Nacija i nacionalnost – šta je to ustvari?

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nacija se najčešće definiše po krvnim vezama, jer je to običnom saznanju najpribližniji opis međutim dublje saznanje ukazuje na mnogo više od genetske srodnosti koja je samo simptom nacije ali ne i izvor.

Verovatno previše tražim ako ukažem na nauku naših vedskih predaka za koje nije bilo ovakvih beslovesnih tajni. Ali mi smo ta znanja i njihove termine ostavili u tajnosti zaključane upanišade.

Ipak, baš sve što je postojalo u našem iskustvu/saznanju, postojaće/postojalo je uvek u našem polju.

To i jeste smisao nacije odnosno smisao morfogenetskih polja.
Ta polja su su kvantno biološki pojam koji je još 1910 u svojoj laboratorijskoj studiji predstavio ruski naučnik i profesor embriologije Moskovskog Univerziteta Aleksandar Gavrilovič Gurvič. Kasnije je tu teoriju eksperimentalno doradio Rupert Šeldrejk koji je radio kao biohemičar i mikrobiolog na Kembridžu ali je ostao naučno neshvaćen u svojoj intelektualno prizemnoj sredini koja se ne stidi već veliča jednog fušerajskog amatera Darvina.

Možda najzanimljivije delo ovog autora bi bilo "Prisustvo prošlosti: morfička rezonanca i rutina prirode" objavljeno 1988.

The Presence of the Past: morphic resonance and the habits of nature, New York, NY: Times Books, 1988. ISBN 0-8129-1666-2.
Svima preporučujem da pročitaju.

Tu je kao što rekoh kvantno fizički ključ pojma nacije, kao i ključ dokučivanja mnogih teško shvatljivih eksperimentalno naučnih ili teorijsko filozofskih saznanja ili pojava kao što su npr. talasna genetika, foto/kirlijanovo polje, telegonija itd.

Poslednja izmena:
Naš jedini identitet mora biti Globanski. Za globalnu državu moramo biti spremni isprašiti bilo koju drugu državu.
;)
Ti si stvarno prevejani zafrkant.

Kao da su te poslali da sve sve
sve teme postavljaš u otvoreno šaljivi kontekst.
Da poljuljas zagovornike globalistana..:klap:
Inače, već je odlučeno da će svetski jezik biti engleski. A nije ruski. :D

Misliš?
Moraće nadvladati onaj jezik koji je najbliži najstarijem bogolikom jeziku.

Meni su rekli da je ruski taj.;)
engleski je tek derivat

BOGOLIKI jezik. :eek: :rotf:

Jevanđelja po Jovanu o Božanskoj Reči

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Priče 8:30, Isa. 9:6, Zah. 13:7, Filip. 2:6, Otk. 19:13

2 Ona beše u početku u Boga.
Priče 8:30

3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
1 Moj. 1:1

4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.

5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.:rtfm:

Znam.
...ali svi interesi tzv. politički i ekonomski začeti su u odnosu na taj koren.

Azbuka : Ja Bog Reč

Az =Ja Prvi Tvorac
Buki= Bog /Reč/Slovo/Knjiga
Vedi = Videti, znati, znam znanja
Glagole= govoriti
Dobro
Est Jeste
Živeti živa

Sila sila
Zemlje
Iže = koji
I