MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vec postojanje teme o muskom sovinizmu je problematicno, jer ukazuje i na zenski sovinizam koji su sami po sebi stavljeni u negaciju nazivom. Svaki sovinizam je negativna pojava.
Naravno da postoje jer ne bi bili tema, ali kao zasebna tema predstavlja podelu....sovinisticku.
Ti bi dokazivala da nema zenskog sovinizma?

Он постоји и не постоји.

То зависи од нас, колико гурамо те конфликте. Зависи из које културе то посматраш?

Да не говоримо о аномалијама и преувеличавању аномалија, зарад пројеката и прања пара, како у Србији 1/3 жена је доживела насиље у породици. Па дајте нам списак, имена, адресе да проверимо. Нема шансе да добијеш !

Naravno da postoji, na obe strane.

Evo kako ja vidim taj problem.

Vi odbijate da shvatite šta je to muški šovinizam, da priznate da ga ima, da se ogradite, osudite i time ga svedete na što manju meru. Mislim, vi muškarci.

Ista je situacija i u suprotnom taboru.

Ako žene među sobom ne osude ponašanje i lutkica i femišovinista, ništa se neće promeniti.

Da li je moguce posmatrati jedan sovinizam bez onog drugog, makar na filozofiji. Ne govorim o feminizmu, vec o sovinizmu.
Naravno da nije, ali vi ste me optužili da pravdam ženski šovinizam, muškim.

A ja ne opravdavam ni jedan.
Ali, dok se muškarci, oni koji tako ne razmišljaju ne uključe, većina će i dalje braniti tu pojavu ili je negirati.

Očigledno je da svaki glas iz suprotnog tabora smatrate ostrašćenim i irelevantnim.

Ali, dok se muškarci, oni koji tako ne razmišljaju ne uključe, većina će i dalje braniti tu pojavu ili je negirati.

Očigledno je da svaki glas iz suprotnog tabora smatrate ostrašćenim i irelevantnim.
Jasavakako nisam za podele na tabore, vec na one koji nisu sovinisti i one koji jesu gde u stvari nema tabora vec svest dominira. Nema potrebe za osudama i razvlacenjima, svi smo u istom buretu samo jedni traze krivca, a drugi su svesni da krivac nije sovinista vec je u problemu, kako zene tako i muskarci. Problem koji ne razumes ne mozes da resis.

Lepo bi bilo da je neki muškarac osudio muški šovinizam ili bar neki od primera muškog šovinizma koje sam navela ja ili neko drugi na temi..

Ili bar objasnio, ako razume, pojedine stavove muških šovinista koje možda, sasvim nesvesno, mi žene pogrešno tumačimo.

Ali to se očigledno neće desiti.

Što bi opet moglo da nama ženama imlicira da svi muškarci misle slično ili i ako ne misle smatraju da su potrebni oni koji tako misle..
Ne znam, nisam pametna 🙄
Ja nisam muškarac ali pokušaću nešto što niko nije- da OBJASNIM.
Sinoć sam gledala film "Eksperiment" iz 2010.-te, inače originalni sada već kultni film, nemački iz
iz 2001. godine, Das Experiment, reditelja Olivera Hiršbigela, u kome su se dobrovoljno prijavili ljudi koji su za novčanu naknadu trebali da učestvuju u eksperimentu gde su bili podeljeni na uloge zatvorenika i čuvara.
Pre filma rađen je pravi eksperiment koji je morao biti prekinut posle samo 6 dana zbog ekstremnog nasilja.
(Nasilje, tačnije fizičko nasilje je jedino što je bilo zabranjeno).
I svaki put je došlo do nasilja.
I svaki put "čuvari/straža" su umislili da im se može, pa ako je zabranjeno fizičko, nije psihičko.
Umesto da su svi jednostavno "odradili" to vreme u simulaciji zatvora, izašli i uzeli pare, svaki put je dolazilo do ekstremnog nasilja čak po cenu ostajanja bez novčane naknade za učešće u eksperimentu.
Ovaj život je jedan ogroman eksperiment, a muškarci su:
- veći
- jači
- i d'izvineš imaju penis što im jednostavno daje moć koju će iskoristiti sigurno, kad tad, ako ništa drugo, preziraće žene.
Nemaju menstruaciju, ne mogu da zatrudne, ne doje bebe, a zamisli osećaj moći jednog tinejdžera kome devojka kaže "Molim te, pazi, plašim se, nevina sam".
Koliko god poricale, i najinteligentnije žene su prosto fizički slabije i 'aj zdravo.
Može im se. Iako tako štete i sebi i ženama, nema muškarca koji nije prezreo ženu barem jednom.

Tačno.
I ne samo psihički, da li si znala da je većini muškaraca žensko telo odvratno?
Žene, koja je rađala, koja ima kako da kažem- posledice rađanja...oni hoće devojke, čvrste, bez dlaka itd.

Mislim da smo se negde oko tog pitanja tela već sretale.. Nije baš da im je odvratno. Ima ih kojima jeste, ali nisu svi muškarci takvi. Moguće je da nisi još srela muškarca koji će da voli svaki deo tvoga tela, bez obzira na njegov izgled. A postoje.

A to da žele mlada, zategnuta tela.. Pa i mi volimo tako nešto, zar ne? Samo što to ne smatramo najvažnijim, da su zategnuti, mišićavi..

Ja mislim da pitanje nije pitanje bukvalno godina, već naivnosti, čak nevinosti kojom može da se manipuliše ili da se podredi muškarcu.

• Podržavam
Reactions: DUH
Hoćeš da kažeš da nije poželjnija nežna, nezaštićena, pomalo naivna...

Ja verujem da svi muškarci žele baš to.
Nezna kao tiha, nezasticena kao trazi zastitnika i naivna ....kao veruje u sve?
Ti ne volis takve zene?
Opet kazem zavisi od mnogo cinilaca, ali recimo to ovako....
Cuti jer je mudra i ceka da vidi s kim ima posla. Nezasticena normalno ocekuje ili proverava kakvu zastitu dobija, naivna....to je vec diskutabilna kategorija kada se govori o zeni.
Zrela zena koja ima sta da ponudi preko ovih karakteristika je zato bolja, ali nije bolje kotirana, jer njoj ne odgovara slab, nezan i naivan, pa to rasteruje.

To je tako projaktovano zbog rascepa !

A ti nastavi dalje da insistiraš na konfliktu.

- -
Znaš li kako nastaju ratovi u folsfleg operacijama ?

Nezna kao tiha, nezasticena kao trazi zastitnika i naivna ....kao veruje u sve?
Ti ne volis takve zene?
Opet kazem zavisi od mnogo cinilaca, ali recimo to ovako....
Cuti jer je mudra i ceka da vidi s kim ima posla. Nezasticena normalno ocekuje ili proverava kakvu zastitu dobija, naivna....to je vec diskutabilna kategorija kada se govori o zeni.
Zrela zena koja ima sta da ponudi preko ovih karakteristika je zato bolja, ali nije bolje kotirana, jer njoj ne odgovara slab, nezan i naivan, pa to rasteruje.

Gde toga ima ? ... :mrgreen:

Ja nisam muškarac ali pokušaću nešto što niko nije- da OBJASNIM.
Sinoć sam gledala film "Eksperiment" iz 2010.-te, inače originalni sada već kultni film, nemački iz
iz 2001. godine, Das Experiment, reditelja Olivera Hiršbigela, u kome su se dobrovoljno prijavili ljudi koji su za novčanu naknadu trebali da učestvuju u eksperimentu gde su bili podeljeni na uloge zatvorenika i čuvara.
Pre filma rađen je pravi eksperiment koji je morao biti prekinut posle samo 6 dana zbog ekstremnog nasilja.
(Nasilje, tačnije fizičko nasilje je jedino što je bilo zabranjeno).
I svaki put je došlo do nasilja.
I svaki put "čuvari/straža" su umislili da im se može, pa ako je zabranjeno fizičko, nije psihičko.
Umesto da su svi jednostavno "odradili" to vreme u simulaciji zatvora, izašli i uzeli pare, svaki put je dolazilo do ekstremnog nasilja čak po cenu ostajanja bez novčane naknade za učešće u eksperimentu.
Ovaj život je jedan ogroman eksperiment, a muškarci su:
- veći
- jači
- i d'izvineš imaju penis što im jednostavno daje moć koju će iskoristiti sigurno, kad tad, ako ništa drugo, preziraće žene.
Nemaju menstruaciju, ne mogu da zatrudne, ne doje bebe, a zamisli osećaj moći jednog tinejdžera kome devojka kaže "Molim te, pazi, plašim se, nevina sam".
Koliko god poricale, i najinteligentnije žene su prosto fizički slabije i 'aj zdravo.
Može im se. Iako tako štete i sebi i ženama, nema muškarca koji nije prezreo ženu barem jednom.

Gledao sam ...

Zatvor je struktura.

Mi smo u takvoj strukturi, samo pod otvorenim nebom "dobrovoljnoj"

Ljudi se sami prijavljuju za rijaliti. Vole konflikt

• Podržavam
Reactions: DUH
Mozda, ali uz pravog muskarca nauci i nije vise tunjava.
Posto je vecina netunjavih negde morala da uci zivot ( ucila je uz pogresnog ili je jos sa pravim)
Ona koja je ucila uz pogresnog ima svoju predstavu koja se svakako tesko uklapa sa nekim drugacijim, sa slicnim da, pa se slicno i zavrsava. Ona koja je uz pravog je tudja...

Muški šovinizam!

Znači sve su tunjave, dok od muškaraca ne nauče život, a?

Tunjavo je tunjavo, nesposobno za život, pijavica koja živi prilepljena i nikad se ne nauči ničemu, ali... Ima nepogrešiv osećaj da pronađe telo na koje će da se zalepi.
Ali neću sad da pljujem po takvim ženama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back