MUZICKI UKUS OTKRIVA LICNOST....

previse je tu ogranicenja, kad se kaze -muzika dubinski povezana s licnoscu - mislim ok, mozda kao nekim Likom univerzuma bla bla, al s necijom licnoscu, mislim kakav je to fantazluk, pa mora da je covek mnogo zatucan pa da misli da je danas isti ko i juce ili uopste od sad pa posle 5 minuta. to mora da su oni tipovi visokih principa i nacela, kriticari i sta ti ja znam... pa nek ih i nek umru u frustraciji sto je svet tako raskosan i lep.
mislim slusajte sta vam prija, a ako cete da slusate jedno isto celog zivota, e mora da ste bas licnost... : ///

previse je tu ogranicenja, kad se kaze -muzika dubinski povezana s licnoscu - mislim ok, mozda kao nekim Likom univerzuma bla bla, al s necijom licnoscu, mislim kakav je to fantazluk, pa mora da je covek mnogo zatucan pa da misli da je danas isti ko i juce ili uopste od sad pa posle 5 minuta. to mora da su oni tipovi visokih principa i nacela, kriticari i sta ti ja znam... pa nek ih i nek umru u frustraciji sto je svet tako raskosan i lep.
mislim slusajte sta vam prija, a ako cete da slusate jedno isto celog zivota, e mora da ste bas licnost... : ///

Ja nisam mislila da iko ceo zivot slusa samo jednu odredjenu vrstu muzike, ali ljudi koji imaju slican muzicki ukus se lako povezu na tom nivou, ali naravno da to nije jedino polje gde je bitno poklapanje..
Meni je dodatni plus kad neko voli slicnu muziku kao i ja, prosto se dobro kapiramo po tom pitanju.
A to moze znaciti da oboje volimo rege, rok, pank, bluz, dzez, klasiku i tako dalje..a ne da smo se zapucali na jednom :/

jeste slazem se, ume ona i vencava ljude, nego ja sam ustvarila navalila na naslov, muzicki ukus otkriva licnost... nemam pojma. bas sam zbunjena. a mozda i ne volim te licnosti, ja bih recimo da ih uzmem u neki opit, recimo da slusaju skroz nesto drugo narednih 3 godine pa da vidimo sta ce da bude. e to cim skupim pare : )

zamisli kao otmes im muziku, otmes im licnost : )) hahhaha
ma to je isto sa svim i s knjigama i odecom i ostalo

pa valjda je baza ipak tisina. to mi se dopalo

sad se setih, pa meni je nekako pre logicnije da je tisina povezana s licnoscu, a
kad se vec tolko zapelo za to pa to
a onda su ovo kao neke manifestacije zivota, izem ti filozofiju tj ona mene
Negde si u pravu ...jedino što tišina govori sama za sebe , a tek o onome , koji ume da razazna i uživa u različitim ambijentima , varijacijama tihosti , moglo bi se raspravljati !
Što kad se pravilnom analogijom upredi i sa muzikom samom , dođe mu na isto ! Da karakter neke individue , njegovo emotivno - duševno , i i voljno - duhovno stanje , u stvari odlučuje o tome šta "mu" je prijemčivo , a šta ne za čuti !
Tako da se o ukusima , u svemu , treba raspravljati : Jer "ukus" , ne samo u muzici , već u svim oblastima umetničkog , i u domenu načela i principa vodilja kroz život, jesu pokazatelji vrednosti ili bezvrednosti nečijeg karaktera i same ličnosti !
Muzika je tu samo nijansa u spektru svih mogućih koloritnosti koje čine osobenost ...
A nemoj se tako olako , otresati filozofije ...to je kao da želiš biti glup , i prost:D , a tako ne deluješ !!!

ja u stvari nemam pojma sta je licnost pa se sva bunim, mislim ako cemo tim putem onda je svaki neponovljiv pa kao recimo uzmes sve pesme koje ovaj peva i to je kombinacija zvezda tvoje natalne karte. tako nesto
al pazi mene su godinama i te natalne karte recimo bunile, i na kraju sam dosla do tog da tu nazovi licnost vidim ko ono sto je iznad tih kombinacija, znaci ne ono sto ce da se odmotava samo od sebe nego ono sto recimo svedoci odmotavanju ili ako moze da ga usmeri ??... :// i sto onda takva licnost ne bi mogla ako i ne sljivi ili je gadljiva na metal recimo razapne svoju glupu onu nazovi licnost znaci onu drugu pod znacima navoda i da se pride super provede, mozda malo i mlatne svojom kosicom kaze op, vidi, pa sve je ovo zivot !

ja u stvari nemam pojma sta je licnost pa se sva bunim, mislim ako cemo tim putem onda je svaki neponovljiv pa kao recimo uzmes sve pesme koje ovaj peva i to je kombinacija zvezda tvoje natalne karte. tako nesto
al pazi mene su godinama i te natalne karte recimo bunile, i na kraju sam dosla do tog da tu nazovi licnost vidim ko ono sto je iznad tih kombinacija, znaci ne ono sto ce da se odmotava samo od sebe nego ono sto recimo svedoci odmotavanju ili ako moze da ga usmeri ??... :// i sto onda takva licnost ne bi mogla ako i ne sljivi ili je gadljiva na metal recimo razapne svoju glupu onu nazovi licnost znaci onu drugu pod znacima navoda i da se pride super provede, mozda malo i mlatne svojom kosicom kaze op, vidi, pa sve je ovo zivot !
Narvno da je tako , kao što i ti to negde spoznaješ , pa i oko Astrologije , ništa se po meni ne može uzimati u potpunosti kao istinito , i ne promenljivo ...Naravno da u nekom osnovnom tumačenju planeta , zvezda i njhovih položaja , se može odrediti nekakva predispozicija određene osobe , ali da ti je ovaj ili onaj dan pogodan za ovo ili ono ...prosto nije tako !
Ako smo ozbiljni i razumni , onda svaki dan može biti za sve , uslovljen našim šeljama, htenjima i voljom !!!
Pa mi ja sam u muzičkom pogledu , u suštini panker i metalac , ali to je vezano sa mojim temperamentom i energijom kojuvolim ! Što ne znači da ne mogu , tačnije volim da slušam i Šopena , i Frank Zappu , i Primus , i Fait No more , i Nik kave-a , i Slipknot na kraju krajeva ...
Ono što je po meni bitno je to da se "ličnost" kao skup i celina svihunutarnjih i spoljšnjih , vidljivih i nevidljivih , svesnih i nesvesnih karakteristika i oličenja i obličja ...nesme ocenjivati na osnovu zasebnih oblasti koje tu "ličnost" odražavaju !
Već smo i mi ljudi , i biljke i živottinje i Univerzum čitav ,duboko isprepleteni i uzajamno zavisni jedni od drugih ! Te je se svako uproštavanje i zasebno tumačenje bilo čega na taj način , po meni , nečija ne spobnost da uvidi koliko je samo postojanje nas u okviru beskonačja , jedna tako kompleksna i nedokučiva nam tema , da će uvek biti nekog ko to želi da uprosti i svede na sebi razumljiv nivo .
Tako što će reći da je samo Religija ključ svega , ili samo Filozofija , ili samo i isključivo nauka ...a da nikako neće hteti sebi da priznaju da je sve to plus mudrost (koju nema svako) i iskustvo (koje opet nema svako , pa i pored 100 god. života , opet nema nauka) ono što nas čini onakvima kakvim jesmo !!!

jeste, ja ustvari nisam ni htela da se mlatim ovom temom, mislim to je podjednako isto ko mama ti otkriva licnost ili svrakopis ili ne znam cesalj u kosi
ma znam ja, bitno je ljudima da su kao otkriveni, al zato ih stid da pred drugim skinu gace ako ne bi da se seksaju
:hahaha::hahaha::hahaha::ok: Ova ti je dobra !!!

Pa msm , neko bi da se keca , a da ga ne primi ... kakva mudrost :hahaha:

http://rapidshare.com/files/191400866/Voda.flv

Ovo ti je link na RapidSerbia. Forum , skini i pogledaj ovaj dokumentarac , Voda se zove , i mislim da ćeš i čuti i videti nešto potpuno nepojmljivo i novo , a sasvim logično i vezano za to da smo svi Jedno ! Uni=Jedinstven , Versum=Postojanje , sve je rečeno , i to još davno , samo mi sve manje vidimo , kraj sve izbečenijih nam očiju ...
Preporučujem ti da pogledaš obavezno !!! :ok::ok::ok:

Pomenuta situacija je nemoguca pa samim tim i zakljucak.

Veruj mi da je moguća situacija ! Slična stvar je i sa čitanjem ...neznam tačno ko je to rekao od pisaca -"da koliko je dobrih pisaca ništa manje nema ni dobrih čitača"!!! I to jeste tako , pa i sa muzikom, ne znači da ako neko "obožava" kvalitetnu muziku , da je i čuje onako kako bi trebalo , do krajnosti i ne površno ! Ko se sve danas ne diči time kako voli da čita Dostojevskog , čak i cice sa duplerica ...ali i ako ga čitaju uopšte , nije svako sposoban da ga shvati ,ako i Ničea što treba više čitati između redova , i biti dosta potkovan drugim štivom kako bi moga da se shvati na način koji je on to mislo kada je pisao !
Uvek ćeš čuti , od strane teologa kako je Niče bio ateista , što nikako nije tačno ! On je upravo bivajući pravi hrišćanin govorio kako je Bog "mrtav" , a ne da ne postoji , već da je isčezao iz čoveka , poput same ljudskosti koja je nestala ! A to što je pride , argumentovano gajio i prezir prema "crkvenim zanatlijama" i "vernicima iz nužde" to je ono što svakoga od "njih" plaši ...pa ga paušalno nazivaju kako im se ćefne ...
Slična stvar je i sa muzikom , rečju , govorom ...ako te neko sluša , nikako ne znači da te i čuje , ako te gleda , ne mora da te i vidi !!!

Veruj mi da je moguća situacija ! Slična stvar je i sa čitanjem ...neznam tačno ko je to rekao od pisaca -"da koliko je dobrih pisaca ništa manje nema ni dobrih čitača"!!! I to jeste tako , pa i sa muzikom, ne znači da ako neko "obožava" kvalitetnu muziku , da je i čuje onako kako bi trebalo , do krajnosti i ne površno ! Ko se sve danas ne diči time kako voli da čita Dostojevskog , čak i cice sa duplerica ...ali i ako ga čitaju uopšte , nije svako sposoban da ga shvati ,ako i Ničea što treba više čitati između redova , i biti dosta potkovan drugim štivom kako bi moga da se shvati na način koji je on to mislo kada je pisao !
Uvek ćeš čuti , od strane teologa kako je Niče bio ateista , što nikako nije tačno ! On je upravo bivajući pravi hrišćanin govorio kako je Bog "mrtav" , a ne da ne postoji , već da je isčezao iz čoveka , poput same ljudskosti koja je nestala ! A to što je pride , argumentovano gajio i prezir prema "crkvenim zanatlijama" i "vernicima iz nužde" to je ono što svakoga od "njih" plaši ...pa ga paušalno nazivaju kako im se ćefne ...
Slična stvar je i sa muzikom , rečju , govorom ...ako te neko sluša , nikako ne znači da te i čuje , ako te gleda , ne mora da te i vidi !!!

Kazem nije moguce da ne slusas muziku u globalu, Napisao si "ja ne slusam muziku".
Ovo sto si sad napisao je potpuno druga stvar i sa tim se slazem.

Pa ako imaš rapid serbia forum , onda uđi u dokumentarce , i traži " Voda" ...nemoguće je da link ne šljaka , jedino možda nemaš adekvatne drivere ili Java Runtime . Pazi , ja nisam neki haker ali skidao sam drugi deo istog dokumentarca ,pa prekjuče ...
U pravu si zastareli su linkovi , al sad ću ti nači nove...
http://rapidshare.com/files/384742376/Voda_2-_Velika_tajna_vode__crnogorski_prevod.part1.rar
http://rapidshare.com/files/384742343/Voda_2-_Velika_tajna_vode__crnogorski_prevod.part2.rar
http://rapidshare.com/files/384741830/Voda_2-_Velika_tajna_vode__crnogorski_prevod.part3.rar
http://rapidshare.com/files/384874737/Voda_2-_Velika_tajna_vode__crnogorski_prevod.part4.rar
http://rapidshare.com/files/384661606/Voda_2-_Velika_tajna_vode__crnogorski_prevod.part5.rar
Ovo su ti linkovi za drugi deo , a za prvi , format flv ...
http://www.***********/video/aIt66V_6/Voda.html

Back