Enigma
Iskusan
- Poruka
- 5.566
Alaj ste se sastali bećari,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Volim te...
Želim s tobom pred matičarom sklopiti istospolnu životnu zajednicu.
pa ni jedan za državu ne mari...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Alaj ste se sastali bećari,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Volim te...
Želim s tobom pred matičarom sklopiti istospolnu životnu zajednicu.
Ne bih se slozio, postoji niz razloga zbog cega ljudi emigriraju, i niz okolnosti koje uticu na to da li ce neko vise ili manje i do koje granice ispoljavati svoj identitet, dosta toga je odredjeno samom genetikom- neki ljudi imaju manju sposobnost da se uklope, neki vise-Ako si nacionalista ostajes u svojoj zemlji, a nacionalista iz inostranstva je samo neko ko ima i drugih problema pa ih na taj nacin ispoljava.
И ви сте националисти само југословенски или еврофилски. Вама смета српски национализам, али подржавате црногорски, бошњачки, хрватски, албанске национализме.Zašto je lakše biti nacionalista iz inostranstva nego iz matice i zašto se taj "patriotski" sentiment povećava što čovek duže boravi van matice?
Ili grešim? Kako je kod vas?
Следеће што ћеш да кажеш је да је патријарх Павле крив што си ти тужан, јадан и несрећан, неуспешан, немаш девојку и све редом.Srbi su dobri samo kad su integrisani u neku zapadnu zemlju, ovaj kancerogeni blob od entiteta treba ukinuti već jednom.
Na nekom nivou je tacno sto kazes, samo primer nije najbolji- tj u osnovi je problem sto su neke osobe netolerantne i uskih pogleda i nerazvijene multiperspektive- razlikuje se jedino pitanje za koje identitete i vrednosti ce se vezati- i u osnovi i ultranacionalisti i fudbalski fanatici i ljudi koji mrze rokere ili narodnjake ili neobrazovane ili jako obrazovane ili dijasporu, Beogradjane, Zagrebcane, Sarajlije, “nesigurne” itd, su u osnovi isti.И ви сте националисти само југословенски или еврофилски. Вама смета српски национализам, али подржавате црногорски, бошњачки, хрватски, албанске национализме.
Naravno ds postoji vise razloga zasto se neko tako ponasa ali ako si pobjegao od bijede i sa zapada hvalis Ruse ili politicare koji su usko vezani za korupciju tj i razlog zasto si pobjegao na zapad koji pljujes morala bi se nekad upaliti lampica u glavi da nesto nije u redu sa tobom. Svi mi imamo neko ponasanje koje nije bas normalno ali da ne mozes u toj mjeri da ne prepoznas da tvoje ponasanje nije normalno ,za to nema izgovora.Ne bih se slozio, postoji niz razloga zbog cega ljudi emigriraju, i niz okolnosti koje uticu na to da li ce neko vise ili manje i do koje granice ispoljavati svoj identitet, dosta toga je odredjeno samom genetikom- neki ljudi imaju manju sposobnost da se uklope, neki vise-
u “velikih 5” testu licnosti je “openness” tj otvorenosti za iskustva,
tehnicki gledano ljudi koji su ultranacionalisti nisu “krivi” za to, vec im je mozak tako povezan/programiran (brain wired that way).
Postoji tu i jedan kulturološki faktor koji nisi pomenuo, a mislim da je u određenim situacijama bitan.Maticu treba mrzeti gde god da si, nikad ne treba zaboraviti zašto si uopće otišao in the first place
Ako si pobjego izbosne ko ti,a hvališ Bosnu iz inostranstva nisi ništa bolji i drugačiji od onih koji iz inostranstva hvale Rusiju.Naravno da tu imas vise razloga zasto su takvi ali ako siris mrznju iz inostranstva i samim tim pravis problem ljudima koji zive u toj zemlji
Naravno ds postoji vise razloga zasto se neko tako ponasa ali ako si pobjegao od bijede i sa zapada hvalis Ruse ili politicare koji su usko vezani za korupciju tj i razlog zasto si pobjegao na zapad koji pljujes morala bi se nekad upaliti lampica u glavi da nesto nije u redu sa tobom. Svi mi imamo neko ponasanje koje nije bas normalno ali da ne mozes u toj mjeri da ne prepoznas da tvoje ponasanje nije normalno ,za to nema izgovora.
Nije normalno po tvojim merilima, kao sto po njegovim tvoje ponasanje nije normalno- a to ti je pitanje genetike+okoline, tj ako neko ima slabu osobinu “otvorenost za nova iskustva” on nakon nekog doba ima umanjenu sposobnost da prihvata nova uverenje,Svi mi imamo neko ponasanje koje nije bas normalno ali da ne mozes u toj mjeri da ne prepoznas da tvoje ponasanje nije normalno ,za to nema izgovora.
Nije normalno po svim mjerilima ne mojim.Nije normalno po tvojim merilima, kao sto po njegovim tvoje ponasanje nije normalno- a to ti je pitanje genetike+okoline, tj ako neko ima slabu osobinu “otvorenost za nova iskustva” on nakon nekog doba ima umanjenu sposobnost da prihvata nova uverenje,
kao sto npr nakon osme godine vise ne mozes nauciti govoriti strani jezik bez akcenta.
Jesam i ja ne hvalim Bosnu, isti su oni koji hvale Erdogana sa onima koji hvale Putina. Ja nikad ne hvalim Bosnu samo kazem da u Federaciji ima nekih pomjeranja na bolje dok u RS nikad nista .Ako si pobjego izbosne ko ti,a hvališ Bosnu iz inostranstva nisi ništa bolji i drugačiji od onih koji iz inostranstva hvale Rusiju.