Na koji nacin leciti svoju frustraciju

looodica

Buduća legenda
Poruka
34.720
Zivot je tezak .... Da krenemo odatle..... Mnogo nervoze, mnogo svacega, svakakvi ljudi sa svakakvim ponashanjem ...

Kako izleciti svoje besove? Kako pomoci sebi u izbacivanju negativne energije iz sebe?

Neki misle da je najlakshi nacin da nadju zrtvu pa da se na njoj istresu.....

Shta vi mislite ?

Koji je, po vama, pravi nacin za lecenje ove vrste nervoze?

Dođeš na Krstaricu i ispucaš se nad nekim zamišljenim sagovornikom kog tvoje frustracije zapravo ne mogu da povrede.

Kao ona rupa iz bajke o Caru Trojanu.

Mada, ponekad kafana daje bolje rezultate.

Samo , za tu varijantu treba više para, a frustrirajuće je kad ih nemaš a hoćeš u kafanu.

Zivot je tezak .... Da krenemo odatle..... Mnogo nervoze, mnogo svacega, svakakvi ljudi sa svakakvim ponashanjem ...

Kako izleciti svoje besove? Kako pomoci sebi u izbacivanju negativne energije iz sebe?

Shta vi mislite ?

Ljubav..normalna osoba pored sebe..sport..rad na sebi..citanje..putovanja..priroda..ne oni kratkotrajni tripovi muzika-filmovi..nego dugorocna promena ako treba uz pomoc strucnog lica

znas li od kada potice mudrost '' u zdravom telu, zdrav duh''?
potrebno je uspostaviti ravnotezu izmedju fizickog i mentalnog..
ne radi se samo o praznom fizickom praznjenju, nego o izazivanju fizioloskih procesa u telu koji izazivaju lucenje seratonina, koji nam omogucava da napravimo balans sa onim ruznim i teskim..
to je jedini zdrav nacin..
ciljana fizicka aktivnost..
kvalitetno umoris telo i onda ti psiha bude zadovoljna bez obzira na negativne nadrazaje..

Ljubav..normalna osoba pored sebe..sport..rad na sebi..citanje..putovanja..priroda..ne oni kratkotrajni tripovi muzika-filmovi..nego dugorocna promena ako treba uz pomoc strucnog lica

Skoro potpuno bih se slozio sa ovim osim potrebe za strucnim licem.
Budi kreativna, nezavisna...napravi sama atmosferu oko sebe. Odusevice te kako to deluje na tvoje "neprijatelje". Onda korak br. 2...Nikad negativna i ubedacena...pocni ti njih da progonis, da ih karas u mozak, onako fino, elegantno ali ocigledno...red zajebancije red ozbiljno, pa opet.
Nije to lako, samo da znas ali ako je to krst koji nosis onda ti je ionako svejedno, raspali po svakom ko te dirne a prijatelje obozavaj. Vrlo brzo ces dostici taku energiju da ces imati svoj fan klub u kraju ili kaficu !
Sto se tice situacija u saobracaju, pred shalterom i sl. ne vrediti se nervirati jer onda licis sama sebi na idiota. E, pa nemoj hraniti tog idiota u sebi vec iskuliraj i smisli nesto...malo "vezbe" i bices OK. Dobri prijatelji su tu jako vaznitakodje.
Ajd, budi dobra i drzi se !

Poslednja izmena:

Tradicioalnu psihologiju vise zanima utvrdjivanje korena prolema i poremecaja, dok je moderna vise okrenuta ka pronalazenju prakticnih mogucnosti korak po korak prevazilazenja problema, bez startne pozicije temeljne analize. Meni licno takodje je logicnija opcija dugorocne promene.

Skoro potpuno bih se slozio sa ovim osim potrebe za strucnim licem.
Budi kreativna, nezavisna...napravi sama atmosferu oko sebe. Odusevice te kako to deluje na tvoje "neprijatelje". Onda korak br. 2...Nikad negativna i ubedacena...pocni ti njih da progonis, da ih karas u mozak, onako fino, elegantno ali ocigledno...red zajebancije red ozbiljno, pa opet.
Nije to lako, samo da znas ali ako je to krst koji nosis onda ti je ionako svejedno, raspali po svakom ko te dirne a prijatelje obozavaj. Vrlo brzo ces dostici taku energiju da ces imati svoj fan klub u kraju ili kaficu !
Sto se tice situacija u saobracaju, pred shalterom i sl. ne vrediti se nervirati jer onda licis sama sebi na idiota. E, pa nemoj hraniti tog idiota u sebi vec iskuliraj i smisli nesto...malo "vezbe" i bices OK. Dobri prijatelji su tu jako vaznitakodje.
Ajd, budi dobra i drzi se !
a sto da ne..kad neko ume saslusati zna sta nam je na dusi i zna kako prebroditi tegobe..1 prijatelj psihijatar je dolazio kod komsinice koja se drogirala..puno joj je pomogao ne bih rekao da ima problema sad..uopsteno pozitivno iskusno okruzenje treba da je oko svakog ko je sebe svestan i prepreka koje zivot nosi..ne trebaju nam dodatna preskakanja prepona
Tradicioalnu psihologiju vise zanima utvrdjivanje korena prolema i poremecaja, dok je moderna vise okrenuta ka pronalazenju prakticnih mogucnosti korak po korak prevazilazenja problema, bez startne pozicije temeljne analize. Meni licno takodje je logicnija opcija dugorocne promene.
Da meni se cini da je bolje saseci uzrok u korenu i sto manje se vracati na njega..dobra knjiga
k1i55v4r127_kaludjer_koji_je_prodao_svoj_ferari_delfi_knjizare.jpg

Ranjeni hvala ti lepo al zaista mi ne treba psihijatar ili shta vec....kad budem doshla do toga javim ti al nadam se da necu nikada....

A shto se frustracije tice to su one svako dnevne koje svako od nas ima....

Nisam od onih koja razbija sve po kuci....napada ljude,prazni se na njih itd....

Ja sve to lepo iskuliram....okrenem ledja, pokushavam da mislim pozitivno okrenem se lepim stvarima koje su se dogodile ili koje iscekujem da treba da se dogode...a sve loshe ostavljam iza sebe...

Shta vi mislite ?

treba ici na pecanje,ili u lov,mislim,treba boraviti u prirodi,shto vishe...
i fizichki rad,treninzi,ili shta kome prija...

a sto da ne..kad neko ume saslusati zna sta nam je na dusi i zna kako prebroditi tegobe..1 prijatelj psihijatar je dolazio kod komsinice koja se drogirala..puno joj je pomogao ne bih rekao da ima problema sad..uopsteno pozitivno iskusno okruzenje treba da je oko svakog ko je sebe svestan i prepreka koje zivot nosi..ne trebaju nam dodatna preskakanja prepona

Da meni se cini da je bolje saseci uzrok u korenu i sto manje se vracati na njega..dobra knjiga
k1i55v4r127_kaludjer_koji_je_prodao_svoj_ferari_delfi_knjizare.jpg

Dobra knjiga

ne snalaziš se sa filozofijom?
valjda treba da težimo mudrosti i pameti a ne da bežimo od nje.

okej, želiš li da budeš glupa?

Nema to nishta sa snalazljivosti vec sami filozofi oko mene tako da mi ne trebaju filozofi i na krsti....
Ne bezim ja od mudrosti i pameti,dovoljno sam i mudra i pametna za sebe naravno a za druge me ni ne interesuje....
Moja pamet se moze videti u RL i te kako a ovde se ni ne trudim da je pokazem....
Nema slova G od glupe osobe kod mene...barem mi nikada niko to nije rekao a mozda su me i slagali:think: ma da mora da je to garant.....

Back