Porijeklom su Srbi, odnosno Crnogorci (bar Šešelj). Po narodnosti su Srbi obojica bili.
Tesla je isto porijeklom Vlah , a Šešelj me ne zanima , što se mene tiče može i u Srbe.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Porijeklom su Srbi, odnosno Crnogorci (bar Šešelj). Po narodnosti su Srbi obojica bili.
Ovo rečenica mi nikada nije bila jasna ?
Jer ovo uvreda ili šta ?
Ako se ovde misli na Slovene, isti ti koji bi sad da su "Iliri" zaboravljau da su i Iliri takođe Indoevropljani.
Prema jednoj hipotezi svi beli narodi su evropeidni ili kavkazoidni
menjam.se, ovo je očigledno šaljiva provokacija.![]()
Nije mi poznato da je Neretva bila ikad granica ..
Aha...znači:
Dakle, prvo je bilo 1920. godine, a sada je postalo 1910. godine. Prije 1920. godine nema Srba u Bosni i Hercegovini, a sada ispade da se odjednom javljaju već i u XIX stoljeću (da su, 'pravljeni', što god bi to trebalo da znači). Mlada gospođice, mijenjate stavove na ovom forumu brže neg' što tječe voda niz slavinu. Bili smo i do toga da su Vlasi bili popravoslavljivani (iako su već bili pravoslavci), te da su Bosanski Srbi nastali srbiziranjem Vlaha, a potom je tvrdnja da su nastali ipak od Bošnjaka, a ne od Vlaha...koliko će još biti neodlučnosti?
Dakle, 1910. godina je ipak jedna decenija unatrad, dakle predstavlja napredak. Elem, vratimo se na temu - grkopravoslavci nisu postali srbopravoslavci 1910. godine, već kao što sam naveo, 1905. godine, kada je odobren ustav Srpske pravoslavne autonomije u Bosni i Hercegovini (sličan onome koji je postojao u Austro-Ugarskoj monarhiji za Srbe od 1690. godine). Znači li to da trebate korigovati ponovo datum, i vratiti još 5 godina unatrag? Ta te podsjetim, SNO je obrazovana 1907. godine.
Ja ne znam , kako stvari stoje - gdje ćete sad nahvatati još Srba ...
A ni dijaspora nije vruća da se vrati ...
Pa gdje je tebi matica -jel u Kavkazu ...
A vi ne bi trebalo da ste protiv Turaka, ipak ste se orodili ...
1910.su grkopravoslavci postali srpski pravoslavci , a od sredine 19. vijeka počinje proces djelovanja iz susjedne Srbije u BiH. Tome su se procesu priključili i katolici iz Hrvatske. Tako su pravljeni Srbi i Hrvati u BiH.
Deder ti meni onda objasni ovaj natpis sa manastira iz sela odakle su svi moji sa majčine strane :
![]()
Pa jel ja moram opet da ponavljam da su postojale različite etničke skupine od kojih je pravljena ova ili ona nacija ...
Tesla je isto porijeklom Vlah , a Šešelj me ne zanima , što se mene tiče može i u Srbe.
Ja i dalje čekam odgovor na ovo:
Ne , od sredine 19. vijeka se radi na proizvodnji Srba u BiH .
Tako da se 1910. do tada grkopravoslavci na popisu izjašnjavaju kao srpski pravoslavxi.
Ma evo ti dva - Karađorđe i Njegoš ..
Ma da, kako da ne ... Nego , 'car' Dušan vam osvojio Arbanase, a vi ih izgubiste ... ccc ...
Koliko je meni poznato srpska dijaspora u Čikagu je brojna ...Анадолију сам ти поменуо за Чикаго.Сели ти Србе из Подриња у Чикаго, па ћеш и ти код својих у Анадолију...
Opet, čemu navodnici ('car')?
Pa gdje je tebi matica -jel u Kavkazu ...
A vi ne bi trebalo da ste protiv Turaka, ipak ste se orodili ...
Nikakva greška nije bila, samo sam išla hronološki od kasnijeg ka ranijem.Znači, priznaješ li grešku ili ne?
P.S. A što ćemo sa statutom Srpske pravoslavne crkve iz 1905. i sa Srpskom narodnom slobodoumnom strankom i Srpskom narodnom organizacijom?
Kako je moguće da se to dogodilo u BiH?
"Crnogorska pravoslavna crkva sa sjedištem u prijestolnici Cetinje obnovljena je 31. oktobra 1993. godine, nakon što je stvarno 1918. a službeno 1920. godine bila ukinuta kao dotad kanonski autokefalna, samostalna pravoslavna crkva .
...
Od 1904. godine Crnogorska pravoslavna crkva imala je svoj Sveti Sinod [3] (Sinod je najviši crkveni organ upravljanja koji mogu imati samo autokefalne crkve)."
http://bs.wikipedia.org/wiki/Crnogorska_pravoslavna_crkva
Što će reći - šta ?Da...i?
P.S. Autokefalna, samostalna pomjesna crkva? Da. Kanonski? Njet.
Pa meni će uvijek biti pod navodnicima ... mislim i Napoleon se samoproglasio za cara, ali ne kažemo da je car ...