Svojom nesposobnošću?..
Pazi, slušaj dobro...žene jesu u to vreme o kom pišeš bile skoro pa božanstva..
..tretirane su kako i treba a sve u skladu sa njihovom fizičkom sposobnošću..
To su bila vremena blagostanja, vremena kad je žena ravnopravno rame uz rame
sa muškarcima odlučivala o budućnosti sveta..
..ali svetu se desilo Hrišćanstvo koje ste opet Vi muškarci ustoličili..Hrišćanstvo
koje ženu tretira kao niže biće i da ne pričam dalje, od tih biblijskih priča mi
je muka..
..ako išta znaš o istoriji ovo ne bi trebalo da ti je promaklo...
Malo statistike iz "sigurne kuće"...
Mi se ovde šalimo, zezamo...ali kad čujem tako neku priču, želudac mi se okrene..U BiH iz godine u godinu raste broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici, a najčešće žrtve su žene. Pretpostavlja se da je stvarni broj žrtava nasilja daleko veći od broja prijavljenih.
U Srbiji je 2008. godine bilo više od 7.000 slučajeva nasilja nad ženama. a u prvih osam meseci ove godine ubijeno je 26 žena.
I u Crnoj Gori značajan broj žena su žrtve nasilja u porodici i izvan nje, a država ne preduzima potrebne mere za rešavanje ovog problema.
U Hrvatskoj su od 2006. strane nasilnih partnera ubijene 34 žene, a broj prijavljenih slučajeva nasilja i dalje je u porastu.![]()
Hehe,vidim da si ipak malo neupucena, pa ako dozvolis, da ti ukratko objasnim sta htedoh reci. Prvo, daleko od toga da su zene u vreme Platona bile bozanstva, cak naprotiv, imali su isti status kao robovi,sto znaci nisu imali ama bas nikakva prava,brinuli su o oikusu( domacinstvu), dok je muskarcima bilo prepusteno bavljenje polisom( javnim poslovima,vodjenjem drzave). To sto je Platon udarao temelje feminizmu, to je uradio u delu ``Drzava``, gde opisuje idealnu drzavu,ali imaginarnu drzavu, kakva ne postoji , niti ce postojati. Drugo, kakve veze pojava hriscanstva ima sa nipodastavanjem zena? Kako mislis hriscanstvo unizava zene? Pa znaci hriscanstvo unizava Bogorodicu? Ja nisam vernik, ali moram da branim hriscanstvo,jer pored svih zala koje je nanelo, ne mogu jos i ovo da joj pripisem
. Trece i najvaznije, osudjujem svaki vid nasilja nad zenama i nikad ne bih udario zenu, jer sve sve moze resiti razgovorom, ali ne prihvatam da generalizujete stvari i osudjujete sve muskarce. Pa nismo mi svi siledzije valjda? Mislim, ovo jeste balkan, ali ja stvarno nisam balkanac...

)
) da je čoveku bilo sve gore od njihovih poganih zmijskih jezika. Čovek puno radio, imao i rešavao 100-tine problema, ali kada dođe kući izmoždan od svih ratova, jadnik nije mogao ni da prilegn, ni da se odmori, a kasnije ni da jede kako treba. Gadosti koje su mu ona tri akrepa priređivala su rasla bivala sve gora i gora. U početku poče da ih moli i da im kaziva da mu je zdravlje sve gore, kako ne može psihički da se odmori, ali one ne tedoše da ga slušaju, jer uživahu u sve dubljem sarkazmu, zlobi i drsjkosti jedne prema drugoj, koju zameniše za duhovnu hranu. I on tako jadnik pretijo njima troma, na početku malo, po malo, da bi ih molijo siroma svakim danom, a kasnije noćom, ali one tri ne tedoše da odustanu, jer se pretvoriše u prave ale, aždaje i akrepe, bez imalo stida i sramote, i kad poče da im preti samoubistvom one pojačaše još više uz svu njivu zafrkanciju i sprdnju prema njemu, te čovek izvadi pištolj uperi u glavu i reče tri puta: "prekinite, prekinite kada vas sve molim, prekinite u ime boga...", ali ove tri nežene, sada đavolice, nastaviše i on sebi oduze život jedini.... 

, superiorniji sam, ali te ne kinjim što znam, samo te uzbuđujem...
) a ti koristiš momenat da pokažeš svoju superiornost nadamnom...