Muzika 80-tih

• Začetnik teme Začetnik teme hator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mmmm, pa ne znam mislim da je to s zabarima samo fora, da nemaju bas sad neke velike veze s tim ali nemam ni ja pojma, lupetam, pojavice se vnkrca ili Psihologue mozda pa ce nam objasniti...

giselle:
('de nadje 'vaku sliku...)
Hey hoce li neko da bude ljubazan da mi pojasni koja je to italo disco muzika koju toliko spominjete??
Italo-Disco muzika je nastala sa zavrsetkom disco muzike,znaci otprilike 1983.Razlika sa disco muzikom je ta sto se u italo-disco muzici ubacilo vise elektronike i uglavnom se ubrzao ritam.Italo znaci da je radjena (mada ne sva) u studijama po Italiji.Izvodjaci su iz cele Evrope pa i iz Kanade i Amerike.Svojevremeno smo i mi imali italo-disco grupu koja se zvala Moulin Rouge i bili su iz Slovenije.Od poznatih izvodjaca:MODERN TALKING (ova grupa je mozda i najpoznatija),SCOTCH (stvar Disco Band-poznata sa onim kashljanjem na pocetku),RADIORAMA,MAURO(stvar Buona Sera-poznata vecini),C.C.CATCH,BAD BOYS BLUE,MIKE MAREEN,SABRINA (stvar Boys i po velikim grudima),SANDRA,SPAGNA (pre neki dan smo govorili o njoj),KOTO (odlicni instrumentali)........itd,itd.To je muzika koja se slusala po diskotekama u periodu od 1983 do 1990.Eto to je samo ukratko o italo-disco muzici.

vnkrca:
Italo-Disco muzika je nastala sa zavrsetkom disco muzike,znaci otprilike 1983.Razlika sa disco muzikom je ta sto se u italo-disco muzici ubacilo vise elektronike i uglavnom se ubrzao ritam.Italo znaci da je radjena (mada ne sva) u studijama po Italiji.Izvodjaci su iz cele Evrope pa i iz Kanade i Amerike.Svojevremeno smo i mi imali italo-disco grupu koja se zvala Moulin Rouge i bili su iz Slovenije.Od poznatih izvodjaca:MODERN TALKING (ova grupa je mozda i najpoznatija),SCOTCH (stvar Disco Band-poznata sa onim kashljanjem na pocetku),RADIORAMA,MAURO(stvar Buona Sera-poznata vecini),C.C.CATCH,BAD BOYS BLUE,MIKE MAREEN,SABRINA (stvar Boys i po velikim grudima),SANDRA,SPAGNA (pre neki dan smo govorili o njoj),KOTO (odlicni instrumentali)........itd,itd.To je muzika koja se slusala po diskotekama u periodu od 1983 do 1990.Eto to je samo ukratko o italo-disco muzici.

Hvala vnkrca, sada je sve mnogo jasnije...Nisam znala da i Koto spada u italo-disco...A ni Modern Talking, ali evo sad sve znam :)

Prilozi

• radiorama1.jpg
    radiorama1.jpg
    27,7 KB · Pregleda: 8
rok 80ih je vecinom bio dobar...ni pop nije bio los...ali je najgori onaj sladunjavi pop kao sto je madona pjevala.90ih se poboljsala,mada do tada...
rok je bio THE BEST u tom periodu,barem meni...metal...tja...
frizure su bile uzas!

mislim da je emisija koja je inspirisala hator da otvori ovu temu bila Top 100 80s songs...
gledala dva puta...
1.another one bites the dust(queen)
2.let the baloons in the sky(nena)
3.welcome to the jungle(guns and roses)
4.girls wanna have fun(cindy louper)
5.the final countdown(europe)

izvinite što upadam ovako bez veze...moram da nešto da kažem!
Već dve nedelje mi ne izlazi iz glave pesma Carma Kameleon od Culture Cluba...ranije nisam obraćala pažnju...ali..sada mi se mnooogo svidja...čak mi se više svidja i od Do you really want to hurt me...znači, zaljubljena sam u pesmu........

katy:
izvinite što upadam ovako bez veze...moram da nešto da kažem!
Već dve nedelje mi ne izlazi iz glave pesma Carma Kameleon od Culture Cluba...ranije nisam obraćala pažnju...ali..sada mi se mnooogo svidja...čak mi se više svidja i od Do you really want to hurt me...znači, zaljubljena sam u pesmu........

Da, da, pesmica je bas vesela...
Nista strasno, i ja svake nedelje otkrijem "novu" omiljenu pesmu 80-tih koju znam godinama, al' eto...:)

Hej , ja sam nov ovde ... ali moram da se ukljucim u temu...bas je zanimljiva!
Moj izbor :

ZZ Top - Vincent price blues
Heart - Barracuda
Eric Clapton - Cocaine
Kiss - Strutter
Tom Petty - Running down a dream
Thin Lizzey - Whiskey in the Jar
Sade - Smooth Operator
The Who - Eminence front
Rhcp - under the bridge :grin:
Toto - Hold the line ( ili <<Zadrzi crtu<< :p
Boston - Smokin'
The knack - my sharona
Bee Gees - Stayin Alive
Haddaway - What is love 8-)
KC - That's the way aha,aha i like it aha,aha
Lyn.Sky. - Sweet home Alabama

Pesme su raznih zanrova , neznam ni da li su bas sve 80 , ali uglavnom jako dobre pesmice...
Sta kazete.... :roll:

Mojih top 10 pesama su (sortirao sam bez prioriteta)

Boney M - Daddy Cool
AC/DC - Let There Be Rock
Gary Numan - Cars
Toto - Africa
Oliver Cheatham - Get Down Saturday Night
G'n'R - Paradise City
Bon Jovi - Runaway
Judas Priest - Hot For Love
Kim Wilde - Kids In America

i poslednja....naravno
Indeep - Last Night A DJ Saved My Life

Malo rocka malo popa,ali pesme su extra:)

Back