Nije mi poznato. Navedi jedan primjer, molim te.
Karađorđe npr.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije mi poznato. Navedi jedan primjer, molim te.
Zašto spominjete to 'car' po navodnicima?
Niko bosanske kraljeve ne zove 'kraljevima', već kraljevima.
Mene je uvijek čudilo da se "Gorski vijenac" učio u školama u SFRJ, s obzirom na "istragu poturica" i mogućnost podsticanja negativnih emocija kod Muslimana.
Kako su se osjećala ta djeca dok su to slušala, i ako je profesor bio pametan, i šta su kasnije mislila?
Da li se radilo o perfidnosti ili nečem drugom u socijalističkoj nam domovini, ja ne mogu argumentovati.
Slavene@ kako onda mozes da objasnis da je Njegos u svom G. Vijencu upravo spominjao Bosnjake za koje ti ovde prosipas ideju da su novokomponovani?
Kako mozes da objasnis Karadjordja i njegovo spominjanje Bosnjaka i prije Njegosa? mada tacno je da su pravoslavci tada nas Bosnjake zvali Turcima,vise zbog uvrede misleci da nas vrijedjaju.
Nije tačno.
O tome sam već pisao.
Stanovnici Bosne su se sve od Kulina Bana zvali Bošnjani=Bosanci=Bošnjaci.
Razlika je samo u tome, da su se ranije svi tako zvali a danas je to ime rezervisano isključivo za muslimane.
To je jedino novokomponovano.
Pa kako tebe žuljaju nacionalni Bošnjaci , a ne žuljaju nacionalni Srbi (i Hrvati) napravljeni od Hercegovaca.
Не жуљају ме, ево једне баладе о томе:
Неће да ми отвори, пише "This video is not available in your country".
Шта је то, нека ваша народна, терористичка?
Izgleda da smo se mimoišli. Nisam mislio na suzbijanje religije, već na izazivanje i usmjeravanje antagonizma.Pa ima tamo dobrih stihova, npr . :Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom!
Osim toga, religija i njena zloupotreba je u Jugoslaviji bila proskribovana od svih, nije bilo govora o Svetosavlju , govorilo se - hodže i popovi najveći lopovi.
Pa ni sada nema na ulazu u Njegošev mauzolej krsta na ulazu, mada neki očekuju i komentarišu - gdje je krst ...
Bila je to atmosfera u kojoj su sve vjere bile na udaru, dakle nije samo islam.
A ko li je bio župan Nikola Altomanović?Od Hercegovine.
Vojinovići su bili humski vladari. Ups, znači li to da je granica istočne Republike Srpske prema federaciji opravdana, jer predstavlja isti 'narodni korpus' sa Srbijom i Crnom Gorom (+povratak pogranične teritorije uz dubrovačko primorje)?
![]()
Izgleda da smo se mimoišli. Nisam mislio na suzbijanje religije, već na izazivanje i usmjeravanje antagonizma.
Не жуљају ме, ево једне баладе о томе:
Ma da, jel' ovo sada srpska balada , umjesto Hasanaginice za koju je V. S. Karadžić tvdio da je srpska .
Evo i tebi nešto :
Nije tačno.
O tome sam već pisao.
Stanovnici Bosne su se sve od Kulina Bana zvali Bošnjani=Bosanci=Bošnjaci.
Razlika je samo u tome, da su se ranije svi tako zvali a danas je to ime rezervisano isključivo za muslimane.
To je jedino novokomponovano.
Hasangicu smatra srpskom pesmom Goethe a ne Karadzic.
Zato što je sam proizveo patrijarha koji će ga krunisati.
Vuk mu rekao da je srpska ...
Nemojte vi plaho preko Drine, imamo i mi šta tražiti sa druge strane ...
Ako je Dušan nešto oteo , poslije Tvrtko otimo oteto ...
Tako je.
Ogromna vecina stanovnika BiH nikad se nisu vezivali nacionalno za srbijance tj. srbe ili hrvate sve do balkanskih ratova. Tek su tada pravoslavci i katolici u BiH a posebno pravoslavci pod okriljem crkve sebe preko noci proglasili necim sto fakticki nisu,ali sta je tu je.
Ako su Bosnjaci ''geografska'' odrednica onda zasto Srbi ne bi bili geografska odrednica![]()
ovaj misim geografske odrednice su cudo
Krunisan je i od strane bugarskog patrijarha.
Krunisan je i od strane bugarskog patrijarha.
A ko je krunisao bosanske kraljeve?
Ma nismo ti mi imali neke kraljeve, mi smo imali banove, sve to Tvrka I Kotromanića , okrunio ga djed Crkve bosanske.
Karađorđe npr.