Nacije balkanske

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нешто ми је проблематично датирање ове мапе, можеш ли , драги колега да ми разјасниш , користећи расположиве податке о Бодину и Немањићима како је Македонија била толика од 12.-14. века ?:rotf::rotf::rotf:
И, да ли ја то добро видим да је Прохор Пчињски у Македонији?

НЕ видиш добро....стављене су границе Македоније али није она цела ослобоџена у том тренутку само они делови где је био устанак..видиш

venelin.jpg

Аха, лепо, само се тамо мало помечкарило и змазало у Румунији, није ваљда да и ви хоћете да правите "Мојсија с плавим очима", далеко сте од холивудских продуцената.

Idi bre u BiH imas 400.000 Bajasa sta ima Rumunija od Meckara, nemoj da si smesan ili ste ih posrbili vec?

Idi bre u BiH imas 400.000 Bajasa sta ima Rumunija od Meckara, nemoj da si smesan ili ste ih posrbili vec?
Тренутно је Румунија апсолутни светски рекоредер са супресираним званичним извештајем и цифром од једног милиона, међутим рачуна се да их има око два милиона, а знаш одакле су се размилели по целом Балкану? Наравно, из Румуније, расадника свих ромулизованих кадрова. И ново име вуку из истог извора као и Румуни.

Што се тиче историјског подметања аутохтоности Влаха у Босни, постоји један веома вредан извор из времена Твртка Другог где се описује да Каравласи у страху од најезде Турака почињу да долазе у великом броју, народ се буни због пљачке, отимачине.

Тренутно је Румунија апсолутни светски рекоредер са супресираним званичним извештајем и цифром од једног милиона, међутим рачуна се да их има око два милиона, а знаш одакле су се размилели по целом Балкану? Наравно, из Румуније, расадника свих ромулизованих кадрова. И ново име вуку из истог извора као и Румуни.

Што се тиче историјског подметања аутохтоности Влаха у Босни, постоји један веома вредан извор из времена Твртка Другог где се описује да Каравласи у страху од најезде Турака почињу да долазе у великом броју, народ се буни због пљачке, отимачине.

Ma koga briga za to bas me to najmanje i zanima, mislim da ih ima milion sigurno samo sto drzava ima valjda oko 20 milona stanovnika.

Cuo sam za Cincare iz Bosne a za neke autohtone Vlahe sa dokorumunskim govorom nikad.

Ma koga briga za to bas me to najmanje i zanima, mislim da ih ima milion sigurno samo sto drzava ima valjda oko 20 milona stanovnika.

Cuo sam za Cincare iz Bosne a za neke autohtone Vlahe sa dokorumunskim govorom nikad.

Је ли? А трактате о имену планине Романије ниси чуо? " романски Власи староседеоци и Словени дошљаци", па имаш на оној твојој шугавој прорумунској карти обележену источну Босну као постојбину Румуна.

Да ли би био љубазан да ми овде одговориш зашто се вретено на старолатинском каже: verticulus, vertex, док је вртоглавица изведена из тог језика у данашњем медицинско- службеном жаргону вертиго, ако се зна да се вртети на латинском и осталим извденим језицима каже ротаре , ротацио?

Poslednja izmena:
Је ли? А трактате о имену планине Романије ниси чуо? " романски Власи староседеоци и Словени дошљаци", па имаш на оној твојој шугавој прорумунској карти обележену источну Босну као постојбину Румуна.

Да ли би био љубазан да ми овде одговориш зашто се вретено на старолатинском каже: verticulus, vertex, док је вртоглавица изведена из тог језика у данашњем медицинско- службеном жаргону вертиго, ако се зна да се вртети на латинском и осталим извденим језицима каже ротаре , ротацио?

Vreteno je, inače, od srpske reči vretati (vrteti).

Mada, opet je tu "indoevropska ispomoć" - ie. *wert-: okretati (lat. vertere) - na dnu stranice često piše Verte!

Indoevropska proteza stvorena je kao racionalizacija za bečko-berlinski koncept istorije i lingvistike. Kada se slovenska reč nađe u latinskom ili germanskom jeziku, da se ne bi slučajno reklo kako je slovenski jezik izvornik, konstruiše se tzv. indoevropski koren pa se kaže da su svi ovi narodi reč usvojili iz imaginarnog indoevropskog jezika...

Poslednja izmena:
Šta me briga za turke. Tebi to izgleda nikako ne ide u glavu.
Nismo mi turci (niti poturice) jer smo postojali i prije osmanlija.
Nismo ni Srbi jer smo postojali prije Srba :mrgreen:

:

Ајде, пошто си ти овде "једини стручњак за логику" да ми објасниш неке ствари:

Чињеница је, чак она којој не треба доказивање, јер је општепозната, да су постојале Потурице.

Колико си (процентуално) сигуран да твоји нису једни од њих?

Ту би, онако колоквијално размишљам, морао да ми даш аргумент да је твоја породица пре доласка Турака већ имала Мују , Суљу и Хасу у својим редовима и да је клањала пет пута дневно .:whistling:

Indoevropska proteza stvorena je kao racionalizacija za bečko-berlinski koncept istorije i lingvistike. Kada se slověnska rěč nađe u latinskom ili germanskom jeziku, da se ne bi slučajno reklo kako je slověnski jezik izvornik, konstruiše se tzv. indoevropski korěn pa se kaže da su svi ovi narodi rěč usvojili iz imaginarnog indoevropskog jezika...

Веома вредна констатација.:ok: мајсторски конципирано.

Не него Новска бригада, знају је добро они што су били распоређени на Сувој Међи и у Двору, распитај се мало.

bio ja tamo, ali se nešto ne sjećam tog protuudara...?
odakle dokle, kada, tko, protiv koga?
ako misliš kontra 505 bužimske, onda da, nešto bi moglo biti, inače.... jok

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back