Nacije balkanske

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za bar 80% muslimana iz Bosne je bez problema moguce rekonstruisati poreklo i doci do podataka od kuda su i koju su Krsnu slavu slavili.

Sve ostalo je tracenje vremena.

Presrecan sam sto sam Srbin da mi raznorazni tamo neki znanstvenici ne masturbiraju po mozgu i ne ubedjuju me u svakave gluposti.

Ја сам Војвођанин, тако да је немогуће да нас Војвођани не воле, јер смо ми Војвођани. Лупеташ глупости, као и ове лажи како сам против свих народа и вера овог света, бла бла бла. Глупости. Ја живим у правој мултинационалној покрајини и умем да разликујем праву нацију од ових new-age измишљених народа и језика... каква СПРДЊА.

А ово за "цео свет" и "геноцид"... И 1941. је "цео свет" говорио шта је говорио, па ником ништа.

У Сребреници никаквог "геноцида" није било и инсистирање на томе је само увреда за стварне жртве стварних геноцида. А за оне који над том измишљном фарсом трују такве умом сиромашне особе као што си ти и погревају их за нове ратове под слоганом "Нека освета буде правда", треба да знају да им се само може догодити РЕПРИЗА.

умем да разликујем праву нацију од ових new-age измишљених народа и језика... каква СПРДЊА.

Ako misliš da znaš i možeš, ako imaš argumente i dokaze, ako si sve apsolvirao po pitanjima relacije Bošnjaci=Srbi i Bosna=srpska zemlja, hajmo ja i ti otvoriti temu pa 1:1 pričati bez upliva bilo koga drugog što nam može omogućiti moderacija.

Drugi put te pozivam da pokažeš to tvoje "prepoznavanje" pravih nacija.
Imaš li srca...da ne upotrebljavam drugi termin ?
Ili ćeš opet gurnuti glavu u pijesak...još dublje :per:

Drugi put te pozivam da pokažeš to tvoje "prepoznavanje" pravih nacija.
Imaš li srca...da ne upotrebljavam drugi termin ?
Ili ćeš opet gurnuti glavu u pijesak...još dublje :per:

И ко гарантује да ћеш овај пут дискутовати коректно? Ти, твоја реч? :lol:

Прво прекини са јефтиним провокацијама, глупим доскочицама и са тим примитивним племенским "ми"-"ви" приступом... престани да људе којима се обраћаш третираш као идиоте и да себе представљаш као тоталног бошњачког морона, па ћеш да видиш како ће ем сви да те више поштују и да ти се са уважавањем обраћају, ем да те бране од неких наших локалних будала који би те прозивали за веру/нацију/штагод.

За почетак, придобиј овде поштовање следећа три члана: Славен777, Љуба Миљковић, Речке... да сва тројица кажу "Овај Дон-Паника је стварно квалитетан дискутант"... а моје поштовање ти и не треба, а ја те нећу ни дирати. Штавише, ја има да изјавим да су пингвини ближи род Бошњацима него Срби и да потврдим све ове небулозе које овде просипаш... Листу, бре, да саставиш, има да је потпишем.

И ко гарантује да ћеш овај пут дискутовати коректно? Ти, твоја реч? :lol:

Svaka tema o Bosni i Bošnjacima je ovdje trolovana i spamovana sa vaše strane a onda dođe Ljubo i stavi je pod katanac. Na svaki moj post odgovara mi vas 5-6 i dozvoljeno je da me vrijeđate na nacionalnoj i vjerskoj osnovi dok se meni sve vaga apotekarskom vagom.
Zato pozivam tebe ili bilo kog drugog sa ovog foruma da raspravljamo 1:1 argumentima i dokazima.
Bujrum !

Прво прекини са јефтиним провокацијама, глупим доскочицама и са тим примитивним племенским "ми"-"ви" приступом...

Mi smo ratovali donedavno. Prije toga smo isto tako ratovali. Ti kažeš PONOVIĆE SE. Napisana je pjesma "Čeraćemo se još". Zato mi ne glumi nevinu djevojku izbodenu ko Vilerov goblen :mrgreen:

престани да људе којима се обраћаш третираш као идиоте и да себе представљаш као тоталног бошњачког морона,

Ja se odnosim prema drugima kao prema moronima a sebe predstavljam kao morona.
:hahaha::hahaha::hahaha:

па ћеш да видиш како ће ем сви да те више поштују и да ти се са уважавањем обраћају,

Jašta ba, samo dlaka fali da se to desi :lol:

ем да те бране од неких наших локалних будала који би те прозивали за веру/нацију/штагод.

Ne treba mene niko braniti. Meni treba jednak aršin kao i prema drugima a braniti se znam sam sasvim dobro.

За почетак, придобиј овде поштовање следећа три члана: Славен777, Љуба Миљковић, Речке...

Slaven je sasvim ok i poštujem ga, Ljubo me razočarao pošteno a Rechkea ne poznajem.
Ovdje ima moje puno poštovanje Livingstone jer je prava vjernica i cijenim je kao hrišćanku, Srpkinju i osobu.
Svi ostali...nula bodova.

да сва тројица кажу "Овај Дон-Паника је стварно квалитетан дискутант"...

Kažu li to za tebe ?

а моје поштовање ти и не треба, а ја те нећу ни дирати.

Potpuno si u pravu. Tvoje poštovanje mi ne treba i ne znači mi ništa.

Штавише, ја има да изјавим да су пингвини ближи род Бошњацима него Срби и да потврдим све ове небулозе које овде просипаш...

Ništa meni od tebe ne treba. Popišao si žrtve genocida i pokazao moral i karakter.
Primjera radi, Alhemy me često ujede, Kor isto tako, ali ipak te ljude uvažavam jer imaju granicu, ali ti...ti si dno majstore.

Листу, бре, да саставиш, има да је потпишем.

Popišo si ti tu listu.
Ubijana su djeca od 2-3 mjeseca starosti u Srebrenici i pronađu istražitelji pored kostiju djeteta cuclu i flašicu a ti si se popišao na to dijete.
Čudi me da Ljubo nije osjetljiviji na ovo i ne kazni te kako te i sljeduje.
Mogu ti pronaći tu sliku na internetu ali šta tebi znači slika kad si se spreman popišati na bebu sa cuclom u ustima u maminom naručju.
FUJ !

Bosanski pašaluk 1844.godine :mrgreen:

...da?

Mda...u Srbiji žive Srbi, u Hrvatskoj Hrvati, u Mađarskoj Mađari a u Bosni svi osim Bošnjaka :hahaha:

Ne razumijem je li ovo neka ironična opaska?

Ti si prvi koji tvrdi da Garašanin nije napisao Načertanije.
Voliš ti 'vako nešto tvrditi bez ikakvih dokaza.
Navikao sam ja na to.

Zamoliću Vas se da ne snižavate u buduće inteligenciju diskusije ovakvim opaskama, štetne su po samu raspravu.

Što se tiče tvrdnje da sam ja 'prvi' koji tvrdi da Garašanin nije napisao Načertanije, što je poznato svakome ko je pročitao ijedan rad na temu Načertanija i što je ustanovljeno otkada i sam program, to u ovom slučaju konkretno može govoriti samo o (ne)upućenosti sagovornika u ovu konkretnu temu...

Hoću li biti sada i proglašen prvim koji tvrdi da je Tvrtko bio okrunjeni kralj?

U kom smislu ?
U smislu da Tvrtko vlada Serbljem i da mu pripada porez od Serblja ?
Ili im bosanski ban garantuje bezbijednost dok su na teritoriji Bosne kao što garantuje Vlasima ?

..u smislu bosanskog i humskog stanovništva.

Ajde da pokusam da objasnim par stvari....

Mi smo ratovali donedavno. Prije toga smo isto tako ratovali. Ti kažeš PONOVIĆE SE. Napisana je pjesma "Čeraćemo se još". Zato mi ne glumi nevinu djevojku izbodenu ko Vilerov goblen :mrgreen:

Toga rata ne bi ni bio da jedan covek nije "zrtvovao mir za suverenitet". O kakvom je suverenitetu rec, sam mozes da se uveris kao zitelj BiH. Rata ce opet da bude, to ti ja sa sigurnoscu odmah mogu potrvditi. Ne zbog toga sto ja to hocu (daleko bilo) vec sto ratovi imaju svoju logiku. Ratovi na Balkanu su uvek bili posledica imperijalistickih aspriacija velikih zemalja. A svi mi smo uvek bili samo krvavi izvodjaci radova.

Ne treba mene niko braniti. Meni treba jednak aršin kao i prema drugima a braniti se znam sam sasvim dobro.

Ponasaj se O.K., nemoj posle svakog posta da stavljas :hahaha::hahaha::hahaha: ili :mrgreen: pa ces biti vise uvazavan od svih. I ja volim zajebanciju i humor ali ti ga preteravas do lakrdije.

Slaven je sasvim ok i poštujem ga, Ljubo me razočarao pošteno a Rechkea ne poznajem.
Ovdje ima moje puno poštovanje Livingstone jer je prava vjernica i cijenim je kao hrišćanku, Srpkinju i osobu.
Svi ostali...nula bodova.

Ljubo te je razocarao posto se nije saglasio da oberucke prihvati tvoje tvrdnje kao nepobitnu istinu. On je pokusavao da s tbom vodi polemicki razgovor ali se razocarao kako ti dajes odgovore, preskaces poentu i prebacujes razgovor na trece teme.

Slavena i ja uvazavam zbog cinjenice da se striktno drzi mejnstrim istorije i uvek pokusava da bude sto vise objektivan. Moji i njegovi stavovi se ponekad i razlikuju ali mi je njegova metodologija jako draga. Zbog toga, u duskusiji s njim budi ozbiljniji i dobices puno korisnih informacija koje nisi znao. On nije zlonameran i mrznjom zadojen covek tako da ne treba da mnogo sumnjas u ono o cemu ti on govori.

Ništa meni od tebe ne treba. Popišao si žrtve genocida i pokazao moral i karakter.
Primjera radi, Alhemy me često ujede, Kor isto tako, ali ipak te ljude uvažavam jer imaju granicu, ali ti...ti si dno majstore.
Ja te moram "ujesti" kada me iznerviras. Imam dosta dobrih prijatelja muslimana i mogu slobodno da kazem da su mi drazi kao ljudi od nekih neljudi iz "mog tabora". Ne mogu da prihvatim tvoja tumacenja genetika koja nisu tacna. Genetiku sam zavoleo upravo zbog toga sto je to jedna od retkih nauka gde nema apsolutno nikakve lazi (ukoliko se ispostuje korektna metodologija i tumacenje rezultata). One teze koje ti zastupas su ciste gluposti.

BTW citam neka najsvezija istrazivanja koja govore da su zapadnoevropejci zapravo potomci turkofonog stanovnistva srednje Azije. Doselili su se relativno nedavno (pre 4500 godina) i sa sobom doneli "turski" jezik u Evropu. E sad, kad to mufto cuje, necete vise biti zaljubljeni u I2a2 nego u R1b1b2 :D

Popišo si ti tu listu.
Ubijana su djeca od 2-3 mjeseca starosti u Srebrenici i pronađu istražitelji pored kostiju djeteta cuclu i flašicu a ti si se popišao na to dijete.
Čudi me da Ljubo nije osjetljiviji na ovo i ne kazni te kako te i sljeduje.
Mogu ti pronaći tu sliku na internetu ali šta tebi znači slika kad si se spreman popišati na bebu sa cuclom u ustima u maminom naručju.
FUJ !

Pazi jednu stvar ovde....... majka sa bebom i cuclom sa psiholoske strane uvek imaju snazan emocionalni efekt. To nije pravo predstavljanje stvari. Ne sporim da se to moglo dogoditi ali ako se i dogodilo to je izolovan slucaj. Naser & Mujaheds su radili iste te stvari tokom 3-4 godine i nisu pravili razliku izmedju zene, deteta, starca i vojnika. Za razliku od njih, imas slucaj da su snage VRS evakuisale svu nejac iz Srebrenice a muskarci-vojnici su trebali da posluze za razmenu. Po svedocenju Jugoslava Petrusica (mislim da znas ko je on) Srebrenica je bila stari plan Francuske za zavrsetak rata. Plan je predvidjao humanu evakuaciju i sve je islo po planu dok neko nije dao signal 10 diverzantskom odredu da krenu u ubijanje muslimanskih vojnika namenjenih za razmenu. Ta njihova "akcija" je najmanje odgovarala Srbima u tom trenutku. Ako to povezes sa onim Klintonovim predlogom Aliji kao i sa svedocenjem vasih rukovodecih ljudi iz tog perioda........ Za tvoju informaciju, pripadnici X diverzantskog odereda su posle toga prebaceni u Zair sa francuskim pasosima i ni jedan njen clan do sada (osim Erdemovica koji dobi 5 godina zatvora za priznato ubijanje 150 ljudi) nije procesuiran Hagom.

Ako ti mislis da ovo malo mnogo ne smrdi......... tada verovatno ne koristis svoj mozak nego tudji,

Evo ti par linkova na tu temu....

http://www.vreme.com/arhiva_html/465/01.html
http://forum.krstarica.com/threads/333919&page=3
http://taliban.blogger.ba/arhiva/2009/12/10

P.S. posle posete ovom poslednjem linku temeljno ocisti monitor posto pretpostavljam da ce ti ekran biti zamazan :D

Nema svrhe dalje polemisati sa stavovima kolege dont_panic_Im_muslim, pošto se on neće više pojavljivati pod ovim korisničkim imenom.

Pošto je u ovoj temi bilo i previše ružnih reči, mnogo više nego što je bilo razmene mišljenja i stavova o nacijama balkanskim, ja ću ovu temu da zatvorim, da je odlepim i da je pustim da polako ode u arhivu pdf Istorija Foruma Krstarica.

Istovremeno, otvoriću temu Nacije na Balkanu, u kojoj ćemo, nadam se, započeti i razviti novu priču o naciji uopšte, a potom o nacijama na Balkanu, kao jednoj od najvećih istorijskih vetrometina.

Verujem da će nivo naših priloga biti na visini koja priliči intelektualcima.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back