Kao i obicno, raspava je otisla u pogresnu stranu, a sve je pogresno shvatila i nazovi-opozicija.
Prvo, Jovanovic je definitivno saucesnik vlasti, o tome vise necu ni da trosim reci, od toga kako je dosao na celo stranke pa na dalje.
Nazovi-opoziija ne shvata jednu stvar - ULASKOM U DRZAVNE INSTITUCIJE POSTALI SU VLAST. To sto odlucuje deo koji nisu oni ne menja tu cinjenicu. Da li uzimaju NOVAC od nas gradjana (iz budzeta)? UZIMAJU. Da li su time obavezni na nesto nama gradjanima? JESU, jer RADE ZA NAS. Naravno da isto vazi za stranke koje cine vladajucu koaliciju, ali necemo sad o njima. Znaci ono sto batice i tetkice iz opozicije ne shvataju JE DA CE I ONI DA ODGOVARAJU ZA NOVAC KOJI SU UZELI OD NAS GRADJANA - morace da nam kazu STA SU TO ONI TACNO URADILI ZA NAS GRADJANE. Ja bih predlozio da se donese zakon da svaka stranka koja je u parlamentu (dok ga jos imamo) koja osvoji manje glasovna nego ne prethodnim izborima (ne govorim o ovim izborima o kojima se sad raspravlja, vec uopsteno - postoje prosli izbori na kojima je neko uzeo glasove i naredni, neki buduci izbori) MORA DA VRATI 10 PUTA IZNOS NOVCA KOJI JE UZELA IZ BUDZETA ZA SVOJE MANDATE. Jer svaki gradjanin koji je glasao za neku stranku ocekuje da ona, ako vec ne ucestvuje u upravljanju (nije tacna formulacija NE UCESTVUJE U VLASTI, svaka opozija koja je u nekom nivou drzavnih organa, bilo Parlamentu ili opstinskim ili pokrajinskim, JE VLAST, druga stvar je sto NE UPRAVLJA jer nema veciinu i nije deo vladajuce koalicije), BAR POVECA BROJ SVOJIH CLANOVA na narednim izborima i time poveca svoj uticaj. Sve ostalo je NEUSPEH za koji gradjani niti su glasali, niti treba da tolerisu taj NERAD stranaka. Tako da mislim da je sasvim logicno da svaka stranka koja uzme manji broj glasova nego na prethodnim izborima na kojima je usla u drzavne strukture to plati kao kaznu vracanjem dobijenog novca plus KAZNA.
Dalje, velika greska cele ove rasprave na temi, koja je rasprava i u medijima (ne pratim ih iskreno u poslednje vreme, ali koliko vidim to je to) je da ce na ovim izborima da se bira neka buduca vlast. NE, ovi izbori su POSEBNI jer moramo prvo da srusimo ovaj izdajnicki i kriminalni nakaradni rezim. Zato se pominje PRELAZNA/TEHNICKA/EKSPERTSKA vlada, jer ona NECE da vlada u klasicnom smislu te reci, vec SAMO da pripremi drzavu za NAREDNE izbore koji ce biti koliko-toliko normalni. Ideja je zapravo bila da se ta vlada napravi PRE izbora, ali su studenti tu ZAHEBALI stvar i sada imamo izbore BEZ pripreme za izbore od strane te tehnicke vlade. Ili ako hocete konkretno, nije smelo da se dozvoli da OVA vlast organizuje izbore, ali su studenti ZEZNULI stvar i prihvatili upravo to. Obaska sto upravo citam neku ministarku iz SPS-a da nema razloga za izbore i da ih nece ni biti. Zapazite da je Vucic prakticno poslednjih 7-8 godina NON-STOP bio u vanrednim izborima bez ikakvog razloga za to (osim posle onih bojkotovanih 2020. godine za koje je odmah posle izbora sam ogranicio vladu na 1-2 godine, sto je ludilo samo po sebi da osvojis onoliku vecinu i sam sebi iskasapis period vladavine), a sad kad je mozda i najveca potreba za njima vlast NECE izbore. Svi znamo zasto je to tako - em bi izgubili, em nisu jos opljackali Srbiju do kraja. Dakle, ovi sad izbori su DA SE SRUSI VUCIC, a ne DA SE VLADA. Tek oni naredni, posle rusenja rezima i osnovne cistke, mogu da idu koliko-toliko normalni izbori za izbor prave vlasti. To je ono sto ne razume ocigledno opzicija - NA OVIM IZBORIMA NE BIRAMO SLEDECU VLAST, vec biramo DJUBRETARE I INTERVENTNU EKIPU da pociste smece sa vlasti, da objave koji su ugovori potpisani i sakriveni od naroda, da oslobode medije i omoguce uslove za naredne izbore, da pohapse kriminalce i izdajnike, i da organizuju nove izbore za godinu dana. Tek onda idu pravi izbori. Da li vi mislite da opozicija moze ovo djubretarenje i intervento delovanje, tim vise JER CE MORATI DA BUDE UHAPSEN I DOBAR DEO NAZOVI-OPOZICIONARA? NARAVNO NE. Zato sve koji sad trce da se nadmecu na izborima iz opozicije ELIMINISATI TRAJNO SA SPISKA OPOZICIJE. Zamlatnica se razotkrila, Nestor takodje na proslim izborima kad je zahebao da opozicija uzme Beograd, i sad se konacno pokazao i Jovanovic. I da, zaboravih, hvala Bogu da je vec pociscen onaj Pizderac koji mi je posebno isao na zivac.
U skladu sa ovim, jos jedan ostvrt u dve stavke. Koja je najveca greska ZUTE BANDE zvane DOS? TO STO NISU POHAPSILI I ZABRANILI TERORISTICKE ORGANIZACIJE PRETHODNE VLASTI, a to su bili SPS, JUL, SRS i SPO. Zato smo sada dobili povratno upravo te na vlasti. Ja uopste nisam pristalica gradjanisticke opcije, ali pomenute stranke je apsolutno trebalo zabraniti a njihove clanove i politicare pohapsiti i skloniti zauvek, naravno uz konfiskaciju sve imovine. I ono sto je interesantno je da niti se Zuta banda brani od toga, A TO JOJ JE NAJVECI GREH PREMA SRBIJI, niti je druge opozicione stranke ZA TO OPTUZUJU. Jeste li to primetili?
No dobro, to je prva stavka, druga stavka vezano za ovo i prethodni post je da opozicija umesto sto sabira LIDERE STRANAKA koji sve manje zanimaju gradjane, jer se sve vise i to masovno prica o DIREKTNOJ DEMOKRATIJI gde LIDER ne postoji, TREBA DA RADI NA ZAJEDNICKOM PROGRAMU I IZJAVAMA. Pouceni 5. oktobrom, gde je vecina naroda ZELELA promenu rezima ali nije imala JASNU PREDSTAVU sta umesto toga (osim nekih nejasnih tipa bolji zivot i bolje plate) a dobila veliko NISTA iliti SARENU LAZU, sada MI GRADJANI MORAMO DA TRAZIMO bilo od opozicionih blokova bilo od STUDENATA i njihove opcije JASNE STAVKE STA TA OPCIJA PLANIRA DA URADI AKO OSVOJI VECINU. I da se na to OBAVEZU PRAVNO OBAVEZUJUCOM I VAZECOM IZJAVOM, kao sto predlaze Srdjan Nogo. Sto se njegove izjave tice, kao pobornik Direktne demokratije koju zastupa moj omiljeni Branko Dragas, smatrao sam da je ona nepotrebna u direktnoj demokratiji jer ona sama u sebi (Dir. dem) nosi tu ideju smene iz odmah ako zatreba, gde Nogova izjava ne smeta ali deluje kao nesto dodatno a nepotrebno. Uz to, kao protiv izjave, smatrao sam da je delovanje po izjavi (citaj: KAZNJAVANJE ZA NEISPUNJENJE OBECANOG) na pravnom sistemu, koji je kod nas potpuno nefunkcionalan (citaj: krajnje selektivno operativan, pa cak i tu protivpravno cesto), tako da od toga ne bi bilo nista, tj koruptivni pravni sistem bi onemogucio kaznjavanje pojedinca na osnovu neispunjenja onoga iz izjave. Ali sada sam promenio misljenje i mislim da je izjava SJAJNA DOPUNA Direktnoj demokratiji i da mi, gradjani, MORAMO da insistiramo da nam buduci pretendenti na vlast JASNO NAPISU STA PLANIRAJU DA URADE I DA SE NA TO OBAVEZU IZJAVOM. Cesto sam citirao Branislava Trifunovica koji je to izjavio tokom onih protesta 5-miliona obracajuci se SAVEZU ZA SRBIJU povodom PRELAZNE VLADE (da li zapazate kako se stalno vrtimo oko istih stvari, KOJE SU OCIGLEDNO PREKO POTREBNE, ali nikako da do njih dodjemo?):
Hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo i kako ćemo da vas smenimo
To je inace ono sto je nedostajalo DOS-u pa su zato mogli lako i da nas izigraju - nisu obecali nista konkretno osim smene vlasti, pa smo dobili sta smo dobili. Zato opozicija, ako vec misli ozbiljno,umesto sto sabira lidere u neke liste koje nikoga od nas ne initeresuju, ni lideli ni liste, TREBA DA NAPRAVI ZAJEDNICKI PROGRAM koji misle da sprovedu, sa jasnim tackama, i za koje treba da se OBAVEZU, a mi gradjani da ih drzimo za to sto su obecali. Tako cemo izbeci da glasamo za jedno a dobijemo suprotno. I time se fokus sa lidera, koji su vecinom omrazeni a iskreno i nebitni, fokus stavlja na PLAN RADA.
I to je upravo ono sto predlaze MOBA i Branko Dragas, ali ujedno je to i ono sto predlaze Srdjan Nogo. Inace je sasvim blisko pameti da nam se obavezu i to vrlo ozbiljno obavezu ljudi kojima prepustamo da vladaju nama i odlucuju o nasim zivotima, zar ne?
I za kraj, posto gradjani treba da glasaju prvenestveno za PLAN RADA a ne ZA LIDERA, ipak plan rada mora neko da sprovede. Mislim da je svakom normalnom jasno da to NE MOGU I NE ZNAJU da urade ovi koji se predstavljaju kao opozicija, a tek ne znaju ovi koji su nam trenutna VLAST. Sprovodjenje ozbiljnih radnih planova mogu samo strucna i proverena lica, te bi gradjani trebalo za te da glasaju, a ne za nekakve politicare. TRAGICNO JE, govorim kao inzenjer, ono sto kaze Miroslav Parovic i sto je tacno, da je u vlasti trenutno, a mislim da je slicno i u opoziciji, ON JEDINI INZENJER. Ja znam jos jednog, onog Jerkovica sto je izdao Nestorovica i presao u SNS, i znam da je Radulovic inzenjer, i to je to. INZENJERI SU, kao sto znamo iz filma MI NISMO ANDJELI, najpametniji deo naseg naroda. Nisu svi inzenjeri cestiti i posteni ljudi, ali SPADAJU U NAJPAMETNIJE i obrazovani su, I IMAJU JAKU LOGIKU sto cesto fali drustvenjacima, i zato apleujem da se vise glasa za tehnicka lica, ONI SU LJUDI KOJI ZNAJU I MOGU.