Muzika 80-tih

• Začetnik teme Začetnik teme hator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dodatak :
Vamos a la Playa! :)
Tarzan Boy
Commanchero
i muzika iz 2 kultna filma osamdesetih: Together in Electric Dreams (Electric Dreams) i Hazy Shade of Winter (Less than Zero)
BTW: atmosfera iz Less than Zero je prava slika `80s... 8)

Time, time, time, see whats become of me
While I looked around
For my possibilities
I was so hard to please
But look around, leaves are brown
And the sky is a hazy shade of winter
Hear the salvation army band
Down by the riverside, its bound to be a better ride
Than what youve got planned
Carry your cup in your hand
And look around, leaves are brown now
Hang on to your hopes, my friend
Thats an easy thing to say, but if your hopes should pass away
Simply pretend
That you can build them again
Look around, the grass is high
The fields are ripe, its the springtime of my life
Ahhh, seasons change with the scenery
Weaving time in a tapestry
Wont you stop and remember me
At any convenient time
Funny how my memory slips while looking over manuscripts
Of unpublished rhyme
Drinking my vodka and lime
But look around, leaves are brown now
Look around, leaves are brown
Theres a patch of snow on the ground...

Stefan K.:
Zaboraviste Alphaville, Paul Young, Japan, Dire Straits, Robert Palmer, ABC, Belinda Carlisle, Murray Head, Samanthu Fox... Kako ste mogli? :-o
ma sve je to ok.ali tu smo nabrojali samo neke o kojima smo mozda manje pisali u zadnje vreme..........ih gde da zaboravimo pogotovo na Samantu Fox :lol: :lol: :lol:

idol...:
'
inche pizdim zbog prnca (izuzev purple rain) tine turner, i neke x izvodjace

Prince je nesto najlepse sto mi se desilo posle jacksona...
On je svakako jedan od razloga zbog kog toliko volim osamdesete...
Mada, po meni su najsjajniji muzicari postojali bas u eri osamdesetih.
Svi su bili sjajni!!!
Ovde na forumu, retko sam primetila da iko sluša Princa...meni je on san snova

katy:
Prince je nesto najlepse sto mi se desilo posle jacksona...
On je svakako jedan od razloga zbog kog toliko volim osamdesete...
Mada, po meni su najsjajniji muzicari postojali bas u eri osamdesetih.
Svi su bili sjajni!!!
Ovde na forumu, retko sam primetila da iko sluša Princa...meni je on san snova
Naravno, Princ je pre svega izuzetno muzicki obrazovan (cini mi se da sam negde procitala da svira 14 instrumenata :shock: ),a zaista stvara odlicne pesme (ko moze reci da mu se "When The Doves Cry" ne svidja ?!) i naravno, Princ i njegova 'sexy' muzika su neponovljivi...

apsolutno promasena kategorija ovih poslednjih (`ne`)pomodarskih vremena...nekriticki se plasira jeftin kich i plastika iz tog vremenskog perioda (uglavnom zasnovano na zastrasujucem neznanju i odsustvu pravog toucha u najmladjeg nakota,fantazma o `optimistickim 80-im` i kojesta),dok se zapravo prave, autenticne stvari i pojave iz ovog perioda (zasnovane na aktivnoj upotrebi najpre svesnog i osecajnog,a tek potom culnog dela) totalno ne poznaju ili bacaju na nevazeci kolosek,sto je van svake zdrave pameti i ukusa... radije ne bih komentarisao sta danas za vecinu predstavlja `muzika 80-ih`..katastrofa.ko me kapira,razumece o cemu pricam... ;) 8-)

Fenomen muzike 80-ih neraskidivo je vezan sa globalnom suprematijom Mtv-a,mas-medijskog sistema koji je svetu distribuirao muziku `sto je in`.Tu se,dakle,ne radi,o realnom,vec o isimuliranom prostoru u kome se odvija dinamika zivota i muzike...to bi znacilo da bi,gledajuci samo taj sistem,svako dosao do zakljucka da se radi o svojevrsnoj izolanom svetu za bilo kakve druge (muzicke?) spoljnje (unutrasnje?) uticaje...odatle se vrlo lako u tome bicu moze uci u trag fenomenu kicha,koji sledi kao logicna posledica ovakvog komformistickog americkog hermetizma... Mtv se zapravo ponasao/ponasa slicno Hollywoodu: on ce pustiti kakav autentican dozivljaj ili filing u sebe da bi ga potom upakovao u plasticno izdanje koje potom nema nikakve veze sa izvorom i temeljem. Kao i svaka industrija,on zavisi od kvantiteta,a ne kvaliteta,otuda i hiper-produkcija svakakvoga smeca sa-paradoxalno-bazom u istinitom,realnom...but wtf? Mozak razgranicava stvari, dusa je pred slobodom izbora,ali su ovi pojmovi danas uglavnom obesmisljeni, jer su u komformistickoj svesti izjednacene stvari nejednake vrednosti...drugim recima: nobody gives a f.ck,showing how trully urban peasent he is... ;) 8-) Ono vreme (80-te,pa cak i 90-te) je, medjutim, davalo sansu ovim neukidivim ljudskim kvalitetima (jer muzika je za coveka!),ostvarujuci jednu vrstu mentalnog ventila koji se hvata u kostac sa smecem,trazeci u istome elitna mesta vrednosti i autenticnoga zadovoljstva, ili ostvarujuci jedinstvene, zabavne i drage mehanizme koje su smece reciklirali u nesto vredno,originalno i jedinstveno...ova umetnost zvana je `postmodernistickom`. Medjutim, cini se da je cak i takva globalna predstava o mogucstvu spasa vrednoga u moru ociglednih gluposti i banalnosti izgubila svoj autoritet i pravo na `sveti rat` ...Svaka vrsta razgranicenja popustila je pred komformizmom i lenjom postmilenijumskom dajdzest-logikom..na snazi je defetisticki postmodernizam (post-postmodernizam), koji lovi jeftine odsjaje zadovoljstva i licnog `ucesca u stvari` na racun zaista autenticnog, autoritativnog, i licnog opredeljenja u materiji zivota... U toj i takvoj klimi, naravno da ce dominantni muzicki sablon biti plastikanstvo...tacnije `revival 80-ih` ;) sav elitizam pobegao je u krilo elektronskog sveta..i kopa po culnosti..sexy? aj,tako,ziveli.. :) ;) 8-)

Back