclanjen? Gde vam je sediste? Koja su vam dobrocinstva koja ste uradili? Sta si ti licno uradio po tom pitanju do sada.? Gde vam je program?

nacionalizam je ljubav prema naciji a to ce reci ako nisi u stanju da pomazes celom covecanstvu, pomazi koliko mozes svojoj naciji.
Ako si nacionalista to ne znaci da ne mozes da budes clan drustva ljubitelja svog grada...ili svoje opstine....clan

Antinacionalista znaci onaj koje protiv nacije.
Kako dakle cinis dobro naciji ako si protiv nje.

Nacionalno mozes da delujes u okviru svoje drzave a da bi davao doprinos covecanstvu treba da siu mogucnosti, da si za to sposoban.
Sta ti mozes da pruzis covecanstvu.
Svako moze da kaze ja volim sve ljude.Koja su tvoja dela. Sta si ti ucinio za covecanstvo? Sta umisljas ?
Seres nesto o covecanstvu a ne delujes ni u domenu kojem mozes - u nacionalnom, drzavnom, opstinskom...
Jesi li se ikada sastao sa istomisljenicima da pocistite ulicu u kojoj zivite? Ne ti si humanista ...Ti delujes u svetskim formatima.
Aj bre bezi spadalo jedno, ne znas ko ti glavu nosi.

Tako sto se opije mozak politickim shitom :aha:

znam kako ti je :rumenko:

najveci nacionalisti su najjace nacije:francuzi,nemci,englezi,rusi...amerikanci pokusavaju da naprave jaku naciju,ali ne uspeva im uvek.gde god mogu stavljaju svoju zastavu i isticu nadmocnost americke nacije.jedino se mi srbi stidimo svoje nacionalnosti i svoje nacije.zato nije cudo da se u svakoj istorijskoj prilici podelimo i izmedju sebe iskrvimo.

Ma muka mi je vise :s Odem kod drugarice u Beograd sve super, ona dodje kod mene u Tuzlu odlicno se provedemo, a onda vidim na tv-u kako se ustvari mrzimo i cujem za neke bljuvotine koje nemaju smisla :S Zao mi sto ljudi nasjedaju, ne mogu da se pomirim s tim nikako :S

nacionalizam je ljubav prema svojoj naciji, a ne mrznja prema drugoj.to ti je sovinizam

Nacionalno mozes da delujes u okviru svoje drzave
Ni u jednoj drzavi ne zivi samo jedna nacija. Dakle, ako mozes da pomazes ljudima u svojoj drzavi to znaci da mozes da pomazes i ljudima koji nisu tvoje nacije. I onda samo opet dolazimo do zakljucka da je nacija nebitna i da ne treba biti nacionalista.

zasto je nacionalizam pogresan stav.zasto je pogresno voleti i postovati svoje?
Zato sto treba voleti i postovati svakoga nebitno koje je nacije.

Poslednja izmena:
Ni u jednoj drzavi ne zivi samo jedna nacija. Dakle, ako mozes da pomazes ljudima u svojoj drzavi to znaci da mozes da pomazes i ljudima koji nisu tvoje nacije. I onda samo opet dolazimo do zakljucka da je nacija nebitna i da ne treba biti nacionalista.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ne zivi ali bazna nacija, po kojoj drzava i nosi ime je glavni stozer, glavni nosilac drzave .
Svako ko je njen clan nosi i njeno drzavljanstvo ; drzavljanstvo koje nosi ime te nacije.

Ako si lojalan drzavi u kojoj zivis onda si lojalan i naciji koja je njen stozer, njena srz.
Ako si neprijatelj bazi, neprijatelj si i celoj drzavi.

Takodje kao neprijatelj bilo kojoj naciji, automatski ne mozes biti humanista.

Poslednja izmena:
Ali ako si lojalan drzavi, onda si lojalan i svim nacijama koje su u toj drzavi, tako da je potpuno onda glupo nazivati sebe nacionalistom. Onda bi odgovarajuci naziv bio patriota.

U potpunosti se slazem, i upravo zato nacionalista ne moze biti humanista jer vrlo lako vidi druge nacije kao neprijatelje.

Taj drzavni projekat koji ti zastupas je zasnovan na naciji.
A ti si antinacionalista.
Nisi svestan da protivrecis samom sebi.

Ili se nijesam lijepo izrazio (što je sigurno) ili me nijesi tazumio (što je malo vjerovatno). Nije nimalo nespojivo podržavati neki politički projekat a ne biti pripadnik političke stranke, tako se zapravo ponaša 99% stanovništva bilo koje zemlje svijeta. Zpravo je vlo mali dio populacije politički aktvno članstvo političkog pokreta. Razne partije se žestoko bore upravo za glasove te politički nesvrstane većine.

Ne zivi ali bazna nacija, po kojoj drzava i nosi ime je glavni stozer, glavni nosilac drzave .
Svako ko je njen clan nosi i njeno drzavljanstvo ; drzavljanstvo koje nosi ime te nacije.

Ako si lojalan drzavi u kojoj zivis onda si lojalan i naciji koja je njen stozer, njena srz.
Ako si neprijatelj bazi, neprijatelj si i celoj drzavi.

Što ti je to bazna nacija??? To je izmišljeno. Nacija je politički pojam, ona je politički državotvorni projekat nacionalne elite, ona je emocija kojom je izmanipulisano stanovištvo neke države. Nacionalizam i humanost nemaju ništo zajedničko, nacionalizam je zapravo duboko nehuman jer se radi o manipulaciji ljudima koji se drže u neznanju.Nacionalizam je zaopravo oportuni stav prema nacionalnopj eliti u nadi da će se omogućiti lagodan život. Nacionalizam je s druge strane izuzetno nehuman prema svima koji ne podržavaju politički projekat nacionalne lite, koji će sigurno, bilo drugim sredstvima, a najčešće oduzimanjem života, biti elimisani iz političkog sistema, koji elitama omogućava nezaslužene privilegije i nezarađena bogastva.

Poslednja izmena:
Ali ako si lojalan drzavi, onda si lojalan i svim nacijama koje su u toj drzavi, tako da je potpuno onda glupo nazivati sebe nacionalistom. Onda bi odgovarajuci naziv bio patriota.

U potpunosti se slazem, i upravo zato nacionalista ne moze biti humanista jer vrlo lako vidi druge nacije kao neprijatelje.

Ne vide nacinalisti naciju kao neprijatelja nego antinacionalisti.
Spetljao si se kao pile u kucine.

Ili se nijesam lijepo izrazio (što je sigurno) ili me nijesi tazumio (što je malo vjerovatno). Nije nimalo nespojivo podržavati neki politički projekat a ne biti pripadnik političke stranke, tako se zapravo ponaša 99% stanovništva bilo koje zemlje svijeta. Zpravo je vlo mali dio populacije politički aktvno članstvo političkog pokreta. Razne partije se žestoko bore upravo za glasove te politički nesvrstane većine.

Što ti je to bazna nacija??? To je izmišljeno. Nacija je politički pojam, ona je politički državotvorni projekat nacionalne elite, ona je emocija kojom je izmanipulisano stanovištvo neke države. Nacionalizam i humanost nemaju ništo zajedničko, nacionalizam je zapravo duboko nehuman jer se radi o manipulaciji ljudima koji se drže u neznanju.Nacionalizam je zaopravo oportuni stav prema nacionalnopj eliti u nadi da će se omogućiti lagodan život. Nacionalizam je s druge strane izuzetno nehuman prema svima koji ne podržavaju politički projekat nacionalne lite, koji će sigurno, bilo drugim sredstvima, a najčešće oduzimanjem života, biti elimisani iz političkog sistema, koji elitama omogućava nezaslužene privilegije i nezarađena bogastva.

Crna Gora npr je bazna nacija u Crnoj Gori.Nisu Albanci, jer da jesu ,zvala bi se Albanija.
Nema s tobom diskusije . vrdas i nafilovao si se besmislenom literaturom.

Crna Gora npr je bazna nacija u Crnoj Gori.Nisu Albanci, jer da jesu ,zvala bi se Albanija.
Nema s tobom diskusije . vrdas i nafilovao si se besmislenom literaturom.

Svi građani Crne Gore, bez obzira na etničko, rasno, vjersko i bilo kakvo drugo opredijeljenja su nacionalni Crnogorci, ako prihvataju politički državotvorni projekt Crne Gore, što se nekad nazivalo crnogorstvo, a danas crnogorska nacija. Uostalom tako je u cijelom svijetu pa čak i u Srbiji, đe po analogiji sa crnogorskim crnogorstvom, postoji srpsko srpstvo, odnosno srpska nacionalna svijest.

Pokušavam biti jasan i pažljiv da se nebi ko osjetio uvrijeđenim.
Svaka literatura je smislena , pa čak i Deretić kao primjer poremećene percepcije.

Poslednja izmena:
Gradjani Amerike veoma dobro znaju da nisu Amerikanci,
ali su dovoljno bolesni da budu americki nacionalisti.

Jer, najpre su prave amerikance pobili, sacica prezivelih je u otvorenim koncentracionim logorima "rezervatima".

Poslednja izmena:
Zanima me kako se ustvari postaje nacionalista i cemu sve to vodi, mislim u mozgu jednog nacionaliste ? Kako oni zamisljaju svjet i zivot ? Jednostavno ih ne razumijem i to me mnogo kopka u zadnje vrijeme :S Ogorcena sam kad vidim postove i neke rijeci koje su nam nametnute od strane nasih politicaara :S Molim bez uvreda, ako je ikako moguce ...

Osecaju ugrozenost zbog nacije kojoj pripadaju.

Tako da recimo ne postoji Srbin koji nije nacionalista dok je englez koji je nacionalista umno bolestan covek.

Zanima me kako se ustvari postaje nacionalista i cemu sve to vodi, mislim u mozgu jednog nacionaliste ? Kako oni zamisljaju svjet i zivot ? Jednostavno ih ne razumijem i to me mnogo kopka u zadnje vrijeme :S Ogorcena sam kad vidim postove i neke rijeci koje su nam nametnute od strane nasih politicaara :S Molim bez uvreda, ako je ikako moguce ...

Nacionalista postaneš ovako:
-Shvatiš da si glup.
-Krivo ti što ti je IQ malo veći od broja cipela.
-Nisi dovoljno pametan da razmišljaš o budućnosti.
-Nisi dovoljno pametan da shvatiš da postoje druge ideologije koje bi ti olakšale život.
-Skontaš da si mnoge stvari u životu propustio i da si zbog toga očajan i tražiš krivca u imaginarnim neprijateljima.
-U nekom nacionalnom vođi tražiš svog idola jer si glup da sam razmišljaš o nekim pojavama.
-Odlučiš da mrziš druge jer ne voliš ni sebe.
-Mrziš druge jer ih ne poznaješ.
-Nisi ostvario ništa u životu pa nacionalne stvari i simbole smatraš svojom (jedinom) tekovinom.
-Misliš da je tvoj jezik najljepši jer nisi sposoban da naučiš bilo koji drugi.
-Izmisliš sebi neprijatelje jer ne znaš kako je imati prijatelja.
-Mrziš zapadnjačke narode jer umjesto piskaranja po forumu, ljudi razmišljaju koji dio svijeta da obiđu ovog ljeta.
-Ne smiješ napasti jačeg pa se iživljavaš na slabijim narodima.
...
-Kada ti auto stane u nekom mjestu gdje ne žive tvoji sunarodnjaci, pomoći će ti tamošnji mještani a nijedan tvoj sunarodnjak.
-Kada se razboliš ne tražiš pomoć samo od svojih nego dobro dođe i pomoć drugih naroda. Nevolja ne pita, jbg.
-Kada padneš negdje u nesvijest pomoći će ti svaki dobar čovjek, a ne svaki tvoj sunarodnjak.
-Ne znaš da su brojeve koje koristiš izmislili drugi narodi.
-Ne znaš da slova koja koristiš nije izmislio tvoj narod.
-Ne znaš da bi bez pomoći drugih naroda i tvoj nestao.

....

Nacionalista postaneš ovako:
-Shvatiš da si glup.
-Krivo ti što ti je IQ malo veći od broja cipela.
-Nisi dovoljno pametan da razmišljaš o budućnosti.
-Nisi dovoljno pametan da shvatiš da postoje druge ideologije koje bi ti olakšale život.
-Skontaš da si mnoge stvari u životu propustio i da si zbog toga očajan i tražiš krivca u imaginarnim neprijateljima.
-U nekom nacionalnom vođi tražiš svog idola jer si glup da sam razmišljaš o nekim pojavama.
-Odlučiš da mrziš druge jer ne voliš ni sebe.
-Mrziš druge jer ih ne poznaješ.
-Nisi ostvario ništa u životu pa nacionalne stvari i simbole smatraš svojom (jedinom) tekovinom.
-Misliš da je tvoj jezik najljepši jer nisi sposoban da naučiš bilo koji drugi.
-Izmisliš sebi neprijatelje jer ne znaš kako je imati prijatelja.
-Mrziš zapadnjačke narode jer umjesto piskaranja po forumu, ljudi razmišljaju koji dio svijeta da obiđu ovog ljeta.
-Ne smiješ napasti jačeg pa se iživljavaš na slabijim narodima.
...
-Kada ti auto stane u nekom mjestu gdje ne žive tvoji sunarodnjaci, pomoći će ti tamošnji mještani a nijedan tvoj sunarodnjak.
-Kada se razboliš ne tražiš pomoć samo od svojih nego dobro dođe i pomoć drugih naroda. Nevolja ne pita, jbg.
-Kada padneš negdje u nesvijest pomoći će ti svaki dobar čovjek, a ne svaki tvoj sunarodnjak.
-Ne znaš da su brojeve koje koristiš izmislili drugi narodi.
-Ne znaš da slova koja koristiš nije izmislio tvoj narod.
-Ne znaš da bi bez pomoći drugih naroda i tvoj nestao.

....

Da ovo bi bila potpuna definicija :ok:

Nacionalizam je prirodna bliskost medju ljudima. Srodna je humanizmu.
To ne mogu osetiti oni koji nisu osetili roditeljsku ljubav u detinjstvu.
Oni koji su bili izopsteni od svake vrste ljubavi (rodbinske,prijateljske)i humanosti uopste.

Povezivati nacionalizam sa humanizmom je smehotresno. Nacionalizam je bolest, i to vrlo opasna bolest. Uporedjivati ljubav prema clanovima porodice sa ljubavlju prema apstraktnim pojmovima je jako pomahnitala stvar, i svako ko moze da kaze da je nacija sledeci hijerarhijski stupanj u ispoljavanju ljubavi je pomahnitala osoba.

Poslednja izmena:

Back