Krishna
Elita
- Poruka
- 24.297
Свеједно. Моји сви способни за пушку су били од првог до задњег дана. Било их је и на Плитвицама, Вуковару, Далмацији, Коридору, Бихаћу, Посавини, Динари на све стране.
Оно о чему ја говорим је да је Далмација изгубљена за Србе.
А изгубљена је тако да је 1918. пропала АУ, па отишли Талијани, а на власт дошли Хрвати преко Београда.
Прочитај СВОЈУ праву историју. Да ли је АУ, Млетак и Талијан нас упропастио (да било је тешки времена и проблема повремено али ми смо увијек нашли како да изађемо на крај са тијем) или касније Београд и Хрвати.
Имаш књигу Северна Далмација некад и сад, писана 1940. у којој се говори да овако ЦРНО и јадно стање по Србе у Далмацији није било ни за Турака.
А онда се наводи како смо стајали МИ а како Хрвати за вријеме АУ и 1918 и 1924. од повлачења Талијана и колико пута МИ СРБИ горе стојимо данас од времена Тамнице Народа а колко је Хрватима ваљало задњи 20 година (1918-1940).
Све љепо, колко доктора, учитеља, послова, писмени и9 неписмени. Колко смо отишли у три ПМ. Е тако смо ушли у 1941. Они ојачали а ми никад слабији.
Jedan moj rođak je bio ministar u vladi Krajine, a drugi je bio specijalac i baš se istaka u nekim akcijama protiv ustaša u Lici. Njih dvojica nikad nisu kročili nogom u Hrvatsku od 1995, ne smiju.
Dalmacija je izgubljena za Srbe onda kad je kralj Aleksandar Karađorđevića odlučio da napravi zajedničku državu sa Hrvatima i Slovencima um. da proširi Srbiju na Vojvodinu, Slavoniju, BiH i veći dio Dalmacije (manji dio bi vrv. pripa Italiji).
Poslednja izmena: