MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Večeras sam malo pretresla.. i zapravo sam se iznenadila da među mladima manje ima i muškog šovinizma i feminizma.
Ili au ova deca konu ja poznajem drugačija, bolja od nas.
Možda što su već rođeni oslobođeni, nisu morali da se oslobađaju.

• Podržavam
Reactions: DUH
Ne računajući forum gde stvarno ima svakakvih, oba pola, lično bi mi najgora kazna bila da me neko osudi da smem da čitam samo knjige ženskih pisaca.
A knjige me odvlače od besmisla i sopstvenih teških misli. Da nema knjiga, pa tačno bih se ubila.
Ne prijaju mi nikako ženski pisci.
Doduše, ne prija mi ništa generalno novije, što se mene tiče mislioci i inovatori su nestali u 20.veku.
Meni se svet sviđa negde do 19.veka.
Jel' ovo dovoljno šovinizma?

O tome ja govorim.

Ono Šta je danas Svet, a šta je pre bio.

To se ne razume, ali uopšte !

Kada bi neko napravio anketu, šta je svet, svi bi dali različite odgovore.

- -
Dakle, živimo u haosu građanštine i civilštine.

• Tužan
Na ovo ne mogu da ne odreagujem..znaci, bezobrazno, ponizavajuce i strasno je ono sto pokusavas da provuces ispod zita...
Uvek postoji neki student koji ce zapaliti zito, zapamti...na fakultetima je trenutno 50% vise zena, pa ti vidi...:lol:

plus

..do pre pedeset godina skoro da nije bilo zena koje su bile vlasnice neke nekretnine.
Sad je svaka cetvrta zena vlasnica neke nekretnine i to 1/1 i to svojim radom, trudom i zalaganjem...

Zar i ti ? Stvarno ste primitivne na ovoj temi sa tim prišivanjima i lepljenjem etiketa iz nerazumevanja Sveta i nekih vama nepoznatom ponašanju proisteklih emocija.

Lupate nešto iz NVO civilštine, prišivate bez arguenata i objašnjenja, a onda kao "dokaz" jesu porast nekretnina 1/4 u vlasništvu žena !

Nigde veze ni sa čim !

I onda stavljate smajli koji se krevelji.

- -
Niste dorasle problemima, ali nema veze kada se sve raspadne onda ćete zvati nekoga da zavede red i poredak i ponovo da zakuca sledeću civilizacijsku privremenost dasaka na straćari.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Pa oni su rođeni bez lanaca.. A kada si rođen oslobođen i odrastao oslobođen predrasuda i stega biraš i takav put.
Mada ima i onih drugih ali uvek će biti i dobrog i lošeg. Bitna je većina.

Opet neka prenaduvana demokratija, nered i neporedak !

Pa dokle više, zar nije vama iz civilštine dosta izmišljenih ljudskih prava, ludačkih sloboda i tiranije demokratije ??? ... :kafa:

• Podržavam
Mislim da vec deca kidaju te lance....

Ne mogu da kidaju, kada ne razumeju !

U njima je pobuna Čoveka kao Bića, ali emocije ne mogu ništa da pokrenu u akciju, dok ne steknu spoznaju.

Zato Vam se civilno društvo koprca u oborima u kojima Vas uzgajaju, svakojakim izmišljenim Pozitivnim propisima, bez Prirodnog prava.

A svi Vi ovde nećete spoznaju, nego se gađate kojekakvim postmodernizmom, koji je odavno propao. Ovo njegovo fizičko raspadanje je samo antiontološka manifestacija. Antiontologija direktno ubija Aksiologiju.

- -
"Sada ide komentar vidi ga kako je bezobrazan i odvratan, klako možeš da podržavaš nasilje prema ženama i u porodici ..."

To je diskusija na nivo nemislećeg, nefilozofskog i nekulturološkog, razgovora na ovoj temi... :kafa: ... najobičnije prišivanje i etiketiranje i to je dokazana stvar. Kada demokrati nešto ukažeš, on te proglasi za fašistu

Šta ću Vam ja ? ... ako nećete da čujete istinu !

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Večeras sam malo pretresla.. i zapravo sam se iznenadila da među mladima manje ima i muškog šovinizma i feminizma.
Ili au ova deca konu ja poznajem drugačija, bolja od nas.
Možda što su već rođeni oslobođeni, nisu morali da se oslobađaju.

Na čemu ti ovo temeljiš ? Rasčlani ! O kakvoj ti strukturi, cilju te strukture i metafizičkoj stvarnosti pričaš ???

Boldovano: Šta? Rob dobije decu i ona su slobodna. Kaži mi tvoje objašnjenje ove fantazmagorije ?
Nisi ti baš potpuno u stvranosti ili da popijem i ja isto što Ti i Barbara pijete. Ovaj Metronom je isto pijan, ali ponekad se probudi iz pijanstva.... :kafa:

- -
Jadnog li ovog Sveta ...

To je diskusija na nivo nemislećeg, nefilozofskog i nekulturološkog, razgovora na ovoj temi... :kafa: ... najobičnije prišivanje i etiketiranje i to je dokazana stvar. Kada demokrati nešto ukažeš, on te proglasi za fašistu

Pokušaj, ovaj put ti bez emocija da pročitaš ovo, kao da je napisao neko drugi pa reci..

Da li deluje da je napisno sa emocijama i da li ima elemente nipodaštavanja sagovornika(ne uzimam u obzir da je ženi upućeno).

Pokušaj, ovaj put ti bez emocija da pročitaš ovo, kao da je napisao neko drugi pa reci..

Da li deluje da je napisno sa emocijama i da li ima elemente nipodaštavanja sagovornika(ne uzimam u obzir da je ženi upućeno).

ПА да.

Ми традиционалисти нисмо из 1789.г. када се Човек раздвојио и расцепио као политичко површно биће у либерала, социјалисту и фашисту.

Ја нисам ништа од тога !

Не би схватила када би ти рекао истину, уствари ја сам сва ова три. Још нисам доживео 1789.г. и Фр.буржоаску револуцију и тај ваш континуирани културолошки терор свести.

Ја немам та искуства, а неће га имати ни моја деца !

Na čemu ti ovo temeljiš ? Rasčlani ! O kakvoj ti strukturi, cilju te strukture i metafizičkoj stvarnosti pričaš ???

Boldovano: Šta? Rob dobije decu i ona su slobodna. Kaži mi tvoje objašnjenje ove fantazmagorije ?
Nisi ti baš potpuno u stvranosti ili da popijem i ja isto što Ti i Barbara pijete. Ovaj Metronom je isto pijan, ali ponekad se probudi iz pijanstva.... :kafa:

- -
Jadnog li ovog Sveta ...

Pokušala sam da ti objasnim.. Evo sada slikovito..
Nisam pila ništa osim života.. Moje shvatanje sveta nije zasnovano samo na pisanijima nekakvih dokonih muških matorih prdonja..
Funkcionisanje sveta se sagledava od ćelije pa na šire i potrebno je otvoriti svest (poželjno je i treće oko ili šesta čakra ako si u mogućnosti) i tek onda možemo ravnopravno da razgovaramo.

ПА да.

Ми традиционалисти нисмо из 1789.г. када се Човек раздвојио и расцепио као политичко површно биће у либерала, социјалисту и фашисту.

Ја нисам ништа од тога !

Не би схватила када би ти рекао истину, уствари ја сам сва ова три. Још нисам доживео 1789.г. и Фр.буржоаску револуцију и тај ваш континуирани културолошки терор свести.

Ја немам та искуства, а неће га имати ни моја деца !

Ja tražim od tebe da razgovaramo kao ljudi, emocionalna misleća bića, a ne kao tradicionalisti, liberali, fašisti..

Pokušala sam da ti objasnim.. Evo sada slikovito..
Nisam pila ništa osim života.. Moje shvatanje sveta nije zasnovano samo na pisanijima nekakvih dokonih muških matorih prdonja..
Funkcionisanje sveta se sagledava od ćelije pa na šire i potrebno je otvoriti svest (poželjno je i treće oko ili šesta čakra ako si u mogućnosti) i tek onda možemo ravnopravno da razgovaramo.

Ценим твој напор и вољу, али ја нисам из тих грађанистичких и цивилних опција.

Нисам компатибилан што би рекли постмодернисти.... :kafa:

- -
Jadnog li ovog Sveta ...

Objasniću ti. Ja pišem o domenu svesti. Po osećaju, intuiciji i onome što vidim trećim okom.

Naša deca, ova današnja, su rođena u ambijentu potpune seksualne slobode pre svega, slobode mišljenja, izražavanja, neopterećenosti papirom , slobodom izbora u svakom smislu.

Kada si rođen sa takvim izborom, sve je moguće. Tu vaspitanje, primerom uz ogromne mogućnosti izbora može i treba da proizvede bolje ljude.
I oni to većinom jesu.
To što mediji plasiraju, to je ona prljava pena na čorbi koja se pokupi kašikom i baci pre nego se čorba zaprži.

Kada bi neko napravio anketu, šta je svet, svi bi dali različite odgovore.

I svi bi bili u pravu. To je ono što ti odbijaš da shvatiš, svet je više od napisanog, više od definicija. Jedan tren, jedan nalet emocija može da promeni tvoj svet, moj svet a tako i ceo svet.
Sve je povezano u jedan ogroman organizam. Svaka akcija ima svoju reakciju koja se širi u koncentričnim krugovima.

Svet je živo biće koje funkcioniše po principima prirodnih zakona, organizam.

I svi bi bili u pravu. To je ono što ti odbijaš da shvatiš, svet je više od napisanog, više od definicija. Jedan tren, jedan nalet emocija može da promeni tvoj svet, moj svet a tako i ceo svet.
Sve je povezano u jedan ogroman organizam. Svaka akcija ima svoju reakciju koja se širi u koncentričnim krugovima.

Svet je živo biće koje funkcioniše po principima prirodnih zakona, organizam.

Svet nije literaran esej svih nas. Svet nije mišljenje svakog od nas. Svet misli nama.

Niko nema svoj Svet, jer tako Deo nikada neće postati Ceo. Nemaš ga ni Ti. Niko ga nema. Tako se zavaravamo nestvarnim emocijama i neistinitim, iskrivljenim spoznajama iz kojih nema adekvatnih akcija. Već dokazano, samo pogrešnih. Čovek je danas samolažljivo Biće, nesposoban za tražnju, jer je Svet postao gotovo nestvaran, a on se manifestuje tako što se očigledno viddi razgradnja njegove sve nestvarne strukture.

Kraj Sveta po tradicionalistima, neće biti Smak Sveta, već kraj njegove laži i nestvarnosti. I mi na tome, da ga raskrinkamo stalno i budno radimo.

Onaj ko je uljuljkan lažnim ciljevima i falsifikatima sve raskrinkanije strukture, ove izvrnute i crkavajuće posmoderne ne zovemo ga "stalnobudnim".

Pre 30tak godina države su imale od 200-400 zakonskih akata.

Danas prosečne države imaju od 5,000-15,000.

Laž, demokratije, lj.prava i sloboda sve više izbija lažnim aktima. Ni pravnici se više ne snalaze u tumačenju akata.

Niko više to ne može kontrolisati ili zaustaviti

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back