da da,sve se setim onog haskog begunca Gorana
Hadzica i njegovog prezimena

da ne zaboravim na stotine srpskih familija sa islamskim prefiksima na svoja prezimena
Ти овде, друшкане, заборављаш једну кључну ствар.

Ја не мрзим ислам, не мрзим Турке, не негирам утицај њиховог језика и културе на Србе, не негирам оно позитивно што су оставили, не негирам да су многи Срби прелазили на ислам, не негирам да су многи Срби са њима и лепо живели.
Ово што ти чиниш, што покушаваш да се ја осетим "прљаво" због Турака, то је чиста бесмислица, јер су Турци народ од крви и меса, нису ништа ни "прљавији" ни "чистији" од других.
Mozes lako da imas..osmanlije su bile do Beca

uostalom priznaj da si doseljenik u Vojvodinu i to najverovatnije iz Crne Gore ili Hercegovine.. jel ti se naselio stari samo da bi bio komsija Madjaru ili je nesto drugo u pitanju?
Ма јок, немам везе са Црном Горим и Херцеговином. Мада је могуће да ће моја деца имати, ако се оженим неком Црногорком, Херцеговком, Босанком, Далматинком... пошто је српско староседелачко становништво у Војводини измешано са дошљачким и већ за 20-30 година неће бити деце која су 100% ни једно ни друго.
А Мађари су у Војводину досељени у 19. веку, ваљда након мелиорационих реформи или у склопу са тим...

Они су само могли да дођу да буду комшије мом чукун-чукун деди.
Ја само кажем да је бесмислено да се неко ко је праунук тих "Турака" који су овде владали сада поставља као неко ко ће друге да зајeбава за Турке. То је ван сваке памети. За сваку ствар за коју
покушаваш да ме зајeбеш по овом турском питању указујући да имам неку мрљицу или флеку од блата, ти си гoвњив од пете до темена, тако да боље ћути...
П. С. Тек сад видим да уопште ниси из Босне, него из Санџака. Јеси ли из Србије или из Црне Горе?