Nacije balkanske

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakvi dokonasi,nemaju sta da rade nego citave stranice i stranice posvecuju Bosnjackom piscu Selimovicu :mrgreen:

:whistling:

349au8n.jpg

Nisam znao da ste toliko zaljubljeni u njegove romane sa Bismilom.. dobar je to znak,mozda bude nesto od toga :hahaha1:

Што, да ислам можда не забрањује да Србин постане муслиман? :dontunderstand:

Мислим, 500 година су Срби у мањем броју прелазили на ислам... док се цела Босна није попунила. Ваљда 21. век није изузетак? :)

Pa iskreno velika je verovatnoca da si ti veci Turcin nego ja,zapitaj se zasto :roll:
Ne bi da se vracam u doba begova,aga i kmetova jer to mi nije cilj ali tebe kao da nesto vuce iz tog vremena jer su ti Turci mnogo u ustima..:think:

Па ево, питам се какве ја то везе имам са Турцима... а ти ми помози. Ово је мој завичај:

vojvodina3.jpg

Nadam se da ces i dalje biti ponosan na sopstveno potomstvo. I jos nesto, za navijace *crvene petokrake = Nazivaju se DELIJAMA =) a ne znaju odakle potice ta rijec =) LJUBI VAS MAJKA TURSKA :super:

Хахахаха, и ово каже човек који носи турско име, исповеда турску веру и коме је прадеда веровао да је Турчин, док га Шваба и Србин нису убедили да је Словен! :hahaha:

Pa jeste stekao slavu ali isključivo sa ciganima.
To je interesantno.
Prikazuje ciganski život i običaje, kao da smo svi na Balkanu Cigani.
To mi smeta.

Не греши душу, Морачанине, светску славу је стекао са три филма и ниједан није о Циганима. "Отац на службеном путу" (Златна палма), "Arizona Dream" (Златни медвед) и "Underground" (Златна палма).

А онај један филм о Циганима ("Дом за вешање") му је баш добар и потресан... На Балкану живи доста Цигана и ваљда заслужују да се један филм сними и о њима. :)

Дабоме да лупа. Нико жив у БиХ за Кусту не говори да је Циганин.

Мислим, и да јесте... шта сад? Ја разумем да за Бошњаке Цигани нису људи, али ваљда смо цивилизованији од једног таквог виђења, зар не? :)

Живи били па видели, све ће више и више Бошњака да ради исто што и Куста. ;) Мислим, можда ће још неко време, док је ФБиХ примитивна и заостала млади и моћи да верују у овакве глупости које форсирају ово двоје Муслимана из Босне... Али како долази напредније и смиреније време, како стандард буде растао, а школство напредовало, почеће да се рађа и све више паметних људи међу самим босанским муслиманима.

Ваљда.

Poslednja izmena od moderatora:
Мислим, 500 година су Срби у мањем броју прелазили на ислам... док се цела Босна није попунила. Ваљда 21. век није изузетак? :)
da da,sve se setim onog haskog begunca Gorana Hadzica i njegovog prezimena :mrgreen:
da ne zaboravim na stotine srpskih familija sa islamskim prefiksima na svoja prezimena :cool:

Па ево, питам се какве ја то везе имам са Турцима... а ти ми помози. Ово је мој завичај:

vojvodina3.jpg
Mozes lako da imas..osmanlije su bile do Beca :mrgreen:
uostalom priznaj da si doseljenik u Vojvodinu i to najverovatnije iz Crne Gore ili Hercegovine.. jel ti se naselio stari samo da bi bio komsija Madjaru ili je nesto drugo u pitanju?

Poslednja izmena:
Turci su znali dovesti Balkance u red, barem tako kazuje arhivska gradja direktno iz Stambola. :mrgreen:

Spisak vlasnika timara i osoba (konvertita ili njihovih potomaka) na sluzbi po bosanskim utvrdjenjima: poislamljeni Arnauti, Vlasi, 'Madjari', Srbi, neki knez po imenu Hrvatin, Makedonci, Bugari, Grci, itd. Iz svih krajeva Balkana...

Ojha!

001kt.jpg

002au.jpg

Basvekalet Arsivi, Belediye Kutuphanesi (Istanbul).

M. Tayyib Okic, Les Kristians (Bogomiles Parfaits) de Bosnie d'apres des documents turcs inedits, Sudost-Forschungen, XIX, Munchen, 1960.

da da,sve se setim onog haskog begunca Gorana Hadzica i njegovog prezimena :mrgreen:
da ne zaboravim na stotine srpskih familija sa islamskim prefiksima na svoja prezimena :cool:

Ти овде, друшкане, заборављаш једну кључну ствар. ;) Ја не мрзим ислам, не мрзим Турке, не негирам утицај њиховог језика и културе на Србе, не негирам оно позитивно што су оставили, не негирам да су многи Срби прелазили на ислам, не негирам да су многи Срби са њима и лепо живели.

Ово што ти чиниш, што покушаваш да се ја осетим "прљаво" због Турака, то је чиста бесмислица, јер су Турци народ од крви и меса, нису ништа ни "прљавији" ни "чистији" од других.

uostalom priznaj da si doseljenik u Vojvodinu i to najverovatnije iz Crne Gore ili Hercegovine.. jel ti se naselio stari samo da bi bio komsija Madjaru ili je nesto drugo u pitanju?

Ма јок, немам везе са Црном Горим и Херцеговином. Мада је могуће да ће моја деца имати, ако се оженим неком Црногорком, Херцеговком, Босанком, Далматинком... пошто је српско староседелачко становништво у Војводини измешано са дошљачким и већ за 20-30 година неће бити деце која су 100% ни једно ни друго.

А Мађари су у Војводину досељени у 19. веку, ваљда након мелиорационих реформи или у склопу са тим... ;) Они су само могли да дођу да буду комшије мом чукун-чукун деди. ;)

Ја само кажем да је бесмислено да се неко ко је праунук тих "Турака" који су овде владали сада поставља као неко ко ће друге да зајeбава за Турке. То је ван сваке памети. За сваку ствар за коју покушаваш да ме зајeбеш по овом турском питању указујући да имам неку мрљицу или флеку од блата, ти си гoвњив од пете до темена, тако да боље ћути... ;)

П. С. Тек сад видим да уопште ниси из Босне, него из Санџака. Јеси ли из Србије или из Црне Горе? :)

Горан Хаџић може да има, врло лако, цинцарско порекло, веома је таман. Они имају, независно од турског утицаја презиме Хађи.

Срби су верификовано у Војводини од 6. века а Мађари долазе у 9. веку , масовније насељавање се обавља тек у време Марије Терезије. Дакле, опет ћорак.

Срби су верификовано у Војводини од 6. века а Мађари долазе у 9. веку , масовније насељавање се обавља тек у време Марије Терезије. Дакле, опет ћорак.

Исправка, колега. :)

Мађари, тј. прото-Мађари, тек у 10. веку уопште долазе у Европу, а садашње мађарско становништво Војводине је 100%-тно колонистичко из 18. и 19. века, јер се оно мало мађарских кметова што је досељено у 12. и 13. веку са мађарским феудалцима, повукло са својим господарима на север у 15. и 16. веку.

А за цинцарско порекло Хаџића не мора да значи, мада је могуће. Под исламским утицајем, и балкански хришћани су додавали свом имену "хаџи" и звали се хаџијама ако би за живота посетили Јерусалим.

Тамнопутост тешко да има везе једино са тим, јер већ генерацијама нема чистих Цинцара, а гени не бирају да ли се прекосе по мушкој или женској линији.

А за цинцарско порекло Хаџића не мора да значи, мада је могуће. Под исламским утицајем, и балкански хришћани су додавали свом имену "хаџи" и звали се хаџијама ако би за живота посетили Јерусалим.

Тамнопутост тешко да има везе једино са тим, јер већ генерацијама нема чистих Цинцара, а гени не бирају да ли се прекосе по мушкој или женској линији.

Photos.ashx
irinej_bulovic_bishop_bachka.jpg

Naći je umro al je Buli ( pravo prezime) živ. :per:
Veoma su karakteristični po krupnim i skoro sastavljenim obrvama.

Poslednja izmena:
Како онда Нушић није имао такве обрве, а био је 100% Цинцар?

Та повећана маљавост ваљда има везе са тестостероном?

Були, колико видим, има сасвим нормалне обрве... За разлику од нпр. Моме Крајишника.

Hebote ja sam Cincar.

Obrve su me izdale.

Ja da ne bi cupao imo bi jos vece od Krajsnika.

Za razliku od tebe, ja sam pristojan, pa neću dalje da pretresam tvoje poreklo.

Како онда Нушић није имао такве обрве, а био је 100% Цинцар?

Та повећана маљавост ваљда има везе са тестостероном?

Були, колико видим, има сасвим нормалне обрве... За разлику од нпр. Моме Крајишника.

Hoćeš da kažeš da antropološki izgled nije bitan? ili mi se čini:cool: I Cincara ima iz dva različita kraja.

Sa testosteronom ima veze samo smanjena maljavost , odnosno ćelavost.

Хвала, Мркаљ! :)

@dont_panic_im_terrorist:

Српске Царске привилегије на којима је настала Војводина: :)

1. На латинском, "Привилегија царева Леополда, Јосифа и Карла VI нацији илирској":

28rin93.jpg

el40ap.jpg

"нацији илирској" ;)

2. На црквенословенском, "Привилегије царева Леополда, Јосифа и Карла VI и царице Марије Терезије славном народу илирико-рашком":

293fuwj.jpg

2uxwn6p.jpg

"славном народу илирико-рашком"

On će ovo da odnese muftiji koji će da nam objasni da je pisano bosančicom i dokaz tisućuljetne državotvornosti Bošnjaka. A ja nemam više snage da se samoubijam zbog njihovog baljezganja.

Za razliku od tebe, ja sam pristojan, pa neću dalje da pretresam tvoje poreklo.

Hoćeš da kažeš da antropološki izgled nije bitan? ili mi se čini:cool: I Cincara ima iz dva različita kraja.

Sa testosteronom ima veze samo smanjena maljavost , odnosno ćelavost.

Ja imam svakakog porekla (nemci, jevreji i grci) ali nemam cincarskog.

I naravno da izgled slabo nesto kaze o etnickom poreklom neke osobe (osim ono mongolojid, kavkaz ili negroid).

Kako su pre opisivali Srbe

Die S. sind fast sämmtlich Griechischer Confession, haben hohen Wuchs, eine hohe Stirn, feuriges Auge, buschige Augenbrauen, Adlernase, einen schönen Mund u. schwarze Haare; auch die Frauen sind schön. In politischer Beziehung leben sie in den verschiedensten Verhältnissen, doch sind alle tapfer bis zur Rohheit, abergläubisch u. fast ohne Künste u. Wissenschaften.

Najveci delom grkog odreda, viskoki, veliko celo (imam), plamene oci (moze isto), siroke obrve (to isto), nos ko orao (e to nemam), lepa usta i crnu kosu (jedno i drugo), zene su isto lepe.

U politickom smislu su podeljeni ali su svi hrabri do Sirovost, sujeverni i bez velike umetnost i nauke.

Hoćeš da kažeš da antropološki izgled nije bitan? ili mi se čini:cool:

За утврђивање националне припадности - није.

На пример, неко може бити носилац неког доминантног гена још по некој пра-пра-баби по женској линији. И сад, ако је та баба нпр. била Албанка неког антрополошког типа, а у 10. колену се манифестује на неком носиоцу који и не зна да је она постојала, али је свестан свих својих српских предака, он треба да испадне Албанац? :confused:

Конкретно за ову причу, имамо Нушића, Начића и Буловића, где Нушић и Буловић имају нормалне обрве, а Начић је сав издеформисан, где притом има упадљиво раздвојене обрве. А нпр. Мому Крајишника и Амфилохија, са састављеним обрвама.

А све је почело од овог човека са оваквим обрвама...

profiles_hadzic.jpg

Какве то везе има са антропологијом? :dontunderstand:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back