Zasto ljudi kace zastave na kucu?

Preko puta moje kuce je Njemac kupio kucu i okacio njemacku zastavu u Spaniji. Sad moram da gledam u njemacku zastavu iz dnevog boravka. Ne mogu mu nista reci jer nije zabranjeno, koji su to kompleksi da kacis zastavu na kucu pogotovo u drugoj zemlji ?
Nikada nisam osetio potrebu da kačim ili mašem zastavom, ni nacionalnom ni regionalnom...ni recimo klupskom.
Niti da nosim majice sa političkim parolama ili nacionalnim motivima.
Maximum te spoljne identifikacije su dresovi Liverpula i poneki bedž sa protesta silnih od 90' naovamo.

Ali ne marim ako drugi mašu. Njihova percepcija simbola je njihova stvar, mene ne pogađa, ako imaš potrebu...izvoli.

Naravno kada je to veštački kao što se recimo pokušava u SNS Srbiji, sa ciljem i da nacionalni simbol pretvore u neki svoj poen, sa sve nekim izmišljenim praznikom, to deluje degutantno. Ono kad te blam zbog debila da istakneš svoju zastavu, koja valjda treba da ujedini naciju. Naročito, što je neko lepo primetio, kada je ostave posle da se raspadne do froncli. Samo pokazuju koliko im je stvarno bitna, a dodatno što umesto nacionalnog jedinstva u nekim trenucima dovodi do podela.

A niko nije spomenuo ovo čudo:

2024-05-23T155036Z_2145027407_RC2BW7ASAPTM_RTRMADP_3_UN-SREBRENICA-RESOLUTION-1716479681.jpg

Ma primitivizam, kažem ja. Evo danas je glasanje u RS-u. Vidim s prozora zastave na kućama!
Nesretnici, rade za pola plate, drugu polovinu daju mafiji i još ih slave.
ja se slazem kada je u pitanju neki praznik od znacaja

spolja kraj prozora imam ugradjeno mesto za barjak

na badnji dan, na 9 januar , na 15ti februar
zna se red

sve ostalo je ono kurcenje kompleksasa

Заставе се постављају у пригодним приликама. Што се застава чешће и на већој висини вије то је земља у већем проблему.

п.с. У Србистану на пример што се тога тиче празник као да је сваки дан. А мало-мало па смо на корак до сукоба и грађанског рата.

Неки од мојих омиљених фитнес јутјубера који имају џим у својој гаражи, на зиду гараже метнули су американску заставу.

Nisam ponosan,ponosan sam samo na svoje uspjehe,zasto bi bio ponosan na nesto sto nije moja zasluga niti sam imao bilo kakvog uticaja na to, po toj logici trebao bi se neki klosar osjecati vise vrijednim od onog koji je rodjen u Avganistanu ili Somaliji zato sto je potomak Tesle ili sin nekog americkog predsjednika.

Дакле, ти урадиш нешто добро, и твоја деца и унуци не треба да буду поносни на тебе, јер то није њихов успех и нису имали утицај на то?

Preko puta moje kuce je Njemac kupio kucu i okacio njemacku zastavu u Spaniji. Sad moram da gledam u njemacku zastavu iz dnevog boravka. Ne mogu mu nista reci jer nije zabranjeno, koji su to kompleksi da kacis zastavu na kucu pogotovo u drugoj zemlji ?
Ne kacim zastave,ali ne vidim sto si ti toliko frustriran ako neki Nijemac u nekoj Spaniji,koja cak nije ni tvoja drzava,okaci svoju zastavu?
Inace to ne posmatram ni kao neciji kompleks,ni kao kiceraj,nego jednostavno obicaj ili izrazavanje ljubavi prema svojoj zemlji.
S tim sto mislim da ako si u tudjoj drzavi,iz neke pristojnosti bi trebao okaciti i zastavu domacina uz svoju.
Da ne bude da si osvajac tudje teritorije.😆

Back