Muzicko licemerstvo

Anonymous man

Iskusan
Poruka
5.055
Ideju za temu dobih od @Rasejani prorok
bar ne slušam madafaka amerikansku madafaka muziku madafaka
šta god im to madafaka značilo... a mržnja prema Ceci je patološka pojava u ovom narodu, valjalo bi otvoriti temu
da vidiite koliko licimuri pljuju jer ih nešto žulja, isto bi i oni samo nije nešto uspelo..
Elem,vec na pocetku da napomenem da tema nema veze samo sa srBskom kevom,vec sa licemerstvom kod ljudi uopste.
Recimo,masa puta mi se desilo da se nadjem u drustvu ljudi koji pljuju po turbofolku i novokompomovanoj muzici,a kada se spuste zavese,u 90% slucajeva ono sto su pljuvali i slusaju.
Da li je potreba za razlicitosti,ili pak potreba za prihvatanjem u drustvu vredna promene sopstvenih stavova.
Najgori slucajevi,produkt razdoblja 2014/2016,samo prozvani hipsteri.Oni sve vreme prodaju pricu hipi kulture i hejtvanja svega sto je ovdasnje i sto je mejnstrim.I opet kada svet ne gleda,vecina njih se opija u "kafanici" sa kariranim stolnjacima uz Cecu,Sabana i nezaobilaznog Ipceta.
Dakle,da formlisem.Cemu patoloska mrznja prema turbofolku,novokomponovanoj muzici,kada je ona deo naseg naroda i nezaobilazna je stavka u zivotu svakoga od nas?Cemu licemerstvo na pitanje "Sta slusas" i oni odgovori "Turbifolk je seljanija",dok u isto vreme,iza ledja drugih,isti slusaju?

Paradoksalno hipsteri jesu deo mejnstrima :lol:
Hteo ne hteo turbofolk ti se plasira putem medija. Isti slucaj je sa rijalitijima. Novinski naslovi su puni rijalitija. Neko ko ih ne prati opet dovoljno moze da sazna preletajuci preko novinskih naslova.
Kao ne pratis a sve znas.
Kao ne slusas a znas pesmu.
Ispiranje mozga.

jbg kad nema nista drugo dobar i turbo folk :D

ljudi postaju cudni u drustvo, znaju da izgube sebe da bi se dopali drugima, tako da o muzickim ukusima ne vredi ni razbijati glavu previse( cisto iz razonode ovde ogovaramo :mrgreen:)

Koliko ima slucajeva gde je dete rokera roker? sigurno nije to 100% free izbor deteta, jbg drustvo nas uslovljava, pa tako ako si medju folkerima slusas cecu, kad odes medju rokere njihove, itd

Ustvari u vecini slucajeva vazi pravilo gde ima cuge, neki eksera, smrkavca i ostalih kuraca to se slusa...jos ako ima picaka iiiiiii joooooooo i srpsko izvorno-planinskuu muziku sa sve onm naricanjima da prihvatis kao melem za dusu :D

Elem,vec na pocetku da napomenem da tema nema veze samo sa srBskom kevom,vec sa licemerstvom kod ljudi uopste.
Recimo,masa puta mi se desilo da se nadjem u drustvu ljudi koji pljuju po turbofolku i novokompomovanoj muzici,a kada se spuste zavese,u 90% slucajeva ono sto su pljuvali i slusaju.
Da li je potreba za razlicitosti,ili pak potreba za prihvatanjem u drustvu vredna promene sopstvenih stavova.
Najgori slucajevi,produkt razdoblja 2014/2016,samo prozvani hipsteri.Oni sve vreme prodaju pricu hipi kulture i hejtvanja svega sto je ovdasnje i sto je mejnstrim.I opet kada svet ne gleda,vecina njih se opija u "kafanici" sa kariranim stolnjacima uz Cecu,Sabana i nezaobilaznog Ipceta.
Dakle,da formlisem.Cemu patoloska mrznja prema turbofolku,novokomponovanoj muzici,kada je ona deo naseg naroda i nezaobilazna je stavka u zivotu svakoga od nas?Cemu licemerstvo na pitanje "Sta slusas" i oni odgovori "Turbifolk je seljanija",dok u isto vreme,iza ledja drugih,isti slusaju?

apsolutno
nisam džabe otvorio na pdf - muzika otvorio temu o Ceci i drugim narodnjacima, turberima
i da viš čuda, preskaču te teme kao da su kužne i samo se gađaju pretežno stranskom muzikom
jer nebitno kakvaj e muzika i psma, bitno da zaurlevaju na drugom jeziku i to je onda kao - vredno slušanja, nije sramota,
nema žig srama kao domaća turbo ili kakve već muzika, pa kad udare neke frcokle od muzičkih grupa, sve same 'muzičke nade'
a šta se dešava...odsluša se malo narodna đusku private, pa se ode na jutub i probere neka kulll muzička vrednost :roll:

foliranje do besvesti, zato mi je i degutantno ići tamo

Tvoja greška je što misliš da se ljudi neiskreno gnušaju tih turbanlija i da ih svi ( ili većina ) potajno slušaju.

ti što se gnušaju imaju svoje razloge - od geografske netrpeljivosti do ličnih frustracija

- - - - - - - - - -

Zahvaljujem što sam bio inspiracija, inače ceo EXPOZE O CECI sam već izneo na Politici
Idem nadjem pa postavim i ovde... uglavnom je problem u socijalnim neprilikama i primitivizmu
Jer kao težiš nekim idealima i kulturi a ovamo glasaš lopove i ne ideš u pozorište, bioskop si zamenio download sajtovima...

- - - - - - - - - -

apsolutno
nisam džabe otvorio na pdf - muzika otvorio temu o Ceci i drugim narodnjacima, turberima
i da viš čuda, preskaču te teme kao da su kužne i samo se gađaju pretežno stranskom muzikom
jer nebitno kakvaj e muzika i psma, bitno da zaurlevaju na drugom jeziku i to je onda kao - vredno slušanja, nije sramota,
nema žig srama kao domaća turbo ili kakve već muzika, pa kad udare neke frcokle od muzičkih grupa, sve same 'muzičke nade'
a šta se dešava...odsluša se malo narodna đusku private, pa se ode na jutub i probere neka kulll muzička vrednost :roll:

foliranje do besvesti, zato mi je i degutantno ići tamo

Pa vidi... ti što slušaju amerikansku muziku ne umeju da se ponašaju, služi im za lični filing
Ja sam samo preveo neke tekstove sa amerikanskog i shvatio da su pesme jako glupe
Da to Ceca ne bi u životu pomislila...

Zato sto zele da deluju kulturnije i sofisticiranije nego sto zaista jesu. Neki od njih su mozda u pocetku i slusali samo kvalitetnu muziku ali u ovoj zemlji, u kojoj dominira seljanija, kad tad popuste pod pritiskom vecine.

Mislim šta si mi pa postigao u žvotu ako slušaš samo strani jezik a svoj ne poštuješ
a i od tolike svecke kutrule ne umeš da pitaš dal neko silazi na sledeću stanicu nego preskačeš narod ko da su te pustili iz šatre?
Te fore - slušam amerikansku muziku a ponašam se ko seljačina mi pun kufer
Čim ih malo izvadiš iz kalupa - pogube se

Pa vidi... ti što slušaju amerikansku muziku ne umeju da se ponašaju, služi im za lični filing
Ja sam samo preveo neke tekstove sa amerikanskog i shvatio da su pesme jako glupe

slažem se...i ja sam nailazio na prevode nekih pesama koje su bile hitčine
i koje su još uvek, a tekstovi su...hmm...puŠti me da vrisnem

p.s.
baš kad sam bio otvorio temu o Cecinim pesmama, dođe lik i sikće šta ova spodoba(Ceca) traži ovde,
zašto moderatori ne reaguju, zašto dozvoljavaju da se pustaju njene pesme...

Zato sto zele da deluju kulturnije i sofisticiranije nego sto zaista jesu. Neki od njih su mozda u pocetku i slusali samo kvalitetnu muziku ali u ovoj zemlji, u kojoj dominira seljanija, kad tad popuste pod pritiskom vecine.

Mi i jesmo poljoprivredna zemlja i to nije nikakva mana već ogromna prednost
Kada ti u poljoprivrednoj zemlji kakva se samo poželeti može gladuje 80% stanovništva onda je to za veliku polemiku...

Nije prvi put u svetu da DRŽAVA ZAJEBAVA NAROD UZ FORSIRANJE PRIMALNOG OSEĆANJA
Recimo Berluskoni je pobedio forsiranjem priče o lepoti italijanskog fudbala i Italijani su se primili
Venecuela i Bolovija su takodje forsirale tribalnu muziku za svoje lopovske namere
Sve je to planirano pažljivo tako da je Ceca u neku ruku žrtva iako je perjanica srpskog modernog folka
Za ženu prevelik teret

Ne znam gde su antiljubitelji trubofolka a ljubitelji tehno muzike za koju su sekli vene i govorili da je to MUZIKA BUDUĆNOSTI?
Ceca nekako ostala i dalje aktuelna...

Ništa manje primitvno nije ni dočekivanje sportista ispred balkona ali samo za zlato
ili eventualno srebro koje recimo ne zaslužujemo

Poslednja izmena:
Uhhh a nisi li ti pun predrasuda prema onima koji slusaju "amerikansku"muziku?
I sta mislis postoje li ljudi koji razumeju strani tekst, koje mozda tekst zapravo i privuce, koji idu u pozoriste, koji ne glasaju ni za koga i kojima je mozda u drustvu neprijatno zbog muzickog ukusa pa cute?
Sta mislis o tome ako TO postoji na ovom belom svetu? :aha:

Odakle ti ideja za tako glupu tvrdnju? Turbofolk i Ceca su možda ikone, ali ne jedne nacije, nego dela degeneracije.

Uhhh a nisi li ti pun predrasuda prema onima koji slusaju "amerikansku"muziku?
I sta mislis postoje li ljudi koji razumeju strani tekst, koje mozda tekst zapravo i privuce, koji idu u pozoriste, koji ne glasaju ni za koga i kojima je mozda u drustvu neprijatno zbog muzickog ukusa pa cute?
Sta mislis o tome ako TO postoji na ovom belom svetu? :aha:

Ima i takvih ljudi,
uglavnom imaju preko 60 godina života

obzirom da se i amerikanska današnja muzika pretvorila u studijske obrade nedostataka autora

u principu, slušam sve žvo, zavisi od raspoloženja, od onoga što mi godi uhu u tom trenutku
ali zašto bih to krio...čemu to...manje ću biti u trendu i odobravan ?...ma nije nego

recimo ova cecina pesma je tako zaraazna da sam je vteo nekoliko dana
dok je nisam preslušao, tj dok mi nije dosadila, kao i mnoge druge recimo stranske

jes da ne sadrži Preverove, Šantićeve...itd. stihove ili neku višu muzičku poeziju, ali mi je zabavna
i onda ispadne katastrofa što nisam pustio recimo - Deep Purple, nego - sirotu Arkanovu Cecu

u principu, slušam sve žvo, zavisi od raspoloženja, od onoga što mi godi uhu u tom trenutku
ali zašto bih to krio...čemu to...manje ću biti u trendu i odobravan ?...ma nije nego

recimo ova cecina pesma je tako zaraazna da sam je vteo nekoliko dana
dok je nisam preslušao, tj dok mi nije dosadila, kao i mnoge druge recimo stranske

jes da ne sadrži Preverove, Šantićeve...itd. stihove ili neku višu muzičku poeziju, ali mi je zabavna
i onda ispadne katastrofa što nisam pustio recimo - Deep Purple, nego - sirotu Arkanovu Cecu

Zamalo... pazi sad:

1) Ne možeš da mešaš žanrove.
Porediti Deep Purple i Cecu je kao da porediš Betovena i Britney Spears - znači BESMISLENO

2) Arknaova Ceca nije nikakva diskvalifikacija Cece već sudbina pošto je Ceca bila poznata i pre nego se on primio na devojčurak.
Za ljubitelje četništva Arkan mu dodje baš to - lopurda i otimač u ime velikosrBstva, tako da bi trebalo sa simpatijama
Svaka država na ovom svetu pa i Amerika i Rusija imaju svoje pandurske izvršioce... i tu ne možeš ništa... to su ljudi koji pokrivaju zakonske rupe...

I Karleuša je imala taticu pandurčinu pa nije uspela... jer nema nikakve kvalitete iako je trebala da ih nasledi od keve.. jbg....

- - - - - - - - - -

a tek ovo što je za djusku i da tandrče u pozdaini dok raduckaš nešto...

Poslednja izmena:
Zamalo... pazi sad:

1) Ne možeš da mešaš žanrove.
Porediti Deep Purple i Cecu je kao da porediš Betovena i Britney Spears - znači BESMISLENO

2) Arknaova Ceca nije nikakva diskvalifikacija Cece već sudbina.
Za ljubitelje četništva Arkan mu dodje baš to - lopurda i otimač u ime velikosrBstva, tako da bi trebalo sa simpatijama

I Karleuša je imala taticu pandurčinu pa nije uspela... jer nema nikakve kvalitete iako je trebaa da nasledi od keve...

- - - - - - - - - -

a tek ovo što je za djusku i da tandrče u pozdaini dok raduckaš nešto...

Deep Purple je bio samo primer i odnos prema ono što se naziva turbo flk i omraženo,
i legendarno - priznato..to je to..ne mora samo ta grup, može i neka druga drugog domena i vrste
i svežijeg datuma

Idemo sad jedan prelaz - leto 40 stepeni , gajba od ortakinje x kvadrata sa ful bazenom , nas 30 od cega 20 piccki a od toga njih pola na ekserima , davimo se u alkoholu , koktela kakvih oces , nas 5 idemo na rulet , meni u dzepu 190 hiljada , 20 soma ruka mala serija grmljavina , orfa vraca ruku a mene boli ****** ni ne gledam u rulet , ljubim se sa ribom a u pozadini ide OVA PESMA :

Neverovatno kako moze da vrati coveka u trenutak .. o0o0o0pasan FLESH ! ! !

Pa pazi ovako ja ne slusam u slobodno vrme narodnjake al bi slusala na zurci da me neko odvede.
Sto se tice slusanja muzike i pljuvanja,ja recimo smatram da postoji i dosta dobrih narodnjaka,cak volim i neke Cecine pesme,al i da sam totalno u narodnjak fazonu nikad joj ne bi otisla na koncert i platila dinara jer smatram da je tezak kriminalac..
Ajmo ovako da objasnim,ljudi ne pljuju toliko po pesmama(iako ih ima ultra glupih sve vise i vise iviseeeeeeeeeeee) vec po stalingu,tj oblacenju i stilu zivota,jer je to prakticno postala promocija debliarije&prost najnizeg nivoa..

Znaci kad neko kaze seljanija najvise misli na sliku koju pevac ili pevacica salju u svet..

Back