MySpace/Facebook

• Začetnik teme Začetnik teme Dree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Većinom zavisi i od osobe, npr ja nemam niti jednu fotografiju na tim sajtovima samo s' leđa. I sigurno da neću pisati privatne stvari nekome u komentarima i sl. niti sam primetila da neko od mojih prijatelja radi. Doduše, ja i nemam ekscese, manje ili veće pa da bi to neko mogao da fotografiše. :confused:
Privatnost (u mom slučaju mnogo lakše) ipak može biti sačuvana ako ne odaš podatke.
A sad što drugi to rade zarad pažnje, nije mi jasno.

Uostalom i mrzi me da provodim vreme na sajtovima te vrste, naime nemam neke konkretne koristi od toga. Stoga kad nemam šta pametnije da radim u 1h ujutro onda odem tamo da vidim da li mi je neko poslao poruku i sl.

Inače, napravila sam profil zato što me je zanimalo kako to izgleda i ne izgleda nikako, nego neću da brišem baš zato što ne koristim, da sam zaražena tom glupošću svakako da bih obrisala.

Потпуно се слажем, али Фејс им даје могућност да то буде масовније и даје им генерално идеју... многим људима који су на Фејсу не би пало на памет да каче слике по нету и да причају о туђој приватности, али кад већ имају могућност и (сад оно чувено) кад сви то раде зашто не би и они... ;) Дакле, ја сам за Фејс рекао да ми се не свиђа јер нуди те опције, а дефинитивно да су људи главни кривци за све лоше што се деси ;)

Imam i jedno i drugo, fejs ne koristim...a spejs ponekad...Ali za ovih 3--4 meseca koliko imam spejs, shvatio sam da je sve to patetichno. I sazaljevam danashnje tinejdzere, makar vecinu...shta sam saznao ? Mnogi spejs koriste kako bi se eksponirali, kako bi zadobili paznju, kako bi kako Dovla reche odali neke svoje privatne stvari ali ne potpuno, u nameri da pobude tudju mashtu. Shta time dobiju ne znam, a mislim da ni oni sami ne znaju. No, dalje...mnogima spejs sluzi da pokazu svoje "prelepo" telo. Devojke uglavnom postavljaju slike na kojima im ne mozete videti licem jer to vishe nije ni bitno, jel ?! Bitno je ono ispod. To su toliko provokatine slike da je to odvratno i sazaljevam takvu decu, i pitam se, gde su im roditelji ?!! A tu su i macho mushkarchine sa bicepsima, tricepsima i trbushnjacima kao u Shvarcenegera...I shta onda ? Ochekuju komentare na te slike od svojih "friend-ova", da bi sebi dokazali koliko su lepi, zgodni itd...A komentari...hmmm...zar treba da pishem kakvi su? E, ali nije to najgore...po mom mishljenju, mnogo je veci problem, ta nezasita tinejdzerska glad za paznjom, za popularnoshcu...Jer, vishe nije dovoljan klasichan mail (mislim na mail preko space-a). Ne, ne, ne...Zashto pisati mail kada samo onaj kome ste ga poslali moze da ga prochita ?! E pa tu su one poruke u okviru "Friend Status" (ko ima spejs zna na shta mislim) i bulletin-i. E tako svako moze da chuje gde je ko bio sinoc na zurci (Dovlini primeri). Ali shta je josh gore mozda ? Danas se tinejdzeri "zaljubljuju" da bi to mogli da napishu na space-u, da bi mogle da stave status Loved, a da bi kasnije mogli da raskinu i da budu "tuzni", a sve to u nameri da im pristizu poruke "sazaljenja" i "saosecanja". U stvari mislim da to i jeste razlog otvaranja spejsa kod vecine, da mozete drugima da objavite da li ste zaljubljeni ili ne, da li ste u vezi ili ne...Pa iz toga proistichu space imena tipa: "Milosh voli Jelenu", "Milica in love"...a da zaboravio sam...svi su "preslatki" i "prelepi" !!! A onda, tu su legendarni srw-ici ?? Ijuu kako je to slatko...odma' prvo pitanje (pogadjate tri put) "Da li zaljubljena?" I onda te ispita sve o ljubavnom zivotu i naravno tvojim porukama u mobilnom telefonu. Survey-i su tako patetichni jer sva pitanja mogu da se prochitaju kao "Da li bi se j-e-b-a-l-a sa ovim ili onim?" (napisao sam u zenskom rodu, jer uglavnom devojke popunjavaju srw, josh nisam naishao na srv popunjen od strane mushke osobe...A tu je i About Me...aoo kako je to uvek zanimljivo...svi su "otkacheni" i "loodi", i svi su najpopularniji u svom drushtvu, svi su cool...a da...obavezno niko ne slusha Grand...(samo se pitam otkud toliko Cecinih i Sekinih fanova)...I da...jedan savet za one koji otvaraju space: u "Books" sekciji obavezno napishite neshto tipa "pffff..." ili "shta ce mi to u zivotu" !! Tako cete ispasti cool. A tu su nam i chuveni komentaaari !!! Ajojjj....ne zna se koji je zanimljiviji....Mislim da je neko na temi vec dao primer (ne mislim na ovaj Dovlin, mada je i taj dobar)...neshto tipa

- Ej shta ima ?
- Ma nishta smor...kod tebe.
- Ma iiisto...ajde kiss...

I to su komentari...dobro tu su uvek najtalentovaniji muzichari sa njihovim "novim pesmama"...

To bi bilo sve shto se tiche spejsa...kazem, fejs ne koristim, pa ne znam kakav je...ali ne moze da bude patetichniji od ovoga...

Ne koristim nesto ni jedan ni drugi, ali imam profil...
@dovla
Спејс је за нијансу бољи јер се на известан начин може исконролисати од стране трећих лица која нису регистрована, а и није се пробио међу рају као што је то успео Фејс.
da nisi mozda pomesao? fejs se moze iskontrolisati od strane ne samo neregistrovanih nego i registrovanih, jer apsolutno niko ne moze da ti vidi profil ako ga ti ne dodas za prijatelje ;) bilo registrovan ili ne, mora biti tvoj prijatelj! i onda samo pazi koga prihvatas :)
a spejs se isto tako moze staviti na private, ali vecina to ne radi. ili mozes, recimo, samo slike da stavis na private.
@vlada gnr
Devojke uglavnom postavljaju slike na kojima im ne mozete videti licem jer to vishe nije ni bitno, jel ?! Bitno je ono ispod. To su toliko provokatine slike da je to odvratno i sazaljevam takvu decu, i pitam se, gde su im roditelji ?!! A tu su i macho mushkarchine sa bicepsima, tricepsima i trbushnjacima kao u Shvarcenegera
ovo je i meni odvratno... pateticno... pazi molim te sad mi treba da se divimo necijim zategnutim rukama :lol: uvek se smejem takvim slikama.
Survey-i su tako patetichni jer sva pitanja mogu da se prochitaju kao "Da li bi se j-e-b-a-l-a sa ovim ili onim?" (napisao sam u zenskom rodu, jer uglavnom devojke popunjavaju srw, josh nisam naishao na srv popunjen od strane mushke osobe...

onda i nisi bas upucen :) znam gomilu muskih osoba koje popunjavaju to, e sad ima raznih srv-ova, tipa kad si ustala, gde ces danas, pa onih gde su pitanja tipa omiljena pesma itd... znaci kao leksikoni u osnovnoj skoli :D

~

zakljucak - jeste atak na privatnost samo ako vi to dozvolite! (govorim o vasem profilu, a ne o vasim slikama koje drugi stavljaju ;) ). i na spejsu i na fejsu vi u potpunosti mozete da ogranicite ko vam gleda profil.

Потпуно се слажем, али Фејс им даје могућност да то буде масовније и даје им генерално идеју... многим људима који су на Фејсу не би пало на памет да каче слике по нету и да причају о туђој приватности, али кад већ имају могућност и (сад оно чувено) кад сви то раде зашто не би и они... ;) Дакле, ја сам за Фејс рекао да ми се не свиђа јер нуди те опције, а дефинитивно да су људи главни кривци за све лоше што се деси ;)

pa,ali pazi to moze da se okaci i na space-u,samo sto ne mogu da te oznace ako nisi tamo...ali svejedno onaj ko te zna,prepoznace te sa ili bez oznake ;)

pa,ali pazi to moze da se okaci i na space-u,samo sto ne mogu da te oznace ako nisi tamo...ali svejedno onaj ko te zna,prepoznace te sa ili bez oznake
pa mogu da te oznace i na jednom i na drugom, mogu da napisu 'zika petrovic' iako nemas profil, a ako imas profil onda stave i link. s tim sto na spejsu prvo traze tvoju potvrdu da ti taguju slike, a na fejsu ne (doduse, mozes vrlo lako da skines tag).
mislim da sam doktorirala ove sajtove :) al smorili me...

Doduše, ja i nemam ekscese, manje ili veće pa da bi to neko mogao da fotografiše.
Pošto imamo Mrs. Sick na forumu, red bi bio da imamo i Mrs. Perfect. :D

Devojke uglavnom postavljaju slike na kojima im ne mozete videti licem jer to vishe nije ni bitno, jel ?! Bitno je ono ispod. To su toliko provokatine slike
naughty.gif

:eek: ***, koliko mrznje ka virutelnoj stvarnosti... :lol:
Ma ja, a ovamo sve forumaši, ne mogu dva dana da izdrže bez foruma.

Meni je fejsbuk bio skroz Ok dok sam na njega svracala kad se setim,otprilike 2 puta mesecno,na po 15 minuta.

Jedino zanimljivo tu su mi grupe,o bendovima,i one za pomoc zivotinjama.

A ne da ,kao moja drugarica sto ima moj pass i mail,da salje umesto mene neke tamo Shine Shoes aplikacije,i te gluposti.Ili ,izracunaj za koliko para moze neko da te kupi
:eek:

Ne mogu da verujem da je to nekom zanimljivo.

E sad sam se navukla,i ocu da ga ugasim.KAKO to da uradim?:neutral:

Meni je fejsbuk bio skroz Ok dok sam na njega svracala kad se setim,otprilike 2 puta mesecno,na po 15 minuta.

Jedino zanimljivo tu su mi grupe,o bendovima,i one za pomoc zivotinjama.

A ne da ,kao moja drugarica sto ima moj pass i mail,da salje umesto mene neke tamo Shine Shoes aplikacije,i te gluposti.Ili ,izracunaj za koliko para moze neko da te kupi
:eek:

Ne mogu da verujem da je to nekom zanimljivo.

E sad sam se navukla,i ocu da ga ugasim.KAKO to da uradim?:neutral:

Najveći fazon što ne možeš da izbrišeš, možeš samo da ukineš, što je loše zato što možeš da aktiviraš ponovo profil jednostavnim prijavljivanjem. Ja sam to radila pre kada sam bila navučena, sad nisam pa me baš briga.

Kako to uraditi?
Gore pri vrhu stranice klikneš account i potom kada ti se otvori ta stranica, skroz dole poslednja stavka deactivate account.

Zato fino spejs profil kad obrišeš za stalno si ga obrisao, dok ovo uvek možeš da vratiš. :neutral:

Ma ja, a ovamo sve forumaši, ne mogu dva dana da izdrže bez foruma.
Upravo... :roll:
Sibil:
:lol: :lol: Koliko je meni to odvratno! :lol: Dobijam stalno te requestove, Victoria Secret, Gucci, bla bla. Postoji samo jedno reshenje -> ignore all!

Back