"Na stolu su ratni predlozi, Brisel hoće rat!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena!

jesi video da zele da prime Ukrajinu u EU peeko reda?

A vas nece

Србија је ближе ЕУ него Украјина.

Процес придруживање је ПРОЦЕС.

Траје.

Има своје фазе.

Истина је да из ЕУ желе мало да тај процес убрзају. Опет ће дуго да траје.

Ипак су Укри у специфичној позицији, па може мало да им се прогледа кроз прсте, а Србима не може, јер ми нисмо на мети агресора, за разлику од Украјине.

И сам Трамп је одустао од тог "Дејтона", кад су му објаснили како стоје ствари.

Као што Русија не може сада да се повуче,

не може ни Европа да се повуче. Може само да диже челичну завесу ка Русији.

А тражити од Укра да се предају, исто би било као тражити од Војске Републике Српске да се преда.

Не може.

Време не ради за Русију, ма колико да ви желите да је тако.
Ма није одустао, само се дистанцирао и рекао Европа ће помоћи Украјини да врати своју територију, знајући да то није могуће, нигдје ни слова САД ће помоћи осим да ће и даље производити оружје за паре, дакле нема џабе а Европа ће куповати. :D
На крају ће опет он доћи као миротворац пази шта сам ти рекао.И услови ће бити лошији него што им је Русија нудила.
Трамп их практично *ебе у мозак.Мислим да ће на крају Дњепар бити граница Бандерове Украјине.И то је успјех ако мене питаш.
Имаће цц 15-20 милиона становника.
https://www.politika.rs/sr/clanak/7...ze-sama-da-snosi-odgovornost-ukrajinskog-rata

Poslednja izmena:
A Rusija 140 puta veća od Engleske, u nuklearnom ratu bi bar 40% Rusije preostalo a o Engleskoj bi deca budućnosti učili ko o Atlantidi, jedno ostrvo koje je potonulo u okean.
Naravno i od tvoje Hrvatske ne bi ostalo ništa, ipak ste vi NATO.
Hrvati već imaju dve velike sramote iz ovog sukoba Rusije i zapada,prva je onaj garonja
1759400083319.png
što su ga zarobili Rusi pa ga posle nekog vremena pustili,a druga je onaj bojler što je neometano i neprimećeno prešao superzajebani,nenadmašni NATO PVO preko Rumunije ili Mađarske i tresnuo u Zagreb :D
1759399960377.png

To što se ne pomera ka Rusiji se može promeniti za dan. Rusi puše ovo, zato je botoksirani patuljak i molio onog debelog iz Severne Koreje za pomoć. Sad je naredio mobilizaciju još 120000 ljudi. Nešto ne cveta cveće u njihovo preduzeće. A zamisli da se Nato zaista umeša sa ljudstvom i tehnikom, pa za 3 dana bi oslobodili Moskvu.
Pa nije da nisu pokušali 41' ali se nešto iskundačilo :D
Tebi ostaje da proveriš ko je onda ratovao protiv Moskve a ko danas.Videćeš istu ekipu "voljnih" :per:

Ма није одустао, само се дистанцирао и рекао Европа ће помоћи Украјини да врати своју територију, знајући да то није могуће, нигдје ни слова САД ће помоћи осим да ће и даље производити оружје за паре, дакле нема цабе а Европа ће куповати. :D
На крају ће опет он доћи као миротворац пази шта сам ти рекао.И услови ће бити лошији него што им је Русија нудила.
Трамп их практично *ебе у мозак.Мислим да ће на крају Дњепар бити граница Бандерове Украјине.И то је успјех ако мене питаш.
https://www.politika.rs/sr/clanak/7...ze-sama-da-snosi-odgovornost-ukrajinskog-rata

Видиш, ја имам сасвим другачије мишљење о томе шта се десило Америма, па се повукли.

Јастребови америчке политике су објаснили Трампу да не сме да дозволи уступке Путину јер би то за Амере било катастрофа + губљење савезника у Европи.

А Европа не сме да дозволи да Руси победе јер би то било противно свим идејама данашње Европе.

Како су обе стране укопане, рат ће трајати заувек. Укри и Европа се неће предати. Пре ће Путин да попусти.

Pa prvi i drugi(Minski),pa i treći put (Istanbulski)su upravo EUropljani i pirgavi krivi za propast mirovnih sporazuma,a ti sada tvrdiš da su pokušali da urazume Putina?!
Pre će biti da su skontali da su se deebelo zaj×××li misleći da će Rusija posrnuti pod sankcijama,pa vide zla očima pa im je prpa.
Lobisto.

Nemoj da izvrćeš. Nije bilo nikakvih "pregovora" u smislu kompromisa.

Minsk 1 i 2 su za Putina značili: "daj mi sve što tražim, ti se povuci, ja diktiram uslove". Zato i nisu uspeli, jer niko normalan ne ide na pregovore da potpiše sopstvenu kapitulaciju.

I u Istanbulu je scenario bio isti: Moskva je tražila da Ukrajina faktički odustane od suvereniteta i da EU i NATO sve to blagoslove. To nije mirovni sporazum nego ultimatumi.

Tako da nije stvar da su se Evropljani zaj**ali, nego da je Putin od starta računao da će silom nametnuti svoju verziju "mira". A kada jedna strana dolazi sa logikom "ili potpiši kako ja kažem ili te razvaljujem", onda to nisu pregovori, to je diktat.

Drugim rečima, nije EU srušila dogovore, nego je Putin sam insistirao na tome da "mir" znači tuđa predaja.

Видим.

Заглавио Русију у украјинском блату.

Сад ће да диже челичну завесу.
Pravo da ti kažem,sa onakvom istorijom,za bolje i nisu.Treba ih ograditi i nemati baš nikakve kontakte sa njima,jer oni čine tek 9,4% svetske populacije a toliko lošeg su do sada učinili po svetu.Naravno,mislim na evropljane.

Nemoj da izvrćeš. Nije bilo nikakvih "pregovora" u smislu kompromisa.

Minsk 1 i 2 su za Putina značili: "daj mi sve što tražim, ti se povuci, ja diktiram uslove". Zato i nisu uspeli, jer niko normalan ne ide na pregovore da potpiše sopstvenu kapitulaciju.

I u Istanbulu je scenario bio isti: Moskva je tražila da Ukrajina faktički odustane od suvereniteta i da EU i NATO sve to blagoslove. To nije mirovni sporazum nego ultimatumi.

Tako da nije stvar da su se Evropljani zaj**ali, nego da je Putin od starta računao da će silom nametnuti svoju verziju "mira". A kada jedna strana dolazi sa logikom "ili potpiši kako ja kažem ili te razvaljujem", onda to nisu pregovori, to je diktat.

Drugim rečima, nije EU srušila dogovore, nego je Putin sam insistirao na tome da "mir" znači tuđa predaja.
Nije tako.Pročitaj ti sporazume iz Minska.

Pravo da ti kažem,sa onakvom istorijom,za bolje i nisu.Treba ih ograditi i nemati baš nikakve kontakte sa njima,jer oni čine tek 9,4% svetske populacije a toliko lošeg su do sada učinili po svetu.Naravno,mislim na evropljane.

Више вреди 9,4 % европске популације него 90 % циганије у Индији.

Није то само да сабереш људе. Гледа се и квалитет.

Ма није одустао, само се дистанцирао и рекао Европа ће помоћи Украјини да врати своју територију, знајући да то није могуће, нигдје ни слова САД ће помоћи осим да ће и даље производити оружје за паре, дакле нема цабе а Европа ће куповати. :D

nece

u ovom ratu bice osim ukrajine unustena i evropska unija

Nije tako.Pročitaj ti sporazume iz Minska.

Мисли се на ово?

Први Мински споразум (Минск I) — септембар 2014.​

• Потписан је 5. септембра 2014. под покровитељством Организације за безбедност и сарадњу у Европи (ОБСЕ).
  • Учесници су били Украјина, Русија, лидери сепаратиста из Доњецка и Луганска.
  • Кључне тачке: прекид ватре, повлачење тешког наоружања, размена заробљеника.
  • Међутим, споразум није у потпуности спроведен и борбе су се наставиле.

Други Мински споразум (Минск II) — фебруар 2015.​

• Потписан 12. фебруара 2015., поново под окриљем ОБСЕ, уз посредовање Француске и Немачке (нормандијски формат).
  • Учествовали су исти актери као и у првом споразуму.
  • Кључни елементи споразума:
    • Потпуни прекид ватре и повлачење тешког наоружања на одређеним зонама.
    • Повећање надзора ОБСЕ.
    • Амнестија за учеснике конфликта.
    • Деконфликтна зона и повратак контроле Украјини над границом после локалних избора у региону.
    • Уставне реформе у Украјини које би обезбедиле већу аутономију Донбасу.
  • Иако је Минск II успорио интензитет сукоба, спровођење је било проблематично и није довело до трајног решења.

Видиш, ја имам сасвим другачије мишљење о томе шта се десило Америма, па се повукли.

Јастребови америчке политике су објаснили Трампу да не сме да дозволи уступке Путину јер би то за Амере било катастрофа + губљење савезника у Европи.

А Европа не сме да дозволи да Руси победе јер би то било противно свим идејама данашње Европе.

Како су обе стране укопане, рат ће трајати заувек. Укри и Европа се неће предати. Пре ће Путин да попусти.
Кажем ти не пратиш редовно фронт.Не знам шта се може деситити да Украјина ово преокрене.Да уђе 200 хиљaда свјежих НАТО снага из Европе можда?Свјестан си колики је то ризик, за такву авантуру мораш имати зелено свјетло јавног мнијења.
Ако то ураде ризикују општу мобилизацију Русије.А онда после да не буде зашто нам је ово требало.
Русија се пребацила у ратни мод и само штанца.То што Украјина погоди рафинерију нафте јер су то цивилни објекти који се практично и не штите, при томе лако запаљиви (треба им за медије било шта), не значи да Русија губи рат дугорочно.

Back