Na starima svet ostaje !

i ja sam za to da treba starijima ustati jer su zaslužili to ako ne zbog drugoga onda zbog svojih godina i svi treba da se pomislimo na svoje bake i deke ako su još medju živima.Za bake i deke od 50 i 60 godina to nije strašno ali za one preko 70 god sigurno jeste a verovatno ih je naterala neka muka da moraju da idu autobusom.I ne vidim šta je tu loše ustati nekome bilo da je star, ili nekome nije dobro, ili nekoj trudnoj ženi, ili ženi sa malim detetom. Sve je to normalno za normalne ljude

Pa vidiš, možda je u toj šestoj nedelji veća verovatnoća da izgubi ''bebu'' iz milionijednog razloga nego u 6. mesecu!
I vozim se busem, onako solidna gužva, ja stojim, žena koja je sedela me odmeri i kaže:''Hoćeš da sedneš?'', ja je pogledam a ona u fazonu: ''Izvini, mislila sam da si trudna!'' a ja popi*dim i kažem:''Ne, samo sam debela!'' i demonstrativno se okrenem na drugu stranu!
auh meni je najgore bilo na pocetku trudnoce, mucnina, uh, a bombardovanje, a ja moram na faks, grozno je bilo. :)
nego, i meni se to isto desilo sto i tebi :lol: i tada sam konacno shvatila da je vreme za dijetu...
Ljudi, nemojmo zaboraviti da autobusi nisu jedino mesto okrsaja. Sve se ovo dogadja i u cekaonicama kod doktora, salter-salama, samoposlugama. Ne mozemo cekati da nam neko trazi pomoc - pa valjda je normalno ponuditi kad vidimo da je nekom pomoc potrebna. Ako ne zelimo da uvredimo dobrodrzecu trudnicu ili penzionera mozemo ih lepo pitati da li bi mozda zeleli da sednu. Ljubaznost funkcionise u oba smera.
Sebicnost i bezobrazluk su ono sto u ovim situacijama izludjuje. Niko ne ocekuje da se citaju misli. Ali malo empatije nije na odmet
divno. :)
A ja mislim da svi preuvelicavate, ja do sada nisam videla da neko nije pustio trudnicu ispred sebe u posti, tako da su to retki slucajevi i nisu toliko strasni.
pa to sto TI nisi videla ne znaci da niko drugi nije video :lol:
Ja sam ovde primetila samo dve grupacije, jednu, koja se ubi od muke da sebe prikaze humanistima, kulturnim i lepo vaspitanim, velicajuci sebe u spostvenim ocima i drugu, jadne, nezasticene, prema kojim su svi neuvidjavni, zli i nekulturni, a pobude su pogresne u oba slucaja i nisu to kakvim se ovde prikazuju. Foliranje gde god se okrenes.
evo je opet :lol:
"i samo JA pa JA o draga gospoja...":D
bog s tobom, dete, kako si samo mudra i kako se tvoja zapazanja i zakljuchci moraju prihvatiti kao aksiom...mi smo svi blesavi, sreca da imamo tebe da nam otvoris oci.

Ne vaspitanje,ne kultura ,ne ljudski odnosi , bezobrazluk
to me toliko dovede do besa da bih mogao da ujedam .
Pravo pitanje je šta je dovelo do toga da su većina ljudi neosetljiva za tuđe probleme?
Šta je dovelo do toga da u ljudima većina vidi suparnike i ne prijatelje a ne sugarađane i ljude kojima treba pomoći?

Hajde sad da malo "izadjemo" iz gradskog prevoza, to smo vec rascistili, pa da postavimo pitanje: da li moguce da ne postoji situacija u kojoj legitimno mozete ocekivati da vi, kao mladji pripadnik populacije imate prednost?

Postoji.
Mladjima bih davala predost kod davanja stanova, kod davanja kredita, kod zapošljavanja, kod (ne daj bože neke situacije) spašavanja. I da ne bude da sam i ja ego-tripu, ne ubrajam sebe u mlađe!

Back