Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.252
Ne , od sredine 19. vijeka se radi na proizvodnji Srba u BiH .
Tako da se 1910. do tada grkopravoslavci na popisu izjašnjavaju kao srpski pravoslavxi.

Povelja Bana Mateje Ninoslava 1232-1235
ako vjeruje Srbljin Vlaha, da se pri pred knezem; ako vjeruje Vlah Srbljina, da se pri pred banom
Povelja bosanskog kralja Stefana Tvrtka 1382
Стефань Тврьтко по милости господа бога краль Срьблемь Босни и Приморию
(Stefan Tvrtko po milosti gospoda Boga kralj Srbima Bosne i Primorja)
Povelja bosanskog kralja Stefana Dabiše 1395.
"Mi, Stefan Dabiša po milosti Gospoda Boga kralj Srbima Bosne, Pomorja, Humske zemlje, Donjih Kraja, Zapadnih strana, Usore, Soli i Podrinja."
Povelja bosanskog kralja Stefana Ostoje 1398.
Ja Stefan Ostoja po milosti Gospoda Boga kralj Srba (jedina etnicka odrednica u intitulaciji) Bosne, Pomorja, Humske zemlje, Zapadnih strana, Donjih Kraja, Usore, Soli i Podrinja (intitulacija po oblastima - zemlje kojima vladar vlada ili kojima pretenduje da vlada)."
Povelja bosanskog kralja Stefana Ostojića 1419
U svojoj povelji Dubrovniku Stefan Ostojić, bosanski kralj, na kraju drugog i u trećem redu navodi da "nasleđuje presto od svojih roditelja i praroditelja gospode srpske".
Povelja bosanskog kralja Stefana Tvrtka Drugog 1433.
Mi gospodin Stefan Tvrtko Tvrtkovic po milosti Gospoda Boga kralj Srba (jedina etnicka odrednica u intitulaciji) Bosne, Primorja i Humske zemlje (intitulacija po oblastima - zemlje kojima vladar vlada ili kojima pretenduje da vlada)."
Povelja bosanskog kralja Stefana Tomaša 1451.
Mi Stefan Tomaš po milosti Gospoda Boga kralj Srba Bosne, Primorja, Humske zemlje, Donjih Kraja, Usore, Soli, Podrinja i Zapadnih strana."
http://forum.krstarica.com/threads/328483