Nacionalisti

( zato i izjednačuješ nacionalizam i rasizam)
Izjednacujem jer su oba glupost. Nema razloga da neko bude nacionalista a da ne bude i rasista, jedini razlog je kukavicluk, strah od javne osude, inace se kod obe te glupe ideje radi o istoj stvari- pristrasnosti prema ljudima koji su iste krvi kao ja.

Izjednacujem jer su oba glupost. Nema razloga da neko bude nacionalista a da ne bude i rasista, jedini razlog je kukavicluk, strah od javne osude, inace se kod obe te glupe ideje radi o istoj stvari- pristrasnosti prema ljudima koji su iste krvi kao ja.

Sebe smatram nacionalistom,i opste ne poistovecujem svoj nacionalizam kroz rasu..Vec zajednicko nasledje,kroz zajednicke ciljeve.Drazi mi je i ciganin,koji je srpski patriota od Srbina sa pedigreom,koji je mondijalista.

Sebe smatram nacionalistom,i opste ne poistovecujem svoj nacionalizam kroz rasu..
I tu si nedosledan, jer je nacija zajednica ljudi istog porekla, isto kao i rasa. Nacionalista koji nije rasista je nedosledan, takav nije rasista samo zato sto to nije popularan stav i zato sto zbog svesti o javnoj osudi koju bi dobio kada bi rekao da je rasista ni ne razmislja o tome da bude rasista, iako je to logicni nastavak nacionalizma, posto i nacija i rasa imaju istu definiciju- zajednica ljudi istog porekla, samo se razlikuje razmera.

Drazi mi je i ciganin,koji je srpski patriota od Srbina sa pedigreom,koji je mondijalista.
I belom rasisti ce drazi biti crnac koji voli belu rasu od nekog belog "rasnog izdajnika", pa sta onda?

I tu si nedosledan, jer je nacija zajednica ljudi istog porekla, isto kao i rasa. Nacionalista koji nije rasista je nedosledan, takav nije rasista samo zato sto to nije popularan stav i zato sto zbog svesti o javnoj osudi koju bi dobio kada bi rekao da je rasista ni ne razmislja o tome da bude rasista, iako je to logicni nastavak nacionalizma, posto i nacija i rasa imaju istu definiciju- zajednica ljudi istog porekla, samo se razlikuje razmera.

I belom rasisti ce drazi biti crnac koji voli belu rasu od nekog belog "rasnog izdajnika", pa sta onda?

Mogao bi umesto belos rasiste sebe da stavis...i da ti bude tako neko odnarodjeni kinez blizi od komsije u zgradi..sta onda?
Poenta komunikacije..je smesna..ti se osecas blize sa jednom grupom ljudi..ja sa drugom...
Cela komunikacija sa tobom,ispade ko za koga navija!

Samo je razloga sto ti navijas, a ja imam racionalne argumente za svoje stavove.

I moji su isto toliko racionalni koliko tvoji.
Kako vec rece Milan Gruzanin...zbog gripa neces ici da se lecis u Zimbabve,vec u ustanovu koju je Srbin izgradio,koju on placa,da bi se lecili izmedju ostalog osobe kao sto si ti..Ako si naravno Srbin i ako si uopste drzavljanin Srbije.

Pristrasnost je iracionalna.

Zbog blizine, ne zbog nacionalizma. Da ste ti ili Milan u Zimbabveu i dobijete grip, icicete tamo u ustanovu, necete sigurno zbog svog nacionalizma putovati u Srbiju.

Ne menja se nacija stanovanjem..postovao bih i placao porez Zimbabveu..ali bih bio i dalje Srbin.

- - - - - - - - - -

I ti si pristrasan...samo na osnovu svojih argumenata,Ja sam ustvari za tebe cak i demokrata...ne sporim ti takvo misljenje..sve mi jedno.Ti imas problem sa ne istomisljenicima.

Milanov "argument", koji si ti podrzao, je bio da treba biti nacionalista zato sto ides u srpsku bolnicu. Po toj logici, ako si u Zimbabveu i ides u njihovu bolnicu, onda treba da postanes Zimbabveanski nacionalista.

Idem u onu koja mi je blizu. Ti i Milan ste ti koji mislite da odlazak u bolnicu treba da ima veze sa nacionalizmom, i to je bio "argument". Ajde malo da razmislimo, da ukljucimo mozak.

Ako si u Zimbambeu i dobijes grip hoces li putovati u Srbiju, ili ces ici u bolnicu u Zimbamveu? Pretpostavljam da je odgovor da ces ici u bolnicu u Zimbabveu. Da li to znaci da onda treba da postanes Zimbabveanski nacionalista? Pretpostavljam da je odgovor ne. E kao sto nemas nikakvog razloga da postanes Zimbabveanski nacionalista zbog toga sto nekim slucajes zivis u Zimbabveu i ides u njihovu bolnicu, isto tako ja nemam nikakvog razloga da postanem srpski nacionalista zbog toga sto pukim slucajem zivim u Srbiji i idem u srpske bolnice.

Dakle, "argument" da treba biti nacionalista zbog toga sto zivis u odredjenoj sredini i koristis usluge ponudjene u toj sredini- nema veze sa mozgom.

Nacija je potpuno nebitna zajednica. Naciji pripadaju i lopovi, i ubice, i silovatelji. Buduci da u naciji ima takvih ljudi, pristrasnost prema naciji nema mesta kod coveka koji razmislja, jedina bitna zajednica je zajednica dobrih ljudi.

I u jednoj porodici se desi da se rodi jedan lopov, narkoman pa čak i ubica. Ništa od toga ja ne odobravam ali ne mogu na osnovu toga reći da je porodica nebitna zajednica. Iz tvog ugla gledanja to tako ispada. Da li za tebe zajednica dobrih ljudi je iznad tvoje porodice?

Idem u onu koja mi je blizu. Ti i Milan ste ti koji mislite da odlazak u bolnicu treba da ima veze sa nacionalizmom, i to je bio "argument". Ajde malo da razmislimo, da ukljucimo mozak.

Ako si u Zimbambeu i dobijes grip hoces li putovati u Srbiju, ili ces ici u bolnicu u Zimbamveu? Pretpostavljam da je odgovor da ces ici u bolnicu u Zimbabveu. Da li to znaci da onda treba da postanes Zimbabveanski nacionalista? Pretpostavljam da je odgovor ne. E kao sto nemas nikakvog razloga da postanes Zimbabveanski nacionalista zbog toga sto nekim slucajes zivis u Zimbabveu i ides u njihovu bolnicu, isto tako ja nemam nikakvog razloga da postanem srpski nacionalista zbog toga sto pukim slucajem zivim u Srbiji i idem u srpske bolnice.

Dakle, "argument" da treba biti nacionalista zbog toga sto zivis u odredjenoj sredini i koristis usluge ponudjene u toj sredini- nema veze sa mozgom.

Vec sam ti objasnio...ti ides u bolnicu koje je izgradilo ovo drustvo...ne neko planetarno bratstvo.

Da li za tebe zajednica dobrih ljudi je iznad tvoje porodice?
Da. Ako clan porodice postane ubica, sa njim treba prekinuti odnose i ne biti sa njim u zajednici.

Vec sam ti objasnio...ti ides u bolnicu koje je izgradilo ovo drustvo...
Tebi ocigledno ne ide ukljucivanje mozga. To sto ja idem u bolnicu koje je izgradilo ovo drustvo je nebitno isto koliko i kada bi ti isao u bolnicu u Zimbabveu. Potpuno nebitno, i nije apsolutno nikakav razlog da se postane nacionalista.

Da. Ako clan porodice postane ubica, sa njim treba prekinuti odnose i ne biti sa njim u zajednici.

Tebi ocigledno ne ide ukljucivanje mozga. To sto ja idem u bolnicu koje je izgradilo ovo drustvo je nebitno isto koliko i kada bi ti isao u bolnicu u Zimbabveu. Potpuno nebitno, i nije apsolutno nikakav razlog da se postane nacionalista.

Bitno je...jer tu bolniu nije izgradilo neko drustvo posetnih ljudi..sta god ti to znacilo..i ko god to bio.
Posto takvo drustvo ne postoji...ti bi mozda trebao da poradis na mozgu.

Dakle, ti da se si u Zimbabveu i tamo odes u bolnicu ti bi postao Zimbabveanski nacionalista?

Lose zakljucuje i u Zimbabveu bih bio srpski nacionalista,jer moj nacionalizam se ne nalazi uvredjenim sto bih lezao u bolnici u Harareu..
Ali ok..
To na stranu sve...posto znamo sve o nacioanlizmu..
Pojasni ti tu zajednicu postenih ljudi...kako znas ko je posten...kako ih prepoznas?
Ti baratas iuzteno imaginarnom kategorijom..i jedino sto ovde radis..ubijas vreme pisucu nebuloze.
U ovom slucaju o ''zajednici postenih ljudi''!

Lose zakljucuje i u Zimbabveu bih bio srpski nacionalista,jer moj nacionalizam se ne nalazi uvredjenim sto bih lezao u bolnici u Harareu..
Ako tebe koriscenje Zimbabveanske bolnice ne motivise da postanes Zimbabveanski nacionalista, zasto bi mene koriscenje srpske bolnice motivisalo da postanem srpski nacionalista?

Ako tebe koriscenje Zimbabveanske bolnice ne motivise da postanes Zimbabveanski nacionalista, zasto bi mene koriscenje srpske bolnice motivisalo da postanem srpski nacionalista?

Ja kad odem u drugu državu i kada me pitaju šta sam, kažem Srpkinja.......................................šta kažeš ti?

To što živiš u Srbiji ne znači i da si Srbin, verovatno ti poreklo nije srpsko, zato tako i komentarišeš.

Poslednja izmena:
To što živiš u Srbiji ne znači i da si Srbin, verovatno ti poreklo nije srpsko, zato tako i komentarišeš.
To što neko živi u Srbiji znači da, zajedno sa ostalima koji tu žive, doprinosi da život svima bude bolji. Takvo je moje viđenje i mišljenje. Prema tome, nema značaja da li je neko Srbin ili nije.
Ako neko živi u Srbiji a brine samo o Patagoncima jer je i sam Patagonac - ne koristi ni njima, ni sebi, ni Srbiji i Srbima! Ne koristi nikome i samim tim nije čovek!

Bila sam kao nacionalista ,ali sve vise uvidjam koja je to glupost teska. Mnogo situacija i primera me je navelo da nema potrebe da ovu zemlju glorifikujem niti Srbe, samo zato sto su Srbi.
Realno, kao narod smo zavidni,puni sujete i zlobe, tek kada je ratno stanje onda se kao nesto slozimo, cim se situacija smiri, onda smo jedni drugima najveci neprijatelji,da komsiji crkne krava itd.
Pa sto ja da budem ponosna Srpkinja ? Koliko je samo nasilja bilo i bice nad zenama na primer,i sad ja kao treba da budem ponosna zbog tog zatucanog mentaliteta? Sutra da se nadjem u nevolji,mozda ce mi pre neki Hrvat ili Albanac pomoci a ne Srbin? Cemu nacionalizam kada u komsiluku ljudi ne pircaju jedni sa drugima a ne da govorimo o celom narodu? Koliko je parnica izmedju rodjaka,brace,sestara u vezi imovine? Braca ne pricaju sa bracom godinama,kakvo ponosno srpstvo ? Pa i nacionalisti takodje pljuju po mnogo cemu srpskom, sve nam je naopkao ,pa cak i nacionalizam.
Ja imam prijatelja Albanca, gledala sam na primer njihov veliki brat,malo bezveze poredjenje ,ali eto dajem primer, oni jednostavno ne mrze sami sebe,ne spletkare i ne ogovaraju se izmedju sebe i prave klanove kao Srbi. Njima kada je neka pevacica polu gola na tv-u i peva nacionalisticke pesme, nece je nazivati droljom,kurvom itd kao sto mi Srbi sve zivo osudjujemo i pljujemo. Hocu da kazem da definitivno postoji ogromna razlika u mentalitetu nas i njih. Mozemo mi njih smatrati nizim,ali daleko su od toga. Kaze kada jedan pravi kucu,okupi se zacas celo selo Albanaca da mu pomognu,ljudi jednostavno su normalni,srecniji,nisu puni zlobe kao ovde.
Ja dok sam bila nacionalista, drzala slike Arkana ili Mladica po fejsu,nasi ljudi su mi govorili da mi to ne treba,ismejavali me i govorili uzasne reci. Znas kad ce neki Albanac da zameri Albanki sto drzi slike njihovih zlocinaca.NIKAD. Upoznala sam dosta njih,i shvatila da su od 5 do 95 svi jednaki,svi razmisljaju isto barem sto se tice nacionalizma, ljudi su mnogo srecniji od nas,nasmejaniji,druzeljubljiviji. Ne dele sa na ove i one.
Sad dajem opet primer,slike iz nocnih klubova, na nasim slikama gde su devojke u provodu,komentari: "*****,drolja,treba to mlatiti" , na njihovim stranicama gde su u provodu nigde nijedan negativan komentar...
Glavna odlika srpksog naroda je osudjivanje. Pa cak postoje nacionalisti koji kazu da pravi su Srbi oni koji drze tri spokena prsta,pa prave Srpkinje su samo one koje su zakopcane do grla. A sve to medju Albancima nisam primetila toliku opterecenost ko je ko,ko se kako oblaci,koju muziku slusa itd.
Ja sam vise neprijatnosti dozivela od nasih nego od njihovih. I kakvu korist ja imam od nacionalizma ? Nikakvu. Neko postavi sliku deblje Srpkinje sa zastavom koja je patriotkinja, i odmah stizu komentari "debela je","skupi ta tri prsta","gadna je". Dok na slikama Albanskih devojaka sa njihovim zastavama,cak i onih najruznijih nijedan negativan komentar,nego sve pozitivno. Sto je samo dokaz koliko je nas narod zloban, i dzaba sav taj lazni nacionalizam. Ovde se i nacionalisti mrze izmedju sebe i ogovaraju. I svako bi da je bas on u pravu,i svako bi da njegova rec bude glavna,zato nikad nece ni biti sloge.
Ja ne poznajem ni ceo komsiluk ,sad je njih treba da volim i uzdizem jer su Srbi? A njih realno boli uvo za nacionalizam. Svako svakog ogovara izmedju sebe predpostavljam. Neki Hrvat nas je dobro procitao i rekao "Dok su u bivsoj Jugi Hrvati slavili Bozic,gledali svoja posla vi ste jedni drugima gledali preko prozora.." tako nesto je rekao, i sta covek da mu kaze na to kada ima pravo.

Jesi aytistican...nisam te to pitao!
Nego ka je ta grupa postenih ljudi...pri tom ako je zajednica...pokazi mi nju..da je prepoznam i ja.kao i ti:)..
A i kako znas da je neko posten?

..nisam te to pitao!
Ja sam tebe pitao. Rekao si da je bitno to sto zivim u Srbiji i koristim stvari koje je izgradilo "srpsko drustvo", i to je bio tvoj i Milanov "argument" da treba da budem srpski nacionalista. Da li priznajes da to nije argument, vec da je glupost i da je nebitno sto zivim u Srbiji koristim stvari izgradjene u Srbiji?

Nego ka je ta grupa postenih ljudi
To su ljudi koji su posteni.

A i kako znas da je neko posten?
Pa nije ni cudo sto prihvatas glupu ideju zvanu nacionalizam, kad ne znas sta je postenje.

Ja sam tebe pitao. Rekao si da je bitno to sto zivim u Srbiji i koristim stvari koje je izgradilo "srpsko drustvo", i to je bio tvoj i Milanov "argument" da treba da budem srpski nacionalista. Da li priznajes da to nije argument, vec da je glupost i da je nebitno sto zivim u Srbiji koristim stvari izgradjene u Srbiji?

To su ljudi koji su posteni.

Pa nije ni cudo sto prihvatas glupu ideju zvanu nacionalizam, kad ne znas sta je postenje.

Kako ti prepoznaje postene ljude..da bih nekom mogao reci da je posten..ili ne posten..morao bih licno znati.
I sta je postenje..
Posto sam prihvati glupu ideju..a ti pametnu...pojasni ti malo bolje tu tvoju ideju zajednice postenih ljudi..Kako se prepoznajete..kako znas da su mu ciljevi posteni?
Malo mi je to zbunjujuce..jer mora bi da budes vidovit da znas da li je neko posten ili ne.

Kako se prepoznajete..
Tako sto ne ugnjetavamo nikoga, ne pljackamo, ne eksploatisemo, ne parazitiramo, i ne diskriminisemo nikoga. Cim vidis da neko radi nesto od ovoga znas da nije posten.

Rekao si da je bitno to sto zivim u Srbiji i koristim stvari koje je izgradilo "srpsko drustvo", i to je bio tvoj i Milanov "argument" da treba da budem srpski nacionalista. Nisi odgovorio da li priznajes da to nije argument, vec da je glupost i da je nebitno sto zivim u Srbiji koristim stvari izgradjene u Srbiji?

Back