Redmond
Elita
- Poruka
- 18.053
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pac je bio više impulsivan, nije bio perfekcionista, i otuda kilo materijala i brdo albuma objavljenih posle smrti. On je pisao u studiju i čim napiše snimao je pesmu, zbog toga što ni te pesme nisu bile dovršene mnogi bitmejkeri posle su se grabili da je ubace na svoju matricu. Iako je njegov stil jednostavan, to ne znači da je loš, on poseduje snažnu sirovu emociju koju retko ko poseduje. Po meni Biggie to uopšte nema, i njega mogu da slušam i slušao sam intenzivno čak, ali nikad me nije oduvao kao 2Pac. Bigi ima zaista odličan flou i kad ukapiraš kako zna da ošine svaki kik i svaki sner, skapiraš koliko je kompleksna njegova metoda. To je radio sa takvim osećajem za ritam. Tu mu ni Eminem ne može prismrdeti jer je kod Ema to više istaknuto kroz double time flow, mada on ima neprevaziđenu shemu rimovanja. Nekako, nemoguće je imati sve.
Bilo koja Bigijeva dobro prezentuje njegov vrhunski flou, evo opazi ovde npr, umesto standardno kick/hat/snare druma imaš varijacije koje se završavaju sa k/h/s/k/s/k/s i on preleti preko svake varijacije prikucavajući je za svoje stihove
Problem kod Eminema u gornjoj pesmi (a i na čitavom tom albumu) jeste u promeni vokala/deliverija i zato ceo album deluje neprirodno, i važi po mom mišljenju kao jedan od njegovih najgorih. On sam se sprda posle na svoj račun što se glasa tiče, ali to ne izvlači album iz govanaU gornjoj pesmi takođe on koristi ubrzavanje da bi "stigao" drum liniju, i to na vrlo neoriginalan način. To se uz kombinaciju sa neprirodnim deliverijem pokazuje kao vrlo problematično kada govorimo o flowu.
Međutim, u novijim pesmama sa Shady XV albuma on pak pokazuje svoj napredak ali onda kao da postaje još monotoniji kad je deliveri u pitanju, ne naglašava dovoljno reči da zvuče prirodno i sve to deluje više kao jedna mehanička operacija
Poslušaj Underground, Insane, Bagpipes from Baghdad, Beautiful, My Darling, Careful what you wish for, Elevator,Music box, to su po meni neke od najboljih njegovih skorijih pesama.
Eminema slušam preko 15 godina, valjda ja cenim najviše njegov rad ali ne uzdižem ga slepo iznad ostalih. Opet mešaš babe i žabe, rekoh da su on i Bigi neuporedivi i da na drugačiji način pričaju priču, nije to ista vrsta storitelinga. To je kao kad bi neko poredio Džojsa i Borhesa a oni nemaju dodirne tačke.
Pa ne baš, on je bio vrlo cenjena glava na istoku i dosta je uticao na NY repere; ono što je karakteristično za njega je da je živeo taj dilerski život, i onda je počeo da repuje, što znači da ono što je 50 cent odradio posle nije ništa novo2Pac je bio zagovornik tog thug life stila ali više kroz njegov unutrašnji sukob u želji da uništava koja se sukobljavala sa željom da stvara. Kad je hteo da diluje nije mu išlo dobro, i rekli su mu da se okane toga. Čovek je išao u baletsku školu, o čemu pričamo
Njega je ujebao Suge Knight i ta povezanost sa Bloods bandom, zbog čega je zasigurno i izgubio glavu, a van toga nije on bio neki gangster iako je promovisao taj stil života.