Muški stvaraoci imaju muze, a ženski?

ajde...daklem slavuj iz mrchajevaca neprolazna je zvezda nasheg estradnog neba:)

pa ne znam sad ono covek peva i ima nesto cim toliko radi i opstaje
neshto jeste

e sad slavuj mrcajevci vs toma zdravkovic ??
posto obicno oni sto su kulturni vole tomu ne pominju miroslava
valjda neka osecanja viseg reda pravi ta umetnost a nizeg reda te gura nize otkud znam

to nije tema a i nesto cu skliznuti lakku nocc

a nekad treba malo da se dozvoli tome da deluje da se svari narocito enka ta komplikovanija umetnost koja nije na prvo nesto kao i dosta toga ili je samo shit : )))

on tu stavi poruku neku u to delo i ti ces da procitas

ali to nije tema nego zene umetnici pa zene su poznate veshtice :evil: :evil:

aha umetnost je nesto od tih manje koristnih stvari, beskorisnih, kao sto su slike muzika ali ako nas je nesto izdigla a ako nije onda je dens muzika
nemam pojma samo razmatram je l ne mora to da stoji pravim se pametna jer se pravi umetnici ne javljaju
ok je l mi je forgiven

Poslednja izmena:
pa ne znam sad ono covek peva i ima nesto cim toliko radi i opstaje
neshto jeste

e sad slavuj mrcajevci vs toma zdravkovic ??
posto obicno oni sto su kulturni vole tomu ne pominju miroslava
valjda neka osecanja viseg reda pravi ta umetnost a nizeg reda te gura nize otkud znam

to je ko ulicni pevachi shtoseri
oni pre sto su se zevzecili putovali ili seosko spadalo
a stho

je l moze majstor, ovaj sto popravlja, da bude umetnik u majstorisanju

shapke je car...i majstor stimunga...za srce und dushu :cool:

slikarke sigurno imaju svoje muzce
ima li ovde neka slikarka?
beavis_and_butthead_mtv_image.jpg

kako to funkcioniše kod ženskih stvaralaca?
zamislite lepoticu koja je pisac, i pošto može da ima svakog muškarca jer je lepotica, to je hendikepira da izgradi maštanja koja bi pretočila u roman.
kako ona stvara? najaše mu se kite i posle otvori laptop i krene da piše o ljubavi?

Zasto mislis da lepota mora da privlaci lepotu i da je lepota jedina inspirativna. Naprotiv, ja mislim da pravi umetnik vidi lepo i tamo gde "obican smrtnik" ne moze, zato i jeste umetnik.
Neko bi sutnuo staru plavu kantu na bele tufne na prvo djubre, a umetnik je uzme i posluzi mu kao uzor za mrtvu prirodu. Tako i u knjizevnosti, tako i u zivotu....

Drugi deo tvog posta cu... khm da preskocim.

Back