On hoće jedno, ona drugo, i šta tu savetovati? Ne trebamo trošiti sebe i svoje vreme na svakog da (ne)bi ispunjavali njegove želje, tako i oni prema nama.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja verujem u muško ženska prijateljstva i meni je teško da to shvatim i prihvatim
On hoće jedno, ona drugo, i šta tu savetovati? Ne trebamo trošiti sebe i svoje vreme na svakog da (ne)bi ispunjavali njegove želje, tako i oni prema nama.
e jbg, tražiš nemogućeIskrena da budem, ja i ne verujem mnogo u muško ženska prijateljstva, o tome sam puno i pisala ovde na forumu.
Međutim, meni ne treba pravo prijateljstvo, samo povremena druženja, kažem nek bude jedan izlazak u pola godine, pa opet prija.
Pa što onda 'krivite' muške ovom temom jer ne bi da se igraš po njihovom? Oni probali, tebi ne odgovara, idite dalje.
Ja bih ovako:Ne tražim ja da budemo ortaci, ali jednom u par meseci ili makar u pola godine da se vidim sa nekim, slušamo muziku, zezamo se, to bi mi prijalo. Lepo je kad sa raznim ljudima možeš povremeno da se vidiš, to osveži. A kako to da se postigne?
Svaki ce da proba podji od toga,pa onda da je trend varati i aj sad da glumimo poverenje u partnerasad još nešto razmišljam...
valjda muškarci imaju taj stav da zauzeta žena ne treba da ima muške drugare, pa ako pristanemo na piće, to znači da zapravo nismo zauzete ili da jesmo, ali smo spremne na prevaru
Vecini muskaraca koji nisu u tim mladjim godinama je to besmisleno.Sad videh ovu poruku, pa da, ali to je lošđe zar ne?
Ako treba samo studenti i srednjoškolci da imaju drugare, a kasnije u životu se sve svede samo na sex i nabacivanja, onda je to loš razvoj situacije.
Ljudi bi celog života trebalo da imaju prijatelje, sa kim da se vide, popričaju.. čak, može biti i nešto flerta, ali da ostane na tome.
Pitanje je: šta uraditi pa da imaš poznanike (muške) sa kojima se možeš povremeno viđati za lepo provedeno vreme ?
Cela tema ima taj koncept kako muškarci nešto čine pogrešno, bar moj utisak čitajući vas (i bivajući muškarac). Vidi samo ovu poruku 'na njemu je da se smisli', ne znam kako da se izrazim, ni na kome nije da se smišlja. Da je muško napravilo temu ona bi verovatno išla zašto žene samo žele da se druže i pomisli šta bi mu onda odgovarali, ali u suštini isto je to.Ko krivi bilo koga?
Ja bih ovako:
Hvala na prijedlogu ali moraću ga odbiti. Uviđam da ne želimo isto, ali ukoliko se predomisliš za druženje uz kafu, rado ću to razmotriti.
Ne bih ja zalazila u neka dodatna pojašnjavanja da li imam koga, niti bi mu se više javljala. Na njemu je da se smisli, a ti ne trebaš da mijenjaš svoj stav, već treba da bude ako nećeš ti, ima ko hoće.
Cela tema ima taj koncept kako muškarci nešto čine pogrešno, bar moj utisak čitajući vas (i bivajući muškarac). Vidi samo ovu poruku 'na njemu je da se smisli', ne znam kako da se izrazim, ni na kome nije da se smišlja. Da je muško napravilo temu ona bi verovatno išla zašto žene samo žele da se druže i pomisli šta bi mu onda odgovarali, ali u suštini isto je to.
To nije problem ! Neka i muva, nije meni problem ni da flertujemo. Niti tražim nekog ko će da me gleda bespolno. Nego, da može da se zadrži na tome, da se povremeno vidimo i tako malo provedemo neko lepo vreme bez da se završi u krevetu.
Vecini muskaraca koji nisu u tim mladjim godinama je to besmisleno.
Radije ce da gledaju sport, ili rade druge asocijalne stvari.
Muskarci generalno ne vole to. Tj. ne da ne vole, ali im je besmisleno, nemaju motiva za tako nesto.
Ne svi, i ima izuzetaka, ali cak i vecina tih izuzetaka je u fazonu- on voli da izlazi po kaficima da ne bi slusao decu i zenu kod kuce. A cak i kada nije to u pitanju, za obican razgovor ce u 90% slucajeva pre da izaberu muskarce za takve vrste vidjanja i razgovora. Kao sto u vecini slucajeva zena ce zenu najbolje da razume, tako ce i muskarac muskarca u vecini slucajeva bolje da razume.
Da bi sa nekom zenom muskarac mogao da dozivi taj razgovor kao nesto opustajuce, mora da je mnooogo dobro poznaje, i da ima tu vrstu opustenosti da moze sa njom prica kao sto prica sa muskarcem, Ovde ne mislim na nikakve seksualnu zainteresovanost, vec za obicne razgovore, vecina muskaraca za obicne razgovore mnooooogo lakse opusteno ulazi u pricu sa drugim muskarcem, dok sa zenom treba mnoogo duze. Pri tome to cak i ne mora da su neke price o vezama itd. vec i o obicnim zivotnim stvarima.
Polako, ne moze prije zore svanuti....ti bi unaprijed da se osiguras i ogradis od nekih situacija...to ne ide tako, kad uvidis s kim imas posla, onda odredjujes i svoje poteze...To nije problem ! Neka i muva, nije meni problem ni da flertujemo. Niti tražim nekog ko će da me gleda bespolno. Nego, da može da se zadrži na tome, da se povremeno vidimo i tako malo provedemo neko lepo vreme bez da se završi u krevetu.
Samo direktno ,ne svidjas mi se za nijednu avanturu ,jednostavno nisi moj tip.Pa ja sam mu već rekla pre godinu i po dana, na nekom planinarenju u Bugarskoj, da nisam na taj način zainetersovana, ali muškarci najčešće misle da je to neko prenemaganje, ili tvrđenje pazara ili nešto tog tipa. Nije meni teško da kažem vrlo otvoreno da nisam za TO zainteresovana, ali onda se više ne javi. A meni se baš izlazi za tako neko neobavezno druženje, no nemam sa kim. Uvek sličan scenario.
Ne tražim ja da budemo ortaci, ali jednom u par meseci ili makar u pola godine da se vidim sa nekim, slušamo muziku, zezamo se, to bi mi prijalo. Lepo je kad sa raznim ljudima možeš povremeno da se vidiš, to osveži. A kako to da se postigne?
E pa sad, ti bi da može da gleda, imponuje ti da se osetiš poželjno ali do određene granice, nema pipanja
Može i to naravno, samo treba postaviti tu granicu i na vreme. Jel muškarci kad vide spremnost na flert, ne znaju da li je to "do pola" ili "do kraja". Tako da, stavi im do znanja i verovatno neće biti problema![]()
ja mislim da je to @38imak lepo objasnio, njima je čisto druženje ugodnije sa drugim muškarcima, predpostavljaju da imaju više zajedničkih tema i laganije je u svakom smisluAli mislim, ajmo da promenimo malo, neka mu se žena i dopada, ne mora je gledati bespolno, zar nije opušten razgovor na nekom lepom mestu - lepo provedeno vreme?
Pokusacu da ti dam primer, o npr. politickoj temi, jer mi je to ovde najlaske. Ne u smislu da su to neki opustajuci razgovori, nego da vidis razliku i zasto muskarac uvek oseca rezervu kada prica sa zenom. Pri tome ne mislim nista ne privlacnost i sex, generalno muska i zenska energija su razlicite. Muska je direktna i udara u facu, zenska hoce da klizi. Ova koja udara u facu, zene obicno jako cesto pogresno razumeju to kao neku opterecenost, i muskarac mora da se suzdrzava (ne mislim nista vezano za privlacnost).Ali mislim, ajmo da promenimo malo, neka mu se žena i dopada, ne mora je gledati bespolno, zar nije opušten razgovor na nekom lepom mestu - lepo provedeno vreme?
Pa biće, zato sam i napisala temu.
Možemo da se složimo da je to nemoguće da nakon odbijanja neko i dalje želi takvo lepo provedeno vreme.
Mislim da nije lepo da sve muskarce stavljas u isti koš..ja mislim da je to @38imak lepo objasnio, njima je čisto druženje ugodnije sa drugim muškarcima, predpostavljaju da imaju više zajedničkih tema i laganije je u svakom smislu
dejt sa ženom je u njihovoj glavi uvek potencijalni seks, s tim da neki to odmah kažu, a neki se foliraju neko vreme i samo čekaju priliku
ok, razumem to, poznato mi je.ja mislim da je to @38imak lepo objasnio, njima je čisto druženje ugodnije sa drugim muškarcima, predpostavljaju da imaju više zajedničkih tema i laganije je u svakom smislu
dejt sa ženom je u njihovoj glavi uvek potencijalni seks, s tim da neki to odmah kažu, a neki se foliraju neko vreme i samo čekaju priliku
Bilo bi malo čudno, bar meni. Ali opet, to je na osnovu nekoh iskustava od pre mnogo godina, da sam naučio da nakon odbijanja ne treba daljeg kontakta sa tim devojkama. Možda bi sve to izgledalo drugačije sad u nekim nazovi zrelijim godinama, ali već je formirano kao obrazac ponašanja.Možemo da se složimo da je to nemoguće da nakon odbijanja neko i dalje želi takvo lepo provedeno vreme.
Moje iskustvo je sledeć:Imam problem sa tim što neće sa mnom da se druže
Naime, čim dam do znanja da nisam zainteresovana za sex ili vezu, odmah prestanu da se javljaju. To razumem donekle, ali da li to znači da sam nezanimljiva kao osoba? Da se sa mnom ne može lepo popiti neko piće bez ikakvih očekivanja.
Juče me se setio jedan, upoznali se na nekim planinarenjima, lepo smo se družili u većem društvu, zezali, i kaže e davno se nismo videli jesi li za malo druženja, piće. Meni prija da izađem, da se odmorim posle rada, a bilo mi je zabavno sa njim, kažem ajmo volela bih ! I on napisa "tako te volim. Uvek sam se palio na tebe".
Znači, prvo što sam napisala jeste jaooooooo, nisam baš zainteresovana za to, on napisa "bićeš".
Šta mi sad preostaje? Ako odem misliće da sam pristala na muvanje, a meni nije do toga.
Kako žena da se druži sa nekim, ako kažeš da nisi zainetersovan prestane da se javlja, možda treba ćutati gde stojiš, pomalo flertovati, i ne izjašnjavati se? Mislim, jel to način da imaš muške poznanike, da bi se malo družili, zezali, svako ode svojoj kući, da ne kažeš na čemu stojiš, praviš se nemušt? I ovo je N-ti put ista situacija.
Koji je vaš savet?
Ništa ne fali i naravno da možeš da odeš. Ali kako sam i napisala tvoj stav treba da ostane isti, da na dalje od druženja ne pristaješ. Vidim da je ovaj baš samouvjereno nastupio "bićeš", za to, a ti nedaj se preveslati.da, tako ja to uvek i radim. Mada sam mislila da možda odem čisto da izađem? (ali to nije sasvim fer). Mada tako neke žene rade, izađu malo, odbiju ga, ali su se barem malo promuvale gradom. Mislila sam da možda i to probam, za promenu. Jer, što bih bila u obavezi da pristanem iako znam za namere?