MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro,

nemate kontra: teoriju, argumente, dokaze,... samo ž.pijačarske pričice: trć-prć-frć.

... nastaviću se, jer imam ščim :zper: , jer sam m., a Vi ž. gledajte sčim ćete ... :hahaha:

Srdačan pozdrav ;)

E, ovo jeste slatko mučenje :think:...priznajem..:mrgreen:..(samo ono što ide meni u korist..ccc..:manikir:)
Teorija:
-Muški XY hromozomi jesu bitna stavka u prenosu genetskog materijala
preko ženskih XX hromozoma..tu jesmo u podredjenom položaju..
Argumenti:
-Svi argumenti koje si ovde prezentovao jesu argumentovano istiniti...(ovo mi teško da priznam al aj...:mrgreen:)
Dokazi:
-Dokaze ni ti nisi izneo..:rtfm:...lepo smo se usaglasili da je dokazati sistem
funkcionisanja m. i ž. nemoguće...:evil:

Ali....:lol:

Praaaaksaaaaa:
-Praksa pokazuje suprotno...pokazuje da koristite svoje genetske predispozicije
u lošem smeru...pa umesto da u ženi vidite ravnopravnog učesnika u stvaranju
sveta, vidite objekat za mučenje...:mrgreen:

E, ovo jeste slatko mučenje :think:...priznajem..:mrgreen:..(samo ono što ide meni u korist..ccc..:manikir:)
Teorija:
-Muški XY hromozomi jesu bitna stavka u prenosu genetskog materijala
preko ženskih XX hromozoma..tu jesmo u podredjenom položaju..

Argumenti:
-Svi argumenti koje si ovde prezentovao jesu argumentovano istiniti...(ovo mi teško da priznam al aj...:mrgreen:)
Dokazi:
-Dokaze ni ti nisi izneo..:rtfm:...lepo smo se usaglasili da je dokazati sistem
funkcionisanja m. i ž. nemoguće...:evil:

Ali....:lol:

Praaaaksaaaaa:
-Praksa pokazuje suprotno...pokazuje da koristite svoje genetske predispozicije
u lošem smeru...pa umesto da u ženi vidite ravnopravnog učesnika u stvaranju
sveta, vidite objekat za mučenje...:mrgreen:

Barbi :eek:

1.) Kod zdravih jedinki, jedino gde imaju prevalensu je u odredjivanju pola deteta. To stvarno zavisi od njih, a ne od nas. (Bože, koliko je samo žena propatilo jer nisu znale za ovo).

2.) Ne sporim Misticu obrazovanje i elokventnost, ali valjanu argumentaciju nisam uočila.

3.) Iz gore navedenog sledi da nema validnih dokaza, što može da se objasni i pojmom nedokazivosti (nedokazan je on, veruj mi :mrgreen:)

4.) Za praksu si u pravu :klap:

Što ga ponekad toliko maziš da mi je znati :lol:

Mistik, dragi, od gore navedenih žena ni jedna ti neće dati za pravo, ali to ne znači da će te manje voleti.

Voli te tvoja Nancy :heart:

Ova tema je ideja moje ovdašnje prijateljice, Barbare.

Verujem da između muškaraca i žena nema bitnijih razlika (naravno, mislim na psihološku konstituciju).
Postoji i ženski šovinizam, po imenu feminizam.
Mene su...hm...ovde neke optuživali da sam feministkinja. Zapravo, to su činili muški šovinisti, koji ne shvataju pojam emancipovane žene.
Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine. (Udri sad po meni, Ristobe!)

"Glupe plavuse"?
Tesko.
Plavuse su bas inteligentne zene.
To je podvala politicke prirode.
(da li si se nekad zapitala zasto se crnke farbaju u plavo, a skoro nikad obrnuto, ako je ta konstatacija preovladjujuca)?

"Adamovo rebro".
Ta prica stvarno postoji i to i u drugim tekstovima (recimo Sumerskim), a ne samo u Svetom Pismu.
Nije bas najjasnije zasto se spominje rebro (ali se spominje).

Barbi :eek:

1.) Kod zdravih jedinki, jedino gde imaju prevalensu je u odredjivanju pola deteta. To stvarno zavisi od njih, a ne od nas. (Bože, koliko je samo žena propatilo jer nisu znale za ovo).

2.) Ne sporim Misticu obrazovanje i elokventnost, ali valjanu argumentaciju nisam uočila.

3.) Iz gore navedenog sledi da nema validnih dokaza, što može da se objasni i pojmom nedokazivosti (nedokazan je on, veruj mi :mrgreen:)

4.) Za praksu si u pravu :klap:

Što ga ponekad toliko maziš da mi je znati :lol:

Mistik, dragi, od gore navedenih žena ni jedna ti neće dati za pravo, ali to ne znači da će te manje voleti.

Voli te tvoja Nancy :heart:

:sad2:...greši Barb...greši...ume ona to...:mrgreen:

Ps..mazim ga u zavojevačke svrhe...:zcepanje:...znaš onu staru; ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se..:zper:

Ako su zene jednake s muskarcima, zasto su u svim sportovima odvojeni muskarci i zene? Zene ce reci, ``pa muskarci su fizicki sposobniji``, a ja onda pitam, a zasto su u šahu,kao umnoj igri, odvojeni muskarci i zene???

Otkud ti ta ideja...:eek:...Judit Polgar, najbolja šahistkinja na svetu igra
turnire isključivo sa muškim protivnicima..i vrlo je uspešna...pobedila je i
Karpova i Kasparova i osvajala titule najboljih šahista na svetu...:D

Ne slušaj tatu šta ti priča o ženama, on to samo tako priča da nervira mamu...:mrgreen:

Poslednja izmena:
Otkud ti ta ideja...:eek:...Judit Polgar, najbolja ženska šahistkinja na svetu igra
turnire isključivo sa muškim protivnicima..i vrlo je uspešna...pobedila je i
Karpova i Kasparova i osvajala titule najboljih šahista na svetu...:D

Ne slušaj tatu šta ti priča o ženama, on to samo tako priča da nervira mamu...:mrgreen:

Cekaj, sto si nerealna? pa valjda je cinjenica da muskarci i zene nisu u istoj konkurenciji u sahu, a to sto Polgar igra s muskarcima, to ne znaci da su sve zene ravne muskarcima u sahu. Sto se tice izjednacavanja zena i muskaraca, to je jos jedna od losih stvari koje donosi demoktarija. Izjednacavanje nejednakih.

Cekaj, sto si nerealna? pa valjda je cinjenica da muskarci i zene nisu u istoj konkurenciji u sahu, a to sto Polgar igra s muskarcima, to ne znaci da su sve zene ravne muskarcima u sahu. Sto se tice izjednacavanja zena i muskaraca, to je jos jedna od losih stvari koje donosi demoktarija. Izjednacavanje nejednakih.

Jok..nisi razumeo...:D

Nije činjenica da muškarci i žene nisu u istoj konkurenciji već je činjenica da
su žene nepravedno izbačene iz bilo kakve konkurencije, kroz ovu vašu mušku istoriju..

Danas se tu i tamo pojavljuju žene koje ruše vaše zablude..i to vam smeta...pa krivite demokratiju...
...ih...:lol:

Jok..nisi razumeo...:D

Nije činjenica da muškarci i žene nisu u istoj konkurenciji već je činjenica da
su žene nepravedno izbačene iz bilo kakve konkurencije, kroz ovu vašu mušku istoriju..

Danas se tu i tamo pojavljuju žene koje ruše vaše zablude..i to vam smeta...pa krivite demokratiju...
...ih...:lol:

Ako se malo pozabavis antickom politickom mislju, videces da je jos Platon pokusao da udari temelje feminizmu, kao i da su zene u Likurgovoj Sparti bile potpuno jednake s muskarcima, tako da, niko vas ne sputava, sputavate same sebe svojom nesposobnoscu. Najveca glupost danasnje demokratije je davanje zenama neki udeo u odlucivanju i vlasti, samo zbog toga sto su zene. Ako je neko sposoban, bas me briga da li je zena ili muskarac, on ili ona treba da bude u vlasti. Medjutim,ako tako postavimo stvari, doci cemo do toga da ce 95 % muskaraca biti u vlasti :D

Dečko_87 je počeo da primećuje neke stvari i vidim smeta...

Samo nastavi derane... ;)

Uostalom primetio si kada sa njima (tzv. ž.) neću da se takmičim, jer su zaista slabije, ali slađe, one se eto dure i ljute, spominju , prete demokratijom i globalizacijom, pa čak i "sigurnom kućom" ... :hahaha:

samo nastavi
;)

Ako se malo pozabavis antickom politickom mislju, videces da je jos Platon pokusao da udari temelje feminizmu, kao i da su zene u Likurgovoj Sparti bile potpuno jednake s muskarcima, tako da, niko vas ne sputava, sputavate same sebe svojom nesposobnoscu. Najveca glupost danasnje demokratije je davanje zenama neki udeo u odlucivanju i vlasti, samo zbog toga sto su zene. Ako je neko sposoban, bas me briga da li je zena ili muskarac, on ili ona treba da bude u vlasti. Medjutim,ako tako postavimo stvari, doci cemo do toga da ce 95 % muskaraca biti u vlasti :D

Svojom nesposobnošću?..:eek:
Pazi, slušaj dobro...žene jesu u to vreme o kom pišeš bile skoro pa božanstva..
..tretirane su kako i treba a sve u skladu sa njihovom fizičkom sposobnošću..
To su bila vremena blagostanja, vremena kad je žena ravnopravno rame uz rame
sa muškarcima odlučivala o budućnosti sveta..
..ali svetu se desilo Hrišćanstvo koje ste opet Vi muškarci ustoličili..Hrišćanstvo
koje ženu tretira kao niže biće i da ne pričam dalje, od tih biblijskih priča mi
je muka..
..ako išta znaš o istoriji ovo ne bi trebalo da ti je promaklo...

Dečko_87 je počeo da primećuje neke stvari i vidim smeta...

Samo nastavi derane... ;)

Uostalom primetio si kada sa njima (tzv. ž.) neću da se takmičim, jer su zaista slabije, ali slađe, one se eto dure i ljute, spominju , prete demokratijom i globalizacijom, pa čak i "sigurnom kućom" ... :hahaha:

samo nastavi
;)

Malo statistike iz "sigurne kuće"...:lol:

U BiH iz godine u godinu raste broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici, a najčešće žrtve su žene. Pretpostavlja se da je stvarni broj žrtava nasilja daleko veći od broja prijavljenih.

U Srbiji je 2008. godine bilo više od 7.000 slučajeva nasilja nad ženama. a u prvih osam meseci ove godine ubijeno je 26 žena.

I u Crnoj Gori značajan broj žena su žrtve nasilja u porodici i izvan nje, a država ne preduzima potrebne mere za rešavanje ovog problema.

U Hrvatskoj su od 2006. strane nasilnih partnera ubijene 34 žene, a broj prijavljenih slučajeva nasilja i dalje je u porastu.
Mi se ovde šalimo, zezamo...ali kad čujem tako neku priču, želudac mi se okrene..:(

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back