MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svojom nesposobnošću?..:eek:
Pazi, slušaj dobro...žene jesu u to vreme o kom pišeš bile skoro pa božanstva..
..tretirane su kako i treba a sve u skladu sa njihovom fizičkom sposobnošću..
To su bila vremena blagostanja, vremena kad je žena ravnopravno rame uz rame
sa muškarcima odlučivala o budućnosti sveta..
..ali svetu se desilo Hrišćanstvo koje ste opet Vi muškarci ustoličili..Hrišćanstvo
koje ženu tretira kao niže biće i da ne pričam dalje, od tih biblijskih priča mi
je muka..
..ako išta znaš o istoriji ovo ne bi trebalo da ti je promaklo...

Malo statistike iz "sigurne kuće"...:lol:

U BiH iz godine u godinu raste broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici, a najčešće žrtve su žene. Pretpostavlja se da je stvarni broj žrtava nasilja daleko veći od broja prijavljenih.

U Srbiji je 2008. godine bilo više od 7.000 slučajeva nasilja nad ženama. a u prvih osam meseci ove godine ubijeno je 26 žena.

I u Crnoj Gori značajan broj žena su žrtve nasilja u porodici i izvan nje, a država ne preduzima potrebne mere za rešavanje ovog problema.

U Hrvatskoj su od 2006. strane nasilnih partnera ubijene 34 žene, a broj prijavljenih slučajeva nasilja i dalje je u porastu.
Mi se ovde šalimo, zezamo...ali kad čujem tako neku priču, želudac mi se okrene..:(

Hehe,vidim da si ipak malo neupucena, pa ako dozvolis, da ti ukratko objasnim sta htedoh reci. Prvo, daleko od toga da su zene u vreme Platona bile bozanstva, cak naprotiv, imali su isti status kao robovi,sto znaci nisu imali ama bas nikakva prava,brinuli su o oikusu( domacinstvu), dok je muskarcima bilo prepusteno bavljenje polisom( javnim poslovima,vodjenjem drzave). To sto je Platon udarao temelje feminizmu, to je uradio u delu ``Drzava``, gde opisuje idealnu drzavu,ali imaginarnu drzavu, kakva ne postoji , niti ce postojati. Drugo, kakve veze pojava hriscanstva ima sa nipodastavanjem zena? Kako mislis hriscanstvo unizava zene? Pa znaci hriscanstvo unizava Bogorodicu? Ja nisam vernik, ali moram da branim hriscanstvo,jer pored svih zala koje je nanelo, ne mogu jos i ovo da joj pripisem :). Trece i najvaznije, osudjujem svaki vid nasilja nad zenama i nikad ne bih udario zenu, jer sve sve moze resiti razgovorom, ali ne prihvatam da generalizujete stvari i osudjujete sve muskarce. Pa nismo mi svi siledzije valjda? Mislim, ovo jeste balkan, ali ja stvarno nisam balkanac...

Hehe,vidim da si ipak malo neupucena, pa ako dozvolis, da ti ukratko objasnim sta htedoh reci. Prvo, daleko od toga da su zene u vreme Platona bile bozanstva, cak naprotiv, imali su isti status kao robovi,sto znaci nisu imali ama bas nikakva prava,brinuli su o oikusu( domacinstvu), dok je muskarcima bilo prepusteno bavljenje polisom( javnim poslovima,vodjenjem drzave). To sto je Platon udarao temelje feminizmu, to je uradio u delu ``Drzava``, gde opisuje idealnu drzavu,ali imaginarnu drzavu, kakva ne postoji , niti ce postojati. Drugo, kakve veze pojava hriscanstva ima sa nipodastavanjem zena? Kako mislis hriscanstvo unizava zene? Pa znaci hriscanstvo unizava Bogorodicu? Ja nisam vernik, ali moram da branim hriscanstvo,jer pored svih zala koje je nanelo, ne mogu jos i ovo da joj pripisem :). Trece i najvaznije, osudjujem svaki vid nasilja nad zenama i nikad ne bih udario zenu, jer sve sve moze resiti razgovorom, ali ne prihvatam da generalizujete stvari i osudjujete sve muskarce. Pa nismo mi svi siledzije valjda? Mislim, ovo jeste balkan, ali ja stvarno nisam balkanac...

:D...pravi si sagovornik..jeste, namerno sam generalizovala problem...
Ono što zapravo želim reći nevezano za periode u istoriji...je da je veoma teško
utvrditi kako su tačno funkcionisala ta nekadašnja društva...
..ali možemo bar izvuċi neke hipoteze o njihovom izgledu, izvedenih iz nekih arheoloških otkrića..
Dakle, teoretičari smatraju da su zajednice u kojima je bila primarna ženska dominacija bile:
-izrazito nenasilne
-seksualno slobodne
-krajnje demokratične po pitanju donošenja važnih odluka..
-specifično naklonenje prirodi
-sklone povezivanju unutrašnjeg duševnog stanja s prirodnim fenomenima
-izrazito poštovanje predaka...

Kasnije, u Egiptu je recimo žena poštovana kao božanstvo..
Žene su mogle da postanu visoke sveštenice.. zakonom su u nekim ključnim
stvarima tretirane kao i muškarci..o takvoj državi je pisao Platon...
..koja je postojala ali više neće postojati iz nekih imaginarnih razloga..:lol:
Mogle su da potpisuju ugovore, da učestvuju u radu sudova, pozajmljuju novac, poseduju imovinu, itd...itd...
Pošto je brak igrao posebnu ulogu u životu starih egipćana, a deca
(i muška i ženska) iz tih brakova tretirana kao ličnosti i ne samo potencijalni
ratnici i radnici, iskazivalo se veliko poštovanje prema ženinoj ljubavi i njenoj emocionalnoj ličnosti..

Ima puno primera..:)

Dolaskom Hrišćanstva ustoličene su neke druge vrednosti...i bolje je da ne počinjemo sa tim..:D

Kako mislis hriscanstvo unizava zene?
1. Korinćanima 11:3 "Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu."

Luka 2:23: "Kao što je napisano u zakonu Gospodnjem: da se svako dete muško koje najpre otvori matericu posveti Gospodu" - (ali ne i žensko?)....

1. Timotiju 2:11-13 "Žena na miru da se uči sa svakom pokornošću. Ali ženi ne dopuštam da uči niti da vlada mužem, nego da bude mirna. Jer je Adam najpre sazdan pa onda Eva"

I još oko trista ovakvih primera samo u Bibliji. Hrišćansku praksu da i ne pominjemo....

1. Korinćanima 11:3 "Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu."

Luka 2:23: "Kao što je napisano u zakonu Gospodnjem: da se svako dete muško koje najpre otvori matericu posveti Gospodu" - (ali ne i žensko?)....

1. Timotiju 2:11-13 "Žena na miru da se uči sa svakom pokornošću. Ali ženi ne dopuštam da uči niti da vlada mužem, nego da bude mirna. Jer je Adam najpre sazdan pa onda Eva"

I još oko trista ovakvih primera samo u Bibliji. Hrišćansku praksu da i ne pominjemo....

Alo bre, pa necu ja da branim hriscanstvo, ja sam ateista :D.

Barbara, pomesala si sve zivo, smejem se dok citam tvoju poslednju poruku. izvini..

Malo statistike iz "sigurne kuće"...:lol:

Mi se ovde šalimo, zezamo...ali kad čujem tako neku priču, želudac mi se okrene..:(

Pusti Barb, formu, geldaj suštinu ...

~~~~
Voleo bih :
Da Ja vidim te izveštaje, analize i zaključke o porastu nasilja.
(Nakon kontakta ko obezb sredstva. Ko izrađuje i frizira projekte za donacije, sa obučenim navijanjem i dirigovanjem...)

Da Ja malo obiđem teren i proverim "statistiku", sa celom pričom,
(Država se mora oslanjati na zvanične podatke i rešavati institucionalno probleme. Ukoliko se namerno ne uređuje oblast, dolazi do zloupotreba (donat.budž, kredit. sredst.itd)onih koji pribavljaju protivpravnu korist. Država slabi tuđim mešanjem)

Da malo angažujemo nezavisnog sociologa, Revizora, a može i finansijskog, i nadležni provere zvaničnost podataka.
(Država ako nema uređenu oblast, nema ni kontrolu nad tim aktivnostima)

Da uporedimo rad nadležnost ophrvanog problemima ministarstva i bednog budžeta sa 1/3 neuhranjenog stanovništva.
(Kada se donese propis, onda se tek aktivnost i finansira. Tada od Subotice do Vranja se ravnomerno rešavaju problemi prema mogućnosti finansiranja)

Da vidimo ko selektivno finansira probleme ove zemlje, sa kojim ciljem i sa kojim standardima i za koju svrhu,
(Zašto postoje segmenti društva koji se doniraju više od drugih. Društvo treba da se ravnomerno razvija. Primer pošto ne razumete: Tako u Africi ako najmni radnik ima prosek 1US$ dnevnicu, ne možemo podizati standard ne nasilja u porodici kada besni građanski rat.)

Da vidimo statistiku :kada je domaćinstvo bilo bogato bez globalizacije i kada je domaćinstvo osiromašeno zbog globalizacije,
(Sve je jasno - neću da kucam)

Da vidimo da li je proisteklo siromaštvo večitom tranzicija ili je globalizacija razlog da se mali čovek veže za prolazno, dok se razvezuje tradicija.
(Uklopimo li mi domaćinstvo u tradicionalan ambijent i korpus - imaćemo najbolju stopu pada bilo kog nasilja. Drage Forumske žene, osim što ste mi slabo institucionalne i državotvorne, te što se palite na instant rešenja ovde ste mi pale ... nedasamrazočaran...Ljuuu...CCCCcc.c.c.c:rtfm:)

Da li sve te globalističke novotarije nameti (tzv.standardi) ....(figurativno) asfaltiraju male puteve malom čoveku ili autoputeve globalistima (infrastruktura)
(imamo porast , kakav porast, bre, exploziju u izgradnji novih nametnutih globalističkih institucija...trć,prć,frć..trla,baba.lan,...tandara,mandara... povećali smo sa 8000 na 28000 broj službenika (uglavnom ženska, referentska posla, nema proizvodnje i rmbanja), namet standarda, institucija, dakle svi oni sa zapada što su nas kao donirali , a ove (i vi žene u ovoj situaciji) političke paljevine, prihvatale sistem državnog bludničenja sa pratećim kontraindikacijama komplikovanih nefunkc. neinstituc.budalaština, nakon ecc.krize, zavrnuli nam slavine. Etoo. Generatori krize koje vi ne vidite (i šta se petljate u odgovornost, gradozidanije, bezbednost i odbranu), a za njih navijate. Ala to košta naciju, jer kada ne znaš, kreneš da se seliš, izađeš, sa stvarima , staneš, prodaš prostor, a nisi ušao u nov...:rtfm: ... počinje kiša da pada...lepota neznanja,... onda je kriva žena koja te nagovorila i počne da ti zvoca i žvanjka na uvce, sve dok je ne klepiš. I onda dođu iz sigurne kuće, jer je ti nemaš, a odgovoran si bez obzira što ti je žena navakjivala, ajde da se selimo u lepše i bolje. Zato žena ne može da odlučuje u krizi o nekim stvarima, jer svali krivicu na tebe...)

Evo, neću više majke mi moje mile... časna reč
:hahaha:

Izvinjavam se na puno pravopisnih grešaka...nemam vremena da ispravljam.
;)
Razumećete..

Eh, pa sad...

Slušaj priču. Cccc...

Kažu bio je Zmaj.
Zmaj nad Zmajevima. (ne Ja, neki drugi)

Poslovan, stručan, organizaciono sposoban, unapređivao, borio se, krvario za svoje bližnje, donosio u kuću, omiljen u komšiluku, na poslu, na fudbalu... ,ma, čovek bre, (naravno m.) samo takav, jednom...
Ali, žene mu se svađale u kući. Torokuše, svađalice, zlice, akrepi, glupe veštice...tašta, žena i ćerka. Samo njih tri. Pravile su takve pakosti, drskosti, veštičarenja i svađe jedne drugoj, druga trećoj, pa u krug.... (koja koju stigne krstaču joj digne :pop: ) da je čoveku bilo sve gore od njihovih poganih zmijskih jezika. Čovek puno radio, imao i rešavao 100-tine problema, ali kada dođe kući izmoždan od svih ratova, jadnik nije mogao ni da prilegn, ni da se odmori, a kasnije ni da jede kako treba. Gadosti koje su mu ona tri akrepa priređivala su rasla bivala sve gora i gora. U početku poče da ih moli i da im kaziva da mu je zdravlje sve gore, kako ne može psihički da se odmori, ali one ne tedoše da ga slušaju, jer uživahu u sve dubljem sarkazmu, zlobi i drsjkosti jedne prema drugoj, koju zameniše za duhovnu hranu. I on tako jadnik pretijo njima troma, na početku malo, po malo, da bi ih molijo siroma svakim danom, a kasnije noćom, ali one tri ne tedoše da odustanu, jer se pretvoriše u prave ale, aždaje i akrepe, bez imalo stida i sramote, i kad poče da im preti samoubistvom one pojačaše još više uz svu njivu zafrkanciju i sprdnju prema njemu, te čovek izvadi pištolj uperi u glavu i reče tri puta: "prekinite, prekinite kada vas sve molim, prekinite u ime boga...", ali ove tri nežene, sada đavolice, nastaviše i on sebi oduze život jedini.... :sad2:

Posle ovog događaja i sarane otiđoh u klub MŠ, kada su me obučili šta je tradicija patrijahalnog, te se učlanih u klub MŠ kako me ovakva neka slična nevolja ne bi oterala na onaj svet.

Eto, Ja rekoh istinu, pa vi sudite svako po svojoj volji, savesti i zdravorazumskoj svesti (dok još možete)

Srdačan pozdrav
Ja

Pa kad je glup. Postoji gomila kreativnih načina da ukrotiš aždaHu: ukineš joj "fondove" (to obično daje dugoročne rezultate) ili je izbaciš iz kuće pa nek se glođe na nekom drugom mestu ili zalepiš joj izolir traku oko usta....ili...mogućnosti su brojne. Ali upucati se zato što tri aždaje bljuju vatru, nije znak nemoći već psihičke labilnosti.....

Pa kad je glup. Postoji gomila kreativnih načina da ukrotiš aždaHu: ukineš joj "fondove" (to obično daje dugoročne rezultate) ili je izbaciš iz kuće pa nek se glođe na nekom drugom mestu ili zalepiš joj izolir traku oko usta....ili...mogućnosti su brojne. Ali upucati se zato što tri aždaje bljuju vatru, nije znak nemoći već psihičke labilnosti.....

Desi ludopile ... ;) :D... nema te ovdi ?

~~~~~~~~~
Neki defekt jest, ali nije bio baš labilan... :confused:

Da su tri prave aždaje koje bljuju vatru, on bi to viteški odseko jednim zamahom... ,ali stvar nije ko u holivudu... :confused:

Fondove nije lako ukinuti, osim ako unajmiš ugovorom nekog da posreduje. :confused:

Ne možeš izbaciti tek tako ikog iz kuće . :confused:

Ne možeš im lepiti selotejpe, jer nisi ovlašćen depilator, a i odlepljivaće jedne drugoj.. :confused:

~~~
Slažem se sa tobom da je nasilje bilo na pogrešnu stranu upereno i upucano ... :eek:

Poslednja izmena:
Mystic_....te i takve izveštaje, analize i ostalo rade i prave statistički zavodi..legalna
samofinansirajuća preduzeća..pretpostavljam...:think:
Kome verovati danas?
I koji bi cilj tih belosvetskih zaverenika bio da lažu o takvim stvarima i da filuju podatke
u tom smislu?...
I da ti podatci jesu filovani a nisu, dovoljno je okrenuti se oko sebe i videti istinu, to samo
govori da je vreme zgrabiti zmiju za glavu pa tek onda krenuti ka repu tj. prvo srediti stvari u samoj
porodici da bi i potomstvo kasnije bilo spremno da se uhvati u koštac sa problemima na pravi način..
Ako nam je porodica bolesna, u smislu nepostojanja harmonije unutar nje, ni potomstvo
nam neće biti bolje..sve ćemo dublje tonuti u neminovnost..

Harmonija unutar porodice podrazumeva poštovanje svih članova iste..a taj tradicionalni korpus
o kome pričaš, očigledno nije dao dobre rezultate...pa pogledaj, mi smo generacija proistekla
iz upravo takvog ili približno takvog tradicionalnog sistema ponašanja...

Čovek se na greškama uči...čudno, ali vrlo retko priznaje grešku...:confused:

:eek:

Sta ti je to legalno samofinansirajuce preduzece. ? ? ?

...

:roll:

Samoubiću se, sad oma samo sjednim metkom...
Pa Vi ženice ,d rage, Vi biste i vojsku kod privatnika da služite ?

E, pa neće moći , udružujete se sa inostranom manguparijom ... :dash:

:roll:

... trebaćemo Vam na ruševinama propale utopije jednog ružnog dana ... ;)

Što jes, jes..ne razumem se u te vaše institucije...:mrgreen:

Sad ima i puno samofinansirajućih (donacijama formiranih :lol: ) koje-kakvih
statističkih i ostalih zavoda iz onih oblasti koje baš i ne interesuju državu...
..mislim, pored ovih "nekorumpiranih" državnih...valjda...:mrgreen:

Napravili ste bre opšti haos od svega..ko će živi da razmrsi te konce....:zcepanje:

Poslednja izmena:
Što jes, jes..ne razumem se u te vaše institucije...:mrgreen:

Sad ima i puno samofinansirajućih (donacijama formiranih :lol: ) koje-kakvih
statističkih i ostalih zavoda iz onih oblasti koje baš i ne interesuju državu...
..mislim, pored ovih "nekorumpiranih" državnih...valjda...:mrgreen:

Napravili ste bre opšti haos od svega..ko će živi da razmrsi te konce....:zcepanje:

:roll: ... niko nije samofinansirajući, naročito one inst.i drž.organi kojise bave socijalnim pitanjima i pomoći, zatim kakve su ti to samofinansirajuće inst. donacijama formiranim., i to pazi koje - kakvih...CCCcc...kojih statističkih, kojih ostalih zavoda, iz kojih oblasti i baš ili ne baš interesuju državu. Kao da je država neki fiktivni Matrix, kojeg nešto samovoljno interesuje, tek tako, prikupljaju se razni podaci. ... dalje, itd...svašta, svašta,...

:roll: ... nastaviš li ubiću se sdvametka ... :mrgreen:

Eto, priznala si ..., da ti je komplikovano i da ne razumes. Jednostavno je sve previše složeno za Um koji ti je tvorac projektovao. Ko što smo mi m.za neke ž.stvari priglupi, tako i obrnuto. Ali, ne i za Barb. Ona misli da sve zna i da sve može, baš kao i Ja. E, malo , prcc... ;) ... ni ja ne znam da ispečem kolače, pa šta... :mrgreen:

Priznaj Barb, priznaj, :per: , superiorniji sam, ali te ne kinjim što znam, samo te uzbuđujem...

:per:

:think:..auuu, kako si opasan...ko te ne zna, skupo bi te platio...:mrgreen:

Uhvatio si se samo za moju možda i pogrešnu rečeničnu formulaciju koja se tiče
tih institucionalnih formacija...ja pošteno priznala da se u to baš i ne razumem
(ne teraj me da te razuverim :cool: ) a ti koristiš momenat da pokažeš svoju superiornost nadamnom...:lol:
..tipično za muške šoviniste...:mrgreen:

A šta je sa odgovorima iz drugog dela posta...:lol:..tu se slabije snalaziš, a? :zper:
...pa umesto pravog odgovora, poturaš kolačiće...ccc...

Pa da ponovim i dodatno pojasnim glavna pitanja, koja si ti ignorisao, sa namerom
ili bez, Hamletovsko je pitanje..

-Kome verovati danas, ko je taj koji će da se poigra sa brojem žrtava u porodičnom nasilju?
-I koji bi cilj tih belosvetskih zaverenika bio da lažu o takvim stvarima i da filuju podatke
u broju žena koje su ubijene od strane svojih muževa?...:confused:

E, a čula sam da postoji i organizacija koja se bavi pitanjima položaja zlostavljanih muškaraca
u porodici od strane žena...oni nisu izneli svoje statističke podatke, pitam se zašto...:roll:

Praviš nemoguću misiju, jer ne verujem uopšte da je danas bolji Svet nego juče.

Dobro odakle bi ti počela. Od Jelene trojanske. Koliko mrtvih?
Ili
Nasilje iz sigurne kuće :
ubio ženu i decu pa sebe!

Da li je to nasilje i po kom osnovu?

npr. ja sam dečak od 7.god i ti mi sada objašnjavaš sa tvojim argumentima, a onda ću JA...

Kreni ... kako bi ti to objasnila dečaku od 7 god. ?

???

:roll: ... niko nije samofinansirajući, naročito one inst.i drž.organi kojise bave socijalnim pitanjima i pomoći, zatim kakve su ti to samofinansirajuće inst. donacijama formiranim., i to pazi koje - kakvih...CCCcc...kojih statističkih, kojih ostalih zavoda, iz kojih oblasti i baš ili ne baš interesuju državu. Kao da je država neki fiktivni Matrix, kojeg nešto samovoljno interesuje, tek tako, prikupljaju se razni podaci. ... dalje, itd...svašta, svašta,...

:roll: ... nastaviš li ubiću se sdvametka ... :mrgreen:

Eto, priznala si ..., da ti je komplikovano i da ne razumes. Jednostavno je sve previše složeno za Um koji ti je tvorac projektovao. Ko što smo mi m.za neke ž.stvari priglupi, tako i obrnuto. Ali, ne i za Barb. Ona misli da sve zna i da sve može, baš kao i Ja. E, malo , prcc... ;) ... ni ja ne znam da ispečem kolače, pa šta... :mrgreen:

Priznaj Barb, priznaj, :per: , superiorniji sam, ali te ne kinjim što znam, samo te uzbuđujem...

:per:

To što ne umeš da ispečeš kolače ne čini te muškarcem, pošto pravljenje jednostavnog kolača je u rangu menjanja gume.....kome pukne guma, mora da je zameni. Ko hoće da jede, neka nauči da kuva. Ne rađamo se mi žene sa zalepljenom varjačom za ruku i Patinim kuvarom učitanim u nervni sistem....:confused:
Mene zanima sistem po kojem se takvi podaci rade. Ne zovu ljude po kućama i pitaju "Izvinite, tuče li vas muž?". Nego verovatno saberu broj žena koje su tokom godine "pale niz stepenice", "udarile glavom o vrata" ili "se okliznule na koru od banane", pa dodaju koliko žena boravi u sigurnim kućama, plus broj slučajeva "muž zaklao, iskasapio, upucao iz pištolja...(ne)venčanu ženu".....i dobiju podatak....
Sad mi nije jasno kakve veze šovinizam ima sa nasiljem u porodici ali dobro....Ili je to verzija "ženi je mesto u kući, (fljus preko nosa), što ti je zagorela sarma (fljus nogom međ rebra).....A i šovinizam propagira ideju o ženi kao potčinjenoj, manje vrednoj, objektu za korišćenje....a predmet ako nam se ne dopadne možemo slomiti i baciti, zar ne?

Ili

npr. ja sam dečak od 7.god i ti mi sada objašnjavaš sa tvojim argumentima, a onda ću JA...

???

Jelena Trojanska je bila lepi predmet oko koga se zaratilo. Kao kada bi ti upucao tipa zbog Moneove slike.......
A detetu od 7 godina objasniti nasilje u porodici vrlo je lako ako mu je otac agresor koji kinji i tuče njegovu majku.

Ili

???

Ni ja ne verujem da je svet danas bolji nego juče ali verujem da ga možemo popraviti..
...možda grešim ali ne mislim loše..:(

Ne samo dečaku, deci bi objasnila da je sreća nešto što se gradi...
..razlike izmedju ž. i m. postoje i tako i treba da bude..ali ako žele da
istinski budu srećni, moraju da poštuju one sa kojima žive jer će samo
tako i njima samima biti dobro..a ako je njima dobro, biće i svima oko njih dobro...
Taj lančani proces medjusobnog uvažavanja svima može doneti samo dobro..
Ja svoje sinove nisam učila da budu fajteri, možda sam i pogrešila...

:(..ja tako iskreno mislim..a ti se ljuti koliko hoćeš...

Na stranu istorija, politika itd...to ne možemo promeniti...za sad...:mrgreen:

Ono što je najapsurdnije u čitavom m-ž pregačenju je činjenica da nas očigledne fizičke razlike čine kompatibilnim samo u izvesnoj meri (tj. ako smo hetero orjentisani)....ali ono što nas razdvaja nije činjenica da mi imamo vaginu a vi penis već konkretne idividualne razlike. Ako mi se neko ne dopada, odbojan mi je, mrzak....to nije zato što piški stojeći i ima mošnice već zato što poseduje osobine koje moj sistem vrednovanja prepoznaje kao "neprihvatljive". Svako od nas je individua, unikat, jedan jedini neponovljiv i, ma šta govorili književnici, nismo mi samo kap u moru ili zrno u kesici prah šećera. Smrt svakog od nas ostavlja prazninu možda ne u makro ali definitivno u jednom mikrokosmosu koji se zove "naš život".....jer za nama ostaje bar jedno živo biće da tuguje.
Zato, kada bi se svi svetski problemi sveli na to ko koji polni organ ima, ova planeta bi bila Alisina Zemlja čuda.....i svi bismo kod Ludog Šeširdžije srkali čaj....

Ono što je najapsurdnije u čitavom m-ž pregačenju je činjenica da nas očigledne fizičke razlike čine kompatibilnim samo u izvesnoj meri (tj. ako smo hetero orjentisani)....ali ono što nas razdvaja nije činjenica da mi imamo vaginu a vi penis već konkretne idividualne razlike. Ako mi se neko ne dopada, odbojan mi je, mrzak....to nije zato što piški stojeći i ima mošnice već zato što poseduje osobine koje moj sistem vrednovanja prepoznaje kao "neprihvatljive". Svako od nas je individua, unikat, jedan jedini neponovljiv i, ma šta govorili književnici, nismo mi samo kap u moru ili zrno u kesici prah šećera. Smrt svakog od nas ostavlja prazninu možda ne u makro ali definitivno u jednom mikrokosmosu koji se zove "naš život".....jer za nama ostaje bar jedno živo biće da tuguje.
Zato, kada bi se svi svetski problemi sveli na to ko koji polni organ ima, ova planeta bi bila Alisina Zemlja čuda.....i svi bismo kod Ludog Šeširdžije srkali čaj....

Ne odvaja muskarce i zene nista. Ti zaboravljas da smo mi pre svega ljudi . Nije sustina u tome da li se muskarci i zene prirodno razlikuju, nego je sustina u tome da li su muskarci sposobniji prirodno od zena. To ti je kao da imas 2 lava (ili lavicu i lava) , i oni se, iako su oboje lavovi, razlikuju po sposobnosti.Onda dodjemo u situaciju da ce jedan sposobniji lav tlaciti ovog drugog, nesposobnijeg.Tako ti je i sa ljudima. Suludo je da se ti potlaceni lavovi, odnosno danasnje zene, dizu protiv ovih sposobnijih,kraljeva muskaraca, jer naprosto, prirodno je da sposobniji vlada manje sposobnim, da ne kazem nesposobnim. Paralela sa zivotinjama je odlicna, jer mnogi sociolozi chopor zivotinja vezuju za ljudsko drustvo...vladaju potpuno isti zakoni.

a.)
Mene zanima sistem po kojem se takvi podaci rade. Ne zovu ljude po kućama i pitaju "Izvinite, tuče li vas muž?".

b)
"muž zaklao, iskasapio, upucao iz pištolja...(ne)venčanu ženu".....i dobiju podatak....

c)
Sad mi nije jasno kakve veze šovinizam ima sa nasiljem u porodici ali dobro....

d)
Ili je to verzija "ženi je mesto u kući, (fljus preko nosa), što ti je zagorela sarma (fljus nogom međ rebra).....

e)
A i šovinizam propagira ideju o ženi kao potčinjenoj, manje vrednoj, objektu za korišćenje....

f)
a predmet ako nam se ne dopadne možemo slomiti i baciti, zar ne?

a) ... i mene ceo sistem. Kada saynamo poyadinu biće kasno?

b) ... to nije šovinizam ...

c) ... ni meni ... ali, nije dobro

d) ... nije... opet promašena tema

e) ...svi smo objekti za potčinjavanje... uostalom globalističko doba će vam objasniti.

f) ... to je moderno doba, potrošačko društvo, to Vam se na prvi pogled dopada. ;)

~~~~

Izgleda da sam đabe krečijo ... :eek:

;)

g)
Jelena Trojanska je bila lepi predmet oko koga se zaratilo. Kao kada bi ti upucao tipa zbog Moneove slike.......

h)
A detetu od 7 godina objasniti nasilje u porodici vrlo je lako ako mu je otac agresor koji kinji i tuče njegovu majku.

g) ... jelte..., neće biti tako. Čitava istorija sredozemlja se okrenula naopačke. (Hvala na laskanju ali, Ja i Mone je neprimeren i nebitan u civilizacijskom tumbanju, kada je Helena kumovala)

h) ...oooppa.. fale nam još umobolni, pored agresora u MŠ

(ž.rod mi je uvek bio zanimljiv kako čudno razmišlja, a volite, pa volite da se društveno guzite i trtite tamo gde ne razumete i gde treba disciplina, odlučnost, itd... ... :hahaha: ..,a vama je pravo mesto tamo gde je dvoumljenje, neodlučnost, nekriznost itd... ;) . Šta će vam tolika odgovornost i toliki teret, kada niste tako koncipirane? Mi ćemo Vas rasteretiti, da živite lepše, da budete humanije, pristojnije od nas m.. Svinjac ovog sveta ostavite nama m. Mi smo krivci za sve što imate i nemate)

Srdačan pozdrav u nadi daljeg produbljivanja naših MŠ-ŽŠ odnosa.
;)
:D

Poslednja izmena:
Ni ja ne verujem da je svet danas bolji nego juče ali verujem da ga možemo popraviti..
...možda grešim ali ne mislim loše..:(

Ne samo dečaku, deci bi objasnila da je sreća nešto što se gradi...
..razlike izmedju ž. i m. postoje i tako i treba da bude..ali ako žele da
istinski budu srećni, moraju da poštuju one sa kojima žive jer će samo
tako i njima samima biti dobro..a ako je njima dobro, biće i svima oko njih dobro...
Taj lančani proces medjusobnog uvažavanja svima može doneti samo dobro..
Ja svoje sinove nisam učila da budu fajteri, možda sam i pogrešila...

:(..ja tako iskreno mislim..a ti se ljuti koliko hoćeš...

Na stranu istorija, politika itd...to ne možemo promeniti...za sad...:mrgreen:

E, Ovde si u pravu... :super:

:zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back