Nacija i nacionalnost – šta je to ustvari?

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne nacionalisti su zagovornici kapitalizma samo sto drve o nekakvom patriotskom kapitalizmu
300 ljudi drzi ekvvivalent kapitala koju "poseduje" oko 4 milijarde ljudi skupa
toliko o "boljim vrednostima"
zapravo vrednosti su iste samo ih bolje maskiraju

ako je komunizam bio tako super i pravedan, zasto su svi komunisticki rezimi propali sami od sebe?
ekonomski neodrzivi?
zasto niko normalan nigde vise ne zeli vaskrs tog sistema?
zasto je prosecan covek komunizma bio uvek najveca sirotinja?
stagnacije u tehnoloshkom razvoju?
i ne spominjimi SFRJ i druga titu
to je finansirano i od istoka i od zapada pa opet nije bilo zapad

ne nacionalisti su zagovornici kapitalizma samo sto drve o nekakvom patriotskom kapitalizmu
300 ljudi drzi ekvvivalent kapitala koju "poseduje" oko 4 milijarde ljudi skupa
toliko o "boljim vrednostima"
zapravo vrednosti su iste samo ih bolje maskiraju

Ne, lupaš gluposti, po običaju.
Vrednosti su različite, a nacionalisti ne moraju biti zagovornici kapitalizma. Dveri su primer.

ako je komunizam bio tako super i pravedan, zasto su svi komunisticki rezimi propali sami od sebe?
ekonomski neodrzivi?
zasto niko normalan nigde vise ne zeli vaskrs tog sistema?
zasto je prosecan covek komunizma bio uvek najveca sirotinja?
stagnacije u tehnoloshkom razvoju?
i ne spominjimi SFRJ i druga titu
to je finansirano i od istoka i od zapada pa opet nije bilo zapad

komunizam nije ekonomski neodrziv
ovo sto pominjes su zapadne fatamorgane komunizma koje su sluzile za plasenje sopstvenih gradjana
komunizam je odrziv ali se kosi sa gramzivoscu kapitalista i zato je "nemoguc"
inace i prosecan covek u komunizmu nije bio veca sirotinja od gomile beskucnika u Americi,Brazilu...

ovo sto pominjes su zapadne fatamorgane komunizma koje su sluzile za plasenje sopstvenih gradjana
inace i prosecan covek u komunizmu nije bio veca sirotinja od gomile beskucnika u Americi,Brazilu...

Da, ljudi su bolje živeli u SSSR-u, nego u Americi,a i danas žive bolje u Severnoj Koreji, nego u Americi. Ok.

- - - - - - - - - -

Da, ljudi zive tolko bolje da recimo Srbija demografski nestaje i ne samo ona.

To, zapravo, nema veze sa ovim o čemu ja pričam.

Vrlo ima veze. "Prava" sluze u vecini slucajeva samo da bi se oslabila nacija.

Da, pravo žene da se obrazuje, da se leči, da učestvuje u političkom životu postoji kako bi se oslabila nacija... bravo.

- - - - - - - - - -

svakako da su ziveli bolje od americkih beskucnika i klosara kojih je zavidan broj

Pa da, i ti bolje živiš od nekog klošara u Americi, ali to ne znači da je standard viši u Srbiji, nego u Americi.

da je komunizam mogao da ponudi prosecnom coveku vise nego na zapadu zavladao bi svetom
ne bi se raspao sam od sebe ko balon od sapunice
ako nije ekonomski neodrziv zasto je propao?
yebes sistem koji jedan celavi poreklom jevrej razyebe za par godina do balchaka
zasto je bilo toliko mnogo sirotinje?
zasto prosecan covek nije mogao da prosperira u komunizmu?

Odvaljujes ti.

Ali da skratim, taj "tvoj" globalizam ne valja nista, mrzi me da objasnjavam zasto.
Pa ne možeš da objasniš, jer je čovek video jahtu i Roleks u filmu Wolf of Wall Street, i shvatio da je sloboda bolja od gulaga i Jumko čarapa.

Zato ja imam kategorizovano 18 stvari za koje građanin treba da izdvoji novac, u koje spada i iznajmljivanje jahti i kupovina ručnih časovnika.

da je komunizam mogao da ponudi prosecnom coveku vise nego na zapadu zavladao bi svetom
ne bi se raspao sam od sebe ko balon od sapunice
ako nije ekonomski neodrziv zasto je propao?
yebes sistem koji jedan celavi poreklom jevrej razyebe za par godina do balchaka
zasto je bilo toliko mnogo sirotinje?
zasto prosecan covek nije mogao da prosperira u komunizmu?

komunizam onaj pravi i nema tendenciju da silom vlada svetom
konkretno ti mogu odgovoriti za socijalizam u Jugoslaviji da je propao zbog toga sto su obicne ljude,radnike zaludeli nacionalistickom retorikom i umesto da cuvaju fabrike oni su se smucali po Gazimestanima i slicnim nacionalistickim skupovima sirom SFRJ
prosecan covek je ziveo sasvim zadovoljavajuce u komunizmu,pritom mislim na pokriveno zdravstveno osiguranje,skolovanje i stambenu obezbedjenost
zasto ajd da kazem obican covek u kapitalizmu mora non stop da strahuje za navedeno?

komunizam onaj pravi i nema tendenciju da silom vlada svetom
konkretno ti mogu odgovoriti za socijalizam u Jugoslaviji da je propao zbog toga sto su obicne ljude,radnike zaludeli nacionalistickom retorikom i umesto da cuvaju fabrike oni su se smucali po Gazimestanima i slicnim nacionalistickim skupovima sirom SFRJ
prosecan covek je ziveo sasvim zadovoljavajuce u komunizmu,pritom mislim na pokriveno zdravstveno osiguranje,skolovanje i stambenu obezbedjenost
zasto ajd da kazem obican covek u kapitalizmu mora non stop da strahuje za navedeno?

ko govori o sili? da je komunizam bolji zapad bi sam od sebe presao na tu stranu
amerika i engleska itd.
to tvoje jugoslovensko blagostanje ti je finansirao mrki zapad
u tvoje shvatanje propasti SFRJ necu da ulazim jer je uzalodno i dugo
ali objasni ti meni ko je mitingovao od istocne nemacke do dalekog istoka pa se sve razyebalo za par godina ko da nikad nije postojalo
zasto su komunisticke zemlje bile tehnoloski zaostale u odnosu na zapad?
zasto niko danas ne zeli taj sistem ako je bolji od kapitalizma?

Pa ne možeš da objasniš, jer je čovek video jahtu i Roleks u filmu Wolf of Wall Street, i shvatio da je sloboda bolja od gulaga i Jumko čarapa.

Zato ja imam kategorizovano 18 stvari za koje građanin treba da izdvoji novac, u koje spada i iznajmljivanje jahti i kupovina ručnih časovnika.

:hahaha: Pa da, samo sto bas ta berza propade prva u krizi od 2008 do danas.

Razmisli/te zasto, nije slucajno - to donosi tzv. globalizacija.

ko govori o sili? da je komunizam bolji zapad bi sam od sebe presao na tu stranu
amerika i engleska itd.
to tvoje jugoslovensko blagostanje ti je finansirao mrki zapad
u tvoje shvatanje propasti SFRJ necu da ulazim jer je uzalodno i dugo
ali objasni ti meni ko je mitingovao od istocne nemacke do dalekog istoka pa se sve razyebalo za par godina ko da nikad nije postojalo
zasto su komunisticke zemlje bile tehnoloski zaostale u odnosu na zapad?
zasto niko danas ne zeli taj sistem ako je bolji od kapitalizma?

ne zele ga kapitalisti jel time gube sve sto poseduju
u komunizmu je bila planska privreda znaci zadovljenje realnih potreba
zato su stvari trajale po 20 i vise godina i mogle su da se poprave
u trzisnoj privredi radi se o hiperprodukciji robe zarad povecanja profita znaci sto pre kupiti sledecu stvar koja je proizvedana iako ti realno ni ne treba
time se stvara konzumerski aktivizam koji kapitalistima pravi profit a tebi iluziju

Back