Muzika Džoni Mičel se vraća na Spotifaj, nakon što se pridružila Nilu Jangu u povlačenju pesama zbog "laži" Džoa Rogana

Sensei

Master
Moderator
Poruka
69.529
Bez pompe, muzički katalog Džoni Mičel ponovo je na Spotifaju — nešto više od dve godine nakon što je povukla svoj rad sa platforme za striming u znak solidarnosti sa dugogodišnjim prijateljem i saradnikom Nilom Jangom u protestu zbog podkasta Džoa Rogana koji širi dezinformacije o COVID-u.

Mičel nije najavila svoj povratak na Spotifaj, ali se od petka činilo da su njeni originalni albumi ponovo dostupni, uključujući „Clouds“ iz 1969. sa njenim originalnim snimkom „Both Sides Now“. Na Spotifaju su se takođe vratile „Plavo“ (1971), „Sud i iskra“ (1974) i „Mingus“ (1979), kako je primetio Njujork Tajms. Predstavnici za Mitchell i Spotifi nisu odgovorili na zahteve za komentar.

1711221943855.png


Šta je sad? Ponestalo love ili je uvidela istinu o "lažima" Džo Rogana?
 
Možda odgovor leži u ovome:

Povratak muzike Džoni Mičel na Spotifi došao je nedelju dana nakon što je Jang najavio da vraća svoju muziku na servis, rekavši da su Apple i Amazon „počeli da serviraju iste dezinformacije“ u podcastima koji su ga naterali da napusti Spotifi pre više od dve godine.

Jang nije objasnio koje podkaste „dezinformacije” Apple i Amazon navodno nose; to može biti referenca na Roganovo višegodišnje obnavljanje ugovora od 250 miliona dolara sa Spotifijem potpisanim prošlog meseca, prema kojem „Iskustvo Džoa Rogana“ više neće biti dostupno isključivo na Spotifaju. Roganov podkast je sada dostupan na Apple Podcastovima i YouTube-u i stići će na Amazon Music, navodi Spotify.
 
U januaru 2022, Mitchell je objavila da povlači svoju muziku u znak solidarnosti sa Jangovim bojkotom. „Odlučila sam da uklonim svu svoju muziku sa Spotifaja. Neodgovorni ljudi šire laži koje koštaju ljude života. Solidarna sam sa Nilom Jangom i globalnom naučnom i medicinskom zajednicom po ovom pitanju“, rekla je Mičel u izjavi objavljenoj na njenom zvaničnom sajtu.

U svom obaveštenju u to vreme, Jang je napisao: „Radim ovo zato što Spotify širi lažne informacije o vakcinama – potencijalno izazivajući smrt onima koji veruju u dezinformacije koje oni šire.
 

Back
Top