Musko besnilo zbog zena...

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
Ono sto sam cesto vidjao je da muskarci bivaju mnogo iznervirani zbog zene sa kojom su u vezi ili braku. I sa mnom je bilo tako, ali kada sam bio bas zaljubljen i ranjiv.
Nekada su totalno van sebe i veza ih cak prilicno unakazi.

Zasto je to tako po vama? Da li je to vise do muskaraca ili zena?
Primeri i misljenja...

Evo primera gde se neko nervira
To ti u prevodu znaci: "Smorila sam se da idem na posao ovoliko, lepo sam se sexala u zivotu, sve sami bad bojsi, sada mi treba jedan mutavi fini, hocu da se udam i da ostajem kuci i da se brinem o deci u pidzami a muz nek ide i rinta prekovremeno." I klompe i vikleri do prodavnice prekoputa.

A znam primer gde je covek tukao nekog nepoznatog skoro do smrti bez ikakvog razloga samo zato sto ga je zena iznervirala.

Kako po vama spreciti besnilo?

Poslednja izmena:
Pa ok, msm da ne zavisi od pola koliko će ko da se nervira, ali msm da su žene ipak u nekoj meri hladnokrvnije i bar manje (fizički) agresivne tako da će svoju nervozu ispoljavati na nešto drugačiji način.
E sad, kada ste u vezi i kada postoje neka (prevelika) očekivanja koja druga strana ne ispunjava stvara se nezadovoljstvo, koje se gomila (ako se ne raščisti) i nastade haos.
Mislim da sve može da se spreči dobrom komunikacijom među ljudima i pre svega usaglašavanjem želja, potreba i očekivanja...

E, a što se tiče tog što tuče do smrti, prilično sam sigurna da to nije zato što ga je žena iznervirala i da takav vid agresije ima mnogo dublje korene...

Batinjanje nije resenje, mada obicno ako nam je do nekog stalo ta osoba i moze da nas iznervira svojim postupcima.
Ako ne moze razgovorom da se resi, i da se usklade potrebe, pa kud koji, jer ovako svadjanje na nedeljnoj bazi ili dnevnoj samo ubija u pojam sve vise i vise.

Ono sto sam cesto vidjao je da muskarci bivaju mnogo iznervirani zbog zene sa kojom su u vezi ili braku. I sa mnom je bilo tako, ali kada sam bio bas zaljubljen i ranjiv.

Primeri i misljenja...

A znam primer gde je covek tukao nekog skoro do smrti bez ikakvog razloga samo zato sto ga je zena iznervirala.

Celibat. A i štrojenje nije uzgred.

Sve je to nusprozivod ljubavi i strasti. Premlatiti zensku ili nekog drugog, pa sta... ljudski je. Nismo roboti , ventil mora da postoji. Naravno da je najbolja opcija da se nekako izboris sa svojim demonima ali nije svak sposoban za to.

A zasto bih ja bio u vezi ili jos gore braku sa nekim ko me nervira?Zasto bih smarao druge ljude svojim bezveznim problemima ako jednostavno mogu da prekinem tu vezu?

Ne branim nasilnike, ali cu da pogledam opcije da bih video uzrok. Zato sto je ozenjen, vezan papirom, ugovorom, drustvennim moralnim uslovljavanjem.
Drugo, nesto ne verujem u to da se preko noci postane nasilnik. Mislim da se nasilnik moze prepoznati i pre veze i braka. Zasto se ostaje sa nasilnicima, to je zbog mentaliteta. To jeste verovatno pitanje, sta je straije koka ili jaje. Ono sto ne volim oko toga i sto je zeznuto za svakog muskarca je ta stigmatizacija, da je nasilnik, dok se ne dokaze suprotno. Svaki gest moze da se obelezie kao nasilan kod muskarca, a nasilje je kod njega od malena podsticano od drustva kroz pozitivne vrednosti: Cvrst, jak, zastitnik, provajder, msukarcina i td. Tu je problem cak i zakonske prirode. pogotovu kada su brakorazvodne parnice u pitanju.

Primeri i misljenja...

Evo primera gde se neko nervira

A znam primer gde je covek tukao nekog nepoznatog skoro do smrti bez ikakvog razloga samo zato sto ga je zena iznervirala.

Zena je tu uzrocnik.

Losa zena :bljak:

Isto kada je zena nervozna ili besna, znaci da nema dobrog muskarca pored sebe :aha:

Covek koji je tukao skoro do smrti jednog ucitelja u predgradju, ni krivog ni duznog, je neka velika faca, Bezbednjak u Beogradu.
Nisu smeli ni da ga tuze.

Razlog, iznervirala ga zena. Prica nije izmisljena, suva istina.

Poslednja izmena:

Back