adelaidea
Poznat
- Poruka
- 7.761
Zašto je lakše biti nacionalista iz inostranstva nego iz matice i zašto se taj "patriotski" sentiment povećava što čovek duže boravi van matice?
Ili grešim? Kako je kod vas?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Baš to o čemu pišeš. Da li postoji zdravi nacionalizam uopšte i zašto misliš da se kod tebe to promenilo sa preseljenjem u inostranstvo?Na kakav nacionalizam i patriotizam mislis? Na ono klasicno rakija u jednoj ruci, tri prsta druga ruka, dranje i urlanje, ili neki zdravi nacionalizam i patriotizam? Kod mene se u inostranstvu probudio onaj pravi patriotizam, gde bih za svoju zemlju ziveo i radio nesto pozitivno, gde mi je svaki stanovnik te zemlje brat i sunarodnik. Ovde kad vidim Hrvata ili Bosanca mi je kao da sam video svog, tako ih i dozivljavam, ne smeta mi da me neko nazove crnogorcem(srbin sam iz CG), a dok sam bio u Crnoj Gori smetalo mi je. Smetala mi je i zastava Crne Gore, moze se reci da ni za reprezentaciju navijao nisam, a sada obratno.
Ne mogu da dam tacan odgovor, iskreno. Ali eto moze da bude jednim delom nostalgija(koju naravno ima svako od nas povremeno), a moze i da bude to sto sam udaljen pa vise na mene nista licno ne utice, ne pogadjaju me te price oko jezika, crkve, nacije, zastave, vere itd itd, ko je u kojoj stranci i zasto. Tu zemlju gledam u nekom drugom svetlu, sa distance, mozda da opisem kao kad bih gledao planetu zemlju iz svemira prelepu, vide se kontinenti i sva mora, zamisljas sav taj zivot koji se odvija, a onda sletis na tu planetu i vidis ubijanje, haos, uzas, destrukcijuBaš to o čemu pišeš. Da li postoji zdravi nacionalizam uopšte i zašto misliš da se kod tebe to promenilo sa preseljenjem u inostranstvo?
Dobro je funkcionirati na relaciju matica-gastarbajt nekako malo vamo malo tamo nikad ti nije monotono Jos ubacis neko lljetovanje na trecu destinaciju I milinaMaticu treba mrzeti gde god da si, nikad ne treba zaboraviti zašto si uopće otišao in the first place
Točno, iz ptičje perspektive vidiš prelepe šumovite proplanke šumadije, a kad se malo spustiš ugledaš Tixija kako sere u žbun i briše dupe kukuruzovinom.Ne mogu da dam tacan odgovor, iskreno. Ali eto moze da bude jednim delom nostalgija(koju naravno ima svako od nas povremeno), a moze i da bude to sto sam udaljen pa vise na mene nista licno ne utice, ne pogadjaju me te price oko jezika, crkve, nacije, zastave, vere itd itd, ko je u kojoj stranci i zasto. Tu zemlju gledam u nekom drugom svetlu, sa distance, mozda da opisem kao kad bih gledao planetu zemlju iz svemira prelepu, vide se kontinenti i sva mora, zamisljas sav taj zivot koji se odvija, a onda sletis na tu planetu i vidis ubijanje, haos, uzas, destrukciju
Sve što imaš od matice je trauma, govorim o prosečnom čoveku koji je zapalio odavde. Treba skresati svaku vezu sa njom, kao sa nasilnim ćaletom npr.Dobro je funkcionirati na relaciju matica-gastarbajt nekako malo vamo malo tamo nikad ti nije monotono Jos ubacis neko lljetovanje na trecu destinaciju I milina
Ja tu kad dodjem jedino sto Sam sa curom I porodicom I malo u provod o tomu pricam u dobtom kontekstu a arbajt priroda uredjenje prepustim odjeSve što imaš od matice je trauma, govorim o prosečnom čoveku koji je zapalio odavde. Treba skresati svaku vezu sa njom, kao sa nasilnim ćaletom npr.
Srbi su dobri samo kad su integrisani u neku zapadnu zemlju, ovaj kancerogeni blob od entiteta treba ukinuti već jednom.Ja tu kad dodjem jedino sto Sam sa curom I porodicom I malo u provod o tomu pricam u dobtom kontekstu a arbajt priroda uredjenje prepustim odje
Sadistički nagoni ka zemlji iz koje si morao da pobegneš, naravno da joj želiš uništenje sa jedne strane a sa druge to svojataš samo za sebe (patriotske pesme, zastave i slično)Zašto je lakše biti nacionalista iz inostranstva nego iz matice i zašto se taj "patriotski" sentiment povećava što čovek duže boravi van matice?
Maticu treba mrzeti gde god da si, nikad ne treba zaboraviti zašto si uopće otišao in the first place
Opcenito se slazem mada je ovde svejedno jesi li Srbinom,Kirgizom itdSrbi su dobri samo kad su integrisani u neku zapadnu zemlju, ovaj kancerogeni blob od entiteta treba ukinuti već jednom.
Može, taman da dobijem domovnicu po osnovu udadbe sa hrvatskim rezidentom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Volim te...
Želim s tobom pred matičarom sklopiti istospolnu životnu zajednicu.
Dogovoreno.Može, taman da dobijem domovnicu po osnovu udadbe sa hrvatskim rezidentom
Zašto je lakše biti nacionalista iz inostranstva nego iz matice i zašto se taj "patriotski" sentiment povećava što čovek duže boravi van matice?
Mislim da nije bas tako, citava ta prica je preuvelicana- svi cuju za nekog koji je napravio neki incident, ali niko ne cuje za onih hiljadu koji nisu napravili incident.Zašto je lakše biti nacionalista iz inostranstva nego iz matice i zašto se taj "patriotski" sentiment povećava što čovek duže boravi van matice?
Jbte ja se nocas smrzo kad vec toga spominjes moro se pokriti s dva cebeta bilo nekih 4 stepenaGrešiš. Bar u mom slučaju i slučaju mog bližeg okruženja.
Kod mene super, 24 stepena, u gradu festival hrane, dan jos uvek dug.
Hvala na pitanju
Odoh da degustiram pa da jašem🏍
Jbte ja se nocas smrzo kad vec toga spominjes moro se pokriti s dva cebeta bilo nekih 4 stepena
Jest al bio u Tunis tamo 50 onda u Tursku isto toplo bilo onda u Srbiju 40 I vratio se odje ono 4 stepena noci....Ovde jutarnja oko 12.
Al opet lepo.
Volim sveže.
Prijatelju, ja ne idem gde je iznad 30, ni mrtavJest al bio u Tunis tamo 50 onda u Tursku isto toplo bilo onda u Srbiju 40 I vratio se odje ono 4 stepena noci....
Pa ti dodji odje ljetovati... iznenadio Sam se nedje pocetkom jula u Geteborg bese 30 stepeni....to bas retko bivaPrijatelju, ja ne idem gde je iznad 30, ni mrtav![]()
Ja nemam takva iskustva sa mojim "gastarbajterima". Nacionalisti su u normalnim granicama a i često mi daju dobar "pogled iz drugog ugla"Zašto je lakše biti nacionalista iz inostranstva nego iz matice i zašto se taj "patriotski" sentiment povećava što čovek duže boravi van matice?
Ako si nacionalista ostajes u svojoj zemlji, a nacionalista iz inostranstva je samo neko ko ima i drugih problema pa ih na taj nacin ispoljava.Zašto je lakše biti nacionalista iz inostranstva nego iz matice i zašto se taj "patriotski" sentiment povećava što čovek duže boravi van matice?