MySpace/Facebook

• Začetnik teme Začetnik teme Dree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikad nisam ozbiljno shvatao te Internet socijalne mreze, sve dok mi neka devojka iz "Manile" nije zatrazila broj mobilnog i zvala me da pricamo. :/ I ne radi se o myspace-u, a ni o facebook-u...

Ali nesto ne volim takve odnose.

spejs koristim da nadjem devojku
Za to bolje služi Facebook. :lol:

Konkretan primer za otuđivanje:
imam drugaricu iz srednje škole koja živi u žablju, sa njom mogu da komuniciram jedino putem spejsa zato što nema ništa drugo, ni msn, ni gmail
Stvarno, mnogo komplikovano dobiti Live Mail nalog i skinuti tih 8 megabajta Mesendžera.

Pa vid' šta je klinki ovde na pdf-u, svaka bi da gubi nevinost sa trina'es godina. :lol:
U red, molim vas, bez guranja! :mrgreen:

J.b.t. koliko me nije bilo :eek:
Ciao Drugari!
Sto godina... ja bila na moru, zapostavila vas potpuno... a vidim ovde se nije nishta ni promenilo

Fejsbuk/Majspejs .... a? :confused:
Pa vec sam rekla... koristim i jedno i drugo, ali jako hejtujem fejs, nekako mi je prazan i zapucava se stalno, onaj chat je najvece guvno koje je iko mogao izmisliti... :confused:

S druge strane, ponosno nosim titulu majspejs kraljice i ostajem verna spejsu :mrgreen:

Msn je neshto bez chega danas ne bi mogla da zamislim svoju kommunikaciju sa dobrim delom ljudom J.b.g. sva se deca razbezhala po belom svetu :roll:

Za to bolje služi Facebook. :lol:

facebook, posle ispitnih rokova! ;)

Pa da, nezgodno to. Gajtan, pa brojčanik, pa ko će još to da upotrebljava više. Mnogo komplikovano.
okreces sve na shalu... ja recimo ne podnosim razgovor telefonom! Lakse mi je da pesacim pola sata da bih sa nekim normalno razgovarao nego da ga cimam preko telefona!

Iskreno nedostaju mi vremena kada je fiksni telefon bio jedino sredstvo komunikacije, mislim bez mobilnih telefona i interneta. Bilo je lepo i mirno.
shmrc :cry: [al ozibljno]

Cudi me da niko nije pomenuo nepravizidjeno postansko pismo...
koji djavo da pisem kad nemam ni kome [manje-vse :rumenko:] a ne znam ni sva slova! :neutral:

Pisala sam pisma svojevremeno, pišem i sad. Poslednje sam poslala pre možda mesec dana. Nekako je lepo i staromodno.

lepo jeste, al' dzaba kad pisem ko nogama. A na koju foru nekom saljes pisma...mislim, zasto bas tako?

ah uclanila sam se na myspace jer me je zanimalo sta je posto su ga svi nahvalili..ubrzo sam shvatila da je sranje i ne znam koji sam ***** jos uvek tamo,sem sto menjam kao slike i layout..VUHU...sranje je...
na fb sam dosla na sestrin nagovor kako je super da nadjes stare prijatelje...i super je...mnogo ga vise volim :))))))))) i tako :D

Не користим ни једно ни друго.

О Спејсу

Спејс сам својевремено покушао да схватим гледајући друге како праве своје профиле и покушавајући да сконтам у чему је поента. У почетку нисам капирао и било ми је бзвз да се региструјем на нешто што не контам. Нешто касније сам схватио о чему се ради и нисам се покајао што се нисам регистровао и уопште немам проблем с тим што нисам регистрован. Нисам хтео да се региструјем из Општих разлога (који ће бити објашњени на крају).

О Фејсу

Сконтао сам га на кеца и истог момента сам био категорички против тога и дан-данас сам против. Са Фејсом имам понекад и огромних проблема, јер свако мало неко искочи са линком ка Фејсу на коме је нека слика или коментар, а ја то не могу да отворим јер нисам регистрован на Фејсу. То је посебно битно јер су ти линкови које добијам неретко директно везани за мене, моју личност и дешавања око мене, а да се региструјем - нећу. Такође, разлози зашто нећу да се региструјем су у домену Општих који следе.

Општи разлози

Спејс је на неки начин и бољи од Фејса, али опет није нешто што могу да прихватим. Оба сајта су јавна и отворена за све који су регистровани код њих. Спејс је за нијансу бољи јер се на известан начин може исконролисати од стране трећих лица која нису регистрована, а и није се пробио међу рају као што је то успео Фејс. Спејс ми се не свиђа јер је то заправо обично дрвљење ку*ца, а разговори теку махом овако:

- Е...
- а??
- шта има?
- нема ништа...
- где си?
- ево ме...

...
...
...

- јели шта ја то чујем?
- шта чујеш?
- па било је нешто синоћ?
- не знам на шта мислиш :rolleyes:
- знаш знаш немој сада да се правиш

... смара ме више да пишем, али конверзација се своди на то... да сви читају шта се пише, а само учесници конверзације знају о чему причају... ту се види колико су људи жељни пажње и колико су жељни да заинтригирају некога својим животом тако што причају у назнакама тако да га разуме само саговорник, а остали да пуштају машти на вољу и замишљају ко зна шта, а заправо није се ништа десило и рецимо из горњег цитата овај што се правио блесав се заправо сударио са неким у гужви... :roll: Али ок, ако људи то воле нека иду. Мене нико не угрожава тиме и ја не идем тамо и нико ником не смета и све је кул...

Е али долазимо до Фејса... пре неки дан ми долази другар и каже ''е видео сам тебе и твог другара (рекао је име али није битно за причу) на Фејсу да сте били на тој-и-тој журци, тада-и-тада и да се он пребио као дупе и да си га ти носио кући... о чему се радило? Тај мој другар је попут ових горе жељан пажње и окачио је слике са те неке журке на којој смо били и таговао између осталих и мене и људи знају да сам био на тој журци, а у коментарима испод слике је он (тај мој другар) детаљно објаснио како се он напио и како сам ја њега носио до куће и како сам због тога издувао код неке рибе... :roll: зашто би СВИ који имају неке заједничке везе са мном и са њим сазнали неке моје приватне ствари? Неко ће рећи ''па то ти је исто као да је он то некоме испричао уживо''... е па није... колико њему треба времена да се види са рецимо 100 људи и да свакоме исприча ту причу? После 5 дана би се десило нхешто ново и он би забаталио ову причу јер је већ застарела, а за тих 5 дана могао би да је исприча на макс 10 места. Овако преко Фејса у секунди он обавести 100 људи о томе шта се десило и шта сам ја тачно и конкретно радио тад-и-тад, ту-и-ту... :roll: И онда када тако рецимо 10 мојих другара тако нешто уради (а има их више) у моменту 1000 људи зна неку моју приватну ствар. Апсолутно не мора да значи да ја познајем тих 1000 људи, али овај свет је мали, а и ако они познају тог мог другара још су веће шансе да их и ја некада сретнем као што ми се једном десило само у блажој варијанти... наиме упознао сам неку девојку са којом сам требао да завршим неке папире око факса и када сам је упознавао она ми каже - а ја знам тебе ти си радио организацију видела сам на Фејсу код тог-и-тог... :roll:

Ја се не стидим ничега што радим у животу, али неке ствари стварно треба да остану у приватности. Заиста ми не би било пријатно ако би на пример мој директор налетео негде на Фјесу рецимо преко своје ћерке да сам се ја некад негде напио као дупе и потукао и поразбијао пола локала или шта ја знам... понављам, ако сам то урадио ја се тога не стидим то сам ја, али кад неко има поверење у тебе и сазна за тако нешто ствари се мењају као што сам се и ја вероватно променио од тада када сам то урадио... Ово је дакле само пример, а много горе ствари могу да се десе, а све то само зато што је Фејс отворен за све који хоће да се укључе у то и који хоће да деле своју (што и није проблем) а и туђу (што је ВЕЛИКИ проблем) интиму. И сад ја ако хоћу да то контролишем морам да се региструјем тамо само због тога и да пратим редовно да ли ме је неко таговао не некој неодговарајућој слици или дао неки коментар који открива моју приватност. :neutral:

Дакле, прича је генерална, са најбаналнијим примерима, али размислите мало о суштини јер је то оно што сам хтео да нагласим. Ови сервиси нарушавају ПРИВАТНОСТ са или без ваше воље што касније може бити јако велики проблем. ;)

Back