Na koji nacin se nosite sa ludilom koje se desava oko nas, kako ostajete normalni?

Dakle, kad vidite ludilo oko sebe(ako znate na sta mislim) , kako u Srbiji tako i u svetu, na koji nacin se nosite sa tim i sta vas odrzava da ne prsnete?

udaljavanje od razmišljanja o tome
KAd shvatiš da ne možeš puno da promeniš a pogađa te, fokusiraš se na ono što možeš i ne dozvoljavaš da ti dragoceni mir poremeti ili da ozlojeđen nervozu prenosiš da bliske osobe
Ja se npr krećem između dve krajnosti: totalno uključena / totalno isključena (pokupim samo glavne vesti usput)
Da li se često osetim kao beskičmenjak zbog toga? Da, iskreno

Dakle, kad vidite ludilo oko sebe(ako znate na sta mislim) , kako u Srbiji tako i u svetu, na koji nacin se nosite sa tim i sta vas odrzava da ne prsnete?
Браниш се ведрином и осмехом :)
Браниш се спознајом да не припадаш посади са БРОДА ЛУДАКА, пустиш да ти венама потече
задовољство што ниси у сродству са капетаном и крмарошима на броду лудака, будеш срећан
што ти нису другови, што се потпуно разликујеш. Пустиш да те освоји доживљај да си бољи
човек од сваког творца лудила и свих лудака заједно..........................

ne gledas tv za pocetak iskljucis ga u potpunosti iz zivota
izadjes iz svere konzumerizma
prekines sve povrsne odnose i one iz interesa
posvetis se sebi,citanju ucenju novih vestina jezika,fizicka aktivnost,prica sa ljudima koji imaju sta da kazu.....

- - - - - - - - - -

i nabavi si kera to uvijek kazem

- - - - - - - - - -

tu nema greske

- - - - - - - - - -

samo ne upadaj u zonu kupovine keru ludorija i od toga su napravili konzumeristicko njesra

Браниш се ведрином и осмехом :)
Браниш се спознајом да не припадаш посади са БРОДА ЛУДАКА, пустиш да ти венама потече
задовољство што ниси у сродству са капетаном и крмарошима на броду лудака, будеш срећан
што ти нису другови, што се потпуно разликујеш. Пустиш да те освоји доживљај да си бољи
човек од сваког творца лудила и свих лудака заједно..........................

Sjajno
Evo mog detinjastog primera: prođem kraj "lokalnih moćnika" koji misle da su bogom dani, vedre i oblače...toliki izraz samozadovoljstva na njihovim licima, ne osećam zavist (gde takvima da zavidiš...tj na čemu ) ali pomislim "E, jadni li ste a nemate kapacitet da to shvatite. Valjajte se u svom blatu, neke visine nikad nećete dostići, nema veće kazne"

udaljavanje od razmišljanja o tome
KAd shvatiš da ne možeš puno da promeniš a pogađa te, fokusiraš se na ono što možeš i ne dozvoljavaš da ti dragoceni mir poremeti ili da ozlojeđen nervozu prenosiš da bliske osobe
Ja se npr krećem između dve krajnosti: totalno uključena / totalno isključena (pokupim samo glavne vesti usput)
Da li se često osetim kao beskičmenjak zbog toga? Da, iskreno
Погрешан осећај! :)
Требало би да је обрнуто - да доживиш осећај СУПЕРИОРНОСТИ што не припадаш свету камелеона,
да живиш осећај неприпадања моралном талогу и интелектуалном олошу који покушава на дневном
нивоу да улије у свест дозу обмана и заблуда уз помоћ обешчашћеног новинарлука.

Погледаш у плаво и ведро небо, погледаш у процвалу трешњу и осмехом поздравиш пролеће :D

Погрешан осећај! :)
Требало би да је обрнуто - да доживиш осећај СУПЕРИОРНОСТИ што не припадаш свету камелеона,
да живиш осећај неприпадања моралном талогу и интелектуалном олошу који покушава на дневном
нивоу да улије у свест дозу обмана и заблуда уз помоћ обешчашћеног новинарлука.

Погледаш у плаво и ведро небо, погледаш у процвалу трешњу и осмехом поздравиш пролеће :D

Nisam taj tip.
Pogledam nebo, DOŽIVIM proleće
Ali bih volela da je sve kako treba /tj. SVE ne može biti, ali bar ono osnovno/ i kad se zapitam šta činim po tom pitanju - odgovor je MALO.
Ne mogu se osećati superiorno zbog toga.

Nisam taj tip.
Pogledam nebo, DOŽIVIM proleće
Ali bih volela da je sve kako treba /tj. SVE ne može biti, ali bar ono osnovno/ i kad se zapitam šta činim po tom pitanju - odgovor je MALO.
Ne mogu se osećati superiorno zbog toga.
Можеш! Емоције су највећи дар који је Природа поклонила људском бићу, а на нама је избор како ћемо их употебити - за племенито и лепо или за деструкцију.
Зар већ ниси направила први корак у опису помисли приликом проласка поред "локалних моћника" и спознаји да не припадаш том опскурном свету?

bila sam napisala iskren post, ali sam ga obrisala
jer sam beskičmenjak
kapiš sad?
Није то бескичмењаштво - пост је обрисао осећај несигурности који циљано производи стање из првог поста ове теме.

Да подсетим на Мешу Селимовића:
"Бој се овна, бој се гоМна, а када ћеш живети?"

e, pa, nemoj me baš sad toliko gurati dole... :mrgreen:
Mada, bolje je tako misliti... ;)

- - - - - - - - - -

pokvarismo malo temu

Na koji nacin se nosite sa ludilom koje se desava oko nas, kako ostajete normalni?
postavljaču...još jedan odgovor
okreni se LEPOTI u svakom smislu, ima je mnogooooo
u prirodi, u dobrim ljudima, u lepoj muzici, u lepim knjigama...

U principu verujem u ljude i nalazim mnogo onih koji misle drugacije i nisu deo ludila,
sa druge strane neko mora i da brani svoju nejac i sve druge koji ne mogu sami, pa bi bilo kukavicki pobeci
u divljinu i imati jednostavne obaveze prezivljavanja, a ostaviti druge da ih tretiraju kao ovce.
Dakle, suprotstavljam se u okviru svojih mogucnosti, gde god mogu, pa i gde ne mogu, ali mogu da pokazem da ima i
onih koji drugacije misle.

Stvar je promene perspektive. Ako ti vidiš stvari kao loše, biće loše bez obzira kako okreneš. Ako ih vidiš dobrim, biće dobre.

Čovekova genetika je takva da ukoliko sedi, ne radi ništa i počne da razmišlja previše će dovesti sebe do autodestruktivnih misli, što je podsvesni alarm koji navodi na to da je organizmu i telu potrebno FIZIČKO AKTIVIRANJE.

Malo trčanja, malo vežbi, malo bicikla, malo plivanja, malo šetnjica i onda sređivanje stana ili kuće tako da sve bude čisto, a onda slušanje muzike na nekom dooobrom audio uređaju i zvučnicima uz klopicu koju sam ili ti spremiš ili ti spremi neko drugi već, zavisi da li živiš sam ili ne.

Život je prost, sreća je prosta, ljudi komplikuju u nadi da će ih to načiniti boljim ljudima, a neće nikad.

1594417_zadrugaedit2_ls.jpg

:cool:

Svakako da su to realne stvari koje se ticu svakog covjeka, da li se hvatati u kostac s njima je jedno drugo pitanje. Sto se tice situacije, bilo u svijetu bilo kod nas, ne pridajem joj mnogo znacaja, jer sam jedno vrijeme pokusavao analizirati iste i shvatio sam da propaganda vrsi svoj posao, a da su osnovni fakti argumentum ad hominem i razne insinuacije. Svako pokusava okrenuti pricu u smjeru koji je za njega povoljan i koji ce ga, na kraju, odvesti do zamisljenog cilja. Smatram da te dogadjaje treba(m) ostaviti po strani, a fokusirati se na nesto sto mogu promijeniti na jednom dosta manjem nivou, ali opet ne beznacajnom (porodica). Takodje, s moje tacke gledista, neminovno je da se odvijaju pojedine stvari na koji se nema nikakav uticaj i koje pojedinac ne moze da rijesi i to se sve desava na globalnom nivou (odlican primjer su knjige 1984 i Proces od Kafke). Dovoljno pametan covjek ce naci alternativu, koje ce mu pomoci da izgradi svoje planove, usavrsi sebe, potom pomogne i drugim u zavisnosti od vlasti i moci (novca) koje ima

Poslednja izmena:
Svakako da su to realne stvari koje se ticu svakog covjeka, da li se hvatati u kostac s njima je jedno drugo pitanje. Sto se tice situacije, bilo u svijetu bilo kod nas, ne pridajem joj mnogo znacaja, jer sam jedno vrijeme pokusavao analizirati iste i shvatio sam da propaganda vrsi svoj posao, a da su osnovni fakti argumentum ad hominem i razne insinuacije. Svako pokusava okrenuti pricu u smjeru koji je za njega povoljan i koji ce ga, na kraju, odvesti do zamisljenog cilja. Smatram da te dogadjaje treba(m) ostaviti po strani, a fokusirati se na nesto sto mogu promijeniti na jednom dosta manjem nivou, ali opet ne beznacajnom (porodica). Takodje, s moje tacke gledista, neminovno je da se odvijaju pojedine stvari na koji se nema nikakav uticaj i koje pojedinac ne moze da rijesi i to se sve desava na globalnom nivou (odlican primjer su knjige 1984 i Proces od Kafke). Dovoljno pametan covjek ce naci alternativu, koje ce mu pomoci da izgradi svoje planove, usavrsi sebe, potom pomogne i drugim u zavisnosti od vlasti i moci (novca) koje ima

Nije dovoljno procitati necije misljenje, narocito kod globalnih promena. Cim si stekao misljenje da "svako" vuce na svoju stranu vec si napravio gresku, jer je cinjenica da je svaki covek za sebe razlicit i da je njegova ekspresija samo sablon koji se uklapa ili ne uklapa u opste misljenje, ali intimno se razlikuje od toga. Retki su oni koji svoje intimno misljenje mogu, smeju ili zele da pokazu, jer su uceni da mudruju, da je cutanje zlato. Medjutim, vremena se menjaju i ljudi ne stizu da ih isprate, zato reaguju sa zakasnjenjem i u okviru sablona.
U tom smislu sasvim pristojan sablon je " zivi svoj zivot, a strpljenje je majka mudrosti." ili budi svoj i sacekaj druge, pod uslovom da verujes u ljude, obrnuto, iskoristi njihovo kasnjenje.

Nije dovoljno procitati necije misljenje, narocito kod globalnih promena. Cim si stekao misljenje da "svako" vuce na svoju stranu vec si napravio gresku, jer je cinjenica da je svaki covek za sebe razlicit i da je njegova ekspresija samo sablon koji se uklapa ili ne uklapa u opste misljenje, ali intimno se razlikuje od toga. Retki su oni koji svoje intimno misljenje mogu, smeju ili zele da pokazu, jer su uceni da mudruju, da je cutanje zlato. Medjutim, vremena se menjaju i ljudi ne stizu da ih isprate, zato reaguju sa zakasnjenjem i u okviru sablona.
U tom smislu sasvim pristojan sablon je " zivi svoj zivot, a strpljenje je majka mudrosti." ili budi svoj i sacekaj druge, pod uslovom da verujes u ljude, obrnuto, iskoristi njihovo kasnjenje.

Pitanje je "ako se nosimo s ludilom oko nas...". Moguce je malo skretanje s teme, jer svako dozivljava pitanje na svoj nacin, zato sto autor teme nije precizirao o kakvom ludilu je rijec, tako da je moje neko misljenje je o politickom ludilu i na koji nacin se psihicki osoba nosi s novopostavljenim izazovima i situacijom.
Ako se uzme u obzir da je glavni pokretac politike interes, bilo licni interes za dobrobit sebe, bilo interes za narod, koji ti je dao vlast. Posto je interes pokretacka snaga, zar je nelogicna tvrdnja da ce u nekom trenutku doci do razmimoilazenja istih, jer je svaki covjek za sebe razlicit? Odnosno, ako ne postoji kopija jedne osobe, vec samo slicno razmisljanje i slican, gotovo isti nacin rada, u nekom trenutku, da li se moze odgovorno tvrditi da ce u buducnosti misljenja biti ista ili ce se u nekom momentu pojaviti dijametralno suprotni stavovi?

Odlična tema.
Sarkazmom i crnim humorom. I ponekad naletim na neki citat koji me izvuče malo iz cenila, npr:
"Problem nije problem.
Problem je tvoj stav prema problemu.
Razumeš?"
Da ne veruješ, citat iz filma "Pirati sa Kariba".

Znači, bukvalno nije problem ni beskućnik nepravedno da postaneš, ako je tvoj stav o tome "Sad ću da radim š'a 'oću, bolE me ona stvar, ima d'idem ulicom i da pričam sa sa sobom"
Mada, moram priznati da je ovo lakše reći nego učiniti.
Mn to održava da se ne ubijem, kao i grafit "I doživotna robija ima kraj". A imam i odgovornost prema porodici i to je vrv najjači razlog što se do sada nisam ubila k'o mlad mesec. (I ubacujem plitak humor, pričam prostački, K'O što vidiš...)
Naravno, fizičko "izduvavanje" je veoma bitno, ko ima volje i vremena, bilo koja aktivnost.

A to za drugu državu..."Smradovi ovde, smradovi tamo, kak'e veze ima" (film "Rane" )

Mene u zivotu odrzava mogućnost da se ubijem, znam da mi je to izlaz u svakom trenutku i paradoksalno to me drzi u životu. Kao kada covek ima lucidne snove, svestan je da sanja i onda nece dq se probudi, nego kaze "aj jos malo, i ovako je sve san". Moj zivot izgleda otprilike tako,kada hocu da se ubijem pomislim "mogu da se ubijem kad god hocu, aj necu jos" i tako eto odlazem do dana danasnjeg, a izgleda da cu i doveka.

Back