Muzika 80-tih

• Začetnik teme Začetnik teme hator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hmmmm... po ko zna koji put.... misljenja su razlicita... ali pretpostavljam da su listu pravili neki experti ili barem neki ljudi koji su u svom zivotu bave samo muzikom, tako da to treba ispostovati...

Lista je OK. U2 su zasluženo prvi, mada su u tom periodu imali i boljih pjesama. Jedini krupan propust je što je Bruce Springsteen posljednji, i jedva ušao na listu.

ma...U2 su po meni bolji 90ih...a Bruce nije loš, ipak je Born in te Usa klasika i stvarno ne zaslužuje poslednje mesto...a šta više i kritikujem listu kad ništa ne postižem............

e, a ova lista krš...ništa ne valja...misim kud staviše Majkla tek na peto mesto, DuranDuran na 60 neko, i Queen na 80 neko...:roll: ...zeznuti umovi su glasali...a zna se koje su granice...Madonna, Prince, Majkl i Queen....oni su jedini baš vladali osamdesetim (Majkl najviše ;) :lol: ) a oni U2 i GNR stavili...mislim, valjaju i oni...ali nisu za prvo mesto....

Ukusi su različiti..

ma...U2 su po meni bolji 90ih...a Bruce nije loš, ipak je Born in te Usa klasika i stvarno ne zaslužuje poslednje mesto...a šta više i kritikujem listu kad ništa ne postižem............

Брус Спрингстин има зилион песама којима горе поменута није ни принети, али је скроз комерицијализована, а погодите зашто! Све у свему Брусове заслужују много јаче котирање, од Стефановог! Поз ;)

Vidiš šta su različiti ukusi, ja od U2 ništa i ne slušam od Achtung Baby pa nadalje. U stvari, ja mislim da je Rattle and Hum posljednji veliki rok album uopšte. Bar prema tome kako ja shvatam rok muziku.

Брус Спрингстин има зилион песама којима горе поменута није ни принети, али је скроз комерицијализована, а погодите зашто! Све у свему Брусове заслужују много јаче котирање, од Стефановог! Поз ;)

Naravno da Bruce ima mnogo boljih pjesama od Born in the USA, ali i ta se prečesto krivo shvata. Možda je zato kriv himničan aranžman. Postoji mračnija, akustična verzija koju ponekad izvode na koncertima. I bez toga, ko zna engleski i pročita tekst shvatiće da se više radi o žalopojki zbog toga što je rođen tamo gdje je rođen, nego o nekom iskazu patriotizma.

Da se malo opet umesam..ok za ukuse..budimo objektivni..ali je cini mi se stvar sto nisu ponudjeni za glasanje..mnogi drugi izvodjaci..Licno bi u vrh stavio one..kojih nema na listi uopste..Diana Ross-Upside Down..Rufus&Chaka Khan-Ain't Nobody..Imagination-Just An Illusion..Roxette-the Look......
Gde su Gloria Estefan&MSM,Chris Rea,Art of Noise,Yello..mogu ovako do sutra..;)

Da se malo opet umesam..ok za ukuse..budimo objektivni..ali je cini mi se stvar sto nisu ponudjeni za glasanje..mnogi drugi izvodjaci..Licno bi u vrh stavio one..kojih nema na listi uopste..Diana Ross-Upside Down..Rufus&Chaka Khan-Ain't Nobody..Imagination-Just An Illusion..Roxette-the Look......
Gde su Gloria Estefan&MSM,Chris Rea,Art of Noise,Yello..mogu ovako do sutra..;)

ko je njih mario
bila su to vremena hard rocka :)

samo ljudi koji to ne slusaju mogu da se bune:wink:

Naravno da Bruce ima mnogo boljih pjesama od Born in the USA, ali i ta se prečesto krivo shvata. Možda je zato kriv himničan aranžman. Postoji mračnija, akustična verzija koju ponekad izvode na koncertima. I bez toga, ko zna engleski i pročita tekst shvatiće da se više radi o žalopojki zbog toga što je rođen tamo gdje je rođen, nego o nekom iskazu patriotizma.

Браво царе! Апсолутно се слажем, али баш зато што је свуда гуран само тај рефрен од те песме ми је мука и не волим је, али аплакт верзија је страобална! :):D:)

A Bee GEes su bolji po meni bili 70ih i 60ih ...ali osamdesetih mi se svidja : Angela, yoou win again, crazy for your love, cryin every day, paradise etc
ali, opet je to omiljena MJ-ova grupa :D

Ne znam da li je pravljena po glasovima ili po misljenjima nekih glavonja za muziku ali ne moze ovo biti realna lista.
Ovo mu dodje kao na radiju 202 kada se bira HIT NEDELJE i sami metalci i hard rok grupe ulaze u takmicenja :roll:
Preterali su ipak na listi sa U2....ima pregrst dobrih izvodjaca koji su nepravedno izostavljeni sa liste za glasanje.

Ne znam tačno da li su oni pevali u osemdesetih, znam samo da svirali dosta davno... ali sada jako mi se sviđaju sve pesme ovih bendova:
- VIDEOSEX
- POP MAŠINA
- IGRA STAKLENIH PERLI
- KORNI GRUPA

Back