Muzika 80-tih

• Začetnik teme Začetnik teme hator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala,Evo ono sto mi je prvo palo na pamet:
Sta misllite koji je spot najvise uticao na dalji razvoj spotova?
Ili mozda malo bolje slozeno koji je to spot napravio prekretnicu?
Nadam se da ste shvatili:)
Ako ne onada samo prosto:Koji vam je omiljeni?

Da, kao i Cry Wolf, kao "interaktivni" strip.
U principu, smatram da su ondasnji spotovi bili mnogo, mnogo bolji od danasnih. Danas su svi identicni, nema price, niceg zanimljivog, nego okupe igrace, pa svi igraju. Pobogu, ne gledam "diskoteka uzivo", vec spot, koji treba da bude zanimljiv i inspirativan. Usotalom, za svakog postoji neki momenat u spotu koji je posebno zanimljiv.
Moram da spomenem i Spandau Ballet i ABC. Definitivno, po meni, British new wave predstavlja najbolji deo muzike 80-ih.

Ja sam provela najlepše godine(15,16,17,18 ) u periodu 80-90 i dala bih sve da mogu da se vratim u to vreme,patim jako za tim vremenom.
Sva muzika je bila muzika za sva vremena,i od strane i od domaće pop-rock.
Najviše volim i imam sve albume od naših(Crvenu jabuku),a od strane(Modern Talking).Neznam ni sama koliko imam muzike iz tog vremena,pun mi je računar.
ps.Mali prilog od mene! :razz:

Prilozi

• 1998 - brother louie.jpg
    1998 - brother louie.jpg
    53,4 KB · Pregleda: 2
  • 1985 - the 1st album.jpg
    1985 - the 1st album.jpg
    34,8 KB · Pregleda: 2
  • 1985 - let's talk about love.jpg
    1985 - let's talk about love.jpg
    45,6 KB · Pregleda: 2
  • 1986 - in the middle of nowhere.jpg
    1986 - in the middle of nowhere.jpg
    31,4 KB · Pregleda: 2
  • 2002 - Victory.jpg
    2002 - Victory.jpg
    40,4 KB · Pregleda: 2
Tekstovi svi sa prvog albuma THE IST ALBUM iz 1985 i sa singlericeBROTHER LOUIE IZ 1998,i ne samo tekstovi nego i muzika.Ta dva najviše slušam a i najpoznatiji su im.Po nijma se pamte.Ima još par pesama što spadaju u hitove 80-90,ali su to pojedinačne pesme.Još su im dobre stvari koje su uradili sa Ericom Singletonom,to im je bio pun pogodak!8)

Recimo ja imam taj osecaj da kod (primera radi) grupe Depeche mode se najvise obracalo paznje na muziku i aranzman,Takao da kad hocu da cujem dobru muziku(prvenstveno klavijature)pustim neki njihov hit,E a sad za tekst ne znam svi tekstovi tokom 80 -tih su malo uvrnuti ne moze covek da bas shvati o cemu se radi,Za najbolji tekst moram jos da razmislim,,,,

P.S.Naravno daleko ispred svih grupa mi je duran duran.To se podrazumeva :)

Hajde da se setimo njih,onih što su dobre face,koji imaju ono nešto pravo u sebi zbog čega ja kažem da im ne bi oprostila kad bi ih srela!
Za početak od mene

Prilozi

• pic02.jpg
    pic02.jpg
    48,8 KB · Pregleda: 1
  • pic10.jpg
    pic10.jpg
    82,4 KB · Pregleda: 2
pa najbolja grupa definitivno Qeen, a pesmica Bohemian Rhapsody mislim sto se tice mainstreama a bilo je jos mnogo grupa i pesama .Takodje zanimljiva je i malo poznata grupa the Buggles i njihov valjda jedini hit "video killed the radio star " koji je valjda prvi muzicki spot emitovan na MTV u i simbolicno kako i sam refren pesme kaze oznacava [prelazak sa ere radia na eru tv spotova po kojoj su karakteristicne 80-te..

Back