MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova tema je ideja moje ovdašnje prijateljice, Barbare.

Verujem da između muškaraca i žena nema bitnijih razlika (naravno, mislim na psihološku konstituciju).
Postoji i ženski šovinizam, po imenu feminizam.
Mene su...hm...ovde neke optuživali da sam feministkinja. Zapravo, to su činili muški šovinisti, koji ne shvataju pojam emancipovane žene.
Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine. (Udri sad po meni, Ristobe!)

~~~~~~~~~~~~~~~~
Napomena: Autorku ove teme shvatam kao šaljivu osobu :D:D:D

(Žene i Muškarci) Uživajte u različitosti, jer znajte da svako ima ono što drugo nema... i veličajte tuđu vrlinu koja nije u vama već u vašoj polovini... i ne budi ono što nisi, već ono što jesi, jer samo tako ćeš moći poći svojim putem radosti..., itd, itd...starije od Biblije ... skoro kao pesme nad pesmama...

Moj komentar na detinjarije "izgubljene civilizacije" :
1.) :D Bezveze... za mene su žene polubožanstva, bića respekta i poštovanja ;)... da gledam Vas svisine, ali spoštovanjem, jer nikad ne znam kakve ćete mi ujdurme sutra spremiti ;)
2.) :D Bezveze... nemam komentar ili eve ga... , jer muškom telu nije teško dvostruko žensko telo, ali koji muškarac može da istrpi dva ženska uma ?
3.) :( Bezveze ... nikada ženi nisam pomagao iz socijalne pomoći, već iz "Muško-Ženskog" principa... nijedna se ne protivi, čak joj prija ...;)
4.) :D ... hm, da Vi nažalost u našoj civilizaciji, mistici, religiji, filozofiji, umetnosti, nauci, ... izvinjavam se što se bavimo nadgradnjom, a ne rađamo i ne igramo se sa bebama i decom.
5.) :? ... a što misliš da Vi (Ženske) ne ebete nas Muške ;)... pa i mi smo objekti iz ugla legalizovane prostitucije (Brak) ... :D:D:D
6.) To je samo Mit... za nas muškarce da možemo lako ubediti divno žensko biće lako u krevet, bez tronedeljnog ubeđivanja i bez najmanje 3 skupe večere ... ;) ...
7.) Pa sad.. tako nekako ... to što tebi fali i to što meni ima viška... jesmo na neki način polovični kao dve puzzle, spajajući se postajemo konačni i ispunjeni. Jedina nevolja je ta što nas Taj Čin uvek tera da se ponavljamo u spajanju (nije valjda da te to muči !!!)..., to možeš shvatiti i kao neko prokletstvo kad smo bili jednoćeliski organizmi i kad smo se pre nekoliko milijardi godina razdvojili u polove da bi se opet sastajali. Sve je to slatka razmena (genetskog) materijala. ... ne brini se sa tobom je sve savršeno u redu... kako po telu, tako i po duši

Hvala ti na ćaskanju ... ništa mi ne zameri baš sam se sa tobom zabavio... ;)... između 2 projekta....

~~~~~~~~~~~~~~~

Srdačan Pozdrav ... :D

~~~~~~~~~~~~~~~~
Napomena: Autorku ove teme shvatam kao šaljivu osobu :D:D:D

(Žene i Muškarci) Uživajte u različitosti, jer znajte da svako ima ono što drugo nema... i veličajte tuđu vrlinu koja nije u vama već u vašoj polovini... i ne budi ono što nisi, već ono što jesi, jer samo tako ćeš moći poći svojim putem radosti..., itd, itd...starije od Biblije ... skoro kao pesme nad pesmama...

Moj komentar na detinjarije "izgubljene civilizacije" :
1.) :D Bezveze... za mene su žene polubožanstva, bića respekta i poštovanja ;)... da gledam Vas svisine, ali spoštovanjem, jer nikad ne znam kakve ćete mi ujdurme sutra spremiti ;)
2.) :D Bezveze... nemam komentar ili eve ga... , jer muškom telu nije teško dvostruko žensko telo, ali koji muškarac može da istrpi dva ženska uma ?
3.) :( Bezveze ... nikada ženi nisam pomagao iz socijalne pomoći, već iz "Muško-Ženskog" principa... nijedna se ne protivi, čak joj prija ...;)
4.) :D ... hm, da Vi nažalost u našoj civilizaciji, mistici, religiji, filozofiji, umetnosti, nauci, ... izvinjavam se što se bavimo nadgradnjom, a ne rađamo i ne igramo se sa bebama i decom.
5.) :? ... a što misliš da Vi (Ženske) ne ebete nas Muške ;)... pa i mi smo objekti iz ugla legalizovane prostitucije (Brak) ... :D:D:D
6.) To je samo Mit... za nas muškarce da možemo lako ubediti divno žensko biće lako u krevet, bez tronedeljnog ubeđivanja i bez najmanje 3 skupe večere ... ;) ...
7.) Pa sad.. tako nekako ... to što tebi fali i to što meni ima viška... jesmo na neki način polovični kao dve puzzle, spajajući se postajemo konačni i ispunjeni. Jedina nevolja je ta što nas Taj Čin uvek tera da se ponavljamo u spajanju (nije valjda da te to muči !!!)..., to možeš shvatiti i kao neko prokletstvo kad smo bili jednoćeliski organizmi i kad smo se pre nekoliko milijardi godina razdvojili u polove da bi se opet sastajali. Sve je to slatka razmena (genetskog) materijala. ... ne brini se sa tobom je sve savršeno u redu... kako po telu, tako i po duši

Hvala ti na ćaskanju ... ništa mi ne zameri baš sam se sa tobom zabavio... ;)... između 2 projekta....

~~~~~~~~~~~~~~~

Srdačan Pozdrav ... :D

:-D:-D:-D
E, konačno jedan šaljivo-ozbiljan komentar! Između dva projekta, c..c...c...
Jesam šaljiva osoba. I ne muči me "spajanje".
Mogu samo da zaključim da si ti retka zverka među muškarcima (apropo žena-polubožanstva).
Zabavila sam se.

Znate onaj grafit ... Njutn laže. Lake padaju brže. :wink:

Znači, propade tvoj mit o tronedeljnom ubeđivanju i skupim večerama. Biraj malo pažljivije, i čekanje će biti kraće ... i jeftinije. :lol:

Eeee, od muskog shovinizma gori je samo zenski shovinizam, i pritom ne mislim na feminizam nego na zene koje preziru i mrze druge zene. One ce pristati da i njih tretiraju kao go.vna samo da bi mogle da spuste i prozovu druge zene. Uh njih bi najvise tukla.
A ovi muski shovinisti... pa sta ce jadni kad su neuki, osecaju se bezvredno, i pretpostavljamo da su i latentni gejevi, pa siroti i ne znaju za bolje. Davno su mene prestali oni da pogadjaju, sad mi ih je prosto zao, imam utisak da bi bili najsrecniji da mogu svoj zivot da podele sa nekim muskarcem a sa druge strane njihov um nije dovoljno "sazreo" da prihvati cinjenicu da je "vlasnik" gay.
Mislim, realno gledano zasto bi iko mrzeo osobe suprotnog pola, kad je priroda tako udesila da se svidjamo jedni drugima.

pa i da jeste - nakon "viljuskanja" bilo je kafe po svuda...
:lol::lol::lol:
Zagrcnuo sam se kad sam ipak pomislio na tog jadnog sabrata:sad:
Ja mislim da je svaka zena pomalo feministkinja isto kao sto je i svaki muski pomalo sovinista...ali postoji mnogo vrsta sovinizma,nacionalni sovinizam,racio sovinizam itd. a feminizam je jedan..zar i taj problem nije sovinizovan ,naravno sa muske strane...prikrivaju tragove :D:D:D
Boldovano tačno
Ovo ostalo, opet preterivanje:-?
Inače, jel muškarci imaju pravo na svoj ''šovinizam''....I kako ćemo ga zvati....Hominizam:mrgreen:

Borac za prava zivotinja:
:-D:-D:-D
E, konačno jedan šaljivo-ozbiljan komentar! Između dva projekta, c..c...c...
Jesam šaljiva osoba. I ne muči me "spajanje".
Mogu samo da zaključim da si ti retka zverka među muškarcima (apropo žena-polubožanstva).
Zabavila sam se.

...Dakle srećno si "spojena" ... Lepo ;) :D:D:D
Nisam retka zverka. Svako to u nama poseduje po definiciji i tradiciji, samo treba prosvetliti drevne vrline u magli ove tehnološke ujdurme... :D

Hm... vidim, prijala bi ti uloga polubožanstva ;)...:D:D:D

"...,ali ne zaboravi da sam ja prva polovina polubožanstva, a ti druga..., jer u suprotnom, ako te stavim ispred sebe, biću sdesne strane pokraden... "

~~~~~~~
Evo neću više da se zezam... majkemi... :D:D:D

...Dakle srećno si "spojena" ... Lepo ;) :D:D:D
Nisam retka zverka. Svako to u nama poseduje po definiciji i tradiciji, samo treba prosvetliti drevne vrline u magli ove tehnološke ujdurme... :D

Hm... vidim, prijala bi ti uloga polubožanstva ;)...:D:D:D

"...,ali ne zaboravi da sam ja prva polovina polubožanstva, a ti druga..., jer u suprotnom, ako te stavim ispred sebe, biću sdesne strane pokraden... "

~~~~~~~
Evo neću više da se zezam... majkemi... :D:D:D

Hmm... Meni nije izgledalo kao da se zezaš.
U svakoj šali malo zbilje.
Nije da bi mi prijala uloga polubožanstva, nego mi prija.:D
Za mene su muškarci, takođe, polubožanstva.
Ali, ne svi.
Samo neki.

Znate onaj grafit ... Njutn laže. Lake padaju brže. :wink:

Znači, propade tvoj mit o tronedeljnom ubeđivanju i skupim večerama. Biraj malo pažljivije, i čekanje će biti kraće ... i jeftinije. :lol:

Biranje... ti misliš da muškarci to rade mozgom ili .... hm...srcem.:D

Muškarci ne biraju ... to rade žene, one su majstori u biranju kao u Hippermarketu, čitava večnost može da se opiše u tom jedinstvenom principu ženske neodlučnosti. Mi muški smo operisani od ukusa i detaljne analize pri bilo kakvom payaru, te ne znamo baš uvek da budemo probirljivi, neodlučni i nerazumni u odlukama pri tvrđenju pazara... ;)

...dakle mi muški u ovom slučaju smo ipak objekti Vas ženskih, jer večno pitanje će biti ko je subjekat, a ko objekat?

* * *
"... i ko je tu pravi gospodar, a ko rob. Ja koji želim da gospodarim tvojim telom ili Ti koja bi da gospodariš mojim umom..."

;) :D:D:D

O, Mystic, svašta ti znaš...
Ali, nema tu subjekta i objekta.
Nema ni gospodara.
Kada se ljudi lepo "spoje", oni budu dve polovine jednog bića.
Žene biraju, da. Kad su mlade, biraju bicepse, tricepse i lepe oči; kad su starije - traže iskrenost.
Muškarci, kad god da biraju, vide telo i lice, a sve ostalo dolazi ili ne dolazi nakon prvog utiska.
To je najveća razlika između nas, žena i vas, muškaraca.

O, Mystic, svašta ti znaš...
Ali, nema tu subjekta i objekta.
Nema ni gospodara.
Kada se ljudi lepo "spoje", oni budu dve polovine jednog bića.
Žene biraju, da. Kad su mlade, biraju bicepse, tricepse i lepe oči; kad su starije - traže iskrenost.
Muškarci, kad god da biraju, vide telo i lice, a sve ostalo dolazi ili ne dolazi nakon prvog utiska.
To je najveća razlika između nas, žena i vas, muškaraca.

Немој сада да ме разочараваш... овако изгледа нисам никада била млада...:-(
А интелигенција?

Немој сада да ме разочараваш... овако изгледа нисам никада била млада...:-(
А интелигенција?

:D:D:D
Inteligencija bi trebalo da se podrazumeva.
Ma, ko je rekao da se meni još uvek ne dopadaju bicepsi, tricepsi i lepe oči?
Mlada sam u duši.;)
Ali, ako treba da biram između lepe ljušture, tj. forme, i sadržine, biram ovo drugo.

Biranje... ti misliš da muškarci to rade mozgom ili .... hm...srcem.:D

Muškarci ne biraju ... to rade žene, one su majstori u biranju kao u Hippermarketu, čitava večnost može da se opiše u tom jedinstvenom principu ženske neodlučnosti. Mi muški smo operisani od ukusa i detaljne analize pri bilo kakvom payaru, te ne znamo baš uvek da budemo probirljivi, neodlučni i nerazumni u odlukama pri tvrđenju pazara... ;)

...dakle mi muški u ovom slučaju smo ipak objekti Vas ženskih, jer večno pitanje će biti ko je subjekat, a ko objekat?

* * *
"... i ko je tu pravi gospodar, a ko rob. Ja koji želim da gospodarim tvojim telom ili Ti koja bi da gospodariš mojim umom..."

;) :D:D:D

Ovo mi se svidja na cudan nacin:D:D:D...ali ipak nije rec o tome ko nad kim gospodari , rec je o onoj klasi muskaraca koji svoju ulogu velicaju do granice ponizavanja...spomenuh malo pre onu grupu nezrelih sovinista..ajs nigrutin...poenta je u tome sto ponovo i nakon svih borbi izjednacavanja dolazi vreme ekspanzije takvih mediokriteta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back