Музика коју слушам...

Eminema sam obozavao kao klinac, ali je lik mnogo presao u komercijalu u poslednjoj deceniji, plus su mu 90% pesama za decu.!

Ja nemam ništa protiv komercijale, ima dobrog undergrounda ali ima i dobre komercijale. Recimo 50 Cent je za mene jedan od najjačih repera. Ne znam kako misliš za decu, Eminem je Eminem, sve što on napravi je dobro, bilo za decu bilo za odrasle... ja recimo nikad nisam čuo lošu Eminemovu pesmu. Ne znam da takvo nešto postoji. Ima genijalnih, odličnih, dobrih i nešto manje dobrih, ali lošu nikad nisam čuo.

A kako možeš da slušaš Fiftija kad je lik takav fejk, oke imao je tu neku prošlost a onda je postao opasna debilana. Mislim pogledaj kako se branio na sudu skoro da nema para i da je u spotu prikazivao lažne novčanice. Pa ako nemaš para onda nemoj da se qrčiš da ih imaš, repuj o onome što živiš, kako je Eminem radio u početku, eno njegova "If i had" je jedna od najsnažnijih njegovih pesama.

A kako možeš da slušaš Fiftija kad je lik takav fejk, oke imao je tu neku prošlost a onda je postao opasna debilana. Mislim pogledaj kako se branio na sudu skoro da nema para i da je u spotu prikazivao lažne novčanice. Pa ako nemaš para onda nemoj da se qrčiš da ih imaš, repuj o onome što živiš, kako je Eminem radio u početku, eno njegova "If i had" je jedna od najsnažnijih njegovih pesama.

Što ne bih mogao da ga slušam, recimo The Kanan Tape mi je opušteno najjači rep album 2016-te, smatram ga za klasik. Poslušaj to i videćeš koliko je Fifti realan i brutalan, nikad jači nije bio, a da ne pričam o spotovima, reper sa ubedljivo najjačim spotovima trenutno. Pogledaj i seriju Power u kojoj glumi dilera Kanana (po tome je tape dobio ime), jedna od mojih omiljenih serija i likova, a on je tu i glavni producent serije. Fifti dominira na svim nivoima i što je najbitnije ostao je dosledan sebi do kraja, nije menjao stil kojim repuje, ostao je gangsta reper. Meni generalno smeta kod savremenih repera što mnogo idu u neku alternativu, kao Kendrik Lamar kapiraš, vidi se da je to neka intelektualizovana alternativna priča, nema tu dobrog starog flow-a i teksta. 50 tu upada kao neko ko je ostao dosledan, prosto mene ne zanima preterano ovaj novi rep, moj omiljeni rep period je kad su Eminem i Shady records bili na vrhu, znači Em, 50, Dre, Obie Trice, D12, G-unit itd. To negde zameram i Emu jbg, voleo bih da izbaci neki album kao Eminem Show ili Marshall Mathers LP, meni to nedostaje, ja sam zarobljen u tom periodu. Zato mi malo smeta kod Ema što je mnogo skrenuo u brzinu, tehniku, stil, tu mi je 50 bitan jer se vidi da to sranje benguje kao u vreme Get rich or die tryin'. Inače jedna od glupljih odluka Interscope Records je što su prekinuli saradnju sa Fiftijem.

Što se tiče novca on ima novca, samo ne onoliko koliko je imao ranije, a i iskreno me zabole šta ima i koliko, lik je izbacio jebeni Kanan Tape nakon tog navodnog bankrota, znači takav povratak korenima odavno nisam čuo. I druge pesme su mu odlične. A morao je da priča svašta i da se dovija na sudu da ne bi iskeširao pare, ali na kraju je sve uredno platio. I šta sad.

Ja nemam ništa protiv komercijale, ima dobrog undergrounda ali ima i dobre komercijale. Recimo 50 Cent je za mene jedan od najjačih repera. Ne znam kako misliš za decu, Eminem je Eminem, sve što on napravi je dobro, bilo za decu bilo za odrasle... ja recimo nikad nisam čuo lošu Eminemovu pesmu. Ne znam da takvo nešto postoji. Ima genijalnih, odličnih, dobrih i nešto manje dobrih, ali lošu nikad nisam čuo.

Komercijala i rep ne idu zajedno. Ne kazem da Eminem ima losih pesama, samo me smorio malo, kao sto sam rekao slusao sam ga kad sam imao 12 godina :)

Back