Nacionalisti

Nacionalizam nema veze sa postenjem. Nacionalista je pristrasan prema svojoj naciji i blizi mu je neposteni pripadnik njegove nacije nego posteni pripadnik druge nacije. Nacionalizam je nepostenje i nepravednost.

Naconalizam je SVEST o pripadanju naciji KAO ZAJEDNICI. Svest o tvojoj ulozi i odgovornosti prema njoj i nje prema tebi. Svest koju ti ocigledno nemas.

Kako bi ziveo da nisi koristio privilegije Srpske nacije? Da li bi uopste ziveo?

Kako bi ziveo bez roditelja ili staratelja? Da li bi uopste ziveo?
Mozda, kao pecinski covek. No , i oni su imali plemensku zajednicu.
Bez zajednice, kako bi opstao?

Poslednja izmena:
Nacionalizam nema veze sa postenjem. Nacionalista je pristrasan prema svojoj naciji i blizi mu je neposteni pripadnik njegove nacije nego posteni pripadnik druge nacije. Nacionalizam je nepostenje i nepravednost.

Blizi ti je geografski? Ali kakve on veze ima sa tobom? Ne znas ga, nemas pojma ko je on, sta radi, sta mu se desava u zivotu- sve isto kao i sa Dzonom iz Vasingtona.

Pa odgovori mi na pitanje koje sam ti postavio.

Ne znam ni ko je Mihajlo Markovic iz Vranja- ko je on, nemam predstavu koji su njegovi problemi i patnje. Ovde sa gornjeg Vozdovca nemam pojma ko je Petar Petrovic sa dodjeg Vozdovca, pet kilometra od mene, i koji su njegovi problemi i patnje. A isto kao sto mogu da saznam njihove probleme i patnje, mogu i probleme i patnje Dzon Rota iz Virdzinije.

Zasto bih trebalo da imam ikakvu pristrasnost prema Mihajlu i Petru u odnosu na Dzona?

Odgovorio ti je Milan Gruzanin...nemam sta da dodam ili oduzmem.

Naconalizam je SVEST o pripadanju naciji KAO ZAJEDNICI.
Nacija je potpuno nebitna zajednica. Naciji pripadaju i lopovi, i ubice, i silovatelji. Buduci da u naciji ima takvih ljudi, pristrasnost prema naciji nema mesta kod coveka koji razmislja, jedina bitna zajednica je zajednica dobrih ljudi.

Odgovorio ti je Milan Gruzanin...nemam sta da dodam ili oduzmem.
Dakle, jedini odgovore koje imate na cinjenicu da je nacionalizam los i da je glupost je papagajsko ponavljanje kako je nacionalizam dobar? Toliko o tome.

Nacija je potpuno nebitna zajednica. Naciji pripadaju i lopovi, i ubice, i silovatelji. Buduci da u naciji ima takvih ljudi, pristrasnost prema naciji nema mesta kod coveka koji razmislja, jedina bitna zajednica je zajednica dobrih ljudi.

Dakle, jedini odgovore koje imate na cinjenicu da je nacionalizam los i da je glupost je papagajsko ponavljanje kako je nacionalizam dobar? Toliko o tome.

A tvoj odgovor je zajednica postenih ljudi..
ahahahaha

Nemas ti veze s mozgom.
Silno vreme sam utrosio na tebe uzalud.
Procitaj sta sam ti napisao (nekoliko puta), posto vidim da ti nista do mozga doprlo nije.
Potrudi se da bar nesto razumes. Korisno je.Jedino ako si resio da ostanes elebak.

PS. Da nisi ti upao u neku sektu?

Poslednja izmena:
Jel kada neko postane ubica prestaje da bude clan nacije? Ne. Da li za silovatelja postoji izbacivanje iz nacije? Ne. Tebi ne dopire do mozga da ti volis zajednicu gde su ubice, lopovi, silovatelji, ugnjetavaci i eksploatatori. Ja ne mogu nikako da volim ikakvu zajednicu u kojoj ima takvih ljudi.

Jel kada neko postane ubica prestaje da bude clan nacije? Ne. Da li za silovatelja postoji izbacivanje iz nacije? Ne. Tebi ne dopire do mozga da ti volis zajednicu gde su ubice, lopovi, silovatelji, ugnjetavaci i eksploatatori. Ja ne mogu nikako da volim ikakvu zajednicu u kojoj ima takvih ljudi.

Pa idi u zajednicu postenih ljudi...kako god...nit ce oni dobiti sa tobom...nit mi iz koje ides.

Ljudi ne znam zasto neki mrze nacionalizam pa svi oni koji propagiraju antinacionalizam (Amerika) oni imaju jak nacionalni osecaj.Nacionalizam je pozitivna stvar tj jedan vid patriotizma.Globalisticka politika zeli da unisti nacionalizam i patriotizam stvarajuci pogresnu sliku o njemu a u medjuvremenu stvarajuci pogodno tlo za nemoral (prostitucija,kradje itd) koji negativno utice na patriotizam i nacionalizam.

Pa odgovori mi na pitanje koje sam ti postavio.

Zasto bih trebalo da imam ikakvu pristrasnost prema Mihajlu i Petru u odnosu na Dzona?

I država je kao jedna porodica. Da moram da biram koga ću da spasim tebe ili svog brata naravno da ću izabrati brata. Ti možeš reći da sam pristrasna baš bi me bilo briga. Ti ne bi dao prednost svojoj sestri u odnosu na druge. Tako isto pre ću pomoći nekome ko je Srbin nego nekome ko je Englez. To ne znači da ja druge narode mrzim ali svi mi prvenstveno štitimo svoje.

- - - - - - - - - -

Nemas ti veze s mozgom.
Silno vreme sam utrosio na tebe uzalud.
Procitaj sta sam ti napisao (nekoliko puta), posto vidim da ti nista do mozga doprlo nije.
Potrudi se da bar nesto razumes. Korisno je.Jedino ako si resio da ostanes elebak.

PS. Da nisi ti upao u neku sektu?

verovatno :aha:

Porodica nije isto sto i nacija. Porodica je zajednica sa kojoj imam medjuljudske odnose, zivimo zajedno, druzimo se i slicno. Sa nacijom ne mozes da imas medjuljudske odnose, vec mozes da imas samo "istu krv" isto kao sto rasista ima "istu krv" sa svojom rasom.

Ti možeš reći da sam pristrasna baš bi me bilo briga.
To je tvoj problem. Isto tako moze da te bude briga da li mislis su 2+2=5 ili da je zemlja ravna ploca, ili da li mislis da je silovanje ili ubijanje dobro, ako te nije briga da ti misljenja budu ispravna, onda mozes da prihvatis bilo sta sto je pogresno.

Porodica nije isto sto i nacija. Porodica je zajednica sa kojoj imam medjuljudske odnose, zivimo zajedno, druzimo se i slicno. Sa nacijom ne mozes da imas medjuljudske odnose, vec mozes da imas samo "istu krv" isto kao sto rasista ima "istu krv" sa svojom rasom.

Pogrešno!!!!!!!!!!!!!!!!
Kroz tvoje vene teče krv tvojih roditelja, braće, sestara........... Sa nacijom imaš medjuljudske odnose i to je to. Ako ne voliš i ne poštuješ svoj narod ne možeš ni tudj.

To je tvoj problem. Isto tako moze da te bude briga da li mislis su 2+2=5 ili da je zemlja ravna ploca, ili da li mislis da je silovanje ili ubijanje dobro, ako te nije briga da ti misljenja budu ispravna, onda mozes da prihvatis bilo sta sto je pogresno.

E tu se varaš i te kako me je briga da 2+2 bude 4 a ne da me neko ubedjuje da je 5 ali me nije briga šta bi ti mislio o tome da li sam dobar čovek jer sam npr. odlučila da spasim brata a ne nekog drugog. A ako ti to uporedjuješ sa ravnom pločom, silovanjem i ubijanjem a o tome nije bilo reči izgleda da ti stvarno pokušavaš da proturiš da je 2+2=5

Sa nacijom imaš medjuljudske odnose i to je to.
Sa nacijom imas medjuljudske odnose? Pa nemas medjuljudske odnose sa ljudima sa kojima se svako jutro vozis autobusom, kako ces imati medjuljudske odnose sa nekom ko zivi na drugog kraja grada koga nikad nisi videla, a kamoli sa nekim ko zivi u drugom mestu? Ne lupetaj gluposti.

Sa nacijom imas medjuljudske odnose? Pa nemas medjuljudske odnose sa ljudima sa kojima se svako jutro vozis autobusom, kako ces imati medjuljudske odnose sa nekom ko zivi na drugog kraja grada koga nikad nisi videla, a kamoli sa nekim ko zivi u drugom mestu? Ne lupetaj gluposti.

Da, sa njima imaš krvno srodstvo, kako ti tvrdiš.
Definitivno Srbija ima problem što svest ljudi većine nije na zavidnom nivou. Dok se u Americi gleda da se u svaki drugi film ubaci njihova zastava i himna i na taj način pokažu ljubav prema svojoj državi i narodu kod nas to ispade sramota.
Ili smo mi stvarno nebeski narod pa volimo sve ljude pod kapom nebeskom, :think: ma bolje da se ispravim mi volimo druge a sebe najmanje.

Za jednog mirotvorca rečnik ti je baš miroljubiv :rumenka: a, da, ti voliš sve ljude ovog sveta :flert:

U kafani, za šankom, čovek pokušava da započne razgovor: "Volite li Amerikance?"
Upitani odgovori bez razmišljanja: "Ne volim!"
Prvi pokušava da nastavi: "Volite li Nemce?"
"Ne volim!"
"Volite li Ruse?"
"Ne volim!"
Prvi gubi strpljenje: "Pa koga onda volite?"
"Volim prijatelje!"

Da, sa njima imaš krvno srodstvo, kako ti tvrdiš.
Definitivno Srbija ima problem što svest ljudi većine nije na zavidnom nivou. Dok se u Americi gleda da se u svaki drugi film ubaci njihova zastava i himna i na taj način pokažu ljubav prema svojoj državi i narodu kod nas to ispade sramota.
Ili smo mi stvarno nebeski narod pa volimo sve ljude pod kapom nebeskom, :think: ma bolje da se ispravim mi volimo druge a sebe najmanje.

Za jednog mirotvorca rečnik ti je baš miroljubiv :rumenka: a, da, ti voliš sve ljude ovog sveta :flert:
Ne zakljucuj o Srbima,na osnovu pisanja ovakvih i slicnih...oni su u sustini minorna manjina...te im je ovo prozor,da izbace svoje frustracije.

Kad steknete svest i osecaj prema zajednici bice vam jasnije sta znaci nacionalizam.
Kad ti budes stekao svest i osecaj prema zajednici ljudi, (a ne samo malom delu ljudi i to na osnovu krvi, isto kao i rasisti) bice ti jasnije sta znaci humanizam.

Poslednja izmena:
Kad ti budes stekao svest i osecaj prema zajednici ljudi, (a ne samo malom delu ljudi i to na osnovu krvi, isto kao i rasisti) bice ti jasnije sta znaci humanizam.

Humanizam se ogleda u svim segmentima a ne parcijalno.

Pravi humanista nije indolentan ni prema jednoj zajednici kojoj pripada. Svaku zeli da unapredi i svakoj zeli dobro.

Back