Mačkoni
Veoma poznat
- Poruka
- 11.710
A ne...sve je zajednicko. Jedan se odrekne svih para zarad ljubavi prema drugomZnaci taj sa željom nadje dodatni posao i financira sebi luksuz![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ne...sve je zajednicko. Jedan se odrekne svih para zarad ljubavi prema drugomZnaci taj sa željom nadje dodatni posao i financira sebi luksuz![]()
A ne...sve je zajednicko. Jedan se odrekne svih para zarad ljubavi prema drugom![]()
))))))Pa ocekujem da mi to jos neko potvrdi, posto sam ja rekao da je bolje da svako ima svoj stek, ali oni kazu da je ovako boljeDe nemoj nas zezati
))))))

Pa ocekujem da mi to jos neko potvrdi, posto sam ja rekao da je bolje da svako ima svoj stek, ali oni kazu da je ovako bolje![]()
O tome ti pricamDok smo imali zajednicki hteli smo izginut
18 godina već svak ima svoj račun i super funkcioniše
Sta da ti kazem,sve je stvar dogovora. Zato postoje zdrave bracne veze i one druge. Kad se postujete i volite, onda nije nikakav problem za motor ili mantil. Nadasve, niko ti nije uvalio suprugu, pa da se posle zgrazas.Zanimljivo je kako funkcionise demokratija izmedju supruznika ako imaju zajednicki racun sa npr 1000 eur i u jednom momentu muz pozeli da kupi sebi motor za 1000 eur? U isto vreme zena pozeli mantil i torbu za te iste pare. Kako onda ide dogovor, ko popusta?![]()
Ovo je prilicno uopsten odgovor... Ne mogu muz i zena da imaju iste zelje i prioritete. Kako onda to resavamo?Sta da ti kazem,sve je stvar dogovora. Zato postoje zdrave bracne veze i one druge. Kad se postujete i volite, onda nije nikakav problem za motor ili mantil. Nadasve, niko ti nije uvalio suprugu, pa da se posle zgrazas.
Sta da ti kazem,sve je stvar dogovora. Zato postoje zdrave bracne veze i one druge. Kad se postujete i volite, onda nije nikakav problem za motor ili mantil. Nadasve, niko ti nije uvalio suprugu, pa da se posle zgrazas.
Nijedan... ako je samo 1000 evra na racunu...ne moze niko da potrosi sve jer treba za hranu i racune.Zanimljivo je kako funkcionise demokratija izmedju supruznika ako imaju zajednicki racun sa npr 1000 eur i u jednom momentu muz pozeli da kupi sebi motor za 1000 eur? U isto vreme zena pozeli mantil i torbu za te iste pare. Kako onda ide dogovor, ko popusta?![]()

Nije to dogovor, kao sto si opisala. Sednes, pijes kafu sa suprugom, pocne prica o finansijama, pa se dogovara, sta pre sta posle.Obicno sve zavrsi na nekom izleru, za dete ili komadu namestaja. Nisu to pregovori oko KiM pa ko ce koga.E kad mi dan tako počne
Kad kaže aj da se dogovorimo budi se lara kroft sa full opremom
Ako moram da se dogovaram pa još i kompromisi, sto je samo natezanje onda radije sama zivim
Uh...prvo, mislio sam na visak para koji je ostao na racunu, ne na ukupnu kolicinu novca za potrosnju. Znaci na decu, superNijedan... ako je samo 1000 evra na racunu...ne moze niko da potrosi sve jer treba za hranu i racune.
A ako imaju 1000 evra viska, e tu je onda dogovor... i obicno ode deci
A zasto i zena ne bi zelela motor.... cuj mantil i torbu
Ovo je jos gora varijanta.Imao sam jednu drugaricu koja je kupovala sebi papuce za plazu od 200 eur. Sad je udata i zalim njenog muza u startu.Nije to dogovor, kao sto si opisala. Sednes, pijes kafu sa suprugom, pocne prica o finansijama, pa se dogovara, sta pre sta posle.Obicno sve zavrsi na nekom izleru, za dete ili komadu namestaja. Nisu to pregovori oko KiM pa ko ce koga.
Stvarno koristis posebne pare, svoj stek ili sta god za kupovinu televizora i uredjaja za kuću?Uh...prvo, mislio sam na visak para koji je ostao na racunu, ne na ukupnu kolicinu novca za potrosnju. Znaci na decu, super
Dao sam prvi primer koji mi je pao na pamet, nije uopste vazno sta je u pitanju. Muskarac hoce da kupi novi televizor jer obozava da gleda fudbal, a zena zeli taj novac da potrosi na odlazak kod rodbine u AustrijuOvo je jos gora varijanta.
Imao sam jednu drugaricu koja je kupovala sebi papuce za plazu od 200 eur. Sad je udata i zalim njenog muza u startu.

Ne, ja recimo kupim TV od svojih para za celu porodicu i svi gledamo.Stvarno koristis posebne pare, svoj stek ili sta god za kupovinu televizora i uredjaja za kuću?
I sta, onda je televizor samo tvoj?
I za putovanja? Itekako je vazno sta je u pitanju.
Ja stvarno nikad necu razumeti. Tacno bih se upucala da moram tako da zivim. Ili jednostavnije...razvela.
Jbt, ja se i sa mamom dogovorim, ove godine je njoj trebao nov telefon... sad ga otplacujemo.
Sledece cu ja, jer je i moj star... ako ne bude moralo pre.
Sve moze ako su ljudi normalni.
A ako ce supruznici da se inate ko ce pre sebi da ispuni zelju od viska para, i grabe samo za sebe, ebes i takve ljude i takav zivot i takav brak.
Nista tu meni nije jasno.Ne, ja recimo kupim TV od svojih para za celu porodicu i svi gledamo.
Onda od svojih para kupim alate za radionicu koje cu samo ja koristiti.
Onda zena od svojih para kupi sebi 2 haljine i cipele.
Svakodnevne namirnice kupujemo kad ko stigne, isto tako i za dete.
Za putovanja uglavnom ja kao muskarac finansiram, zena ako se ponudi da kupi npr hranu super, ako ne, opusteno.

Uf tesko je pojedinim zenama da shvate da ima i drugacijih misljenja od njihovih. To sto si u manjini ovde ne znaci da treba da odesNista tu meni nije jasno.
Sta ti znaci sto si samo ti kupio televizor, a ne vi od zajednickih para?
Osecaj da si TI dao za porodicu? Da se tvoje pare nisu izgubile u zajednickim parama? Da se zna ko je sta koliko i gde dao?
A zena kupi samo sebi.
A TI ih vodis na letovanje..... kao muskarac.
Odo ja sa teme... nek svako zivi kako hoce
Pazi, boli mene uvo da li sam u manjini ili u vecini. Ja zivim kako smatram da treba.Uf tesko je pojedinim zenama da shvate da ima i drugacijih misljenja od njihovih. To sto si u manjini ovde ne znaci da treba da odes![]()
E to se zove oslobodjenje, vezano za temu u 40+ .Pazi, boli mene uvo da li sam u manjini ili u vecini. Ja zivim kako smatram da treba.
I ne pokusavam nikoga da ubedim u svoje misljenje.
Ja samo ne razumem vas nacin i nemam nameru da dalje lupam glavu oko toga
Vama odgovara...dobro... sta ja imam s tim.
I to je okej sa tvoje strane??Moje pare su moje..uskočim kad je potrebno.
Svoje lične potrebe finansiram sama.
A sve drugo je njegovo..ima tri puta više para od mene.
Kod mene žena raspolaže sa svim parama, tako da ona odlučuje. Jednom se kupi meni, recimo Macbook, jednom njoj, nije 1000 evra sve,Zanimljivo je kako funkcionise demokratija izmedju supruznika ako imaju zajednicki racun sa npr 1000 eur i u jednom momentu muz pozeli da kupi sebi motor za 1000 eur? U isto vreme zena pozeli mantil i torbu za te iste pare. Kako onda ide dogovor, ko popusta?![]()
Jos jedan bukvalistaKod mene žena raspolaže sa svim parama, tako da ona odlučuje. Jednom se kupi meni, recimo Macbook, jednom njoj, nije 1000 evra sve,
nego priliv ide mesečno ČP
Mada, ne znam kakvi su to mantil i tašna za 1000 evra ČP
Pa dogovor. Ako je nešto što je skupo, jednom jedno, drugi put drugo. No uglavnom ne prevazilazi budžet...Jos jedan bukvalistaDao sam samo primer, nije bitno koje su pare u pitanju.
Ali dobro, kod tebe odlucuje zena i onda je situacija jednostavna.
Mene zanima kako mogu dvoje da odlucuju o zajednickom budzetu?![]()
Pa lepo, dogovorom se sve resava. Ok da imas sa strane neku kintu za crne dane, ili ona, ali da zivim sa nekim kao sa cimerom i da merim koliko je ko dao za nesto je po meni previse...... engleski da se blago izrazim.Mene zanima kako mogu dvoje da odlucuju o zajednickom budzetu?![]()
Ko je rekao da se sve tako meri?Pa lepo, dogovorom se sve resava. Ok da imas sa strane neku kintu za crne dane, ili ona, ali da zivim sa nekim kao sa cimerom i da merim koliko je ko dao za nesto je po meni previse...... engleski da se blago izrazim.
Pa to je ustvari zajednicki budzet, samo stoji na dva mesta.... Stek je normalan, i pozeljan da svako ima bar nesto sa strane.Mi se dogovaramo ko ce sta da plati ali svako i dalje ima svoj stek za takve stvari.