Lepo bi bilo da je neki muškarac osudio muški šovinizam ili bar neki od primera muškog šovinizma koje sam navela ja ili neko drugi na temi..
Ili bar objasnio, ako razume, pojedine stavove muških šovinista koje možda, sasvim nesvesno, mi žene pogrešno tumačimo.
Ali to se očigledno neće desiti.
Što bi opet moglo da nama ženama imlicira da svi muškarci misle slično ili i ako ne misle smatraju da su potrebni oni koji tako misle..
Ne znam, nisam pametna
Ja nisam muškarac ali pokušaću nešto što niko nije-
da OBJASNIM.
Sinoć sam gledala film "Eksperiment" iz 2010.-te, inače originalni sada već kultni film, nemački iz
iz 2001. godine, Das Experiment, reditelja Olivera Hiršbigela, u kome su se dobrovoljno prijavili ljudi koji su za novčanu naknadu trebali da učestvuju u eksperimentu gde su bili podeljeni na uloge zatvorenika i čuvara.
Pre filma rađen je pravi eksperiment koji je morao biti prekinut posle samo 6 dana zbog ekstremnog nasilja.
(Nasilje, tačnije fizičko nasilje je jedino što je bilo zabranjeno).
I svaki put je došlo do nasilja.
I svaki put "čuvari/straža" su umislili da im se može, pa ako je zabranjeno fizičko, nije psihičko.
Umesto da su svi jednostavno "odradili" to vreme u simulaciji zatvora, izašli i uzeli pare, svaki put je dolazilo do ekstremnog nasilja čak po cenu ostajanja bez novčane naknade za učešće u eksperimentu.
Ovaj život je jedan ogroman eksperiment, a muškarci su:
- veći
- jači
- i d'izvineš imaju penis što im jednostavno daje moć koju će iskoristiti sigurno, kad tad, ako ništa drugo, preziraće žene.
Nemaju menstruaciju, ne mogu da zatrudne, ne doje bebe, a zamisli osećaj moći jednog tinejdžera kome devojka kaže "Molim te, pazi, plašim se, nevina sam".
Koliko god poricale, i najinteligentnije žene su prosto fizički slabije i 'aj zdravo.
Može im se. Iako tako štete i sebi i ženama, nema muškarca koji nije prezreo ženu barem jednom.