Troyan
Početnik
- Poruka
- 34
Dakle, kad vidite ludilo oko sebe(ako znate na sta mislim) , kako u Srbiji tako i u svetu, na koji nacin se nosite sa tim i sta vas odrzava da ne prsnete?
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dakle, kad vidite ludilo oko sebe(ako znate na sta mislim) , kako u Srbiji tako i u svetu, na koji nacin se nosite sa tim i sta vas odrzava da ne prsnete?
Браниш се ведрином и осмехомDakle, kad vidite ludilo oko sebe(ako znate na sta mislim) , kako u Srbiji tako i u svetu, na koji nacin se nosite sa tim i sta vas odrzava da ne prsnete?
Браниш се ведрином и осмехом
Браниш се спознајом да не припадаш посади са БРОДА ЛУДАКА, пустиш да ти венама потече
задовољство што ниси у сродству са капетаном и крмарошима на броду лудака, будеш срећан
што ти нису другови, што се потпуно разликујеш. Пустиш да те освоји доживљај да си бољи
човек од сваког творца лудила и свих лудака заједно..........................
Погрешан осећај!udaljavanje od razmišljanja o tome
KAd shvatiš da ne možeš puno da promeniš a pogađa te, fokusiraš se na ono što možeš i ne dozvoljavaš da ti dragoceni mir poremeti ili da ozlojeđen nervozu prenosiš da bliske osobe
Ja se npr krećem između dve krajnosti: totalno uključena / totalno isključena (pokupim samo glavne vesti usput)
Da li se često osetim kao beskičmenjak zbog toga? Da, iskreno
Погрешан осећај!
Требало би да је обрнуто - да доживиш осећај СУПЕРИОРНОСТИ што не припадаш свету камелеона,
да живиш осећај неприпадања моралном талогу и интелектуалном олошу који покушава на дневном
нивоу да улије у свест дозу обмана и заблуда уз помоћ обешчашћеног новинарлука.
Погледаш у плаво и ведро небо, погледаш у процвалу трешњу и осмехом поздравиш пролеће![]()
Можеш! Емоције су највећи дар који је Природа поклонила људском бићу, а на нама је избор како ћемо их употебити - за племенито и лепо или за деструкцију.Nisam taj tip.
Pogledam nebo, DOŽIVIM proleće
Ali bih volela da je sve kako treba /tj. SVE ne može biti, ali bar ono osnovno/ i kad se zapitam šta činim po tom pitanju - odgovor je MALO.
Ne mogu se osećati superiorno zbog toga.
Није то бескичмењаштво - пост је обрисао осећај несигурности који циљано производи стање из првог поста ове теме.bila sam napisala iskren post, ali sam ga obrisala
jer sam beskičmenjak
kapiš sad?
Svakako da su to realne stvari koje se ticu svakog covjeka, da li se hvatati u kostac s njima je jedno drugo pitanje. Sto se tice situacije, bilo u svijetu bilo kod nas, ne pridajem joj mnogo znacaja, jer sam jedno vrijeme pokusavao analizirati iste i shvatio sam da propaganda vrsi svoj posao, a da su osnovni fakti argumentum ad hominem i razne insinuacije. Svako pokusava okrenuti pricu u smjeru koji je za njega povoljan i koji ce ga, na kraju, odvesti do zamisljenog cilja. Smatram da te dogadjaje treba(m) ostaviti po strani, a fokusirati se na nesto sto mogu promijeniti na jednom dosta manjem nivou, ali opet ne beznacajnom (porodica). Takodje, s moje tacke gledista, neminovno je da se odvijaju pojedine stvari na koji se nema nikakav uticaj i koje pojedinac ne moze da rijesi i to se sve desava na globalnom nivou (odlican primjer su knjige 1984 i Proces od Kafke). Dovoljno pametan covjek ce naci alternativu, koje ce mu pomoci da izgradi svoje planove, usavrsi sebe, potom pomogne i drugim u zavisnosti od vlasti i moci (novca) koje ima
Nije dovoljno procitati necije misljenje, narocito kod globalnih promena. Cim si stekao misljenje da "svako" vuce na svoju stranu vec si napravio gresku, jer je cinjenica da je svaki covek za sebe razlicit i da je njegova ekspresija samo sablon koji se uklapa ili ne uklapa u opste misljenje, ali intimno se razlikuje od toga. Retki su oni koji svoje intimno misljenje mogu, smeju ili zele da pokazu, jer su uceni da mudruju, da je cutanje zlato. Medjutim, vremena se menjaju i ljudi ne stizu da ih isprate, zato reaguju sa zakasnjenjem i u okviru sablona.
U tom smislu sasvim pristojan sablon je " zivi svoj zivot, a strpljenje je majka mudrosti." ili budi svoj i sacekaj druge, pod uslovom da verujes u ljude, obrnuto, iskoristi njihovo kasnjenje.