MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaborav ne postoji..ako zaboravimo mi, svemir ne zaboravlja..:)

Btw...greota što ovo nemamo na temi...:mrgreen:

Ovakve savete davao je ženama priručnik "Housekeeping monthly"1955. godine:

"Pripremite večeru na vreme. Večeru planirajte ujutro, ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislili na njega dok je on radio, ali i da se brinete za njegove potrebe. Većina muškaraca je gladna kad se vrate s posla, a pripremanjem njemu omiljenog jela ispunićete mu potrebu za toplom dobrodošlicom. Pripremite se za njega. Odmorite se 15 minuta pre njegovog dolaska kući, tako ćete biti osveženi kada on dođe. Popravite šminku, stavite traku u kosu i izgledajte sveže. Vas suprug je proveo puno vremena s ljudima umornima od posla. Budite zanimljivi i veseli za njega. Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a deo vaših dužnosti je da se pobrinete za to. Smanjite nivo buke .Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućne aparate i umirite decu. Budite sretni što ga vidite. Toplo mu se nasmejte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite. Poslušajte ga iako mu možda morate reći puno toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, on sigurno ima važnije stvari na umu od vas. Ne ometajte ga. Ne žalite se ako vas muž dođe kući kasno uveče ili ako želi otići na večeru bez vas. Umesto prigovaranja, pokušajte razumeti pod kolikim je on pritiskom zbog posla. Kad je kod kuće, sigurno se želi odmoriti i opustiti. I na kraju,ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanja ili integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav će uvek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno.
I zapamtite, dobra žena zna gde joj je mesto."

Housekeeping monthly, 13. maj 1955.

:lol::lol::lol:

Joj ćitala sam to pre neki dan kada sam međ ostalim saznala da do polovine sedamdesetih
žene nisu imale ni glasačko pravo i to gde, i manje ni više nego u Švajcarskoj

A čitala sam i tumačenja nekih muslimanskih ajeta (konkretno Sura ennisa 34 ajet) i to od strane njihovih žena...
..da se naježiš...:sad2:

Al nećemo o tome ovde...:mrgreen:..ovde se borimo sa domaćim šovinistima...:lol:

A čitala sam i tumačenja nekih muslimanskih ajeta (konkretno Sura ennisa 34 ajet) i to od strane njihovih žena...
..da se naježiš...:sad2:

Al nećemo o tome ovde...:mrgreen:..ovde se borimo sa domaćim šovinistima...:lol:

Ma nema takvih ovde :zper: nego, našla sam ti recept za sir:cmok2:

Negoo, pa haremi su opstali i do dan danas i to interesantno da ni jedna muslimanka nije bila
oteta i poslana u harem većinom su to bile hrišćanke

Poslednja izmena:
Zaborav ne postoji..ako zaboravimo mi, svemir ne zaboravlja..:)

Btw...greota što ovo nemamo na temi...:mrgreen:

Ovakve savete davao je ženama priručnik "Housekeeping monthly"1955. godine:

"Pripremite večeru na vreme. Večeru planirajte ujutro, ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislili na njega dok je on radio, ali i da se brinete za njegove potrebe. Većina muškaraca je gladna kad se vrate s posla, a pripremanjem njemu omiljenog jela ispunićete mu potrebu za toplom dobrodošlicom. Pripremite se za njega. Odmorite se 15 minuta pre njegovog dolaska kući, tako ćete biti osveženi kada on dođe. Popravite šminku, stavite traku u kosu i izgledajte sveže. Vas suprug je proveo puno vremena s ljudima umornima od posla. Budite zanimljivi i veseli za njega. Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a deo vaših dužnosti je da se pobrinete za to. Smanjite nivo buke .Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućne aparate i umirite decu. Budite sretni što ga vidite. Toplo mu se nasmejte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite. Poslušajte ga iako mu možda morate reći puno toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, on sigurno ima važnije stvari na umu od vas. Ne ometajte ga. Ne žalite se ako vas muž dođe kući kasno uveče ili ako želi otići na večeru bez vas. Umesto prigovaranja, pokušajte razumeti pod kolikim je on pritiskom zbog posla. Kad je kod kuće, sigurno se želi odmoriti i opustiti. I na kraju,ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanja ili integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav će uvek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno.
I zapamtite, dobra žena zna gde joj je mesto."

Housekeeping monthly, 13. maj 1955.

:lol::lol::lol:

Šta reći, samo ovo : "Stara dobra vremena" ... :super:

danas je prava bajka... :(

Joj ćitala sam to pre neki dan kada sam međ ostalim saznala da do polovine sedamdesetih
žene nisu imale ni glasačko pravo i to gde, i manje ni više nego u Švajcarskoj

Prava Ženska priroda.
Bitno je da se nešto pita, pa bilo gde, u kući, u štali, na njivi, sada hoće i u ratovima da se pitaju, jer bože moj nije bitno dal razume suštinu, ali mora Ona da se pita i da se pravi bitna, pametna i na kraju važna, samo zbog uticaja. Jer ako Ona nema uticaj, onda je nebitna. Ona mora biti bitna, pa i kada zna da je nebitna za mnoga opterećenja koja nose M., i kada zna da njen muškarac zna da ona zna da je nebitna, ona opet tera po svome...praveći se pametna, tj. bitna ... i tako stalno Ž. svom M. mozak probija , čak i kada nema potrebu i opasnosti od suparnice, Ona mora da podseća, dosađuje i gnjavi svog umornog muškarca da i ona treba da se za bar po nešto pita... bla,bla

Nije to njoj teško, ona se naštima na tu frekvenciju i tupi li tupi... zna i kada treba da prestane da je ne klepimo, pa opet ispočetka... zna znanje... bla,bla

I tako radi mira u kući, i malo tišine posle ručka, One stalno vrše mentalnu agresiju na naš mozak, dok mi trpimo. One znaju i kada to mogu, smeju i trebaju da rade. Gadne su vradžbine dok umoran čovek od državničkih poslova legne u krevat , a Ona mantra i šapuće ti na uvo. Mnoge države su tako propale... :(

...i eto, tako to, ali čujte drage Ž, nije vama važna suština problematike, već se guzite i gde treba i gde ne treba... (jednom babica uvek babica, koja u jednom ta će i u svemu :mrgreen: ) ... samo da biste bile što "vidljivije" svom M.

~~~
Mi razumemo vašu nezgodnu prirodu koju ne kontrolišete, a sobzirom da sve to činite zbog nas M. i vaših gluposti onda Vam opraštamo.
;)
Ja

Poslednja izmena:
Prava Ženska priroda.
Bitno je da se nešto pita, pa bilo gde, u kući, u štali, na njivi, sada hoće i u ratovima da se pitaju, jer bože moj nije bitno dal razume suštinu, ali mora Ona da se pita i da se pravi bitna, pametna i na kraju važna, samo zbog uticaja. Jer ako Ona nema uticaj, onda je nebitna. Ona mora biti bitna, pa i kada zna da je nebitna za mnoga opterećenja koja nose M., i kada zna da njen muškarac zna da ona zna da je nebitna, ona opet tera po svome...i tako stalno Ž. svom M. mozak probija , čak i kada nema potrebu i opasnosti od suparnice, Ona mora da podseća, dosađuje i gnjavi svog umornog muškarca da i ona treba da se za bar po nešto pita.

I tako radi mira u kući, i malo tišine posle ručka, One stalno vrše mentalnu agresiju na naš mozak.

Čujte drage Ž, nije vama važna suština problematike, već se guzite i gde treba i gde ne treba... :mrgreen: ... samo da biste bile što "vidljivije" svom M.

;)
Ja

A to kod tebe koliko vidim izaziva žestok stres :zcepanje:

LDP-ova Zebra reče
"A to kod tebe koliko vidim izaziva žestok stres "

~~~
Eto, Viš, bre da sam u pravu ... nisam ni otkucao def.text, a ti ... već mantraš sa svojim "bla,bla"

:hahaha:

Poslednja izmena:
Ja samo ne znam koliko čovek treba da bude umoran, smožden, besan, neraspoložen,
da bi sebi dao/la za pravo da ne poželi da bar na trenutak pomisli na onog drugog, saborca koji je pored njega i
koji vodi slične ako ne i teže, bitnije ratove unutar porodice...jer je i porodica jedna mala ali veoma bitna država sa komplet
ekonomskom, pravnom, teritorijalnom, zdravstvenom, pedagoškom itd politikom...
Pitanje je, ko u tom slučaju ne razume suštinu...onaj koji ratuje napolje ili onaj koji ratuje unutra...
..tj. da li je suština spolja ili iznutra...

Da...vrlo nebitno biće je ta nevidljiva Žena...i uvek traži ono što joj ne pripada...bezobraznica jedna...:neutral:

Ja samo ne znam koliko čovek treba da bude umoran, smožden, besan, neraspoložen,
da bi sebi dao/la za pravo da ne poželi da bar na trenutak pomisli na onog drugog, saborca koji je pored njega i
koji vodi slične ako ne i teže, bitnije ratove unutar porodice...jer je i porodica jedna mala ali veoma bitna država sa komplet
Pitanje je, ko u tom slučaju ne razume suštinu...onaj koji ratuje napolje ili onaj koji ratuje unutra...

Da...vrlo nebitno biće je ta nevidljiva Žena...i uvek traži ono što joj ne pripada...bezobraznica jedna...:neutral:

:cmok:
:)

kako bih ti
repovao
tu sustinu
nevidljiva
zeno

Videla si moj primer pre koji dan, insistirala sam pa ćorak, neki su
samo virtuelno britkoumni a kad im predložiš kaficu u 4 oka sakriju se
ko pipice po zimi.

:roll:
5 oka
posto je svaka kafica
sa zenama
potencijalno opasna
po muskarce da zastrane
treba dobro izvagati
a ako je neko veran
trenutnoj partnerki
ne deklarativno ko neki
vec onako kako treba
onda je jos opasnija
po njegov integritet
i integritet njegovog
humanog milosrdja
a zbog toga se ne pije kafa
vec samo zbog uzitka
koji kafa i zene
mogu da pricinjavaju

Stvarno si neumorna.
Čitaj malo "stvar" od početka.
Suština je ranjiva, mekana, nežna ...
Forma je oklop, tvrdoća, membrana...

Ako "stvar" nije sinhronizovana, možeš "biti" bitna koliko god hoćeš, ali "stvar" ti neće ići.

Definicija žene. Drevna izreka preko 5000god. stara:
"...žena je meko biće između muškarca i deteta ..."

;)
Ja i Jastvo

Poslednja izmena:
16266190372038554141625.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back